×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кадиров посъветва Запада да се научи да бъде приятел с Русия


Кадиров посъветва Запада да се научи да бъде приятел с Русия
Ключови думи: кадиров, русия
14 Август 2022, Неделя, 18:22 ч.
Автор: Флагман.бг

Според Кадиров сега Русия е силна и мощна, така че западните политици трябва да обмислят не стратегии за разпадането на Руската федерация, а отношението си към сътрудничеството със страната

Западните страни трябва да преразгледат отношенията си с Русия, „която през последните 20 години се превърна в закалена държава с мощна политическа структура“ , написа в своя канал в телеграм ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров.

"Западният свят очевидно все още не може да разбере едно нещо. Днешна Русия не е горбачовският съюз на републиките и не територията на Елцин, изградена върху преврат, дефицит и фалит", пише той. 

Според Кадиров сега Русия е силна и мощна, така че западните политици трябва да обмислят не стратегии за разпадането на Руската федерация, а отношението си към сътрудничеството със страната. Той отбеляза, че през последните 20 години РФ се е превърнала от ограбена и унизена от Запада в калена и непоклатима държава с мощна политическа структура, която е реорганизирана в съответствие със стратегическите си цели. 

Кадиров съветва да се научат да бъдат приятели с Руската федерация, „за да бъдат собствените им зъби цели".

Политикът подчерта, че Русия може да бъде приятел и то "най-добрият приятел в света сред всички други страни". "Надежден, честен. Но, както правилно отбеляза нашият президент, ако някой иска да отхапе от страната, ще остане без зъби", добави той. 


В категории: Политика


14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
Кадиров
16.08.2022 08:40:01
0
2
До 13: спокойно дон, теб ще те изчистим дон, по чеченски обичай дон, на бутилка ще седнеш дон, и ще се извиняваш дон. Много харесваме дон, такива като теб дон, да ни се подмазват дон, само така дон! Мамат кунем дон!
13.
Ветропоказател
16.08.2022 02:05:39
4
0
Прав е Кадиров, обаче не казва как ще изчистят платените сополяци(като тоя който е наджаскал коментарите отдолу), когато се завъртят и започнат да се пишат "приятели", като разберат че янките са пълна боза.
12.
нормално
15.08.2022 16:25:04
4
3
Въртят сучат и пак до старите приоми опират. Ма колко силна била русията им...ма колко необятна...ма как живеели... ма какви сме били ние...ма колко било лошо на запад и в Европа... и как видиш ли всички им завиждаме. После ще почнат да изпълняват петилетки... и бла бла...докато не им фалира страната изградена на болни фантазии. Толкоз велики и свободни, че един протест не смеят хората да направят...виц не могат да кажат за властта или някой да каже думичката "война" на висок глас. Както едно време.
11.
Не на войната
15.08.2022 13:40:16
4
7
КРЕМЪЛ – НАЙ-ГОЛЯМАТА ТЕРОРИСТИЧНА ГРУПИРОВКА В СВЕТА

Подкрепата за Москва е подкрепа на обезумял терористичен режим

Свидетели сме на безпрецедентна ситуация в световната история, когато държава агресор използва ядрен шантаж, не със заплаха за ползване на ядрено оръжие, а чрез нагнетяване на опасност от инцидент с граждански обект - Запорожката атомна електростанция (ЗАЕС) в Украйна.

Руските сили са окупирали централата от март, мина се вече през един критичен момент, но сега те са на друг етап от действията си.


❗“Тук ще бъде или руска земя, или изгорена пустиня”

- заявил началникът на войските за радиационна, химическа и биологична защита на Руската федерация генерал-майор Валерий Василиев, който сега командва гарнизона на ЗАЕС, цитиран от “Енергоатом”.*

Руснаците са превърнали централата във военна база: в работните помещения са складирали тежки оръжия, боеприпаси и ракети; водят артилерийска стрелба от територията на централата. Според техни изявления са минирали подстъпите и технически помещения, има огромна вероятност да са минирани и реакторите.

Части от централата се обстрелват, като руснаците обвиняват за това украинската страна, която отрича подобни обвинения с аргумента, че от Кремъл се опитват да дискредитират доставките на HIMERS от САЩ, които промениха хода на войната.

❗Крадат ток, но с ядрена "играчка"

Техници докарани от Русия се опитват да включат централата в руската енергийна система и да пренасочат потока на подаваното електричество на юг към Крим.

Всичко изброено дотук поставя сигурността на ЗАЕС под огромен риск, а в сравнение с нея Чернобил е като пиратка гръмнала в кофа.

Преминати са поредните граници на правото и човешките възприятия - светът и особено Европа са в шок.

В нощта срещу 12-ти август европейско време се проведе извънредна сесия на Съвета за сигурност на ООН, инициирана от Русия с цялата й характерна наглост и манипулативност. Класически похват за предварително оневиняване за последващи зулуми и прехвърляне на вината.
От срещата последваха възмущение, призиви, взаимни обвинения, но още нищо конкретно като действия.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутереш анонсира идеята, подкрепена и от САЩ, за формиране на зона без военни действия около централата. Обсъди се възможността за осъществяване на инспекция на място от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), ръководителят на която Рафаел Мариано Гроси бе изслушан от съвета, но не бяха посочени точни срокове.

Освен това украинците имат основателни подозрения, че руското влияние в МААЕ е доста силно и подсигурено през последните години, но въпреки това са готови да съдействат напълно. Предвид участието на руснаците на пазара на ядрена енергия и обичайните им похвати - напълно е възможно.


❗Що е то тероризъм

Тероризмът по примерна дефиниция* е организиране на единични (или повече координирани) незаконни актове на покушение или унищожение на обекти с възможно по-голям брой цивилни жертви и със съзнателно търсен силен психологически ефект.

Целта на тероризма е, чрез всяване на страх да се дестабилизира държавното и обществено устройство в дадена страна и да се постигнат някакви политически, икономически, а понякога и религиозни или др. цели.

Обикновено се свързва с агресивни действия за постигане на цели в мирно време.

Тероризмът, поради ограничения си мащаб и неголям брой директни изпълнители, е по-малка заплаха от военна инвазия на една държава към друга и разпалване на пълномащабна междудържавна война.

„Започването на агресивна война е не само международно престъпление, това е върховното международно престъпление, отличаващо се от другите военни престъпления по това, че съдържа в себе си акумулираното зло като цяло.“ – Робърт Джаксън, главен американски прокурор в Нюрнбергския трибунал.

❗Тероризъм по време на война - новата заплаха

Днес сме свидетели как по време на водене на непредизвикана пълномащабна война, агресорът предприема действия, отличаващи се с основните характеристики на тероризма, но с хиляди пъти по-мощен и опасен за цял свят заряд:

- всява се страх за постигане на политически и военни цели

- свързани са с насилие и заплаха от насилие

- подобна заплаха има изключително психологическо въздействие

- умишлено заплахата е насочена към цивилно население - мирните граждани на цяла Европа и света

Действията не отговарят само на един официално възприет критерий, може би най-спорният по темата в международното право и институционалните теоретични битки.

За да бъде обявен един акт за терористичен, той следва да е организиран от поддържавни групи, а не от самите държави.


❗Адекватна ли е подобна теза

Действията на Русия са пряка проява на държавен тероризъм - такъв термин липсва в международното право, но може би е време вече да бъде въведен със съответните правни, политически и икономически последствия.

След началото на войната има хиляди документирани случаи, при които руснаците безразборно обстрелват граждански цели и цивилно население с цел всяване на паника, сплашване и от там - натиск над държавното и военно ръководство на Украйна за капитулация.

Въпреки това правителствата, и особено на САЩ, са предпазливи - обявяването на Русия за държава, спонсорираща тероризма, каквато е единствената правна форма към момента, би довело до сложен комплекс от резултати предвид продължаващата търговия на Русия с трети страни, вкл. и от ЕС. Тя би била засегната от досегашното законодателство, мерки и санкции за тези трети страни. Характерът на кремълския режим е безспорен, но подобен ефект е нежелан.

Действията в Запорожката ядрена централа обаче разрушават брутално всички граници на международното право, световната сигурност и хуманността.

Подобни терористични действия втвърдяват все повече позицията на Западния свят, отвращават хората и формират все по-силни обществени нагласи срещу диктатурата в Москва.

За побеснелия режим в Кремъл няма път назад. Единственият шанс за Украйна, Европа и човечеството като цяло е да бъде спрян.

В тази ситуация нека се огледаме къде сме ние, българите, като общество, правителство и президент.

На този фон всяка една гласна или негласна икономическа, идейна и политическа подкрепа за Кремъл от управленци, журналисти и обикновени глашатаи вече може не само да се приравни на национално предателство, но и да се постави наравно с престъпление срещу човечеството и подкрепа на тероризма.

Формулировката на ООН може и да не е пълна, някои правни термини да липсват, но съвестта има валидна действаща ска́ла за добро и зло, правилно - неправилно...

Ако човек има съвест❗

-------
1. "Енергоатом" е държавната украинска компания оперираща 4 атомни централи.
2. Дефиниция за тероризма няма приета единодушно, което е причината ООН да не може да приеме резолюция против тероризма вече 60 години.
10.
България
15.08.2022 11:08:37
8
3
Путин е умен използва турците да воюват в Украйна. Ние също разполагаме с турци, защо не вземем да изградим една армия от турци и да се бият за България. За друго не стават.
9.
Фостата кадирOOF
15.08.2022 09:31:11
1
10
Лапай и се потапяй ве бичкия рязана!
8.
С такива приятели като Руспия
15.08.2022 09:21:56
0
11
Душмани не ви требат едното им око се в гъзъ ви
7.
Хихи
15.08.2022 05:27:30
4
10
Те с укрите половин година не могат да се оправят, запада ше видел ,оди си паси козите ,че ядрения хрушчов за 24 часа го свалиха и самолета да работи на летището че спешно трябва да одиш в Дубай. Забрави шефа ти с вагиналнито име как мънкаше на евреите като малко дете,след изказването на Медведев за Хитлер
6.
Tam
15.08.2022 00:37:20
8
13
Там цари диктатура и комунизъм в русия.За най малкото нещо може да те убият.Войници писаха които не са искали да се бият са били веднага разстрелвани
5.
Петър Днепърски
14.08.2022 20:28:11
8
23
Смешник! С терористи спогодби и въобще разговори не се правят!
4.
Пффф
14.08.2022 19:53:50
7
23
Отивай да бжижеш космати чорки кадирка не се прави че не обичкаш
3.
Този пък
14.08.2022 19:14:14
5
27
Ти пък кой беше!?! Когато си мерят пи@ките, не си слагай г@за!
2.
Абдал Газиров
14.08.2022 18:49:00
9
27
Тая брадата разпоретина да не се изживява, като някой, от който зависи нещо, ами да се скрива в кочината!
1.
Кадиркааа
14.08.2022 18:30:57
10
23
Туй не са ти автобусните шофьори де ги трепете по кръстовищата в москва
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори