×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Да отгледаш мъж или защо майките имат вина за мухльовците наоколо


06 Юни 2022, Понеделник, 20:41 ч.
Автор: Флагман.бг

Ако жените възпитават момчетата като разглезени и презадоволени от всичко подрастващи, едва ли бихме могли да очакваме по-различно поведение от тях впоследствие

Фрази като „Не е мъжка постъпка“ се чуват все по-често, а жените постоянно се оплакват, че истинските мъже били на изчезване.

Да ги съжалим ли?

Какво означава „мъжка постъпка“ и трябва ли момчетата от малки да се учат, че това или онова действие не е „мъжко“?

Ако жените възпитават момчетата като разглезени и презадоволени от всичко подрастващи, едва ли бихме могли да очакваме по-различно поведение от тях впоследствие.

Голяма част от съвременните майки бдят над момчетата като майки орлици. Изпадат в ужас при всяко ожулено коляно, белят зрънцата от грозде до първи клас, разправят се с педиатърката, ако не вдигне телефона в секундата, в която звънят, защото детето го е ухапало комар, после се карат с учителката в детската, после с учителката в училище, защото се е скарала на младежа за лошо поведение.

Резултатът от подобен тип поведение е съвсем логичен и не закъснява: разглезени мъже, които не само че не умеят да поемат отговорност за действията си, ами очакват половинките им да ги издържат. Да не започваме за външния вид – някои мъже се подлагат на повече козметични процедури от приятелките си, а на 18 очакват ново возило от родителите си. Ето това определено не са „мъжки постъпки“, бихме казали.

Какво предполага понятието „мъж“?

Мъжът трябва да е силен, да носи отговорност, да умее да взима решение. А това какво означава? Да не се оправдава постоянно с другите, да бъде опора за семейството си, да уважава жена си, да участва наравно в грижите за децата, да не се срамува да смени памперс или да сготви.

Как да стане това, ако родителите са му попречили обаче?

На каква възраст детето става мъж?

Психолозите добре знаят, че това се случва от момента на осъзнаване на себе си като личност. А кога настъпва този момент – нито на 18, нито на 21, а на… 3 години!

Да, мили мами. Още на тригодишна възраст вашият син е или мъж, или при него започват полови изкривявания. На 3 години трябва да може да разбира последствията от действията си, трябва да е научен да бъде внимателен с момиченцата, трябва да знае какво означава отговорност. Ще кажете може би, че това е твърде жестоко? А детето Ви на 3 може ли да ходи, може ли да говори, може ли да си пуска сам телевизора, играе ли игри на телефона ви? Защо тогава да е рано за възпитание? Имайте предвид, че колкото по-дълго се отнасяте с него не като с мъж, толкова повече ще се засяга мъжкото му начало. Всички потиснати и неправилно развиващи се мъжки инстинкти от своя страна  се проявяват в извратена форма на по-късен етап: агресия, извращения, ненавист или пълно неуважение към женския пол и други.

Тъжно, но факт, че фрази като „Направи каквото ти казвам и не ми задавай въпроси!“, „Изобщо не ме интересува как се чувстваш!“ или „Казах ти така, защото си длъжен“ водят до развитието на социопатична личност. Говорете с детето, обяснявайте му, карайте го да мисли, да разсъждава, да развива усета си за причинно-следствените връзки.

Мъжът е длъжен:

да може да преодолява себе си;

да умее да греши и да си взима поука;

да умее да бъде нежен;

да умее да бъде силен и груб, когато го застрашават;

да умее да застава зад думите и делата си.

Да. Към детето трябва да се отнасяте като към възрастен. Това не означава, че с него не трябва да играете, не трябва да му прощавате грешките, не трябва да го прегръщате и целувате, не трябва да му се усмихвате.

Детето има право да греши. Момчето изследва света наоколо и неговите граници. Знаете ли защо мъжете приличат на деца? Защото мъжете също преместват границите на този свят.

Момчето не трябва да бъде наказвано за грешките си, но те не бива о да бъдат подминавани. С ваша помощ трябва да бъдат осъзнати и поправени.

Синът ви трябва да чува по-рядко реплики като:

* Нищо, аз ще оправя вместо теб!

* Щом тя те е бутнала, бутни я и ти!

* Мама ще чисти – това е женска работа. Ти си мъж!

Синът ви трябва да чува по-често реплики като:

* Това е твоята стая. Сам си ѝ стопанин – сам ще разхвърляш, но и сам ще прибираш.

* Мама също е момиченце. Трябва да се грижим за нея. Колкото повече ѝ помагаме – толкова по-доволна ще е тя.

* Сгрешил си – отговаряй за постъпките си.

* Ти можеш всичко сам.

* Ти си преди всичко защитник на семейството.

* Не забравяй -  ние сме семейство, ние сме заедно във всичко.

* Има проблем? Значи има и решение.

Дами, създайте от синовете си истински мъже!

„Пазете дъщерите си!“ – не.

„Възпитайте синовете си!“ – да.

Подобие на мъже с изскубани вежди, изпилени нокти и впити джинси вече са отгледани в излишък от вашите предшественички...

Източник: Obekti.bg


В категории: Животът


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
Н 8
07.06.2022 01:16:44
5
6
От толкова работа до припадък, си изгорил и малкото неврони които са ти позволявали поне базикови неща като четене с разбиране.
Къде видя да пиша, че АЗ съм с/без мъж?
Как реши, че аз ходя по молове, а някой мъж се трепе от работа за това?
Защо си помисли...ох остави, и два въпроса са ти много.
Реалността е такава, в повечето случаи жените отглеждат и възпитават сами децата си дори когато бащата на тези деца присъства в живота им и в общ дом!
Явно много те засегна! Вероятно се разпозна! Ами това е положението!


От кроасанката н 4 :))))))))))))))
8.
До 4
06.06.2022 22:49:25
8
16
Да, ама не! Явно си жена, от тези които казват няма вече мъже! Ще ти кажа с моите 54 години на този свят какво разбрах: глупостта и простотията се мултиплицират! От майка, на деца! Къде са мъжете: отговорните мъже работят до припадък! За да може такива като теб, заедно с останалите кифли да обикаляте моловете с децата и да питате къде са истинските мъже! На работа са! За да си купите парцалки, които в края на сезона ще изхвърлите! За да поствате снимки във фейса- от молове, разходки и пр! В Библията началното е майката! Непорочното зачатие! Само че Йосиф е също баща, мъж, който се грижи за семейството! Така че по внимателно с епитетите към мъжете! Виждал съм толкова самотни майки, които до една са отгледали мъжленца, които най грубата вещ която са хващали е живота си е шампоана!
7.
*********
06.06.2022 22:48:09
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
очаквам сега и обратното мнение
06.06.2022 22:39:07
1
14
или статия със заглавие" Да отгледаш жена или защо бащите имат вина за корвите наоколо."
5.
Нелепи сте
06.06.2022 22:02:55
1
13
И това го пишат или копи-пейст същества които не са раждали в живота си!
4.
Да де
06.06.2022 21:58:51
3
19
Майката, та майката... къде са бащите се пита в задачата?! Като майката е единствено родителско тяло, това се получава, да. Защото инстинкта нмайката е да закриля детето.
А когато бащата дори и да присъства в до ът си Мисли, че само с присъствието нещо е свършил...бащи путьовци, това е проблемът. За това все по- често жените предпочитат да си отглеждат децата въобще без мъж отколкото с тюфлек в къщата, такъв ни баща, ни съпруг.
3.
6mataroka
06.06.2022 21:45:38
3
26
направили сте много правописни грешки в думите МЪЖА Е ДЛЪЖЕН! МЪЖА НЕ Е ДЛЪЖЕН НА НИКОГО С НИЩО
аз се раждам свободен човек и ако искам говоря каквото си искам, държа се с жените както си искам, и НЕ СЪМ ДЛЪЖЕН да съм нежен само защото човека от среща има друг полов признак
това означава че цял живот ще си бършат краката с мен а аз съм все ДЛЪЖЕН
искат нежен, да носи пари, обаче като има опасност да е готов да бъде убит в схватка с няколко човек , еее няма да стане
А момиченцата ги възпитават в друга крайност, всички са им длъжни а те нищо не са длъжни на никой тогава какви жени ще имаме , те нямат никакви задължения а мъжа трябва да носи, да търпи, да отговаря за думите си и айййдеее те станаха много задължения за "принцесата"

Статията е пусната явно от жени които искат РОБИ а не мъже до себе си

ЗАПОМНЕТЕ, НА НИКОЙ ЗА НИЩО НЕ СЪМ ДЛЪЖЕН ЧЕ СЪМ СЕ РОДИЛ МЪЖ!! СВОБОДЕН СЪМ ДА СИ ПРАВЯ КАКВОТО СИ ИСКАМ СЪС ЖИВОТА А ДАЛИ СЪМ МУХЛьО ТОВА ЩЕ СИ ГО РЕША САМО АЗ ЗА СЕБЕ СИ А НА ВАШЕТО МНЕНИЕ МИ ПРЕЗ ОНАЯ РАБОТА
2.
nefritina lisica
06.06.2022 21:26:48
4
3
az pak otdolo vinagi nosia prashki, nikoi ne znai
1.
Nels
06.06.2022 21:18:57
5
7
Golemi Gluposti. ...
Nikakvi avtori. ...ot Mars li ste?
Miri6a mi na seksizam. ...kompleksi. ...?
Grozno. ...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори