×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Без изненада ГЕРБ играе за кмет с Бончо Бончев в Руен, Иван Жабов - в Средец, Георги Лапчев в Царево


Без изненада ГЕРБ играе за кмет с Бончо Бончев в Руен, Иван Жабов - в Средец, Георги Лапчев в Царево
Лапчев е ново лице на ГЕРБ в региона, той ще се бори за кмет в Царево, напълно очаквано
30 Юли 2011, Събота, 11:14 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Партията на Бойко Борисов все още без ход в най-невралгичните общини – Приморско, Созопол, Сунгурларе и Несебър

Изпълнителната комисия на ГЕРБ без изненади одобри още 6 от кандидатите за кмет на партията в Бургаска област. В Айтос за мястото на градоначалник ще се бори местният лидер Даниел Орлов, както besove.bg вече съобщи.Той в момента е общински съветник, има частен бизнес, собственик е на известна цветарска фирма. В Камено ГЕРБ залага на шефката на общинската структура Тонка Добрева, която е и председател на местния парламент, дейна фигура е и беше единствената номинация за кмет. В Малко Търново кандидат от партията на Бойко Борисов, също напълно очаквано, е директора на Горското там Стоян Караджов, който преди година влезе в ГЕРБ и е един от най-големите врагове на сегашния червен кмет в странджанската община Иван Иванов.

С Бончо Бончев ГЕРБ засега е единствената партия, която се осмелява да обяви, че ще участва със свой кандидат в Руен  като опонент на ДПС

В Руен ГЕРБ ще има свой кандидат и това е началника на общинска служба „Земеделие” Бончо Бончев, както
besove.bg писа. В Царево също кандидатурата на партията беше известна отдавна – и тя днес беше потвърдена официално - младият шеф на Държавното горско стопанство Георги Лапчев ще се изправи срещу настоящия кмет Петко Арнаудов от БСП, който ще се бори за нов мандат.
В Средец кандидат е Иван Жабов, който е директор на гимназията в града -
ПГМССЕ „Никола Вапцаров".
С кандидатурите, оповестени днес, в Бургаска област вече са ясни лицата на ГЕРБ в 9 от общо  13- те общини. Партията на Бойко Борисов все още не е обявила имената, на които ще заложи в най-невралгичните точки, където загадката е най-голяма – Приморско, Созопол, Несебър и Сунгурларе. В тези 4 общини страстите са нажежени до крайност, очакват се поврати и гербери по места прогнозират, че Бойко Борисов ще посочи кандидатите на партията в последния момент.
 Битката между областния управител Константин Гребенаров и настоящия кмет Панайот Рейзи вече се превърна в пословична в Созопол. В Приморско първоначално за фаворит беше сочен шефа на Агенцията на агенцията по безопасност на храните Димитър Германов, шансове има и местния предприемач Манол Манолов, но периодично в морската община се говори, че в крайна сметка кандидатът на ГЕРБ ще е бившия кмет Димитър Димитров, който никога не е криел, че има амбиции да участва в идващите местни избори. Присъствието на Димитров на официален обяд с премиера Бойко Борисов в Созопол преди месец е достатъчно показателно накъде клонят везните. В Сунгурларе пък местната структура въобще не знае кой път да поеме, разкъсва се от скандали, а общинското ръководство заема разнопосочни позиции и така и няма номинация за кмет. В Несебър номинациите са три - на общинския съветник Атанас Терзиев, на зам. областния управител Златко Димитров и на кмета на Равда Андон Бакалов.

Официалните кандидати на ГЕРБ в Бургаска област до момента са:

Бургас - Димитър Николов
Поморие - Иван Алексиев
Карнобат - Вяра Петрова
Средец -Иван Жабов
Айтос - Даниел Орлов
МалкоТърново - Стоян Караджов
Царево - Георги Лапчев
Камено - Тонка Добрева
Руен - Бончо Бончев

В категории: Власт , Политика


23
Коментара по темата
23.
Гост
17.08.2011 10:42:04
3
1
Явно и в тоя форум преобладават платените герберски драскачи. Зорлем ще направите хората комунисти.
22.
Запознат
11.08.2011 11:24:03
3
1
Хайде да не се правим на наивни и да си завираме главите в пясъка! Всички знаем, че повече от половината гербаджии-режисьори са бивши комунисти. Знаем и за вътрешнопартийните боричкания в ГЕРБ, шуробаджинащината и опитите на старите муцуни да лансират млади, уж интелигетни и опитни свои протежета. Абе хора, спрете да се правите на наивни и да си играете на избори. Те нещата са логичиски ясни! Събудете се, най-сетне!
21.
до 19
02.08.2011 13:49:44
1
3
Ти бил ли си на вътрешните избори на ГЕРБ, че да знаеш как стоят нещата? Явно не си бил, щото в ГЕРБ такива леваци и малоумници като тебе няма...Затова недей много да философстваш
20.
промяна
02.08.2011 12:56:17
1
7
Кандидатурата на Георги Лапчев е най-успешна , това обаче се оказа проблем . Старите играчи от сдс , бсп , рзс , дпс , ндсв , не искат да го подкрепят . Защото явно не искат да избутат П.А. от трона . И вместо Николов да си мисли , че е способен да бъде кмет , да вземе да се стегне и да подкрепи това младо момче . Кандидатурата му е най-неопетнена . Дайте му шанс да прокара една нова политика , нов управленски подход . Не се вкопчвайте пак в партийните игри и интереси . Преглътнете егото си . СДС и ДСБ в Царево няма . Не играйте партийно , а подкрепете личността на промяната . Бъдете малко по-загрижени за града , защото ако ви пукаше , до сега да бяхте заиграли заедно срещу статуквото . Не обвързвам никой с мнението си , все пак то е професионално , а вие не се интересувате от куци коне с образование .
19.
Разбит
02.08.2011 11:13:54
4
2
Абе дано някой от ГЕРБ чете. Хора изгубихте от мен 1 глас. Как може да изберете най-големия малоумник. Това е все едно от един кашон със златни ябълки да хванеш баш гнилата круша. Тоя градинар. Толкова ли не си проучвате хората. Та той си вкара цялото семейство в ГЕРБ и спечели във вътрешните избори с 17 на 16. Това лидер ли е.Градинар. Съжалявам, но толкова на сляпо да действате. Враг съм на левицата, но тоя си е направо ляв.. Това е от мен.
18.
Василико
01.08.2011 16:23:50
2
5
Подкрепям Лапчев с двете ръце, лично го познавам и знам, че той е човек с принципи и държи на думата си. Дано хората в Царево се събудят и осъзнаят, че докато ни управлява този феодал П.А. до никъде няма да стигнем, и децата няма да искат да живеят тук, докато в администрацията доживот са нагнездени пенсионери
17.
царево
01.08.2011 15:41:01
2
4
Царево е район с изключително много даденост, с голям потенциал и много природен ресурс. Време е на този пост да застане млад и кадърен човек, с иновативно мислене, докога общината ще цикли на едно и също място... Затова подкрепяме г-н Лапчев и му желаем успех, той е човек, който може, а що се отнася до това, че е млад...какво по хубаво от това, таман ще пречупи комунистическата обстановка. УСПЕХ!!!
16.
турист
01.08.2011 12:13:36
2
7
Аз съм се убедил вече, че Арнаудов не е управленец със сериозен опит,това показват и фактите че за 12 год. управленение гр.Царево не е мръднало и милиметър съвременно развитие,а да не говорим общината като цяло.Така че този феодал трябва да си ходи,а на негово място да дойде млад, съвременен с идей човек който да възроди обнови и развие по европейски начин този прекрасен и така предпочитан от туристите район.
15.
az
01.08.2011 09:53:22
0
1
Как така ГЕРБ се тупкат в гърдите, че хващат престъпниците и от както те са на власт едва ли не няма корупция и далавери. А в един момент ще издигат Димитров в Приморско, че него го разбра цяла България що за мошеник е. ГЕРБ и всички останали са за запалване.
14.
АХ АХ АХ
31.07.2011 22:25:35
0
2
Те мандатите на Бонев са много повече, ако става въпрос, ама Вие сте гола вода- просто няма алтернатива. Абе нали си направихте къщите за къде се напъвате или просто искате да върнете объркания сценарий.Съмнявам се, че ще се случи.
13.
филолог
31.07.2011 16:14:28
1
1
Авторът на статията да си припомни правилото за пълния и краткия член в българския език - "...В Приморско първоначално за фаворит беше сочен шефЪТ на Агенцията по безопасност на храните Димитър Германов, шансове има и местнияТ предприемач Манол Манолов, но периодично в морската община се говори, че в крайна сметка кандидатът на ГЕРБ ще е бившияТ кмет Димитър Димитров..."
12.
перла
31.07.2011 15:17:07
3
0
Че Бонев какво направи за Камено през 8 годишния си мандат ,да не забравяме че се отцепиха две села заради него .......
11.
Какво направихте за Камено, че се натискате пак
31.07.2011 14:11:09
2
3
През целия си мандат кметът беше бламиран и блокиран нон стоп от доминирания от ГЕРБ общински съвет. Стигна се дотам, че градоначалникът и партията му БСП нямаха нито един шеф на общинска комисия в общинския съвет.
Всичко това водеше до дълги и изтощителни протипоставяния между администрацията и мнозинството в местния парламент, в резултат на което бяха пропуснати немалко шансове за развитие на Камено.
10.
shash
31.07.2011 07:47:39
1
3
mladejite na bsp iskat da stavavt arhitekti i uristi li ? che mladeji na bsp ne sa li dimo djapunov , qni qnev i rumen carq ?
9.
supreme mind member
30.07.2011 21:34:42
2
4
K.M.-bravo mnogo obektiven komentar.G-n Lapchev i obshtinskoto rykovodstvo na GERB sa edinstveniqt ostanal lych za spasenie i progres na obshtinata!!!-Edinstveniqt shans!!!A za mladite BSP-archeta,koito go napadat vyv foruma-iskam da kaja samo,che sa nai-golqmata strategicheska greshka na obshtinskoto BSP ot 20 godini nasam,zashtoto zalojiha na "nai-kucite kone" ot mladejite v tazi obshtina-aptekari i dyrveni filosofi bez 5 dushi istinski priqteli nakup,bez nikakyv kryg ot poznati-edinaci i osobnqci-tova sa mladejite na BSP,koito se nadqvat da stanat glavni arhitekti,juristi i obshtinski syvetnici ot raz! Momcheta ne napadaite g-n Lapchev-toi e svetlinni godini pred vas i kato intelekt i kato opit za da nqma izlishni gnevni komentari-pyrvo se vijte vie pionkite na kakvo prilichate posle obsyjdaite koito i da bilo!
8.
K.M.
30.07.2011 18:12:12
1
5
Лапчев , всъщност г-н Георги Лапчев , най-малкото дължим уважение към момчето като шеф на горско и кандидат за кмет , е един добър и интелигентен мъж . Сега , резонни са някои от критиките отправени към него . Аз бих казал , че е редно , ако има хора , които му вярват - да му дадат шанс да покаже мениджърските управления . Не ми се плюйте тука анонимно по форумите . Относно това дали обкръжението на Арнаудов са гъзолизци - не подхождайте така елементарно - обиждате хора с образование , това , че подкрепят една или друга личност - не е повод за злоба . Политиката си е политика , в един град живеете ! Идват избори , подкрепете достойният . Арнаудов е управленец със сериозен опит . Лапчев - човек със съвременно образование и подход . Всеки сам да избере критерия .
7.
tan
30.07.2011 17:55:16
1
3
Lapchev e inteligentno mlado momche ,no za kmet ne stava,izdignat ot retro gerbadgii za da moge da lapat po lesno,Petko Arnaudov da ostane za da specheli i naroda giveesht na teritoriata na obshtina Carevo,kasmet za nas
6.
гражданин
30.07.2011 17:29:39
1
6
Лапчев е единственият човек, който е реалната алтернатива на Арнаудов, а пък да не говорим за обкръжението на Арнаудов....Тези измислени младежи откаде се появиха, пълни лизогъзци
5.
лично мнение
30.07.2011 16:56:20
3
3
Ако в Царево , преди 4 години , герб бяха реална опозиция , сега щяха да са реална алтернатива . Ако сега на тези избори те са реална опозиция , след 4 години - те ще бъдат реалната алтернатива ! Просто това е политически цикъл...няма да го избегнете ! И вината си е ваша , че чак сега сте се мобилизирали . Относно кандидатурата на г-н Лапчев , ами аз не работя в горското - не го познавам , от къде да знам дали става или не за кмет . Изведнъж се появи и той , даже май още го няма в обществения живот .
4.
1
30.07.2011 15:43:27
3
3
Съгласен съм с 1. коментар .
Само ще добавя - Лапчев е добро момче , младо , идеален кандидат за общински съветник . Но за кмет - младостта и неопитността е тази , която е допуснала да се обгради с такива хора , или по-скоро те него да обградят - Старите лапачи с новото име...тия дни го чух от някъде !
3.
средец
30.07.2011 13:59:17
4
6
Жабов защо ли изобщо се кандидатира, за да има БСП двама кандидати ли?
2.
Лукавия
30.07.2011 13:46:18
3
9
Горките ненаяли се герберасти, ако може и на луната кмет щяха да издигнат ...
1.
Мичурин
30.07.2011 13:13:28
8
7
Георги Лапчев като личност е моя фаворит - амбициозен, интелигентен, педант и професионалист. За жалост няма да го подкрепя, нека съм лош пророк, но с това хищно обкръжение кандидатурата му е просто обречена.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори