Експерти посочиха кои плодове намаляват риска от затлъстяване и диабет
Храните с високо съдържание на полифеноли включват боровинки, касис, къпини, арония, бъз и ябълки
Експертите посочват, че плодовете носят много ползи за тялото.
Плодовете с високо съдържание на полифеноли могат да намалят риска от диабет и затлъстяване, според научна статия, публикувана в юлския брой на Food Research International. Изследователите са открили, че същото важи и за зеленчуците с високо съдържание на полифеноли.
Посочва се, че полифенолите играят важна роля в регулирането на глада. Тоест такива храни могат да помогнат за намаляване на приема на храна, като по този начин намаляват риска от затлъстяване.
Храните с високо съдържание на полифеноли включват боровинки, касис, къпини, арония, бъз и ябълки, предава Дарик.
Украински войници превърнаха BMW 7-Series в мобилна ракетна установка
Лионел Меси получи часовник за 1,1 милиона долара
Грешката, която качва разхода на гориво през зимата с до 2 литра на 100 км
Четвърти цвят на светофара: бъдещето на трафика с автономни коли
ЕК отстъпва от забраната на ДВГ, но с нови условия, които може да убият автомобилната индустрия
Празниците насаме: как да превърнем самотата в грижа за себе си
2026: Годината, в която Близнаци, Везни и Водолей спират да отлагат съдбата си
Предсрочните избори (не)избежни – 22 март или 5 април са най-вероятните дати
2025: Рекордна година за златото - поскъпване, търсене и интерес от българските инвеститори
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Игнажден чука на вратата: Вярвания, ритуали и как да посрещнем късмета
