×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хванаха в лъжа Асен Василев, икономиката ни е като потъващ кораб


Хванаха в лъжа Асен Василев, икономиката ни е като потъващ кораб
Инфлацията на годишна база ще е много по-голяма от тази, която прогнозира Асен Василев, каза икономистът доц. Григор Сарийски
28 Май 2022, Събота, 10:12 ч.
Автор: Флагман.Бг

Мерките на калпак не помагат, ако се продължават с тези мерки, правителството ще метне бялата кърпа, коментира доц. Сарийски

Икономисти хванаха финансовият министър Асен Василев в брутална финансова лъжа, обяви БЛИЦ, цитирайки икономиста доц. Григор Сарийски, според когото антикризисните мерки не помагат и ако се продължават с тях, правителството ще метне бялата кърпа.

Ако се намали ДДС върху парното от 20 на 9%, цените ще паднат. Може да се направи усилие да се намали още увеличението на парното. Това каза в „Събуди се“ по Нова телевизия икономистът Георги Ангелов.

"Токът бе сведен до 2,5%, което никой няма да усети, така трябва да се процедира и с парното, заключи той.

"Ако хората не си плащат сметките, нищо няма да се подобри“, категоричен е Ангелов и добави, че именно заради това повишаването на сметките трябва да е по-плавно.

В студиото бе и икономистът доц. Григор Сарийски, който обаче не бе съгласен: „Това не намалява цената на парното, а просто държавата компенсира, но това не може да е безкрайно. Ние ще платим това намалено ДДС, но няма да е през цената на парното, а през други разходи“, обясни тезата си той.

„Имаме много индустрии, които печелят. Енергетиката прави страшни пари. Тези средства са от външните пазари, оръжейната индустрия, износа на олио и зърно. Ние също печелим от ситуацията“, категоричен пък бе Ангелов.

По думите му е добре да се върви към повишение на доходите, а не „да се намаля с 5 ст. цената на хляба или да се дават 25 ст. За бензин, които ще бъдат взети от държавата на другия ден“, каза Ангелов.

„Това са добри пожелания, но не може да увеличаваме заплати през бюджета“, категоричен бе доцентът.

Според него парите от енергетиката трябва да се вложат срещу амортизацията в централите.

Експертите не смятат, че нулевото ДДС ще свали цената на хляба за крайния потребител.

„Не може до безкрайно да се крепим с помощи. Държавата трябва да си влезе във функциите“, категоричен е Сарийски.

По думите на Ангелов горивата ще продължат да поскъпват с по 20 стотинки всеки месец, особено ако се откажем от руския петрол.

На въпрос дали Асен Василев е бил прав в прогнозата си, че инфлацията до края на годината ще бъде около 10-11%, Сарийски отвърна: "Инфлацията на годишна база ще е много по-голяма от тази, която прогнозира Асен Василев. Тя само в момента е около 14%“

„Икономиката е като кораб, с него не може да правите дрифтове и остри завои. Според мен инфлацията към края на годината ще е 18-20%, а може и повече“, категорично заключи доцентът.

„Мерките на калпак не помагат, ако се продължават с тези мерки, правителството ще метне бялата кърпа и ще трябва следващите да се оправят“, каза Сарийски.

Според него няма да изпълним критериите за Еврозоната, но най-вероятно, съдейки от това, че ни тикат натам, просто ще има дерогация на критериите. "Това значи, че критериите ще бъдат занижени и ще може да влезем там, каквото и да правим", категоричен е доцентът.

"Това ще ни изиграе много лоша страна. Ако вкарате такава страна в еврозоната, е като да пуснете състезател от 50 кг. с двойно по-тежки. Той ще е използван като пушечно месо. Няма смисъл от това нещо. България вече поема по гръцкия сценарий", скептично заключи той.
 


В категории: Бизнес


13
Коментара по темата
13.
XX
28.05.2022 16:16:51
7
25
Че то КОЙ от шайката на Киро Лъжата някога е казал поне една истина?!
12.
До 10
28.05.2022 15:47:56
14
12
Колко % беше инфлацията при ГЕРБ, ей така си питам само ;)
11.
До 5
28.05.2022 15:43:32
8
17
Нова се надяват да се върне ГЕРБ??? Нова тв които са твърдо зад ПП и реално си ги издигнаха,правят им пиар ден и нощ,лижат з@дниците на тази шайка мошенници,които занулиха държавата.Искали да се върнат ГЕРБ,смешкооооо!
10.
Аууе брииййй
28.05.2022 15:06:58
18
8
Много експерти има по нашите земи!!! Като толкова много експерти има, защо така ни удря инфлацията!!!???Хммм, ааа, най- вече герберските експерти питам? За 12 години експертно управление не направихте ли така, че да не потъваме при кризи , а, а ?
9.
От кога
28.05.2022 12:19:07
20
23
От кога този облещения с мазната коса на снимката е "експерт"? А баба Мика с памперса, ОСЪДЕНИЯТ за безстопанственост Р.Овч.и останалата москалска сволоч нещо днес да е изкянцала по-въпроса?
8.
Това новина ли е?
28.05.2022 12:01:33
8
16
Да не би нещо друго някога да излиза от устите на тия парашутисти?!
7.
Lapaite
28.05.2022 11:48:55
4
6
4urata
6.
някой си
28.05.2022 11:26:07
5
11
блиц на шишончето ли?
5.
Хаха
28.05.2022 10:46:32
25
28
Стига ми да прочета,че е бил в Нова тв...там безнадеждно се надяват още ГРОБ да се върне...смешковци
4.
Това е начина
28.05.2022 10:41:59
5
46
Това реване за пари от всички отрасли трябва да спре, хазната не е бездънна. Начина да накарат алчните работодатели да вдигнат заплатите е да се въведе минимално часово заплащане дори наполовината на това в Европа. Прекратяване на лобитата към шибаните работодателски организации, те работят само в тяхна полза. Също минимизиране на сивия сектор с огромни глоби и затвор!
3.
08
28.05.2022 10:37:43
15
30
Проблема е, че хора които не могат и не знаят но са с претенции се упражняват върху народа как да живеят и какво да е бъдещето
2.
Фончо
28.05.2022 10:28:00
13
30
Аууу казал пред блиц мн сериозна медия от кръга на свински медии точно като флагман
1.
Браво
28.05.2022 10:25:32
31
27
Още един икономически и финансов "експерт" със зловещи предвещания .Разбира се против еврото... ама за руския петрол
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори