×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Приходите на хотелиерите се увеличиха с над 17% през март спрямо същия месец на м.г., сочи статистиката
  • Илиан Илиев повика 14 футболисти от чужбина за мачовете на националния отбор
  • Филмът "Кралството на планетата на маймуните" оглави боксофиса на Северна Америка
  • Прокуратурата иска половин милион лева гаранция за Божков, за да бъде пуснат на свобода
  • Хакерите, които пуснаха по телевизии в Латвия парада в Москва на 9 май, са ползвали сървър в България
  • Британец се ще скочи със специален костюм от 8516 м в Хималаите, това е за пръв път в бейсджъмпа
  • Бившият министър Бишинбаев от Казахстан, който закла съпругата си от ревност, е осъден на 24 г. затвор
  • Турция спира покупките на автомобили в публичния сектор за три години, почват икономии
  • Новият ковид води до гадене и диария
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отцепниците от ИТН за кабинета "Василев": Безусловна подкрепа не даваме, до петък ще решим


Отцепниците от ИТН за кабинета "Василев": Безусловна подкрепа не даваме, до петък ще решим
"Национално отговорното поведение е да има правителство, но правителство с ясна програма и с ясни действия", обяви Иво Атанасов
03 Юли 2022, Неделя, 18:05 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

"По-добре да градим, отколкото да рушим", обясни обаче Иво Атанасов

"При нас безусловна подкрепа няма." Това обяви единият от депутатите-отцепници от „Има такъв народ“ - Иво Атанасов, на брифинг след днешната среща в парламента с „Продължаваме промяната“ (ПП). Разговорите обаче бяха окачествени като ползотворни. До петък отцепниците щели да решат дали да подкрепят евентуалното бъдещо правителство.

"По-добре да градим, отколкото да рушим", изкоментира все пак г-н Атанасов.

Номинираният от ПП за нов премиер Асен Василев обясни, че все пак е оптимист, че ще има ново правителство с техен мандат. 

За отцепниците от ИТН той каза: "Уговорихме се от утре те също да се включат в работната група, с която ще работим за програмата на правителството и за законодателната програма". 

Иво Атанасов обясни, че искат ясна програма за действие. 

"Всеки от нас ще се изясни дали ще има подкрепа, дали няма да има. Знаете, че национално отговорното поведение е да има правителство, но правителство с ясна програма и с ясни действия, които трябва да бъдат извършени в интерес на България. Това, което ни обединява, е антикорупцията в този кратък период, промените в КОНПИ, регулаторните органи, съдебната реформа, службите за сигурност. В тази насока ще развием програмата, по която да работим, и тогава ще вземем нашето становище. До петък ще го изрази всеки един от нас - от какво е доволен, изразява подкрепа, не изразява подкрепа...", каза още Атанасов. 

Днес на разговорите се явиха петима от шестимата отцепници от ИТН. Това бяха Иво Атанасов, Георги Георгиев, Светлин Стоянов, Деян Петков и Николай Радулов. Не се появи Кирил Симеонов. 

В парламента има и още един нечленуващ в парламентарна група - Елена Гунчева, която напусна "Възраждане". Какво ще е нейното поведение, обаче, засега не е ясно. 

Към момента дори и всички отцепници да гласуват за проектокабинета "Василев", те са по-малко от целта за поне минимално мнозинство от 121 народни представители. Нужни са най-малко още пет гласа. 

В преговорния екип на ПП и днес, и вчера бе и премиерът в оставка Кирил Петков. 

След въпрос как ще коментира вече факта с експулсирането на 70-те руски дипломати и ако се стигне до затваряне на посолствата в София и Москва какви ще са последиците от това, той отговори: "Както видяхме, нали, ние помолихме нотата (на руския посланик Митрофанова - б.а.) да бъде върната, нищо не се случи. Тя се изпълнява (българската нота). Аз не мисля, че тази тема е темата за следващата седмица. Не мисля, че ще има някакви промени, каквото и да се случи. И се надявам, че всички ще се фокусираме сега да имаме едно наистина работещо правителство и това правителство да покаже продължение на това, което започнахме."

 


В категории: Политика


7
Коментара
Рецепта за пай с кайма и картофи
Рецепта за пай с кайма и картофи 13/05/2024, Понеделник 21:00 0
7
Коментара по темата
7.
хихи
03.07.2022 22:08:02
0
0
Стана като в оня виц:
Разбрахме, каква си сега определяме цената....
6.
Кирчовците с еднопосочен билет при БайДън.
03.07.2022 18:58:33
0
10
Сегашните проксита на Байдън в ПП и СоростНПО партията ДБ (включващи и българските ЛГБТИ ), както и БСП са ясни. Изпълняват стриктно политиката на Демократическата партия САЩ, все пак тя е Социалистическата партия в САЩ при коалиция с ЛГБТИ партията. Следете им всички политически действия на Кирчовците ( така им викат на коалицията) срещу Русия и за проксито на НАТО Украйна, единствените в историята БГ които за 9 дни опраскаха 9 милиарда и ни Киро ни Кокора дадоха отчет къде усвоиха тези пари. Разкешиха инхаус още 1 милиард за тяхна фирма, която ще прави батерии уж по държавна поръчка, вдигнаха яко цените и инфлацията, а нито една корупционна схема не доказаха пред прокуратура и съд, само приказки и усмивки. БСП на Корнелия яко захапа кокала и дори Русия да затвори посолството, те пак ще се въртят като пумпали просто защото са на късата кишка демократите САЩ и на там изнасят захлебеното. Та за тези всеки нов мандат е пагубен за България и народа български.
5.
Така се прави :-)
03.07.2022 18:51:39
3
18
Колкото повече топкат топката, толкова им се покачва цената :-)))
Ако не може да се състави правителство обаче така наречените независими ще изтекат в канала на полутиката
4.
До 2
03.07.2022 18:45:15
3
14
Хубав,лош без значение.Заради дългия идиот Тея боклуци са на власт и разсипаха държавата и народа
3.
Васко
03.07.2022 18:36:06
10
14
Абсолютна глупост .Губене на време .Пълни дилетанти .Тръгнали да правят правителство без да е възможно мнозинство.Дори и да се съгласят тези шестимата Няма никакъв шанс за стабилно правителство.Вместо да се срещнат с хора на герб ..Не е нужно ББ да е там Той и без това се е отеглил и няма кеф. С една дясна евроатлантическа партия която има 60 човека в парламента. Партия която за разлика от комунистите ги подкрепи за оръжията за украйна и шпионите.И е уважавана в ЕС Те се залепили за русофилите на бсп и някакви 5/6човека отцепници Които въобще не познават. Да връщат мандата и да ходят кой където му видят очите .Ще има избори заради тези паляци от ПП абсолютно не нужно. А те ще останат изолираните в следващия парламент.Защото ДБ ще се коалират с Герб които ще спечелят изборите.
2.
някой
03.07.2022 18:25:53
2
24
Хубав или лош, ако не беше Слави никой от тях нямаше да по мирише парламент. Неблагодарни хора. Крайно време е да се приеме закон с който депутат напусне ли партията от която е влязал, напуска парламента. Какви са тези "независими" депутати. Просто това е незаконно и в ощърб спрямо гласоподавателите. Ама самите депутати са си оставили вратичка и всички се възползват от това.
1.
*********
03.07.2022 18:13:15
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Той е победителят в 12-ия сезон на шоуто за имитации "Като две капки вода" Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Фолкаджийката получи висока оценка за певческите си възможности и интелекта си 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас Ето кои са те  4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение 4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение Истинските мъже искат жена, която ги вдъхновява, защото в живота ѝ се случват страхотни неща Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Кои знаци имат безмилостен стремеж майка им и баща им да се гордеят с тях Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Ще има и празничен концерт с ефектно шоу от дронове, за да се види какво е постигнато от по Оперативна програма "Транспорт" Рецепта за пай с кайма и картофи Рецепта за пай с кайма и картофи Вкусно и засищащо ястие 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема С възрастта става особено трудно да се премахне коремът - понякога дори диетата и спортът не помагат Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Двамата изпълниха дует - обичания от всички хит "Лятна жълта рокля" Над 12% от българите нямат сметка в банка Над 12% от българите нямат сметка в банка Стотици хиляди бягат от вземане-даване с финансовите институции заради високите такси
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори