×
Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„ЛИНА” откри най-модерната медицинска лаборатория в страната (СНИМКИ/ВИДЕО)


„ЛИНА” откри най-модерната медицинска лаборатория в страната (СНИМКИ/ВИДЕО)
Лентата на новата база бе прерязана от д-р Васил Костадинов и съпругата му Татяна Костадинова
01 Юли 2022, Петък, 14:40 ч.
Автор: Флагман.Бг

Това лято лабораторията отбелязва 23 години от своето основаване

Стотици представители на лечебни заведения, държавни и общински институции, медици, пациентски организации и общественици уважиха голямото откриване на новата база на „ЛИНА” в Бургас. Емблематичното  за здравеопазването в региона и страната събитие се състоя на 30 юни в Central park в ж.к. „Славейков”. Гостите имаха възможност лично да разгледат уникалния технологичен комплекс, който издига лабораторната диагностика на ново ниво. Сред тях бе и кметът на Бургас Димитър Николов, който поздрави специално управителите Татяна Костадинова и д-р Васил Костадинов за значимата инвестиция, направена именно в морския град.

„Искрено се възхищавам на трудолюбието и на спортния хъс на целия екип на лаборатория „ЛИНА”. Имах честта и възможността да наблюдавам работата Ви по-отблизо по време на пандемията. Още в първите седмици  видях високия професионализъм, бързата реорганизация и качеството, което не подлежеше на никакъв коментар. Именно заради авторитета Ви и затова, че осигурявате професионална реализация на стотици хора, като кмет на Бургас искам специално да Ви благодаря. Гордея се с Вашата работа, на добър час!”, каза Димитър Николов.

Сред официалните лица бяха още: зам.-кметът по здравеопазване в община Бургас Йорданка Ананиева, председателят на Общинския съвет в Бургас проф. Севдалина Турманова, зам.-областният управител на област Бургас Тодор Иванов, директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров, представители на РЗОК, кметът на община Поморие Иван Алексиев, кметът на община Карнобат Георги Димитров, Михал  Вжош – продуктов мениджър Биохимия и имунология в Център за управление Полша и Източна Европа на „Рош диагностикс”, Маргит Георгиева - мениджър маркетинг и бизнес развитие в „Рош диагностикс”, партньори от „Хроно” и „ЕЛТА 90 М, обичаната певица Тони Димитрова, Сдружение „Диабетни грижи” и др.

Това лято лабораторията отбелязва 23 години от своето основаване, като рожденият ден съвпада с откриването на новата база, която е дълго планирана.

„Мечтата ми се осъществи! Това беше нещото, което толкова години мислихме, планирахме и в крайна сметка постигнахме. Благодаря на нашите пациенти за тяхното доверие и подкрепата, без тях лабораторията зад мен нямаше да я има. Благодаря на всички държавни и общински институции, на съсловните организации, на лекарите и на специалистите по здравни грижи. Винаги съм казвал, че без персонал, който е наясно с работата, всяка машина, всеки робот, е купчина пластмаса и желязо. Без нашия страхотен екип, ние нямаше да можем да направим това, което в момента виждате. Поклон, колеги!”, каза управителят д-р Васил Костадинов. Той заяви, че всяка спестена стотинка ще бъде влагана в закупуване на апаратура и в обучение на персонал, който да работи с нея. „Мисля, че по този начин ще допринесем за това да направим живота на българите по-качествен и по-добър!”, допълни д-р Костадинов. Той пожелава на всички да са здрави и да продължат да се доверяват на „ЛИНА”.

Кметът на град Карнобат – Георги Димитров, също поздрави д-р Костадинов и целия екип на Лаборатории "ЛИНА" за новата високотехнологична база, която няма аналог в България.

„Лабораторията е уникална! Като влязох вътре не вярвах, че се намирам в Бургас, а някъде в Западна Европа. Бил съм в немска болница, където видях апаратура от последно поколения. Същото забелязвам и тук. Единично някои от тези неща може да се видят на различни места, но никъде ги няма събрани заедно. Д-р Васил Костадинов има дългодишен опит и знае как да изгради една модерна лаборатория. И не на последно място, условията за работата са страхотни и ще привлекат качествени специалисти, което означава, че ще имаме услуга на европейско равнище“, каза кметът на Карнобат Георги Димитров
„Желая Ви още много успехи! Сигурен съм, че ще надградите и ще вървите още по-напред“, поздрави кметът на Поморие – Иван Алексиев. Той подари на д-р Костадинов и съпругата му Татяна Костадинова пластика на герба на град Поморие – родното място на основателите на лабораторията

Д-р Пламена Хараланова от екипа на лабораторията заяви, че напълно обновената високотехнологична лаборатория  е уникална не само за страната, но и за Балканския полуостров. Тя припомни на присъстващите началото и как мечтата на д-р Васил Костадинов и Татяна Костадинова е започнала да се сбъдва.

„Днешният  момент е безспорен връх в развитието на лабораторията, затова искам да Ви разкажа какъв е пътят на това стремително развитие. На 15.06.1999 г. отваря малка манипулационна на ул. „Републиканска” в Бургас, като оборудването се е състояло от един полуавтоматичен биохимичен анализатор. 23 години по-късно лаборатория „ЛИНА” разполага с 55 манипулационни в 21 града и с напълно автоматизиран преданалитичен, аналитичен и следаналитичен процес, управляван от изкуствен интелект. Изумително, нали? Но пътят не е бил лек. По него са тръгнали двама, но сега сме голям и опитен екип, пред който те винаги застават и стимулират с личния си пример за упорит труд, себеотдаване в полза на пациентите и висок професионализъм”, каза д-р Хараланова, която пожела на  управителите да продължават да мечтаят

Успешен старт пожелаха и партньорите от „Рош диагностикс”, които са пионер във въвеждането на иновативни технологии. През своята 125 годишна история „Рош” има ясен фокус и значим принос в здравеопазването.

„Много съм щастлив, че съм част от тази церемония. Новата лаборатория „ЛИНА” в Бургас отговаря на най-високите стандарти за инвитро диагностични решения. Тя интегрира широк обхват от диагностични тестове и дава точен и надежден резултат. Лабораторната диагностика има важна и централна роля по отношение на нашите усилия за предоставяне на подобрена здравна грижа”, каза Михал  Вжош – продуктов мениджър Биохимия и имунология в Център за управление Полша и Източна Европа на  „Рош диагностикс”.

Новата лаборатория на „ЛИНА” консолидира широк обхват инвитро диагностични решения в областите: биохимия, имунология, тъканна и молекулярна диагностика, пълна лабораторна автоматизация и IT решения.

„Благодарим Ви най-сърдечно за дълготрайното и ползотворно сътрудничество и  Ви пожелаем на добър час и успех в новото начинание. Надяваме се всеобхватните диагностични решения, налични в новата „ЛИНА”, да подпомогнат за повишаване ефективността на лабораторията и за подобрената здравна грижа”, каза Маргит Георгиева - мениджър маркетинг и бизнес развитие в „Рош диагностикс”.
Лентата на новата база бе прерязана от Татяна Костадинова и д-р Васил Костадинов, а след това с помощта на екипа те разрязаха и тортата за годишнината на лабораторията

За музикалната атмосфера на откриването се погрижиха „Интро” и D'Family Acoustic. Събитието бе водено от известната актриса с бургаски корени Гергана Стоянова, която отправи специално пожелание към д-р Костадинов и Татяна Костадинова: „Вярната посока за Вас е само напред за благото на пациентите. Успех!”.

Вижте в ГАЛЕРИЯ уникалната нова база на лаборатории "ЛИНА", както и кадри от официалното откриване.


България Всички новини
Хванаха шофьора Иван пиян и надрусан в Синеморец Хванаха шофьора Иван пиян и надрусан в Синеморец В джоба на 41-годишния мъж ченгетата намерили дрога Зодиите, които са най-ужасните съседи Зодиите, които са най-ужасните съседи Ето кои са  Медведев с остър коментар за Украйна, предупреди Европа, че са възможни инциденти и край други АЕЦ-и Медведев с остър коментар за Украйна, предупреди Европа, че са възможни инциденти и край други АЕЦ-и АЕЦ „Запорожие”, известна с акронима ЗАЕЦ, е най-голямата такава електроцентра на Стария континент Супер вкусни макарони с кайма и зеленчуци Супер вкусни макарони с кайма и зеленчуци Вижте как да ги приготвите Само на SAXA Beach: Сандвич със скарида и теменужка заменя цацата и пържените картофки на плажа в Бургас Само на SAXA Beach: Сандвич със скарида и теменужка заменя цацата и пържените картофки на плажа в Бургас Уникалната демонстрация на кулинарен майсторлък събра любителите на най-вкусната храна на Северния плаж Най-зловещите адреси в България: Домовете, в които са станали страховити самоубийства Най-зловещите адреси в България: Домовете, в които са станали страховити самоубийства Вижте тяхната история Плажен тенис турнир ще се проведе за Деня на Варна Плажен тенис турнир ще се проведе за Деня на Варна Очакват се в състезанията да участват спортисти от Варна, София, Бургас, Добрич, Русе, Шумен, Силистра, Равда, както и международни участници от Кипър, Русия и САЩ Бургас се пука по шевовете в очакване на Arctic Monkeys Бургас се пука по шевовете в очакване на Arctic Monkeys Морският град посреща най-мощния музикален уикенд за годината, няма паркоместа, нито една стая за настаняване, улиците са задръстени ЦИК определи държавите, в които ще бъдат образувани избирателни секции ЦИК определи държавите, в които ще бъдат образувани избирателни секции Вижте кои са Интригата в „Охранителна полиция“ на ОДМВР-Бургас се заплита, вижте кой е четвъртият кандидат за шеф Интригата в „Охранителна полиция“ на ОДМВР-Бургас се заплита, вижте кой е четвъртият кандидат за шеф Искат се и специфични комуникативни способности за работа с медиите, освен амбиция и изряден външен вид
Климатът задълбочава енергийната криза в Европа Климатът задълбочава енергийната криза в Европа Ръководителят на Европейската космическа агенция призова за незабавни действия за справяне с климатичните промени 6 години затвор за похитител на кучетата на Лейди Гага 6 години затвор за похитител на кучетата на Лейди Гага Поп звездата е особено привързана към домашните си любимци Хакер предлага на търг данните на 48,5 млн. души Хакер предлага на търг данните на 48,5 млн. души Твърди се, че е получил информацията от приложение за COVID-19 на Шанхай ФИФА потвърди: Откриват Мондиал 2022 ден по-рано ФИФА потвърди: Откриват Мондиал 2022 ден по-рано Това ще стане с мача Катар – Еквадор на 20 ноември   Мистериозен шум под земята се появи в още едно турско село Мистериозен шум под земята се появи в още едно турско село Селото е второто в Сиирт за по-малко от месец, което съобщава за мистериозен звук, идващ откъм земята 100 000 британци заплашват да не плащат сметките си за ток и газ от октомври 100 000 британци заплашват да не плащат сметките си за ток и газ от октомври Горната граница на цените на електроенергията от 1 април беше повишена на фона на покачващите се световни пазарни цени на газа Алексей Данилов: Европа е в опасност, терористи завзеха Запорожката АЕЦ Алексей Данилов: Европа е в опасност, терористи завзеха Запорожката АЕЦ Чернобил е цвете пред ЗАЕЦ, коментира секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Задържаха предполагаем джихадист в Лондон Задържаха предполагаем джихадист в Лондон Днес ще бъде изправен пред британското правосъдие Руснаците загубили най-малко 9 самолета при взривовете в Крим, превземат Соледар Руснаците загубили най-малко 9 самолета при взривовете в Крим, превземат Соледар Източната половина на града вече е под техен контрол, напредват и в Бахмут Евакуират село в Закинтос заради пожар Евакуират село в Закинтос заради пожар Жителите са получили съобщение чрез спешния номер 112 да се евакуират към село Ано Волимес
Кирил Петков Кирил Петков Мафиотите, които искат да ни спрат да им вземем парите, ни заливат с помия Виц на деня Виц на деня Катаджия спира девойка за проверка.
- Госпожице, шофирате с превишена скорост, нямате винетка, употребила сте алкохол. Време Ви е за акт. Да го пишем или да го извършим?
Виц на деня Виц на деня Въпрос:
- Денем лае, нощем плува?
Отговор:
- На тъщата ченето...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук На път за работа тя застана съвсем близо до стареца в автобуса, за да си мислят хората, че на ракия и чесън лъха от него!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори