×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лавров: Русия е неопетнена, не е нахлула в Украйна


Лавров: Русия е неопетнена, не е нахлула в Украйна
Русия не е нахлула в Украйна, а е започнала специална военна операция, защото е нямала друг изход, каза Сергей Лавров
17 Юни 2022, Петък, 07:49 ч.
Автор: Флагман.Бг

Не е имала друг начин да обясни на Запада, че приемането на Киев в НАТО е престъпление, обясни той

Русия е неопетнена и не се срамува от това, което е. Това каза руският външен министър Сергей Лавров пред Би Би Си в една от редките му изяви пред западни издания от началото на войната в Украйна, съобщава бТВ.

Пред журналиста Стивън Розенбърг първият дипломат на Москва обяви, че страната му не е нахлула в Украйна, а е започнала специална военна операция, защото не е имала друг начин да обясни на Запада, че приемането на Киев в НАТО е престъпление.

Сергей Лавров продължи да подкрепя тезата на Кремъл, че в Украйна има нацисти и Русия я „денацифицира“.

Запитан за нечовешките условия, при които е държано мирно население и за цивилни жертви вследствие на войната, руският външен министър обясни, че това е „много жалко“, но според него международните дипломати често са подлагани на натиск от Запада и разпространяват фалшиви новини.

Междувременно се очаква Европейската комисия да представи препоръката си за присъединяване на Украйна към Европейския съюз.
 


В категории: Войната в Украйна


25
Коментара
Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
25
Коментара по темата
25.
До14 и 18
17.06.2022 18:58:35
0
5
И на вас не ви е точна историята. Съветски ядрени ракети имаше пристигнали в Куба. Конкретните модели които бяха потвърдени бяха R-12 и R-14. Ще прикача линк към снимка направена от американския U-2 наблюдаващ Куба по това време. Вижда се превозването на ракетите.

https://en.wikipedia.org/wiki/Cuban_Missile_Crisis#/media/File:U2_Image_of_Cuban_Missile_Crisis.jpg
24.
До 23
17.06.2022 18:54:19
0
5
Не ти е точна историята. Съветските ядрени ракети не бяха разположени в Куба заради американските в Турция и Италия. През 60те американските ядрени ракети вече имаха способноста да поразят СССР директно от американска земя. Съветските нямаха обсега и точността на американските и бяха не-способни на удар по САЩ от СССР. За това изпратиха в Куба, там вече Америка беше в обсега им. Но за това че изтеглянето на съветските ракети от Куба беше обвързано с изтеглянето на американските от Турция и Италия няма да споря, защото си беше така. Това беше сделката която сключиха.

Недейте да се опитвате да мешите така фактите. Ще заблудите някой който е любопитен по темата. Аз това намирам за дразнещо.
23.
Четете историята !
17.06.2022 16:56:58
3
2
Руските т е съветските ядрени ракети се базираха в Куба в отговор на ядрените глави на САЩ вече базирани в Турция...Изтеглянето на ракетите от Куба бе обвързано с изтеглянето на ракетите от Турция..така приключи кризата...Тази втора част редовно е премълчавана което е дразнещо...
22.
Обяснение
17.06.2022 16:51:13
2
2
....НАТО и Варшавският договор си противостояха дълги години и парадоксално но осигуряваха мир...При отпадането на едната военна сила и продължаването на съществуването на другата въпреки договорките (за съжаление не формулирани в договор поради пораженската позиция на Горбачов и алкохолизма на Елцин за което са отговорни руснаците ) би било нормално съществуващият военен блок да отстои поне на известно разстояние от бившият противник...Така го разбират руснаците които с известно основание се считат за измамени....Това е геополитика в която за съжаление правила няма..никога не е имало...
21.
Виц
17.06.2022 13:54:41
1
8
Как да познаеш, че руснак лъже?
Гледай дали си отваря устата.
20.
До 13
17.06.2022 12:43:12
2
5
Коментарът ти е добър и от малкото нормални, и в общи линии съм съгласен. Но не виждам за какво джавкане на НАТО около границите на Русия говориш? Ако държави граничещи с Русия в интерес на сигурността си предпочитат да са членове на НАТО и по този начин сближени с Европа и Запад вместо с Русия то тогава е редно да се зададе на Русия въпросът ''Защо?''.
19.
До 15
17.06.2022 12:30:13
2
5
Единствените които имат контрол над украинската армия са украинското правителство. Ако има инструктори и специалисти ще са там за да предлагат тактическо съветване на украинците. А някои са там за да предлагат обучения на цивилните, за да имат малко по-добър шанс за оцеляване. Аз живея в САЩ, и посещавам често обучения на компанията Тактикъл Респонс. Лично познавам Джеймс Йегър. Той наскоро беше там на място точно с тази цел.
18.
До 14
17.06.2022 12:21:13
2
4
Да, но фактът е такъв че СССР опитаха да разположат ракетите си там, преди американците да им снимат установките. Ако не ги бяха разконспирирали нямаше ли да са там? А ти кой си мислиш че щеше да има контрол над тях, Кастро ли, след като им беше пълен длъжник защото на практика те му финансираха и въоръжиха революцията или така наречената ''борба за свобода'' която на практика си беше борба да се качи той на власт, и да избие всички които имаха да кажат нещо на въпреки, и нищо друго. Или пък си мислиш че СССР от голяма обич към кубинците искаха да ги разположат тези ракети там та да са защитени? Според мен напълно ясно се подразбира кой щеше наистина да има управлението над ядрените ракети в Куба. А относно потенциални ядрени ракети в Украйна, самият Зеленски беше казал че опциите да бъде гарантирана сигурноста и суверенитетът на Украйна са наличие на ядрени ракети, които да служат като демотиватор за руски набези ИЛИ членство в НАТО. Ти кое би предпочел? Явно на Путин нито от двете не му се харесва, което повдига въпросът ''Защо е против себеопределянето на суверенна Украйна и способността и да се отбранява ефективно?'' А за омразата на укрите не знам, защото за укри не съм чувал и не знам за тях, но за омразата на украинците към Русия, са си единствено и само руснаците виновни. Тази омраза преди 2013 я нямаше, а тя и не се появи и от нищото. А такива ''без да им пука за последствията'' ги има само по филмите, можеш да си спокоен, в истинският свят за заключение по лудниците. Иначе още през студената война щеше да бъде изпепелен светът.
17.
А бе руски пиен пеераз
17.06.2022 12:15:32
4
4
Одихте ли с Путьо да лапате на ционистите за извинение дето издадохте хитлер че е евреин
16.
Някой
17.06.2022 11:59:16
4
12
Тия руски боклуци си вярват чак. Разрушиха половин Украйна, предизвикаха криза и рецесия в Европа, навредиха на народа си като го очерниха пред света и пак не били виновни за нищо. Това някаква шизофрения ли е?
15.
До 11
17.06.2022 11:51:25
7
3
Те и сега американците имат почти пълния контрол над украинската армия чрез инструкторите и военните си специалисти, намиращи се там!
14.
До 11
17.06.2022 11:45:26
4
5
Ти от къде знаеш каква е била ситуацията в Куба и кой какъв контрол е имал над ракетите ?
Та тези ракети въобще не стигнаха до Куба, бяха готови само установките, корабите с ракетите обърнаха обратно и политиците седнаха на масата да разговарят !
Пък и твоят довод показва още по-голяма опасност ..Ако ракети на НАТО попаднат в Украйна и са под украински контрол, укрите в омразата си са ги изстреляли веднага по Москва , без да им пука за последствията , можеш да бъдеш сигурен !
13.
Руснаците
17.06.2022 11:39:29
2
6
винаги са си били трудни в изказването на точните фрази и действителното положение !
какво ти "престъпление" е приемането на Украйна в НАТО ?
Никакво престъпление не е а обичаен процес и нечий интерес ...
Но влизането на Украйна в НАТО е ОПАСНО за Русия , представлява директна, близка , заплаха...
Още по-голяма заплаха са и непремерените приказки на Зеленски, че ще прави собствени разработки на ядрени оръжия...
Непрекъснатото джавкане на НАТО около границите на Русия също е непосредствена заплаха ...
И на тях накрая просто им писна , пък и явно никой не обръща внимание на опасенията им!
Дали са основателни или не тези опасения , е въпрос на преценка и обсъждане, но ако никой не иска да го обсъжда .... тогава влизат в сила други методи на убеждение!
Как беше всеизвестния израз на Карл фон Клаузевиц, че "войната е продължение на политиката с други средства" !
12.
Cognitive dissonance
17.06.2022 11:37:04
4
6
А русофилът, който пропаганда не го лови и все само 100% достоверни доклади консумира от точката на събитието, в които няма лъжи, ще посочи и ще каже ''Вижте какво казва Лавров, глупави кравари, стига сте вярвали на евро-гейска пропаганда!'' И на ум няма да му дойде колко глупаво звучи, напротив, ще се мисли за еталон за съвременният мислещ човек. Ей колко карикатури ще има за тия след 10-20 години....
11.
До 9
17.06.2022 11:28:53
3
5
Обади ми се пак, когато американците разположат ядрени ракети в Украйна, над които имат те повече контрол от колкото украинското правителство. Защото ситуацията в Куба си беше така.
10.
Международно изявление-Лавров отваря уста
17.06.2022 11:26:44
4
9
На субдитрите пише ''Лъже на руски''
9.
А можеше
17.06.2022 11:23:53
6
3
Политиците на тези велики сили да се разберат по човешки...
Например руснаците да се съгласят Украйна да влезе в НАТО и тутакси на северната й граница с Русия да се изгради една солидна ракетна база на около 600 км от Москва ! Като ракетните установки щяха да бъдат "отбранителни" , но да са пригодени и да станат нападателни, ако потрябва ...
В отговор на това САЩ и Англия да се съгласят руснаците да си изградят една база на Бермуда (английски протекторат), на около 1000 км от Вашингтон и да я съоръжат (базата) с предимно "възпиращи" оръжия, които също така лесно могат да станат "невъзпиращи" ...
И така щеше да се получи равновесие (както в далечната 1962 год) и война нямаше да има !
То и сега руснаците май се канят да си вкарат ракетите във Венецуела , така , че историята може и да се повтори!
В края на краищата сегашните политици да не са с по два килограма повече мозък от онези, предишните ?!
8.
sad story teller
17.06.2022 10:46:06
5
17
Лавров, лека форма на тежка шизофрения или просто руска безочливост?
7.
До 4
17.06.2022 10:44:24
4
6
Тези нацисти сега при нас в стаята ли са?
6.
ДО 4
17.06.2022 09:56:03
6
12
Брей!!!! ти си бил много знаещ бе
5.
ГЕЙ СОКОЛИТЕ
17.06.2022 09:47:22
3
4
ЗА КАКВО КРЕЩЯТ, ДЖОН? - ГЕЙ СОКОЛИ, СЪР! :)
4.
до 2
17.06.2022 09:30:52
13
15
В детската градина е нямало деца, много преди това децата са изведени и е била укритие на нацисти. Точно това са се надявали нацистите, като е детска градина да стрелят от вътре и руснаците да не им връщат, Само че руснаците са имали информация, че в градината няма деца и са отвърнали подобаващо. И после Зеленски проплака: "Това е детска градина, как може такова нещо"
3.
до промит мозък номер 1
17.06.2022 09:24:16
13
13
Колкото е красив този кон, толкова е и честен и умен.
2.
Бром
17.06.2022 08:31:23
18
22
Един от първите изстрели беше по детска градина. Явно се е целяло да бъдат денацифицирани петгодишните нацисти. Браво! Каква далновиност!
1.
Репортер
17.06.2022 07:56:19
10
28
„Русия никога не е заплашвала Украйна чрез свои официални представители“, посочи той. „Русия няма намерение да напада Украйна“, каза още външният министър.
21.01.2022 г.

Много умен, честен и красив човек тоя...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори