Рецепта на деня: Идеалният сос за скариди и калмари
По гръцка рецепта
Необходими продукти:
кисело мляко - 200 г
майонеза - 3 с.л.
чесън - 2 скилидки
къри - 1 с.л.
сол
лют пипер - 1 ч.л.
лимонов сок - 1 с.л. пресен
Начин на приготвяне:
Най-напред се смесват киселото мляко и чесънът и се бъркат много старателно, така че да не се получават никакви бучки. Чесънът се почиства, пресова и след това се добавя в купата при киселото мляко. Към тях се добавя и сокът от лимон и лютият пипер.
Следващата стъпка е добавянето на къри. Вместо тази подправка може да се използва и шафран. Ако решите да ползвате шафран, количеството не бива да надвишава една щипка и е желателно предварително да се накисне в малко водичка. Когато престои известно време, се изцежда и водата се добавя към соса.
Всички съставки се разбъркват и сосът се оставя за кратко в хладилник, за да може вкусовете да се смесят още по-добре, пише Actualno.com.
 
													 
													 
													 
													 
													 Бърз трик за по-лесно заспиване
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Бърз трик за по-лесно заспиване
													
													
																													 
															 Всички ли мразят Слави? Тв водещият с безпрецедентен ход във фейсбук
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Всички ли мразят Слави? Тв водещият с безпрецедентен ход във фейсбук
													
													
																													 
															 Безпрецедентна ситуация в Биг Брадър
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Безпрецедентна ситуация в Биг Брадър
													
													
																													 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
														 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
							 
							 
							 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										