Рецепта за солен кейк с кашкавал и шунка
Бърза домашна почерпка за гости, пък и вкусна
Продукти:
2 чаши брашно
2 яйца
1 с.л. майонеза
1 с.л. горчица
¼ чаша олио
1 бакпулвер
½ с.л. сол
150 г настърган кашкавал
150 г шунка
Приготвяне:
Разбъркайте яйцата с олиото, майонезата и горчицата. Отделно смесете сухите съставки – брашното, солта и бакпулвера.
Смесете всичко заедно и замесете тесто. Прибавете кашкавала и нарязаната на ленти или кубчета шунка. Разбъркайте всичко много добре.
Изсипете сместа в продълговата форма за печене, предварително намазнена или покрита с хартия за печене.
Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 40 минути или до готовност.
Преди консумация изчакайте кейкът да изстине напълно.
Още един моторист загина - Петър загуби битката за живот
Ужасяваща катастрофа край ГКПП Лесово, има жертви
Вече не е нито кифла, нито еротичен модел, а уважаван психолог
Знаете ли, че родителите на Фики и Емрах са братовчеди
Светлана не си губи времето, хвана се с нов богаташ
Това момче се превърна в сензация и днес цяла България говори за него
Двама задържани с метамфетамин при акции в Бургас и Карнобат
