×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„ЛИНА” откри най-модерната медицинска лаборатория в страната (СНИМКИ/ВИДЕО)


„ЛИНА” откри най-модерната медицинска лаборатория в страната (СНИМКИ/ВИДЕО)
Лентата на новата база бе прерязана от д-р Васил Костадинов и съпругата му Татяна Костадинова
01 Юли 2022, Петък, 14:40 ч.
Автор: Флагман.Бг

Това лято лабораторията отбелязва 23 години от своето основаване

Стотици представители на лечебни заведения, държавни и общински институции, медици, пациентски организации и общественици уважиха голямото откриване на новата база на „ЛИНА” в Бургас. Емблематичното  за здравеопазването в региона и страната събитие се състоя на 30 юни в Central park в ж.к. „Славейков”. Гостите имаха възможност лично да разгледат уникалния технологичен комплекс, който издига лабораторната диагностика на ново ниво. Сред тях бе и кметът на Бургас Димитър Николов, който поздрави специално управителите Татяна Костадинова и д-р Васил Костадинов за значимата инвестиция, направена именно в морския град.

„Искрено се възхищавам на трудолюбието и на спортния хъс на целия екип на лаборатория „ЛИНА”. Имах честта и възможността да наблюдавам работата Ви по-отблизо по време на пандемията. Още в първите седмици  видях високия професионализъм, бързата реорганизация и качеството, което не подлежеше на никакъв коментар. Именно заради авторитета Ви и затова, че осигурявате професионална реализация на стотици хора, като кмет на Бургас искам специално да Ви благодаря. Гордея се с Вашата работа, на добър час!”, каза Димитър Николов.

Сред официалните лица бяха още: зам.-кметът по здравеопазване в община Бургас Йорданка Ананиева, председателят на Общинския съвет в Бургас проф. Севдалина Турманова, зам.-областният управител на област Бургас Тодор Иванов, директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров, представители на РЗОК, кметът на община Поморие Иван Алексиев, кметът на община Карнобат Георги Димитров, Михал  Вжош – продуктов мениджър Биохимия и имунология в Център за управление Полша и Източна Европа на „Рош диагностикс”, Маргит Георгиева - мениджър маркетинг и бизнес развитие в „Рош диагностикс”, партньори от „Хроно” и „ЕЛТА 90 М, обичаната певица Тони Димитрова, Сдружение „Диабетни грижи” и др.

Това лято лабораторията отбелязва 23 години от своето основаване, като рожденият ден съвпада с откриването на новата база, която е дълго планирана.

„Мечтата ми се осъществи! Това беше нещото, което толкова години мислихме, планирахме и в крайна сметка постигнахме. Благодаря на нашите пациенти за тяхното доверие и подкрепата, без тях лабораторията зад мен нямаше да я има. Благодаря на всички държавни и общински институции, на съсловните организации, на лекарите и на специалистите по здравни грижи. Винаги съм казвал, че без персонал, който е наясно с работата, всяка машина, всеки робот, е купчина пластмаса и желязо. Без нашия страхотен екип, ние нямаше да можем да направим това, което в момента виждате. Поклон, колеги!”, каза управителят д-р Васил Костадинов. Той заяви, че всяка спестена стотинка ще бъде влагана в закупуване на апаратура и в обучение на персонал, който да работи с нея. „Мисля, че по този начин ще допринесем за това да направим живота на българите по-качествен и по-добър!”, допълни д-р Костадинов. Той пожелава на всички да са здрави и да продължат да се доверяват на „ЛИНА”.

Кметът на град Карнобат – Георги Димитров, също поздрави д-р Костадинов и целия екип на Лаборатории "ЛИНА" за новата високотехнологична база, която няма аналог в България.

„Лабораторията е уникална! Като влязох вътре не вярвах, че се намирам в Бургас, а някъде в Западна Европа. Бил съм в немска болница, където видях апаратура от последно поколения. Същото забелязвам и тук. Единично някои от тези неща може да се видят на различни места, но никъде ги няма събрани заедно. Д-р Васил Костадинов има дългодишен опит и знае как да изгради една модерна лаборатория. И не на последно място, условията за работата са страхотни и ще привлекат качествени специалисти, което означава, че ще имаме услуга на европейско равнище“, каза кметът на Карнобат Георги Димитров
„Желая Ви още много успехи! Сигурен съм, че ще надградите и ще вървите още по-напред“, поздрави кметът на Поморие – Иван Алексиев. Той подари на д-р Костадинов и съпругата му Татяна Костадинова пластика на герба на град Поморие – родното място на основателите на лабораторията

Д-р Пламена Хараланова от екипа на лабораторията заяви, че напълно обновената високотехнологична лаборатория  е уникална не само за страната, но и за Балканския полуостров. Тя припомни на присъстващите началото и как мечтата на д-р Васил Костадинов и Татяна Костадинова е започнала да се сбъдва.

„Днешният  момент е безспорен връх в развитието на лабораторията, затова искам да Ви разкажа какъв е пътят на това стремително развитие. На 15.06.1999 г. отваря малка манипулационна на ул. „Републиканска” в Бургас, като оборудването се е състояло от един полуавтоматичен биохимичен анализатор. 23 години по-късно лаборатория „ЛИНА” разполага с 55 манипулационни в 21 града и с напълно автоматизиран преданалитичен, аналитичен и следаналитичен процес, управляван от изкуствен интелект. Изумително, нали? Но пътят не е бил лек. По него са тръгнали двама, но сега сме голям и опитен екип, пред който те винаги застават и стимулират с личния си пример за упорит труд, себеотдаване в полза на пациентите и висок професионализъм”, каза д-р Хараланова, която пожела на  управителите да продължават да мечтаят

Успешен старт пожелаха и партньорите от „Рош диагностикс”, които са пионер във въвеждането на иновативни технологии. През своята 125 годишна история „Рош” има ясен фокус и значим принос в здравеопазването.

„Много съм щастлив, че съм част от тази церемония. Новата лаборатория „ЛИНА” в Бургас отговаря на най-високите стандарти за инвитро диагностични решения. Тя интегрира широк обхват от диагностични тестове и дава точен и надежден резултат. Лабораторната диагностика има важна и централна роля по отношение на нашите усилия за предоставяне на подобрена здравна грижа”, каза Михал  Вжош – продуктов мениджър Биохимия и имунология в Център за управление Полша и Източна Европа на  „Рош диагностикс”.

Новата лаборатория на „ЛИНА” консолидира широк обхват инвитро диагностични решения в областите: биохимия, имунология, тъканна и молекулярна диагностика, пълна лабораторна автоматизация и IT решения.

„Благодарим Ви най-сърдечно за дълготрайното и ползотворно сътрудничество и  Ви пожелаем на добър час и успех в новото начинание. Надяваме се всеобхватните диагностични решения, налични в новата „ЛИНА”, да подпомогнат за повишаване ефективността на лабораторията и за подобрената здравна грижа”, каза Маргит Георгиева - мениджър маркетинг и бизнес развитие в „Рош диагностикс”.
Лентата на новата база бе прерязана от Татяна Костадинова и д-р Васил Костадинов, а след това с помощта на екипа те разрязаха и тортата за годишнината на лабораторията

За музикалната атмосфера на откриването се погрижиха „Интро” и D'Family Acoustic. Събитието бе водено от известната актриса с бургаски корени Гергана Стоянова, която отправи специално пожелание към д-р Костадинов и Татяна Костадинова: „Вярната посока за Вас е само напред за благото на пациентите. Успех!”.

Вижте в ГАЛЕРИЯ уникалната нова база на лаборатории "ЛИНА", както и кадри от официалното откриване.






Флагман.БГ Откриха труп до детска ясла Откриха труп до детска ясла 29/03/2024, Петък 09:57 0
България Всички новини
Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна народният представител от ПП-ДБ Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка За пръв път даде втори шанс "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април Премиерният спектакъл е с два начални часа – 18.00 и 20.00 в зала „Тончо Русев“ на Дом на културата на НХК Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Тялото е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ при УМБАЛ-Бургас
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори