×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Босове напират за износ на оръжия в Украйна, Корнелия Нинова им скърши мерака


Босове напират за износ на оръжия в Украйна, Корнелия Нинова им скърши мерака
България не е изнесла и един патрон за Украйна, уверява вицепремиерът в оставка и лидер на БСП Корнелия Нинова
25 Юни 2022, Събота, 18:30 ч.
Автор: Флагман.Бг

Откакто падна правителството, някои хора си позволяват да вкарат документи в комисията, но няма да получат разрешение, каза тя

Докато сме там (б.а. Министерския съвет), няма да позволим нито една стока да излезе в Украйна. Това каза в интервю за БНТ вицепремиерът в оставка и лидер на БСП Корнелия Нинова.

В "Денят започва" с Георги Любенов тя коментира интервюто на премиера Кирил Петков пред британския "Гардиън", което предизвика коментари по темата изнасяме или не оръжия за Украйна.

България не е изнесла и един патрон за Украйна и не изнася, категорична е Нинова. 

Имаме едно разминаване и едно неправилно тълкувание в това интервю, обясни тя.

„Ние много отдавна сме заявили позицията си, че трябваше да продължат разговорите с "Газпром". След няколко срещи с работодателските организации, тяхното мнение беше същото, така че тук имаме разминаване с г-н Петков и това не е новина“, обясни вицепремиерът в оставка.

Тя даде опростен пример за ситуацията: „Представете си - купувате си кола, плащате си, тя си е ваша, решавате да я продадете или да я дарите на съседа. Може ли този, който ви я е продал преди това, да ви каже да не го правите и цял живот да я карате?“, попита червеният лидер. 

„Откакто падна правителството, някои хора си позволяват да вкарат документи в комисията за износ на оръжия за Украйна“, съобщи тя.

„Да им кажа, няма да получат разрешение! Това са определени фирми“, поясни министърът на икономиката. 

Тя изтъкна, че президентът Радев и вицепрезидентът Йотова са започнали да атакуват правителството буквално още в първия месец. „Аз нямах обяснение защо толкова бързо президентът, който създаде ПП, който ги изстреля във властта, ги атакува. С времето си дадохме сметка какво става. На президента Радев президентската институция му е тясна, той иска реална власт“, подчерта Нинова. 

„Служебните кабинети му се усладиха. Инсталирайки ги като лице на промяната, като някакви кукли едва ли не, той си мислеше, че ще остане да дърпа конците. И след като Кирил Петков и Асен Василев си поеха отговорността, това не се случи и според мен разривът започна с първата смяна в "Булгаргаз", добави тя.

Тя определи в много случаи като абсолютно необективни атаките от президентството.

Президентът чрез своите назначения в администрацията искаше да бъде скрития премиер, а Кирил Петков да бъде лицето, допълни Нинова.

Тя коментира темата защо БСП не е подкрепила "френското предложение" за РСМ.

„Френското предложение не отговаряше напълно на нашата т.нар. червена линия РСМ да изпълни двустранния договор. В него се казва, че преговорите ще започнат след като Северна Македония си промени конституцията и впише българите - това е добро предложение“, подчерта Нинова.  

„Предложението обаче се позовава на двустранен протокол без той да е подписан - нито от едната, нито от другата страна. Вие видяхте реакцията в Македония - те казаха няма да подпишем. В този момент българските интереси не са защитени, като няма подписан двустранен протокол“, обясни тя. 

Темата Македония беше грубо експлоатирана за партийни цели от две партии - ИТН и ГЕРБ, смята Нинова.

„В момента върви тезата да се направи ново евроатлантическо мнозинство. Борисов се опитва да се препере през темата Македония, това е тотално изместване на фокуса, на целта за която протестираха хората. Той се опитва да се препере и да търси ново мнозинство през друга цел - евроатлантизма. Приемат ли колегите от ПП такава цел - те са приключили. Да не вярват на мимикрията на Борисов“, призова Нинова настояващите си коалиционни партньори.

Според Нинова, нови избори и служебен кабинет е най-лошото за народа.

„Чакат ни тежка есен и тежка зима. Ние - БСП, имаме план и предложение какво трябва да се направи“, допълни тя. 

По думите й, сред най-важните приоритети са актуализацията на бюджета, която спешно трябва да се направи и приемането на законите по Плана за възстановяване и устойчивост, които обаче изискват огромни промени.

Правим правителство, осигуряваме държавата и хората, и след това да ходим на избори, категорична е Нинова.

По въпроса каква е позицията й по предложение за ново правителство, в което Кирил Петков не е премиер, тя заяви, че това не е работа на БСП. Ние не бихме поставили такова условия, това не е политическо, не е нормално, не е коректно, каза лидерът на БСП.

Правителството беше свалено за пари, за власт, за постове, за икономически интереси, смята тя.

Имаше симптоми на напрежение в коалицията, призна тя.

„Първият симптом беше БНБ и отказът да подкрепят г-н Каримански за поста управител. Задълбочиха се през бюджета и трите милиарда за пътищата. Според мен най-голямата им грешка беше влизането в личното пространство - не работи това в политиката. Хората не обичат личните крамоли за сметка на техния, народния интерес“, обясни Нинова по повод решението на ИТН да напусне коалицията.

Тя обясни защо БСП подкрепя връщането на хартиените бюлетини. Прогнозите на хора, които разбират са, че ако ги върнем, между 300 000 и 500 000 души ще се върнат до урните, тоест целта е повече хора да отидат да гласуват за да имат институциите по-голяма представителност. Машините остават, всеки може да избира, допълни Нинова.
 


В категории: Политика


Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 4
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 2
16
Коментара по темата
16.
Няма да изнасяте щот..
26.06.2022 13:31:57
0
0
Няма да изнасяте щот ще ви изнесът , заради алчни кучета няма да страда целия български народ!
15.
Импексова
26.06.2022 09:13:11
1
3
Или гУспУжа Лъжа е време да си ходи.
14.
Xxxxx
26.06.2022 00:47:03
1
7
Ми той вашия Про100 Киро каза,че пращате през Полша.Аз сега на кой да вярвям,на честния Киро ли,на теб ли,или на очите си,има няма 30-40 Руслана кацнаха и излетяха от Сарафово ;)
13.
Тая Маря ако може се види отстрани колко е проста
25.06.2022 22:08:25
1
7
Не пращала Марята оръжие...ама оуууи Сливо нискиразредна!
Очилата мастиьо угоявай се за нова година тлъста свиньо!
12.
вай вай
25.06.2022 20:48:57
1
10
Тая пираня. За власт и пари.... Лъже малко по-умело от тъпото жиголо.
11.
Някои са абонирани за лъжата
25.06.2022 20:34:19
2
10
Главният секретар на президента Димитър Стоянов показа част от документ, в който пише, че оръжейна пратка се пренасочва от крайна дестинация Ислямска република Афганистан към Украйна. Той не уточнява от какъв документ е извадката и дали става въпрос за Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение, която е на подчинение на министъра на икономиката Корнелия Нинова.
10.
флагман клекна и на бсп
25.06.2022 20:10:44
5
4
Флагман...очевидно че БесеЕбето май наливат парици....мирише ми на покупко продажба
9.
ХАХА В ТОЗИ МОМЕНТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
25.06.2022 19:45:57
9
2
ФЛАГМАН НИ СЪОБЩАВА ЧЕ ГРАНДЕ МАФИОЗО Е ПРЪДНАЛ ВЪВ ВРАЦА !!!!!!!!!!!!ТРЯБА КАТА ДЕН ПО ПЕТ ШЕСТ ПЪТИ """да се свети името мууууууууу""ВЪВ ФЛАГМАН!!!!!!!ВЛАГМАН ОТ ЛЯБОВ ЛИ Е ИЛИ ЗА ПАРИ ААА??ВТОРОТО СИ Е ПРОСТИТУЦИЯ !!!!!!!!
8.
Г-жа Лъжа!
25.06.2022 19:44:16
0
17
Верваме ви беее! Вие ги доставяте в Кжешов в Полша на 60 км от украинската граница, а от там оръжието заминава за Тамбукту,защото там има мащабна война между Русия и Тамбукту.
Ееее, верваме ви бе г-жо Импексова. Вие, никога, не лъжете! Хахаха.
7.
Ванко
25.06.2022 19:39:55
0
13
Да не скършат нейния Мерак
6.
*********
25.06.2022 19:39:39
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
КЬОСЕВ
25.06.2022 19:37:55
0
24
Явно военно транспортните самолети(боядисани в камуфлажен цвят), излитайки сутрин рано от летище Сарафово са натоварени с тухли от Керамика АД!)
4.
ХАХА ТО ПО ГОЛЕМИ ЛЪЖИ !!!!!!!!!!!!!!!!
25.06.2022 19:34:06
7
4
ОТ ФЛАГМАН НЯМА !!!!!!!ФАКТ НАЙ ЧЕТЕНА СТАТИЯ БИЛА """Валери Симеонов бута......................."""ХАХА !!!!!!!ГРАЖДАНИТЕ СЪН НЕ ГИ ЛОВИ ОТ ТВА КАК Е ""ВЕЛИЧИЕТО !!!!!!!!!ХАХА
3.
Долу БСП
25.06.2022 19:24:28
1
16
Без да лъжат Нинова и Про100 Киро не могат да живеят , по 100 лъжи в минута, коалицията на лъжата и измамата!
2.
Хаха
25.06.2022 19:07:33
1
21
Ама как да ви вярваме бре госпожо като бихте излъгали и майка си за пари.Всички знаем че мошно бракувате оръжия и амуниций които не са за брак и ги изнасяте за Украйна прес Полша и то за не малко пари.
1.
Haha
25.06.2022 18:39:32
1
18
Еми България ги изпраща в Полша от там се претоварват в контеинери по шьосе защото самолети в украйна не летят .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев
Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори