×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изнася ли България оръжия за Украйна


Изнася ли България оръжия за Украйна
Социалният министър Георги Гьоков разкритикува президента, че трябва да е по-загрижен за бюджета, а не за оръжията
26 Юни 2022, Неделя, 10:39 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Вижте позицията на министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков от БСП

България не дава оръжия на Украйна. Това заяви категорично в ефира на Нова телевизия социалният министър Георги Гьоков. 

"А какво правят другите държави с българското оръжие, което получават по договори, е техен проблем. Омръзна ми тази тема да се върти из публичното пространство. Всеки, който твърди нещо, нека покаже документи. Истинските факти показват,че МС, НС и никой орган у нас, който има отношение към оръжията, не е взимал такова решение”.

Кирил Петков индиректно призна, че пращаме оръжие на Украйна

На въпрос съгласен ли е с тезата на президента, че интервюто пред „Гардиан” на Кирил Петков е простреляло Нинова, Гьоков отговори:

„За мен е странно, че всички се занимават с проблем, който не е на дневен ред. Мисля, че президентът трябва да е по-загрижен за бюджета, а не за оръжията. Това са политически престрелки, които няма да помогнат на българския народ”.

Днес има заседание на Националния съвет на БСП, като на него левицата ще реши дали да се включи в евентуален нов кабинет на "Продължаваме промяната".

"Въпросът на дневен ред е дали ще има политическа стабилност. Забавяме решението за 25 ст. надолу за горивата, а виждам че цените се увеличават. Закъсняваме със сроковете, с които можем да реагираме за изплащането на пенсиите. Закъсняваме с намаляването на цените, отстъпките за българите. Политическата нестабилност няма да доведе до никъде", отбеляза министърът в оставка. 

Според Гьоков политическата стабилност в страната е гарантирана от Конституцията със създаването на служебни правителства и връчването на мандати. 

"Ако БСП реши да участва в коалиция, ще поставим условията. Трябва да се придържаваме към коалционното споразувмние, което и към момента действа. Дали ще поставим нови условия, отново ще решат колективните органи на БСП. Не е изключено да поставим въпроса за подновяване на договора с "Газпром". Добре е да говорим за осъвременяването на пенсиите от 1 октомври. 

Президентът: Кирил Петков простреля Корнелия Нинова в желание да уцели мен

Относно актуализацията на пенсиите, той уточни, че има 50% вероятност пенсионерите да си получат актуализираните пенсии  в периода 7-20 юли и 50% това да не се случи и да стане през август.

На въпрос, ако сега бъде приета актуализацията на бюджета, през октомври с колко процента ще се увеличат пенсиите, министърът каза следното:

„Там не целим увеличаване на всички пенсии. Там целим да сближим старите с новите пенсии и да въведем някаква справедливост, която отсъства дълги години. Тогава около 750 000 пенсионери щ получат нов по-висок размер на пенсиите. Средното увеличаване ще бъде с около 15%”, допълни Георги Гьоков.

Босове напират за износ на оръжия в Украйна, Корнелия Нинова им скърши мерака


В категории: Политика


13
Коментара по темата
13.
О, да
26.06.2022 19:15:59
0
2
Ние сме държавата на врътките. Така че, да, убеден съм, че изнасяме по скрит, сив, типично нашенски начин да заобикаляме законите.
12.
Джокер НРБ
26.06.2022 13:21:42
4
4
Знаем ви кои сте всички комплексирани наци-криптогейове. Също така знаем че сте колкото кръвожадни, толкова и страхливи. Само по тъмно и като се изшиете ви идва кураж да врякате по паркове и градинки. Не ви закачаме, защото не сте опасни, а и във всеки цирк трябва да има клоуни. Ха-ха.
11.
Българин
26.06.2022 13:00:19
12
10
Трябва да се изнася оръжие за Украйна. Трябва да се помага на украинците да изгонят руснаците. Бой по агресора. Колкото повече жертви, толкова по-добре.
10.
Коалицията на лъжците и страхливците
26.06.2022 13:00:05
0
14
Разбира се, че се изпращат оръжия за Украйна. Защо не се намери един журналист на направи репортаж за празните складове в Иганово, въпреки че ВМЗ Сопот работи на максимум. Колони от тирове на ВМЗ Сопот с пловдивски регистрации правят денонощни курсове до летище Сарафово. Същото е положението в Арсенал, Терен и другите военни заводи. Отделно, чуждо оръжие пристига в Пристанище Бургас и с камиони се извозва до летището, от където отлита за Полша и Афганистан, а от там за Украйна. Не казвам, че е лошо да се изпращат оръжия на по-слабата страна във война, казвам че лъжат безочливо и се страхуват да кажат истината, защото БСП приключва. Лъжци и страхливци, това е днешната власт.
9.
*********
26.06.2022 12:46:27
2
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
8.
Haha
26.06.2022 12:42:19
0
19
Демек даваме оръжия ама индиректно чрез посредници
7.
Флегман
26.06.2022 12:18:34
3
9
Що ми триете коментарите флагман, не съм Ви удобен ли ? Или транспортната фирма си плаща, да спрете коментарите под тяхната статия и всички коментари за фирмата под другите Ви статии
6.
лъчо
26.06.2022 12:16:14
1
17
Имам сериозно съмнение че България дарява оръжия на Полша и оттам го прехвърлят в Украйна
5.
Николай
26.06.2022 12:08:59
2
20
В седмицата по 3 пъти украински АН 124 каца и излита от Бургас, даже като излети си изключва тракерите и не се вижда в flightradar24
4.
Феликс Едмундович
26.06.2022 11:18:05
2
20
Още през март излязоха снимки на български 122 мм снаряди за "Гвоздика" и Д-30. Бележката на капака - подписана от ОТК Милева и Георгиева. Великите журналисти проспаха темата тогава, а сега изведнъж се сетиха да питат. Каквато държавицата - такива и журналистите, и "службите".
3.
Новини
26.06.2022 11:16:33
8
18
Руските медии: Северодонецк е изцяло под руски контрол. Лисичанск е заобграден от 3 страни, започна агресивна офанзива за превземането му.
Западните медии: Руската армия търпи много жертви и отстъпва, нямат ресурси, украинците настъпват към Москва.
2.
gttg3
26.06.2022 10:59:52
5
19
Който иска да докаже нещо, да представи документи хахахаха, ами вие без документи ги снабдявате с оръжия,
1.
ясновидец
26.06.2022 10:51:29
9
22
Ръцете на Просто Киро и Курнелията са до лакти в руска кръв !
А джобовете им натъпкани с кървави пари.

Горките им внучета ще плащат кармата която им лепнаха алчните им предшественици.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори