×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След бежанската вълна: Само 15 нарушения на обществения ред от украинци у нас


След бежанската вълна: Само 15 нарушения на обществения ред от украинци у нас
Кражба в мол, коли на плажа, превоз на мигранти и шофиране с над 1.2 промила са сред нарушенията на украинците, става ясно от отговора на Рашков
03 Юни 2022, Петък, 19:30 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Най-много са в района на Несебър

Едва 15 нарушения на обществения ред от украински граждани са регистрирани у нас след началото на мигрантската вълна. Това става ясно от отговор на вътрешния министър Бойко Рашков до депутата Елена Гунчева по реда на парламентарния контрол.

Във въпроса си от 20 май г-жа Гунчева посочва, че „в България вече има над 100 000 украински граждани, които бягат от войната в Украйна“. Част от тях били с временна закрила.

„Има опасения, че някои от тях са членове на престъпни групировки и групи или се издирват от органите на реда в Украйна“, пише депутатката, която е представител на прокремълската партия „Възраждане“.

Припомняме, че в края на март прокуратурата започна проверка на Гунчева за престъпление против републиката заради сигнали на граждани след неин истеричен пост във фейсбук.

Депутатката пише на Рашков, че имало зачестили твърдения за нарушаване на обществения ред от украинците у нас.

В тази връзка тя пита вътрешния министър: от 24 февруари (началото на войната на Русия в Украйна) досега има ли установени такива нарушения от украински граждани, в какво се състоят те и какви мерки е предприело МВР.

В отговора на Бойко Рашков, който е изпратен на 1 юни, са изброени точно 15 такива случая. Единият от тях обаче е за две нарушения, свързани с паркиране на автомобили на плаж в Созопол, така че може да се смятат и за 16.

Пет са в района на Несебър, четири – на територията на Столичната дирекция на вътрешните работи, три – във Варненско, и по един в хотели в Рибарица и в Банско.

По-интересен от тях е този от 3 май при тунел „Траянови врата“. Тогава в посока София служители на МВР спрели лек автомобил, управляван от украинска гражданка, която превозвала четирима души без документи за самоличност – по техни данни, от Сирия.

Пак дама пък била спипана в Ринг МОЛ в столицата да краде вещи на стойност 97.98 лв.

Три от нарушенията са свързани с управление на автомобил след употреба на алокохол при над 1.2 промила, което е престъпление.

Има случаи и на спорове, прояви на шизофрения, заплахи, хулиганство.


В категории: Политика


10
Коментара по темата
10.
Дивергент
05.06.2022 06:43:32
0
0
Поредица от експлозии гръмна в центъра на Донецк, украинските военни обстрелват активно столицата на ДНР

Според властите на Донецката народна република от „Градовете“ са изстреляни 40 ракети.

Петима души загинаха, 20 бяха ранени в резултат на обстрел от въоръжените сили на Украйна в центъра на Донецк
9.
До вас
04.06.2022 09:31:05
0
8
Те само 15 правят за 1 ден в Бургас...смях Рашков, смях...
8.
Пияна прокурорка
04.06.2022 08:03:13
1
6
Не сте отбелязали хванатата пияна украинска прокурорка с дете в колата в Дупнишко.
7.
Никито
03.06.2022 23:13:51
1
6
е аутист, не му обръщайте внимание
6.
...
03.06.2022 22:52:23
3
5
Бойко Рашков...що не си еб@ш майката селяндур пиян...има карма на тоя свят и заедно с Кирчо Тъпо и с Кокорчо Квазимодото ще съжалявате ама много за всички лайна дето посявате и за "начина ви на управление" ПП... УРОДСКА ИЗМЕТ!!! по гнусни същества от тез няма на тоя свят
5.
Nikito
03.06.2022 21:53:50
2
17
В прословутия закон за движение по пътищата, който е изконната библия на всеки катаджия застанал на пътя - тоест лицето на държавата което отговаря за спазване на тия закони та в тая книжка последно издание одобрени с държавен вестник никъде не се споменава и дума за бежанец да не говорим за изключение от правилата за последните. Та Рашков пияницо да ти обясня защо имате само 15 нарушения..... те са само такива с катастрофи, пияни и то с пострадали други МПС тоест Българи и там вече няма как да замажете нещата. То вие пак сте ги замазали де щото примерно тая пияната украинка с джипа дет се буторяса на кръговото в Сл. Бряг трябваше да е в затвора по вашия правилник за движение по пътищата обаче вероятно сте и излизали сливата и сте я пуснали да си ходи. Дело нещо има ли? Присъди, глоби какво стана там? Смешници!!!!!
4.
Nikito
03.06.2022 21:19:00
2
25
Искам само да попитам закона за движение по пътищата който постоянно цитирате и по който всеки ден глобявате хиляди български граждани важи ли за бежанци които карат кола по републиканската пътна мрежа или не важи??? Ти ли Рашков нареди на КАТ да не ги закачат за нищо и да правят каквото си искат???
3.
Nikito
03.06.2022 20:59:48
3
25
Обаче аз да си сваля номерата от колата и тръгна към Пловдив ще ме спрете още на първата пресечка преди да изляза от Бургас и ще ме пишете по медиите и ще ме влачат по съдилищата, спиране от движение на МПСто, глоби, отнемане на книжката.....що така се надупихте на урките а ние дето им плащаме сметката важат законите а за тях не важат? Защото са бежанци така ли, бежанците имат повече права от гражданите които им плащат сметката? Колко още американски гъзове ще излижете? EU закони, синхронизирано законодателство, наказателен кодекс ццццц толкова ли паднахте бре?
2.
Nikito
03.06.2022 20:48:34
3
29
А каране без номера, без граждански застраховки в държава от EU тоест със зелен талон тъпако ако не ти става ясно, каране със затъмнени предни стъкла, каране без винетка извън населените места....ти това пиян тъпако кога ги глобихте за това? Кога им взехте книжките и кога ги подведохте под съдебна отговорност, кога ги спряхте от движение кога им баложихте глоби в КАТ и кога ги платиха???? Точно никога, вие само дерете българските граждани от лампички на номера дето не светели до стикера отпред за технически преглед.Вземи се скрий някъде не говори глупости всички ги видяхме тия урки как им се наведохте - продажници сте и долни предатели.
1.
Оруел
03.06.2022 19:49:54
9
9
А колко са на българите през това време ? А на "ромите" ? Много едностранна статистика без да има с кво да я сравниш !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Този скандал разтърси Евровизия Този скандал разтърси Евровизия Дисквалифицираха Нидерландия Информационна шатра откриха БСП в ж.к. „Меден рудник“ Информационна шатра откриха БСП в ж.к. „Меден рудник“ На събитието присъстваха кандидати за народни представители начело с водача инж. Петър Кънев Мъж загина при челен удар на два автомобила Мъж загина при челен удар на два автомобила Екипи на полицията регулираха движението Мария Габриел: Знам колко уважават Жечо Станков в ЕК, нека това да носи ползи на България Мария Габриел: Знам колко уважават Жечо Станков в ЕК, нека това да носи ползи на България Бургас има специално място в листата на развитите европейски градове и е даван за пример, допълни тя Стана ясно какво са яли натровените деца в Сливен Стана ясно какво са яли натровените деца в Сливен Дали им печен сандвич с яйце и сирене Цяла България издирва това момче Цяла България издирва това момче Детето е обявено за общодържавно издирване Спецакция с много арестувани заради дрога Спецакция с много арестувани заради дрога Най-малко осем души са задържани по време на операцията за противодействие на разпространението на наркотици Няма места в ясла и забавачка за 10 000 от София Няма места в ясла и забавачка за 10 000 от София Столицата разполага със 198 общински детски градини, в които се полага грижа за приблизително 44 000 деца Забраняват вноса на твърде стари автомобили Забраняват вноса на твърде стари автомобили Целта е модернизиране на автомобилния парк в страната Ще смени ли Халваджиян най-големия хейтър в журито на Капките - Фънки Ще смени ли Халваджиян най-големия хейтър в журито на Капките - Фънки Старая се да правя градивна критика и влагам точно това в коментарите ми. Не правя коментар, за да го мачкам, а за да му дам тласък за работа, посочи той
Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори