×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Приходите на хотелиерите се увеличиха с над 17% през март спрямо същия месец на м.г., сочи статистиката
  • Илиан Илиев повика 14 футболисти от чужбина за мачовете на националния отбор
  • Филмът "Кралството на планетата на маймуните" оглави боксофиса на Северна Америка
  • Прокуратурата иска половин милион лева гаранция за Божков, за да бъде пуснат на свобода
  • Хакерите, които пуснаха по телевизии в Латвия парада в Москва на 9 май, са ползвали сървър в България
  • Британец се ще скочи със специален костюм от 8516 м в Хималаите, това е за пръв път в бейсджъмпа
  • Бившият министър Бишинбаев от Казахстан, който закла съпругата си от ревност, е осъден на 24 г. затвор
  • Турция спира покупките на автомобили в публичния сектор за три години, почват икономии
  • Новият ковид води до гадене и диария
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Според проф. Тодор Кантарджиев: България закъсняла с мерките срещу COVID


Според проф. Тодор Кантарджиев: България закъсняла с мерките срещу COVID
Новият вариант бил по-заразен, избягвал имунитета, и се прекарва много по-леко, но въпреки това трябвало да се вземат мерки
13 Юли 2022, Сряда, 12:14 ч.
Автор: Флагман.БГ

Той отново призова за незабавно поставяне на бустерни дози

В ситуацията на увеличаващи се случаи на коронавирус трябва да се предприемат три основни мерки - да се правят PCR тестове, да се възобновят COVID зоните и да се носят маски в болниците и на местата със струпване на много хора. Това мнение изрази в ефира на предаването проф.Тодор Кантарджиев.

Според него сме закъснели с налагането на мерки у нас, защото вече има ръст на разпространението на вируса, особено в София град и област, Бургас и Варна. „Тези, които се връщат от Гърция, трябваше да бъдат предупредени да не контактуват с много хора няколко дни след това”, посочи той.

Кантарджиев изброи и три особености на новия вариант на вируса - ВА.5, който се разпространява в момента. „Първо - той е по-заразен. Второ – има т.нар. имунно бягство. Трето - прекарва се много по-леко", обясни професорът.

Как точно ще протече инфекцията обаче все пак зависи от организма на боледуващия – към какво е предразположен, преболедувал ли е, ваксинирал ли се е. Въпреки че този вариант доста се различава от останалите и заобикаля имунитета, бустерна доза от ваксина срещу COVID-19 пази от тежко боледуване в продължение на 4-6 месеца, обясни още медикът. И допълни, че сегашните ваксини пазят от новия вариант, ако се сложат 2-3-4 месеца по-рано, предава nova.bg.

В момента се разработват специални ваксини срещу ВА.5, каза още Кантарджиев и предупреди, че като дойдат у нас, те ще са само за бустер.

Професорът съобщи и за нов вариант на коронавируса, който се следи в Индия - ВА2.75. За два месеца той е заразил около 25% от многобройното население на страната.


В категории: Политика , COVID-19


12
Коментара по темата
12.
292
13.07.2022 16:20:43
0
3
Пак ли изпълзя, бе, плъх?
11.
_nib_
13.07.2022 15:09:43
0
3
Оппалянкааа...Мустак....преведоха ли ти кинтите от фондация рокфелер?Май май-да.
10.
До 6
13.07.2022 14:44:15
1
8
Тук спор нямаме, много хора умряха но основната причина за това не може да се търси само във вируса а в окаяното състояние на здравната ни система която бива умишлено разрушавана десетилетия наред. Имам познати които си заминаха и от ваксините по този въпрос малко се говори. Аз самия съм ваксиниран и повярвайте ми не ви го препоръчвам. Както има хора на който вируса се отразява по тежко така има и хора като мен на който ваксината се отразява негативно. Тук вече идва въпроса за свободния избор, ако искаш се ваксинирай ако искаш недей , човек сам трябва да си прецени . Лошото в случаят е , че те задължават за да може да работиш, което според мен си е чиста форма фашизъм. В момента вече са минали няколко години от Ковид истерията и масово се разболяват ваксинирани хора като в началото ни уверяваха че това не би трябвало да става . Моето лично мнение е че този вирус не е с нищо по различен от предходния такъв , спомняте си свински , пилешки и т.н. да не ги изброявам. Разликата е масовия страх който се предизвика в хората комбиниран с репресивни мерки , мащабността на цялото това нещо няма аналог в човешката история. Гьобелс щеше да им ръкопляска на крака !
9.
sss
13.07.2022 14:19:58
0
8
тоя мустак/многознайко да не говори наизуст, ами да покаже българските изследвания върху вируса, да видим и неговата лична работа върху вируса, къде и как са го изолирали (ако въобще някъде по света са изолирали това чудо), къде са научкте доклади от изучаването на вируса, на база на които би трябвало да се издават заповеди и се вземат тея мерки. Течностите за боцкане къде в БГ са преминали независими изследвания и експертизи за да се види какво съдържат? Т.е. това не му е локум-приказка, нека си обснове думите с научни данни!
8.
Свейте се тролчета
13.07.2022 13:50:11
11
7
Когато от Гърция заразата стигне и до Вас, друг смях ще има, през сълзи!
Тогава може да се биете по кухите глави, че не сте се вслушали в съветите на специалистите!
То и сегашните управляващи си живеят в собствен, измислен свят, но дори български не говорят и разбират, а простите им фенове очакват народопсихологията на българина да разберат!
7.
До 6
13.07.2022 13:50:05
7
14
Изкарах Делтата, сложих 2 ваксини, изкарах Омникрон. Нито беше по-кратко, нито по-леко! За сметка на това си имам тумор в гърдата, който преди ваксините не беше там! Да, прав си. Когато се разболеем друго започваме да пеем. Сега песента ми е: не се ваксинирайте, защото ползи няма, но виж си докарах тумор и сега него ще лекувам! А грипът и без това си минава. И да те светна: за миналата година има 75 000 починали от сърдечно съдови заболявания и 8 000 от любимата ти болест! Странно, но никой не говори за тези данни, които апропо са налични на сайта на НСИ!
6.
До 5
13.07.2022 13:33:24
11
13
Не съм съгласен приятелю, аз и много хора изкарахме ковид тежко и едва не умряхме, а много хора умряха и умират всекидневно. Като се разболеете друга песен почвате да пеете
5.
:D
13.07.2022 13:09:03
3
15
Нашите са кукли на конци , каквото им наредят от СЗО това правят даже не се и замислят а чинно козируват и изпълняват. Елитите видяха че народите започват да се бунтуват, заради цените и инфлацията и скоро време ще ги пометат и решиха да действат първи като претоплят старата манджа с Ковида по Китайския модел. Така още през есента ще ни вкарат в Локдаун , като положението логично ще бъде най тежкото виждано до момента , така ще се тръби по всички медии разбира се. Както казваше Милен Цветков (лека му пръст) : Маските са за да мълчите !
4.
?
13.07.2022 13:00:27
5
15
Тоя мустакатия да обясни защо в БГ живеем до 70г.. Колкото в африка
3.
Аз
13.07.2022 12:56:18
4
17
АКО ИСКАШ ДА ЗАТВОРИМ ВСИЧКО,А ???
БОКЛУК ПРОДАЖЕН
2.
Коко
13.07.2022 12:36:00
6
19
Тоз сурвакари през лятото виждал лие
1.
Хахахахахаха
13.07.2022 12:27:30
4
22
Този път тоя ще яде бой. Няма да излезе цял от тая обстановка, която си твори!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кола падна в 40-метрова пропаст край Златоград Кола падна в 40-метрова пропаст край Златоград Тестът за употреба на алкохол на водача бил отрицателен Загиналият Кристиан Екмекчиян - с множество нарушения на пътя Загиналият Кристиан Екмекчиян - с множество нарушения на пътя Водачът е летял с много висока скорост по правия булевард, а след удар в дърво автомобилът буквално е разполовен Площад "Тройката" е епицентър на просветата, днес бургаските училища ви представят уникални специалности Площад "Тройката" е епицентър на просветата, днес бургаските училища ви представят уникални специалности Основната идея на форума е кандидат-гимназистите да направят своя правилен кариерен избор Обещано: Самолетите F-16 ще се поддържат изцяло в България Обещано: Самолетите F-16 ще се поддържат изцяло в България Това каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов Забраняват вноса на твърде стари автомобили Забраняват вноса на твърде стари автомобили Дават субсидии за предаване на скрап на дизелови коли Тъщата на убития Пейо: Не съм участвала в покушението, бях на разходка с кучето и съседка (ОБНОВЕНА) Тъщата на убития Пейо: Не съм участвала в покушението, бях на разходка с кучето и съседка (ОБНОВЕНА) Пред съда днес Красимира Трифонова твърдеше, че давала показания под диктовка, докато в другата стая дъщеря й се раздирала от ужасни викове и крясъци Пълна лудост! Цената на тази монета стигна тавана Пълна лудост! Цената на тази монета стигна тавана Не е за вярване какво може да си купите с нея СУ „Любен Каравелов" - Несебър  изпрати Випуск 2024 СУ „Любен Каравелов" - Несебър  изпрати Випуск 2024 Преследвайте мечтите си смело, откривайте нови простори и мечти,  бъдете добри и достойни хора, отправи призив  кметът Димитров към развълнуваните зрелостници ДПС започна кампанията си, даде заявка за 4 депутатски мандата от Бургас ДПС започна кампанията си, даде заявка за 4 депутатски мандата от Бургас Време е да влезем в управлението, защото винаги, когато е било трудно и сложно, на сцената се появява Движението за права и свободи, подчертаха от партията  Разкритие от кухнята: Ергенът Алек бил пиян като кирка на повечето срещи Разкритие от кухнята: Ергенът Алек бил пиян като кирка на повечето срещи Хора от обкръжението на иначе сериозния бизнесмен разкриват, че нерядко посяга към чашката
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори