×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Май отиваме към избори – изтече запис от сбирка на „Демократична България“ в парламента (допълнена)


Май отиваме към избори – изтече запис от сбирка на „Демократична България“ в парламента (допълнена)
"Ауууу, какви неща чух....", възмути се Десислава Атанасова от ГЕРБ във фейсбук, от партията й свикаха и извънредна пресконференция
22 Юли 2022, Петък, 17:14 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Вотът ще е на 16 октомври, прогнозира съпредседателят на ДБ пред съратниците си от парламентарната група

Отиваме към избори на 16 октомври, а преговорите за нов кабинет вървят към провал. Такъв извод може да се направи от запис с гласа на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов. Той е от зала „Запад“ в Народното събрание и вероятно е направен от неизключени камера и микрофони след заседание на парламентарна комисия днес следобед. Записът вече е пуснат в YouTube (вж. долу).

Иванов прави анализ на преговорите към момента.

Христо Иванов отчита като положително, че "Продължаваме Промяната" (ПП) вече са склонни да разговарят с ИТН. Това повишавало вероятността да се състави правителство. 

От друга страна, обаче, лидерът на БСП Корнелия Нинова не свършила "едни много важни неща" от гледната точка на Иванов. Според него било много важно изначално да се определи кой ще води преговорите от името на ИТН и за какво ще се водят тези преговори. 

Тъй като "Има такъв народ" придобили статут на търпим партньор, то следвало да им се поставят условия - ако не да си сменят председателя на парламентарната група (Тошко Йорданов), то поне той да не участва в преговорите. 

"Освен това нека изначално да кажем, че вие няма да имате министри", заявява Христо Иванов, посочвайки какво Нинова е трябвало да обяви на ИТН. 

Защото от там започвал целият проблем - как ПП ще преговарят с "Има такъв народ", като се стигне до състава на Министерския съвет. 

Според Иванов на втория етап от преговорите вероятно ще се стигне до провал. Той коментира, че Тошко Йорданов и Ива Митева от "Има такъв народ" (ИТН) продължавали да се държат все едно нищо не се е случило - "нагло, арогантно и т.н."

За Нинова Христо Иванов казва: "За мен Корнелия, не знам защо - може би от недомислица, е пропуснала важна възможност в началото на преговорите да изчисти някои проблеми, които остават, и подозирам, че следващата седмица много лесно ще доведат до "късо съединение" - фатално, от сорта на това, когато трябва Асен Василев да разговаря с Тошко Йорданов, или трябва да се обсъжда какъв министерски пост Кирил Петков ще заеме, нали, защото тази тема... или кои са министрите на Слави..."

От ДБ искали да се определи премиер и да му се даде "малко повече възможност да си подбере екип". Корнелия Нинова обаче не била съгласна да се говори предварително за смяна на формулата за съставяне на кабинет, защото това намалявало нейните шансове да бъде част от правителството. 

"Казвам ви го това, защото го виждам като фактор, който поддържа висок конфликтния потенциал и не (?) елиминира неговите проблеми. Може да има някаква друга идея и да се случат някакви други неща, но като цяло със (?) днес от тази среща си казахме, че отиваме на избори. А изборите при този календар, за който говорим, ще бъдат на 16 октомври. Просто да си планирате", казва още Христо Иванов. 

"...Ние участваме в разговорите чисто с информационна цел. Реално ще влезем в режим на преговори, когато имаме излъчен министър-председател", коментира още съпредседателят на ДБ. 

Христо Иванов обяснява и как би следвало да се говори пред медиите като "опорни точки": "Че нашите колективни органи едва накрая ще вземат решение дали подкрепяме и под каква форма и до каква степен. Тези всичките словесни еквилибристики са важни да ги повтаряме, за да, все пак, поддържаме някаква дистанция от целия този процес. Не че, нали, пропагандата на ГЕРБ и ДПС ще ни остави много луфт, но все пак, колкото е възможно, да го поддържаме. Тези неща е важно да се казват - че държим мандатът да не е на нито една политическа сила, че третият мандат е технически мандат, че това не е на политическа формация, която има собствено право да състави политическо управление и т.н."

Иванов добавя: "Чакаме да видим какво в крайна сметка ще се конфигурира, ако изобщо... Основният проблем е ПП и "Има такъв народ".

След това думата взима Антоанета Цонева и започва да коментира, че сценарият явно е, че се върви към предсрочни избори и че той изглежда непреодолим, но е прекъсната от Христо Иванов, който уточнява: "Описвам ви различни фактори. Не мога да кажа какъв сценарий... Нито мога да вляза в главата на Кирил и Асен, нито мога да вляза на Кирчо в главата, нито на Корнелия... т.е. на Тошко и Ивето, нито в главата на, честно казано, Корнелия."

Цонева отговаря: "Мисълта ми беше, че почваме да плащаме цена за нещо, което изглежда да не се случи, а доскоро беше, че плащаме цена за нещо, което има вариант да стане. И тук според мен вече трябва да се намерят някакви баланси."

Преди това Христо Иванов коментира конфликта по отношение на антикорупционното законодателство. Парламентарното крило на ПП смятало, че при промените на второ четене следва да се направят корекции в противовес на казаното от Лена Бориславова. По тази линия с ИТН можело да се намери общо сечение. 

"Но Тошко казва "не, не, не, ние ще гласуваме след избирането на правителството, защото искаме да сме сигурни, че ако вие си направите бухалка, ние ще сме в коалицията, която тази бухалка ще я управлява; иначе няма да ви гласуваме бухалка, която после, да отидем на избори, и вие да я контролирате". Съвсем така - от Тошко Йорданов", казва Христо Иванов, цитирайки колегата си от ИТН. 

В един момент депутатите, изглежда, се усещат, че думите им се предават на живо от включените камера и микрофони и взимат мерки това да се прекъсне. 

От ГЕРБ-СДС реагираха на изтеклия запис. Лаконичен коментар във фейсбук направи Десислава Атанасова: „Ауууу, какви неща чух....очите му даже не показват всичко. ДБ провеждат среща на ПГ в зала на НС с пряко излъчване на сайта и включени микрофони. Ивайло Мирчев, демократично ли е да заплашвате администрацията на НС?”

От ГЕРБ свикаха и извънредна пресконференция впоследствие, за да се възмутят от чутото.

Ето изтеклия запис:

По-късно, след скандала, "Демократична България" публикуваха целия запис във фейсбук, включително с видео:

„Виждаме как един запис се превръща в пропаганден материал, от който се разпространяват откъси, извадени от контекста цитати по медиите. Предполагам, че някои от хората, които взимат решения, го правят от извадени от контекста парчета“, заяви пред репортери съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

„Нека всеки да прецени какво всъщност се е променило в България. Защо трябва да хвърляме страната в поредни избори. Ние сме готови, но сигурни ли сме, че това е най-доброто решение при всички задаващи се кризи“, добави той.

Иванов коментира и позицията на Слави Трифонов да прекрати участието на ИТН в преговорите на базата на записа: „Ако Слави Трифонов е готов да счупи всичко за четвърти път и неговата парламентарна група се подчини на този импулс, трябва да се обърне внимание, че най-заинтересованите са ГЕРБ и ДПС. Въпросът е дали търсим как да избягаме от отговорност или търсим как да намерим решение за страната. Ако просто трябва да си спасим егото и отговорността, може би това е много добър изход."

„Да, смятам, че фиксацията да имаш свои министерства, да е само твое, ти да назначаваш хората, да имаш собствен бюджет и да виждаш единствено това - това е абсолютен погром“, каза още съпредседателят на ДБ.


В категории: Политика


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
27
Коментара по темата
27.
От 26
23.07.2022 10:03:40
0
1
В защита на ГЕРБ пиша. В България библейски удря и вика, че си му го мислил... Краде и вика някой да не ми го открадне... Мирише и търси кого да обвини, че го мързи... До човека е, не до нацията и народността.
26.
До 18
23.07.2022 09:59:47
0
1
Ауууу.... Ама ти някои хора никога никого не обидиха, цял живот не напсуваха, никого никога не удариха... Ааааууууу... Сега като подслушвахте чужди разговори и се правихте на девици, ще си плащаме всички най-малко с безкрайни избори и разни смешни ще ни се подиграват! Ау, най-престъпните винаги сочат с пръст и този път успяха... Какви пияндета се подиграват на ситуацията...
25.
Въй
23.07.2022 09:36:11
0
1
Човекът си мечтае да си дойде Рашков и да почне да наказва.
Той е вътрешен министър от една година вече. Резултати?
24.
Кочо
23.07.2022 08:32:37
0
5
Какво защитавате или плюете този и онзи. Никой ли не вижда Голия....Цар !!! Изнасилват ни ежедневно шайка малоумници. Унижават ни безпардонно да живеем като скотове !!! Трябва да им се дръпне шалтера на тези долняци !! Сега защо някой не излиза да лежи по Цариградско ? Ами никой не дава кинти. За една минерална вода и сандвичи се опъваха като мърсоли. Сега обаче никой не роптае срещу препускашото обедняване и изпростяеане !!!! Доволни сте!?
23.
Хахаха
23.07.2022 06:28:38
2
4
Десислава свирката какво чула? Какво си чула МА ? По-добре ли е като чухме каруцаря мутро пожарникар как псува , набутва им го с 200 и ви обижда всичките му лакей , оная простата кърджалииска птка .... забравих и името. Гербаджии корумпирани пожелавам си да дойде Рашков и да ви гледам как търкате пейката в някой затвор. Мръсна сган
22.
Ушко
22.07.2022 20:07:45
5
10
Деси , и аз за теб и гардове на НСО . какви неща чух, ама си правя пас !
21.
Бухалката
22.07.2022 19:19:58
3
26
Аз мога на променливите да им го туря отзад с бухалката на промяната с измамата на четворната гей дружинка.
20.
ПКП (до19)
22.07.2022 19:12:04
12
7
Да и това беше цитирана извадка,казана от Тошко
19.
456
22.07.2022 19:08:15
5
30
Христо Иванов без да знае, че се самозаписва и излъчва на живо напълно законно в НС: "КПКОНПИ ще е бухалка, трябва да участваме в нея". Кое още не е ясно? Само май за Гнома Атанасов не е ясно, щото вика: "Как така стана, че се записахме!?" Ей, като грабне народът бухалката скоро ще видите истинската социология...
И пак вика по БТВ джуджака опорката: "Третият мандат на БСП е втори мандат на първия". Хахахаааааааааа
18.
123
22.07.2022 19:04:38
20
16
Аууу какви неща била чула Деси. Аз кой знае какво не прочетох. Но съм чел и чувал, как ББ нарича председател на НС и то от неговата партия ку.рва, а въпросната след дни стои и му се усмихва мило, докато той обяснява пред медиите, че не му се сърделс.
17.
Баста
22.07.2022 19:01:29
17
17
Слави, със сигурност си част от мафията.Нищо ново не чухме
16.
Динко от Айтос
22.07.2022 19:01:02
1
11
Аз като стана депутатка първия закон, който ще предложа за гласуване ще бъде за джендар браковете.
15.
До кочо 6
22.07.2022 18:48:05
1
31
Кое е лъжа бе измекяр?
Ти явно си на хранилка на мама и тати, бензиностанция и на магазин не си посещавал!
Нямало е такава кражба, както в момента се краде от всички и от неродените ти деца, ако някога имаш!
Нахапляриха се със заеми за милиарди, неизвестно за какво и за къде ги приведоха!
Нали уж всичко е по мед и масло, защо десетки милиарди се емитират като заеми?
Комисионерстват от горивата, също и от тока!
Накраденото да не им стигне за лекарства на тези престъпници!
14.
*********
22.07.2022 18:45:18
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
13.
*********
22.07.2022 18:43:56
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
12.
********
22.07.2022 18:28:23
24
15
Деса може да се е възмутила,но всички(с изключение на облъчените герберасти)са още по-възмутени от нея и партиятя и!
Помним и като министър на здравеопазването какво направи-НИЩО!
Затова да си мълчи,и страхливо да чака Видовден!
Рано или късно и за нея ще дойде!
11.
Уволнението е факт
22.07.2022 18:26:43
6
39
Кико искал да е вътрешен министър!
Кики толкова си бил повярвал, че твърдял, че единствено той може да се пребори с престъпността в държавата. Той изрично е настоявал, освен вътрешен министър, да бъде и силов вицепремиер, за да постави под „желязната“ си мека китка всички служби за сигурност.
Що не си сменя памперса, че се омириса по света и у нас?
10.
*********
22.07.2022 18:11:26
3
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
Факт
22.07.2022 18:06:01
5
45
Този запис да не е лъжа, новите политически проститутки в името на народа и морала могат само да крадат.
Еми апокалипсис е , отиди на една бензиностанция и виж цените, кога е имало такива цени през последните 30 години, освен при Виденовата зима?
Комисионните да се превеждат по сметки на измамническата банда от промяната друго не ги вълнува.
8.
do гербераста но. 4
22.07.2022 18:04:35
32
11
Ти правил ли си нещо интимно с тях, че толкова категорично слагаш оценки и етикети? Щото ако знаеш от личен опит, че са всичко изброено от теб, то ти не си нещо по-различно от мека китка тип манаф. За Деса муцката миризлива, любителката на рокли облечени с по без гащи се знае отдавна.
7.
Задкулисието от промяната
22.07.2022 17:59:37
19
42
Швестерите на промяната с тези ебани дупета , имат нужда да избиват комплекси. Пухкави с розови бузки, червените куртизанки от бардака на промяната.
6.
кочо
22.07.2022 17:57:16
36
26
Абе тия от ГЕРП само рисуват апокалиптични картини за бъдещето а като мине времето се устанивява че те са ръсели лъжи и прогнозите им не се сбъдват.
5.
F
22.07.2022 17:50:21
31
25
ATANASOVA E PROTIVEN GADEN MAFIOT I ZASLUJAVA DA E VUV ZATVORA. TOCHKA.
4.
*********
22.07.2022 17:47:29
14
18
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
питанка
22.07.2022 17:43:02
24
50
Кво казаха :
- че ККОНПИ ще е БУХАЛКА и ИТН и те искат да я ползват заедно с останалите трима;
- че КУРнела иска да е Вице и Министър;
-че Кирчо иска да е Вице и МВР Министър ( това не е в записа);
-че ги е страх какво ще поиска Слави, че пак "министерствата и ПАРИТЕ са си негови";
-че КУРнела ще стиска мандата до 15.08 уж заради КЕВР а за да приберат последно 10;

Абе ШАЙКА, досущ като ГЕРБ.
Грабители стъпили на уж демокрацията ни !
2.
кенеф
22.07.2022 17:36:22
27
31
Тази миризлива грозотия правеща муцки и мислеща се за красива на интервюта по тв още ли се вози по без гащи с НСО гардовете
1.
Пламен Ореха
22.07.2022 17:34:07
17
41
"Дай да разваляме седéнката".
Големите демократи веднага искат материала да бъде свален от сайта на една медия.Колко демократично и нямащо общо с комунистически практики. Наистина сте пълни аматьори.
ЛГДБ след 2 месеца е аут от Парламента,освен ако не се влеят в ПППП.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори