×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ИТН сякаш така и не разбраха как работи политиката


ИТН сякаш така и не разбраха как работи политиката
Има такъв народ са със строго пирамидална структура. Решенията се вземат от eднолично от Слави Трифонов и спускат чрез Тошко Йорданов
18 Юни 2022, Събота, 22:00 ч.
Автор: Флагман

Те имат някаква своя идея за това, придържат се към нея и след това вдигат шум до небесата, когато осъзнаят, че останалите разбират нещата малко по-различно

За сравнително краткото си присъствие в партийния живот на България "Има такъв народ" сякаш така и не разбраха съвсем как точно работи политиката.

Те имат някаква своя идея за това, придържат се към нея и след това вдигат шум до небесата, когато осъзнаят, че останалите разбират нещата малко по-различно.

Още от самото си стъпване на политическата сцена Слави Трифонов и сценаристите му заложиха на твърда вяра в това, че имат най-добрите идеи и най-добрите хора (избрани все пак чрез кастинг) и следователно държат ключа към оправянето на България.

По принцип в политиката подобна вяра не е нещо лошо - ако не вярваш, че имаш уменията, способностите и идеите, нужни за подобряването поне частично на живота в страната, мястото ти не е там. Но все пак не бива и да се прекалява. 

А за ИТН сякаш изначално нещата бяха кардинални, черно-бели и поляризирани - проблем, който като цяло е типичен за разбирането на политиката у нас. Но едно е това разбиране да се упражнява от седнали в местната кръчма хора, които бистрят случващото се на политическата сцена, и съвсем друго, когато говорим за хора, които имат място в парламента, та даже и в Министерския съвет.

ИТН разглеждаха промяната в избирателната система на България като ултимативна панацея на политическите проблеми в страната, след това говореха за свое правителство на малцинството, което само да взима решения, а пък ако другите искат да се борят с мафията, ще го подкрепят неотменно. За да се стигне накрая до ситуация, в която трябва да се примирят да играят ролята на младши партньор в една твърде шарена и разностранна коалиция, в която гласът им не се чува особено, а самите те не се усещат кой знае колко уважавани.

И така, в един момент след поредното им пренебрегнато искане (след като след всичките усилия и упорстване Любомир Каримански не стана управител на БНБ) по тема, която им се оказа изненадващо важна - парите за пътните строители, Слави Трифонов реши, че вече му е достатъчно да управлява. И взе решението да се оттегли от управлението...

Но да се върнем към началото - за сравнително краткото си присъствие в партийния живот на България "Има такъв народ" сякаш така и не разбраха съвсем как точно работи политиката.

Не разбраха, че ако блокадата над Северна Македония им е толкова важна, а премиерът напира да я вдигне (както те обясняват), най-сигурният начин е да останат в правителството и да работят отвътре за това блокадата да остане.

Не разбраха, че колкото и мръсно да звучи, политиката е лавиране, игра на шах в няколко измерения, където някои правила се променят, но други, неписани, трябва да се следват плътно, иначе цялата игра се обръща срещу теб. Не разбраха, че в политиката най-важен е крайният резултат - от избори, от гласувания в парламента, от постигнатото на практика.

И вместо да записват точки в тази игра, те продължиха да се държат до голяма степен така, както и докато бяха в опозиция извън парламента - шумно, конфликтно и радикално. Сякаш викането може да запълва бюджети и сякаш кадри, избрани на кастинг, на който базово условие е да владееш чужди езици, могат да компенсират липсата на опит и умения за политика.

Не че в други партии тези опит и умения бликат и ни даряват с политически професионализъм. За тези неща никой не си прави илюзии. Но все пак със своята инатливост в това отношение "Има такъв народ" успява някак да изпъкне. Никой не отрича, че сред тях има и кадърни и способни хора, но просто те не са по върха на партията.

А ако има нещо, за което можем да сме на 100% категорични за ИТН, то това е, че тази партия има строго пирамидална структура.

Най-отгоре е лидерът ѝ Слави Трифонов, под него Тошко Йорданов, Филип Станев и Виктория Василева, а след това започват да се подреждат различните експерти и силни лица. Въпросът е, че заради тази структура, решенията неминуемо се вземат от човека най-горе - така, както е и в шоуто и в телевизията му.

Още преди години Трифонов обясняваше в шоуто си, което се излъчваше тогава по bTV, че не е подходящ за политиката, защото има твърде авторитарен подход към нещата. 

Критиките, които отправи вече бившият му депутат Радостин Василев към него - че макар да е лидер, той не е посетил структурите на партията си дори в родния си Плевен, са напълно резонни.

Добавете към това острата, откровена злоба и отмъстителност, които са толкова типични за поведението на ИТН в отношенията им с другите формации, и ще получите това, което се случва в момента. 

Сега партията се разпада поне частично, като бивши съмишленци са заети да се обвиняват едни други във връзки с мафията. Тази всемогъща, всепипаща и вседърпаща конци мафия, която ни преследва още от падането на байтошовизма.

Едните се тормозят, че начело партията си имат диктатор, когото виждат само ако благоволи да им се покаже от Facebook и/или партийната телевизия, но въпреки това си позволява да решава как да действат политически, докато другите се сблъскват с недоволство, което не приемат, че може да съществува сред редиците на техните верни съратници.

Когато обаче всичко това се случва по време на може би най-голямата криза, в която е изпадала България от 1996 г. насам, цялата тази сценка не е смешна, не е нелепа.

Тя е вредна.

Но това сме си избрали и това ще търпим. До следващите избори, следващото шоу и следващия силен-буен лидер, който обещава златно хапче за оправяне на България. 

ИЗТОЧНИК: Webcafe.bg


В категории: Политика


Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
13
Коментара по темата
13.
ХХ
19.06.2022 11:30:02
7
3
ЩО ДРУГИТЕ КАТО РАЗБИРАТ И РАЗБРАХА КАК РАБОТИ КАКВО НАПРАВИХА ЗАЩОТО АЗ НЕ ПОМНЯ !?!?!?
12.
Warrior
19.06.2022 08:16:10
1
16
Къде е Филип Станев, пияния файтонджия
11.
във фейса виси и съска
19.06.2022 08:09:04
1
3
Пръсни дините и спечели тайгър арбузи
10.
info
19.06.2022 03:27:16
6
18
На една страна захвърлил кюлче,на друга пачка на две разделена;очи темнеят, глава се люшка,уста проклинат от TV цяла вселена!

Лежи си Слави, а в ПарлаМента
Тошко не спира сърдито да се дере;
Ива Митева пелтечи нещо в антрето,и заплатката си тече ли тече!

Лято е сега... Плачете гербери,
тез тъжни песни! Заплачи и ти, ДПС,в таз робска земя! Ще да загине и тоя юнак Слави... Но млъкни, сърце!

Тоз, който падне в бой за милиарди,той не умира: него жалеятДоган и Копейкин, Борисов и Карадайь и 7/8 песни за него пеят...

Денем му сянка пази Копейкин,
и Дотан му кротко раната ближи;над него Сокол, бейска птица,и тя се за брат, за мутра грижи!
9.
Дааа
19.06.2022 03:18:53
3
23
Жив е той, жив - там на дивана. Потънал в кока - лежи и пъшка. Чалгар с люта на носа рана,
във фейса виси и съска.
8.
Народна мъдрост
19.06.2022 02:19:54
7
20
Всеки който се е забъркал с гроб и помаците е свършил в клоаката, където са и избирателите им.
7.
Йппй
19.06.2022 00:16:27
11
17
Първо, авторът хич, ама хич, не е Флагман! Тази статия я има в един друг доста по-интересен и сериозен сайт....и то от няколко дни. Второ, че Слави и ПП изобщо не трябваше да влизат в парламента бе ясно на що годе интелигентните. Дано и простите сега се усетят. Истината е, че е нужна коалиция ГЕРБ+БСП, мощна, без балансьори.....НФСБ, ДПС....Само, че не могат да си превъзмогнат егото...Накрая ще се усетят, че жълтите павета лесно се къртят, ама ще е късно.....нещата вървят към много по-тежка зима от тази през 1996. Добавяме поредица свирепи локдауни, веднага последвани от война в Европа....От 2000 година светът е много тежко място за живот.... особено в България. То не бяха 11 септември, войни, тероризъм, финансови кризи, ИДИЛ.....Да си опичат празните глави, защото имат около 5 месеца до студа и бруталните сметки за ток,отопление и храна! Тоя път може и да не се спасят....
6.
Корепетитор
19.06.2022 00:01:26
5
23
Предполагам подзаглавие: ИТН повече няма да помиришат Народното събрание!
5.
Киро корумпето
18.06.2022 22:55:22
41
19
Тия дни стана ясно, че ПростоКирчо е опипвал не само жени – ако се съди по бързината, с която разцепи парламентарната група на Слави и отмъкна няколко депутати.
Това стана само един ден, след като Слави обяви, че напуска управляващата коалиция – и затова е сигурно, че опипването/пазарлъците са започнали доста отдавна.
А в пазаренето Кирчо също е безподобен – щом успя да съеши в едно „леви“ и „десни“, които се запрегръщаха, още преди да са изсъхнали плюнките по лицата им, с които до вчера се благославяха взаимно.
Така Великият Случайник на Прехода изведнъж може да се окаже Великият Чейнджаджия на същия този Преход.
4.
Киркегор
18.06.2022 22:50:24
5
17
Самата идея, партийното строителство да бъде под формата на кастинг, говори за абсолютното неразбиране, как трябва да функционира една нормална демократична партия. Това, което е ИТН в момента е по-скоро сталинско-севернокорейско разбиране за партийно функциониране. Какво разбрахме от тях..... Нищо, да закърпим пътищата,и да не предадем Македония, все едно ще си я носим на гръб цял живот, тая още по-сбъркана държава. Само че, демокрацията не търпи такива измислени партийни формати. Затова и такива като Слави и карикатурата Тошко си отиват безвъзвратно. И никой няма да плаче за тях, както никой не плаче за Волен, Марешки, Бареков, Ковачки и други измислени герои на нашето време.
3.
Дааа Мафията си има Киро
18.06.2022 22:31:55
44
26
Днес на манифестацията на ПППрокопиевияПрайд излязоха всички фенове на Асен и Спеца.
2.
Ahahahahahaahhwhahha
18.06.2022 22:11:24
6
8
Време е за шоу!
1.
Ставрос
18.06.2022 22:08:25
12
40
Слави и Тошко са джендъри недоклатени.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ Според непотвърдена информация в джипа са превозвани мигранти Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици
Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори