×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кризисният щаб по енергетика: Заварихме пълен хаос, от октомври няма осигурен газ за България


Кризисният щаб по енергетика: Заварихме пълен хаос, от октомври няма осигурен газ за България
„Булгаргаз“ беше оставена в едно много тежко финансово състояние с дупка от стотици милиони, твърдят от енергийния щаб
22 Август 2022, Понеделник, 14:07 ч.
Автор: Флагман

На заседанието присъстваха браншови, синдикални и работодателски организации

„Вече този Кризисен щаб по енергетиката работи активно около три седмици. Проблемите, които са натрупани, са наистина много. Първоначално беше нужно щабът да се запознае с цялата ситуация, за да можем да вземем конкретни решения. Започнахме да работим първо с интерконектора с Гърция, но е изгубено много време, защото нищо не беше направено. Втората тема бе възстановяването на „Булгаргаз”. Сега трябва да осигурим необходимите количества газ за населението и бизнеса на една поносима цени, защото от октомври няма такива", заяви  вицепремиерът по икономическите политики Христо Алексиев.

Целта, по думите му, е да се осигури газ, който да е на поносима цена за потребителите.  По думите му в момента е невъзможно да има компенсации за газ,  тъй като няма действащо Народно събрание. „Дотогава ние трябва да работим с един параметър на поносима цена”, подчерта той.

Енергийният министър Росен Христов подчерта, че служебното правителство е заварило частично осигурено количество газ за септември и недостатъчни за октомври.

„Булгаргаз“ беше оставена в едно много тежко финансово състояние с дупка от стотици милиони. Дружеството не можеше да се разплаща за газа, дори и когато намерим синьо гориво. До момента са акумулирани редица проблеми.  Заварихме едни пълен хаос, заварихме и длъжници на „Булгаргаз” като „Топлофикация София”. Очаква се задълженията ѝ да растат с над 300 млн. на месец.

„Компенсации за газ не са предвидени в бюджета, за тока са предвидени, но без да са направени разчети за средствата, поради което в спешен порядък хвърлихме огромни усилия да намерим средствата и да започнем изплащането на компенсациите за тока“, заяви още Росен Христов. 

„Ние работихме в пълен хаос, опитвайки се да разрешем кризисни проблеми. За щастие успяхме да нормализираме някои от нещата. Количествата газ за септември са осигурени, както и по-голямата част за октомври”.  

Христов подчерта,  че газ на каквато и да е цена има в изобилие, но на България и трябва такава на нормална цена.




Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 05/05/2024, Неделя 12:43 0
25
Коментара по темата
25.
до 24
23.08.2022 10:02:43
0
0
Призоваваш за мислене, обаче фалшиво. Що за глупости си писал??? По Турски поток тече газ и се генерират приходи!!! Не съм му търсил акт 15 и 16, но там тече газ!!! За разлика от тръбата, на която Тъпото въртя крана...
Тази елементарна опорка от коя централа ти я спуснаха??? ДеБъ или ПП??? Кажи им да си сверят часовниците, че много се излагат.
И какво се оказва - троловете на промяната агитират с лъжи да не вярваме на лъжи... Колко сте изпаднали...
Линкълн го е казал: Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време, но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време!
24.
до 22
23.08.2022 00:17:05
1
1
А "турски поток" за 3 милиарда, които плати Борисов с пари от бюджета, т.е. от всички нас да сте чули дали има акт 15 и 16? То документация няма, какво остава за въвеждане в експлоатация! А какво толкова несвършено имало по интерконектора - един канал за битови отпадъчни води, обслужващия път и част от противапожарния водопровод - чудо голямо! Ау, какъв хаос? Викове до бога! Всичко това при добра организация се прави за месец! Но нали трябва да се изкарат герои, да обвинят предишното правителство и най-вече да ни вкарат отново в мечешката прегръдка на Путин, та да ни удуши, а те да си напълнят гушите! А ти, народе, лапай мухите, брой си стотинките и въздишай! Борисов и скритият зад него Пеевски, разбирай Доган и кукловодите - ченгетата от ДС и наследниците им, 13 години не завършиха интерконектора в услуга на Путин, а сега чрез служебното правителство, ГЕРБ, ДПС, Възраждане, президента и всички купени подмазвачи от медиите ни проглушават ушите как К.Петков и А.Василев оставили хаос, те са виновни! Мислете, хора! Не им се връзвайте на лъжите и интригите! Лъжат ви!
23.
Кую
22.08.2022 20:48:55
0
0
Благодарение на отрочетата на Сингериец Триморски.
22.
До 14
22.08.2022 18:51:48
5
3
Каква Гърция? Тръбопровода още няма акт 15 и 16 хаха Нищо,че Киро си прави селфита там хаха
21.
Няма страшно
22.08.2022 17:38:19
8
4
Демократската долна измет ще пърди в тръбите, за да задоволи потреблението!
20.
До 4 Некомп
22.08.2022 16:31:46
6
7
Как 160$??? Бъркаш се нещо...
Парапетката каза, че правителството на ПП е договорило четири пъти по-ниска цена. Недей да лъжеш така безсрамно...
Едно време имаше един лаф.... "Всяка крива, успоредна на Априлската линия, е права". Сега трябва да го сменят на ... успоредна на КирчоКокорчевата линия...
Тези умнокрасиви се оказаха едни простомошеници и това е жалката истина.
19.
anonymous
22.08.2022 16:23:34
2
7
много ясно че така ще кажат, като никой друг не може да го провери доколко е вярно
18.
Дебилиян Василев
22.08.2022 15:58:08
10
5
На експерта по всичко Василев гръцкият премиер лично звъна да му каже.Така и никой не обясни как всичко е уредено, всичко е суперевтино,а Тъпиро не направи най-лесното да подпише сделката.Що тъй уа,ползвай ги тези тикви,то е ясно,че болката от руския ур дето вие напънал накриво е замъглила главите ви ама поне малко от малко се усещайте като ви водят за носа.Иначе Дебилиян е такъв спациалист колкото и оная дето се беше снимала по прашки преди да я пратят консул в Чикаго и двамата са вършили една и съща работа.Този капацитет преди известно време беше изненадан,че тези дето подкрепя освен,че са с леви сексуални отклонения са и с крайнолеви политически отклонения.Толкова ги разбира и усеща нещата,че даже не е наясно какво става в собствения му двор.
17.
Bbb
22.08.2022 15:53:05
3
9
Дефицит и недостиг на газ и изобщо на различни суровини има в целия свят, а още не се е повишило потреблението заради зимния сезон.
Иначе лакардии се чуват всякакви.Най вероятно ще се намери решение за излизане от ситуацията, но на каква цена.
Ааааа забравих, че в България живеят само баровци и за тях цената няма значение.
ХА ха ха ха смях
16.
до 14
22.08.2022 15:49:29
10
5
Колега, ПИК и Блиц пишат по-верни измислици от Агент Сашо... Горкият мина на хранилка при Прокопиев и реши да се изживява на енергиен експерт...
Да припомня една от неговите опорки - не можело да има губеща рафинерия. Същият този платен писач можеше да си направи труда да проучи развитието на нефтопреработватената индустрия в Европа и да прочете колко процента бяха затворени. Сигурно са ги затворили защото са трупали колосални печалби...
Важното е обаче, че човекът се е самоопределил като енергиен "експерт". Аз му викам на това - "Пази Боже сляпо да прогледа".
15.
!!!!!!!
22.08.2022 15:28:45
8
37
Целта е ясна, да се използва всичко това, за да ни върнат в орбитата и в зависимостта от диктатора.
Уникална възможност да видим как политици с благи приказки може да ни вкарат в национална катастрофа. И да ни отдалечат отново от демократичния свят.
И тези маски паднаха. Всичко е ясно.
Край.
Тъжен ден!
14.
И. Василев фб
22.08.2022 15:26:14
6
35
Гръцкият премиер разби на пух и прах оправданията, че нямало слотова за да се разтоварят седемта карга на Ревитуса, като напомни, че по време на правителството на Петков са постигнали съгласие България да може да ползва терминала при изгодни условия.

Има и капацитети, и желание, от гръцка страна. За времето на служебното правителство е нямало никакво желание да се възползват от тази договорка. За тях бе по-важно да не приемат офертата на Шениер.
Клети, клети случайно попаднали във властта министри, премиери, президенти. Елементарни лъжци.
13.
DB7
22.08.2022 15:24:55
3
15
ЖИГОЛОТО НА СТАРИ ДАМИ РОСЕНЧО ДАВА АКЪЛ ЗА ГАЗТА И Я СВЪРШИ КАТО КУЧЕТО НА НИВАТА..ВИЖТЕ В ФЕЙСБУК ПОСТ ПРОДУЦЕНТ РЕКЛАМИ ЗА ТОЯ "ЯХТСМЕН
12.
Само нещо
22.08.2022 15:18:41
2
6
Не става ясно защо Не се строи терминал за втечнен газ на Черно море след като си требе и Чирен си е празен
11.
До 1 и 2
22.08.2022 15:17:33
9
10
Логиката е,че няма къде да се разтоварят.По добре е да се откажат,отколкото да дойдат,да не могат да разтоварят и да пращаме и там глоби ;)
10.
до 4
22.08.2022 15:13:06
11
18
Дали на Марс няма газ? Ако има - ще е безплатен. Според теб вероятно трябва веднага да го купим, а как ще го докараме...няма значение, нали?
За тези танкери имаше условие - да има къде да се разтоварят. Само че Тъпото и Асан Лъжеца това не го уточниха. При положение, че газта в Европа е дефицитна - всички, които декларираха отказ от руската газ, си резервираха терминали и трасета. Защо България/Булгаргаз не са го направили? Защото бившата фирма на вече бившия шеф си е запазила и искат да ни го препродадат със съответните комисионни... Кирчо и Кокорчо искат гардероби да пълнят, а не чекмеджета, но за простолюдието са "героите"... Скоро ще полагат героични усилия да обясняват пред съда. И ако Кокорчо ще е доволен само в мъжка компания, то Тъпото ще има да търси парапета... Какъвто е хубавец, вероятно ще е примадоната в Софийския затвор.
9.
1453
22.08.2022 15:11:26
1
18
А дърва за огрев има ли за населението? Защо все още затваряте очи пред факта, че завода в Стамболийски гори дърва и трупи за да произвежда електричество и вие безучастно наблюдавате отстрани процеса? Защо мълчите ,когато хиляди хора ще изворът от студ през зимата заради вашето невежество и алчността на едни ? Толкова ли е трудно да се изпрати ДАНС и прокуратурата до този завод?
8.
Наздраве
22.08.2022 14:36:30
10
24
Ше фанете Кироу за хавайките! На плажа Корал няма хаос.
7.
мислещ
22.08.2022 14:36:09
6
24
Нормално, всеки следващ плюе предишния ! Като минат изборите и се разкарат псетата на пРезидента Хвърчилков, пак такива неща ще слушаме, че служебния кабинет ги е свършил, като кучето на нивата !
6.
Възмутен
22.08.2022 14:32:24
27
47
Пак гласувайте за Кирчо и Асенчо, следващия път и хляб няма да има.
5.
До 3
22.08.2022 14:30:47
17
22
Я кажи от къде да закупим газ тогава,умнокрасив идиот?С каруца ли да я докараме до тук?И колко ще струва според теб?
4.
Некомп
22.08.2022 14:29:47
26
27
А защо отказах те цели 6 танкера,договорени на 160 $ ??? А ?
3.
Градове лъжливи
22.08.2022 14:28:09
24
30
Нали затова ви сложиха, за да оправдаете и продължите зависимостта ни от газпром и рашистите, ще измисли те куп лъжи, за да го постигнете...
2.
До 1
22.08.2022 14:19:37
13
31
Логиката е в чекмеджетата
1.
??
22.08.2022 14:18:01
28
34
Няма газ пък отказахте 6 танкера. Няма логика.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори