×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скадовск в пламъци след удари по военни складове, мощни взривове и в Николаев


Скадовск в пламъци след удари по военни складове, мощни взривове и в Николаев
Гъст черен дим покри небето над окупираният от руската армия украински град Скадовск. Село Белополская пък е в руини след обстрел от страна на нашествениците
01 Август 2022, Понеделник, 07:08 ч.
Автор: Флагман.Бг, Снимки: Фейсбук/Дмитрий Живицки/УНiАН

В резултат на вражески обстрел се запали нива в Сумска област, унищожени са 25 хектара пшеница

Гъст черен дим покри небето над окупираният от руската армия украински град Скадовск, Херсонска област. Унищожени са складове с боеприпаси, използвани от нашествениците, съобщава УНiАН, позовавайки се на информация от херсонското издание „Мост“.

След експлозията градът е в пламъци, информира украинската агенция. 

Мощни взривове разкъсаха тишината и в Николаев през тази нощ, а кметът на областния град Александър Сенкевич се обърна към жителите с призив да стоят далеч от прозорците.

Експлозии се чуват в различни части на Николаев.

Вчера градът също бе подложен на интензивен обстрел. Един човек загина при въздушните удари и двама бяха ранени. Разрушени са хотел, спортен комплекс, две учебни заведения и сервиз. По-късно стана известно, че е бил убит украински бизнесмен Алексей Вадатурски. Той е собственик на най-голямата компания за търговия със зърно "Нибулон".  Заедно с него загина и съпругата му Раиса Вадатурская.

В резултат на вражески обстрел в Сумска област пък тази нощ се запали поле в село Белополская, унищожени са 25 хектара пшеница. Руснаците атакуват с артилерия и минохвъргачки, съобщава председателят на военната администрация на Суми Дмитрий Живитски. 

Междувременно БНТ съобщи, че от Международния Червен кръст не са получили достъп до затвора в Еленовка, където бяха убити украински военнопленници. Москва твърди, че е отправила покана.

Украинският президент Володимир Зеленски пък определи смъртта на бизнесмена Вадатурски в Николаев като "голяма загуба за цяла Украйна". 

Според местните власти обстрелът е бил най-масираният срещу града. Около 50 ракети Град са поразили и южния Никопол, казва украинският губернатор.

Русия съобщи за ракетен удар срещу временен пункт за дислокация на украинското формирование "Кракен" в Харков. Според Москва украинските жертви там са 350. Руската армия твърди, че е унищожила и американска гаубица М777 в Донецка област.

Русия покани експерти от ООН и Международния Червен кръст да разследват смъртта на 53-ма украински военнопленници в център за задържане под сепаратистки контрол в Донецка област. Москва обвинява за трагедията украински обстрел с американски системи Хаймарс. Пораженията са видни на сателитни снимки преди и след обстрела. Украинската страна отхвърля отговорността и обвинява Русия, че е нанесла удара за прикрие издевателства над задържаните.

Русия и Украйна се обвиняват взаимно за смъртта на 50-те украински военнопленници в Донецк

Зеленски пък обяви задължителна евакуация на цивилните от районите на Донецка област под украински контрол и обеща изплащане на компенсации. По думите му на този етап от войната терорът е основно оръжие на Русия.

"В зоните на ожесточени сражения в Донбас остават стотици хиляди хора, десетки хиляди деца. Мнозина отказват да напуснат, но това наистина трябва да стане. Решението трябва да се вземе. Повярвайте ми! Колкото повече хора напуснат Донецка област сега, толкова по-малко хора ще може да убие руската армия", каза още президентът на Украйна.
 


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин 07/05/2024, Вторник 19:20 4
10
Коментара по темата
10.
до 5
01.08.2022 23:53:36
0
0
Мишо, ти си абсолютно неграмотен боклук!
9.
До роденият преди 89г. от друг такъв.
01.08.2022 16:11:37
1
4
Всичко което СССР ни помогна да изградим у нас (щото да кажеш че сами са дошли и са го изградили е голяма комедия) може да се опише с 2 думи - ЕВТИНО и НЕКАЧЕСТВЕНО. А към краят на СССР и след разпадането му до днес , тази инфраструктура е един пълен кошмар за подръжка. Хем не работи като хората, хем ще бъда страшен зор да се подмени с нещо по-модерно, та ни насам-ни натам. Да благодарим, колега, на съветците и днешните руснаци, че ни прецакаха така че и ние им повярвахме. Какво пък толкова, само си предадохме държавната свобода и националната личност за да ги получим от тях тези ''блага'', нищо кой знае колко съществено. А ако многознайкото от ком. 6 ще ме нарече и мен джендър и каквито там нови термини са измислили, да знае че жена ми би искала да поспори с него по темата. хи-хи-хи ха-ха-ха
8.
до мишо
01.08.2022 15:42:26
0
5
Русия започна конфликта през 2014г. , като изпрати хора в Одеса да стрелят по протестиращите ЗА Евромайдана, а техните хора в полицията отказаха да реагират и да защитят населението. Първият коршум бе изстрелян от Русия! Ти какво искаш, хората да си умрат равнодушно без да се защитят ли? На всички е ясно кой започна, само облъчените от руската пропагандна машина са назад.
7.
hg
01.08.2022 11:07:11
4
6
фашисти са тези отишли с оръжие в чуждата държава
6.
до 4
01.08.2022 09:39:07
9
12
Роден след '89г. съм и много добре знам, кои са бандеровци и че са фашисти! А вие, джендър паляците с промити мозъци и порнати цеви, се продавате за жалки стотинки!
5.
Мишо
01.08.2022 09:11:47
9
9
Флагман, не очаквах от вас да сте толкова безочливи ! Защо не напишете статия за противопехотните мини пуснати над Донецк от украинските укопанти!? За хилядите убити просто защото искат да са с Русия? Защо не кажете кой започна конфликта през 2014 година? Флагман вие сте лицемери, като минимум.
4.
До 3
01.08.2022 09:10:35
19
9
Казваме на родените преди 89, украинския народ ги е строил , не е фашиста Путин...
3.
до 2
01.08.2022 08:10:20
24
25
Кажи го на нас родените преди 10.11.1989г. в НРБългапия.
Заводите който са във всяко градче и селце в Украйна Зеленски и МВФ ли са ги изградили ?
Атомните централи ?

Глупави НПО твърдения са твойте твърдения.
Напротив навсякъде руснаците стъпят развиват и инфраструктурата (Нефтохим, Неохим и т.н и т.н)
България очакваше 10 млн българин.

Сега 6млн.
2.
Rushorks
01.08.2022 07:46:06
27
25
Както вече казахме където стъпи руски ботуш ,там трева не никне
1.
12
01.08.2022 07:42:52
21
23
Едно е разследваща група оторизирана от ООН,друго е проамерикански тарикати да разследват бомбардировката на укрофашистите над пленените.Целта бе да им се затворят устите .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас 29 партии и коалиции се регистрираха с листи за участие във вота Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория 38-годишният бургазлия бил с влязла в сила присъда от февруари, но защо все още е бил на свобода, е загадка  Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Купонджии, готови ли сте да се събудите от зимния сън и да се насладите на цяла плеяда от фолк звезди. Запретнете ръкави, защото те идват ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи Това е най-силната ни листа до момента, може да спечелим 4 мандата от Бургаска област, обявиха от политическото обединение  Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Полицаят ми направи услуга, заяви тя "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях Ваня Григорова и Мая Манолова ще водят в софийските избирателни райони Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Записвания за приемния ден могат да бъдат направени на телефон 0889 01 09 40, както и на място в офиса на ПП ГЕРБ Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Изграждането на Национална детска болница е основен приоритет за Министерството на здравеопазването. Правим всичко възможно да ускорим процесите там, където това зависи от нас, посочи министър  д-р Галя Кондева Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето В процес на подготовка са и други проекти, с които се отприщва превръщането на бургаската Ривиера в реалност
Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори