Рецепта за солен кейк с кашкавал и шунка
Бърза домашна почерпка за гости, пък и вкусна
Продукти:
2 чаши брашно
2 яйца
1 с.л. майонеза
1 с.л. горчица
¼ чаша олио
1 бакпулвер
½ с.л. сол
150 г настърган кашкавал
150 г шунка
Приготвяне:
Разбъркайте яйцата с олиото, майонезата и горчицата. Отделно смесете сухите съставки – брашното, солта и бакпулвера.
Смесете всичко заедно и замесете тесто. Прибавете кашкавала и нарязаната на ленти или кубчета шунка. Разбъркайте всичко много добре.
Изсипете сместа в продълговата форма за печене, предварително намазнена или покрита с хартия за печене.
Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 40 минути или до готовност.
Преди консумация изчакайте кейкът да изстине напълно.
Терзиев даде заден за боклука и прие две скъпи оферти
Вандал наряза гумите на близо 30 автомобила в столичен квартал
Български топ щангист е уличен в ползване на допинг
Корнелия Нинова с нова визия и каубойски стил – язди към политическо завръщане
Sport Republic се оттегля от преговорите за мажоритарен дял в Левски
Кметът Николай Димитров: Бъдещето на футбола в Несебър е в сигурни ръце
Паника с монетите: Хиляди щурмуват банки и магазини преди еврото
Откраднаха колата и инвалидната количка на самотен баща в София
Виктор не е никакъв милионер, вместо на Сейшелите ме заведе в евтиното в Албания, ядосва се Дениз
Златното момче на Холивуд днес става на 62 години
Гей звезда поиска да си застрахова д*пето, отказаха му
Пеевски се отказва от НСО
