×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Алена Щерк убита с бухалка, килърът заличавал следи с белина


Алена Щерк убита с бухалка, килърът заличавал следи с белина
Десислава Петрова не потвърди думите на сина на Алена Щерк за нанесени жестоки удари с бухалка, защото все още не била готова експертизата
31 Май 2022, Вторник, 08:16 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Най-вероятно това е станало в автомобила или в гаража, потвърди говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова 

За да коментирам дали Алена Щерк е убита с бухалка ни са нужни експертизи, каквито до момента не са направени. Това каза говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова в интервю за Нова телевизия, след като водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев цитира изказване на сина на жертвата за нанесени изключително жестоки удари с бухалка по тялото на IT специалистката.

От сина й разбираме, че там е миришело на белина и е правен опит да се чисти кръв, добави Николаев.

„Що се отнася до мястото, където Алена е убита, това също е въпрос на изследване. Има следи от използване на белина. Може да е с цел заличаване на следи“, заяви Петрова. 

Най-вероятно убийството е извършено или в автомобила, или в гаража, добави тя. 

Адвокатът на Виктор Спига: Алена Щерк бе много добър човек и той тежко преживява случилото се

Говорителката на Софийска градска прокуратура не потвърди дали има подадени от Алена жалби в 6-то Района управление в София. 

„Репортер на в. „Телеграф“ е говорил със сина й и той казва, че тя е подавала жалби за психически тормоз срещу Виктор Спига, който бе задържан в Италия в 6-то РПУ“, поясни водещият. 

МВР потвърди: Откритото тяло край Батановци е на Алена Щерк

„В събота направихме справка и към този момент в прокуратурата не бяха постъпвали сигнали, свързани с домашно насилие. Ние работим заедно, но сме различни институции и има движение на документи между нас“, оправда се Десислава Петрова, след което водещият възкликна, че му било чудно колко време й трябва на държавата, за да открие дали един убит човек е подавал жалба преди това срещу този, който е задържан за престъплението. 

„Мога да повторя думите на комисар Цветков. Не е толкова въпрос на времеви ресурс да се направи справка. Колегите се бяха концентрирали върху съществената част от първите моменти на разследването. Тази справка ще се направи. В най-скоро време ще има информация", добави тя.

Ето какъв общ бизнес имали Алена и издирваният Виктор! Костариканецът успя да избяга в чужбина

„Не е активиран паник бутон в жилището на жертвата, а е включена алармената система. Апартаментът е бил заключен. Няма следи от взлом върху входната врата“, уточни Петрова. 

„В момента събираме доказателства. Разчитаме и на свидетелски показния, за да установим точно какво се е случило“, добави тя.

В „Тази сутрин“ по бТВ пък заместник-градския прокурор Иво Илиев каза, че причината за смъртта на програмистката е тежка черепно мозъчна травма. Той обаче призна, че все още оръжието на престъплението не е открито, но потвърди, че основен заподозрян за жестокото убийство е Виктор Спига.

„Има достатъчно доказателства за неговата вина и това е причината да бъде привлечен като обвиняем за извършеното престъпление. Има ДНК в колата на лице от мъжки пол, което съвпада с ДНК-то, взето от негови лични вещи и  принадлежности. Това ни кара да смятаме, че именно той е управлявал колата за последно, а както разбрахте, тялото е отнесено от дома ѝ до местността, където е намерено именно с този автомобил“, заяви Илиев.

В момента Спига се намира в арест в италианския град Асколи. Кога ще бъде екстрадиран, зависи изцяло от италианските правораздавателни органи, обясни прокурорът.

„Ако бившият приятел на жертвата даде съгласие да бъде екстрадиран, може буквално това да стане в рамките на десетина дни, а при отказ ще се мине по другата процедура, която е по дълга пред съд в Италия и може да отнеме до два месеца“, каза още той.


В категории: Темида


Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
4
Коментара по темата
4.
потресен
31.05.2022 11:18:24
1
16
Какви са тия изроди???
Всеки ден убийства,разчленяване на хора,заравяни по горите, вместо кремиране и всички тия престъпници им се дават леки присъди!!!
Имаме ли правосъдие в България да ги постави на място и кога ще се случи това!
Всеки е човек на някой,колко висшестоящи са зависими от тия типове????
Кога ще живеем спокойно в България,кога ще се спазват законите,кога??????
3.
до 1 и 2
31.05.2022 10:54:02
2
10
Причината не са парите. Много често е егото, в случая дивата ревност! Двамата не са имали финансови спорове.
2.
до 1
31.05.2022 09:46:14
1
15
Много вярно.Някой ден парите ще им послужат да си ги наврат някъде изотзад.
1.
1.
31.05.2022 09:41:30
1
18
Този свят тотално изтрещя.Спрете се бе хора.Парите ли са ви най-важни!!!!!!!!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори