Гръцката салата е по-вкусна, ако я правите така
Нарязаното на кубчета сирене може предварително да се маринова за около 30 минути в дресинга
Необходими продукти:
домати - 2 - 3 бр.
червен лук - 1 глава
краставици - 1 бр.
чушки - 1 бр.
зелена гръцки маслини - 10 - 12 бр. каламата
сирене фета - 200 г
червен винен оцет - 1 с.л.
зехтин - 5 - 6 с.л.
студено пресован риган - 1 ч.л. изсушен
морска сол
Начин на приготвяне:
1. Измийте добре доматите, краставицата и чушката.
2. В салатиера нарежете доматите и краставицата на кубчета, почистете лука и чушката и ги нарежете на кръгчета.
3. Смесете малко сол, зехтина, ригана и оцета и ги разбъркайте добре.
4. Прибавяте маслините и Фета сиренето отгоре и поръсете с дресинга. Съвет: Нарязаното на кубчета сирене може предварително да се маринова за около 30 минути в дресинга.
5. Гръцката салата изисква и обилно количество хляб за топене на отделилия се сос.
Рецепта без преглед и по-лесна смяна на личния лекар от нова година
Асен Златев е оптимист за българските щанги
АПС: Искането за имунитета на Илхан Кючюк е политически натиск
Русия узаконява изземането на жилища в окупирана Украйна
Ще отиде ли Пеевски при Радев?
Бордо маникюрът е признак за елегантна визия при дамите
Какви са цените на имотите в България, растат ли?
Доналд Тръмп съди Би Би Си за $10 милиарда заради манипулирана реч
Обирджия на Донарума се самоуби в затвора след натиск от тартор на бандата
На 16 декември църквата почита Свети Агей и мъченик Марин – ето какво да не правите днес
Ограничения и ремонти по пътищата в страната: особено внимание за водачите в Бургаска област
Джордж Клуни се отказва от сцените с целувки във филмите си
