×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пореден абсурд: Кралските военновъздушни сили спират да наемат бели мъже, за да постигнат невъзможното многообразие


Пореден абсурд: Кралските военновъздушни сили спират да наемат бели мъже, за да постигнат невъзможното многообразие
Ние сме „за” расовото разнообразие, но спуснатите нива за процентен набор за етнически малцинства са абсолютна лудост, казват военни
18 Август 2022, Четвъртък, 19:30 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

Това накара отговорничката за набирането на военни - самата тя старши офицер - да подаде оставка в знак на протест

Ръководителката на отдела за набиране на персонал за Кралските военновъздушни сили (КВВС или RAF) подаде оставка в знак на протест срещу т. нар. „ефективна пауза“ при набирането на бели мъже, като опит да се подсили бройката на жените и етническите малцинства в армията, твърдят източници от отбраната. Старшият офицер, каквото е нейното звание, връчи предизвестието си тези дни на фона на опасения, че всякакви подобни ограничения върху наемането, колкото и временни да са, биха могли да подкопаят бойната сила на КВВС, казаха те.

Източниците от отбраната обвиняват главния маршал на авиацията сър Майк Уигстън, ръководител на КВВС, че по всяка вероятност е готов да направи компромис със сигурността на Обединеното кралство във време на нарастващи заплахи от Русия и Китай в преследване на макар и важни цели като подобряване на многообразието и приобщаването.

Един от източниците в отбраната отбеляза как генерал сър Патрик Сандърс, началникът на армията, е сравнил днешните предизвикателства пред сигурността с тези през Втората световна война, предупреждавайки, че Обединеното кралство е изправено пред своята нова 1937 г.. „Погледнете ръководителя на КВВС, който е готов да наруши оперативните изисквания на военновъздушните сили, само за да отговори на целите по разнообразието“, каза източникът. „Мисля, че той трябва да бъде изваден от Министерството на отбраната и да му се каже: Заемете се с истинската програма за отбрана.

Тези твърдения предизвикаха реакцията на Риши Сунак, един от двамата претенденти, които се борят за следващ министър-председател на Обединеното кралство. Говорител на предизборния му щаб каза: „Единственото нещо, което трябва да има значение при набирането, е характера на отделния човек, а не пола или цвета на кожата му“.

Говорител на КВВС оспори обвиненията. „Няма пауза в набирането на хора за КВВС и няма нова политика по отношение на изпълнението на изискванията за набираните кадри“, каза той. „Командирите на Кралските военновъздушни сили знаят много добре какви са предизвикателствата, пред които сме изправени, като за целта работят така, че да се привличат и набират таланти от всяка част от обществото във Великобритания. Както при Кралския флот, така и при Британската армия, ние правим всичко възможно, за да насърчим набирането на служители от по-слабо представени групи и да гарантираме, че имаме разнообразна работна сила. Кралските военновъздушни сили имат заслужена репутация за оперативни постижения, които се основават на качеството на всички наши служители. Ние винаги ще се стремим да наемаме най-добрите таланти, с които разполагаме“.

Но друг от източниците на отбраната настоя, че действително е имало „ефективна пауза“ при набирането на бели новобранци. Също така в отговор на въпроси на „Скай нюз“, говорител на Министерството на отбраната каза: „Оперативната ефективност е от първостепенно значение и никой не принизява стандартите, за да се присъедини към Кралските военновъздушни сили. КВВС набира служители за много професии и, както останалата част от въоръжените сили, е решена да бъде сила, която е огледало на обществото, на което служи за защита."

Нито един от говорителите не коментира оставката на ръководителя на КВВС, отговарящ за набиране на новобранци. КВВС обикновено не коментира отделни свои лица.

Всички досегашни правителства са предизвиквали и трите въоръжени сили - Кралските военновъздушни, армията и Кралския флот - да подобрят статистиката си за многообразието в професията, която традиционно е била предимно бяла и мъжка. Това е цел, поддържана и от шефовете на отбраната. Адмирал сър Тони Радакин, началникът на Въоръжените сили, използва първата си публична реч, за да подчертае важността на стремежа към по-голямо разнообразие. Той каза, че „тук говорим за скръб“. „Скръбта от присъствието на твърде малко жени. Скръбта от това, че не отразяваме етническото, религиозното и когнитивното многообразие на нашата нация“. Министерството на отбраната обяви, че има за цел да увеличи съотношението на жените новобранци, постъпващи във въоръжените сили, до 30% до 2030 г. Сега те са около 12%.

КВВС - която беше първата от службите, която отвори всички свои позиции за назначаване на жени и вече има най-високото съотношение на жени - се стреми да отиде още по-далеч. Там искат съотношението на новобранците жени от военновъздушните сили да достигне 40% до края на десетилетието - повече от двойно повече от сегашното ниво. Целта за етническите малцинства пък е да достигнат 20% от всички новобранци във военновъздушните сили в рамките на същия период от време, в сравнение с около 10% сега.

Проблемът, с което се сблъскват офицерите по набиране на персонал, е, че жените и етническите малцинства обикновено отбягват определени области на службата, като например пехотните сили на КВВС. Наемането на бели мъже гарантира запълването на тези жизненоважни роли, но за сметка на разнообразието. Висшето командване изглежда дава приоритет на разнообразието пред оперативните нужди, според източници от отбраната. Те казаха, че отделът за набиране на персонал на КВВС на практика е заповядал да се спре набирането на бели мъже с надеждата, че през настоящата финансова година повече места ще могат да бъдат заети от жени и представители на етническите малцинства.

„Всички ние наистина сме за разнообразието и искаме да видим по-добро представителство, но… амбициите, с които са спуснали нива за процентен набор за етнически малцинства са абсолютна лудост, каза един от източниците. - Няма научна или културна основа за тези конкретни проценти.“ Друг източник нарече поставените цели за полово и расово разнообразие „невъзможни“. „Изглежда целият този натиск е и накарал ръководителя на отдела за набиране и подбор да връчи предизвестието си, тъй като не желае да изпълни такова искане“, казаха източници от защитата.

Източници от отбраната отбелязаха, че от 2019 г. насам КВВС са предприели стъпки, за да бъдат по-приобщаващи, като например промяна на термина „летец“ (airMAN), като сега се използва „авиатор“ (aviator), да се избягва по-специфично определение за пола (от airman, man – мъж), военните служители да се назовават с полово неутрални местоимения и с позволението да се пускат бради заради наетите покрай разнообразието войници мюсюлмани.

Източник: skynews

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
12
Коментара по темата
12.
Хан Курбан
19.08.2022 13:27:04
0
2
Каква връзка има цвета на кожата, по дяволите!?! Или си кадърен за дадена работа, или не! Какви са тези глупости!?! Трябва ли да ограничим чернокожите победители на ежегодния маратон в София? Защото все такива печелят... ама хората си бягат, какво значение има цвета на кожата!?!
11.
Ха ха ха
19.08.2022 07:26:07
1
14
Кралските или педалските ?
10.
ХХ
19.08.2022 00:16:29
4
6
Ми те и в харвард приемат 30% бели, нищо че белите янки са 50-60%. Защо мислите, че са записали и наш киро!?
9.
Страничен наблюдател
18.08.2022 23:42:30
3
12
Ползват цветнокожите да воюват вместо тя и им казват, че са равноправни. Винаги са били робовладелци и това няма да се промени колкото и да повтарят black lives metter. Просто сега методите им са други.
8.
12
18.08.2022 22:42:48
0
16
Не знам това, ама знам че ако ги избират по квотен принцип некадърник влиза на чуждо място, макар и да няма качества. В този смисъл утре ще циврят, че губят война, например срещу Русия, която толкоз мразят. Това е ВВС, не е някоя общинска администрация.
7.
КЬОСЕВ
18.08.2022 21:04:52
1
22
Щом Орфей е негър.... Защо и Робин Худ да не е???)))
6.
Ха ха
18.08.2022 21:04:29
0
10
Позитивна дискриминация.....
По големите пишки....компенсират с по малко интелигентност... не издържат на студ и болка...консумират повече храна и не издържат на глад...
5.
*********
18.08.2022 20:57:50
9
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
SS
18.08.2022 20:15:58
1
20
И тези, ще се бият във война?
3.
ДА СЕ ШЛЯПАТ
18.08.2022 19:57:49
4
30
РАЗПАДА НА СВЕТА ЩЕ Е СКОРО САМО ПСИХИЧНО БОЛНИ ХОРА НА ВСЯКЪДЕ НЕ С ДРУГА ОРИЕНТАЦИЯ А ПСИХИЧНО БОЛНИ ТЕ МАЙМУНИТЕ ОТ АФРИКА ЩЕ ВИ ИЗЛЕКУВАТ ХЕМОРОИДИТЕ БОКЛУК ДО БОКЛУК СТАВА СМЕТИЩЕ
2.
Харвардски мурафети
18.08.2022 19:54:59
5
27
И у нас е така, ОПГ ПП са многообразни, метросексуални, триосексуални, баджанаци без та6аци, по много топки, ама чужди....
1.
Дженди
18.08.2022 19:37:56
5
42
Скоро,само джендърчета ще попълват редиците на кралските не*ам си к*ви сили!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори