×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Предсрочни избори рано или късно ще има, но тежко им на наследниците


Предсрочни избори рано или късно ще има, но тежко им на наследниците
Въвеждане на необлагаем минимум и намаляване на ДДС-то на цената на тока са 2 от най-спешните стъпки, които предлагаме от НФСБ, каза лидерът на НФСБ Борис Ячев
Ключови думи: борис ячев, нфсб, флагман
25 Май 2022, Сряда, 18:21 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

Много проблеми в община Бургас ни задължават да поставим ясни и конкретни задачи пред общински съветници на НФСБ в оставащата година до местните избори
 

Борис Ячев е председател на Националния фронт за спасение на България. Той посети Бургас в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Пред Флагман.бг той съобщи, че има и друг повод за посещението му, а именно общинската конференция на партията в морския град. На нея бе избрано ново ръководство. Какви бяха останалите теми в дневния ред, има ли план НФСБ за излизане от кризата и предвижда ли партията предсрочни избори – отговаря лидерът Борис Ячев.

- Г-н Ячев, уважихте Бургас за най-българския празник – 24 май. Но има ли друг повод за вашето посещение? 

- Да, в Бургас съм и по повод провеждането на общинската конференция на НФСБ, съгласно промените в Устава, избрахме ново ръководство, като начело на организацията ни тук застана Боян Дяков. Провеждането на отчетно-изборно събрание тук е и възможност да направим анализ и оценка на дейността на нашите съветници в местния Общински съвет. 

- Остава една година до местния вот, НФСБ готви ли се вече за участие, както други партии започнаха активно да работят?

- Ние ще вземем участие в изборите тук в Бургас. Смятаме, че плаващите мнозинства, с които местните управляващи в лицето на ГЕРБ се опитват да постигнат решения не помагат за преодоляването на важните за града проблеми. Все още липсва сериозен дебат в местната власт за увеличените цени за билетите в градския транспорт, което е причина за силно обществено недоволство. Недопустимо е Бургас, 4-ти по големина град, силно развит промишлен и туристически център да е на 11 място по показател „средна работна заплата“ - далеч дори зад общини на Северозапада, които традиционно считаме за проблемни. Тези и много други проблеми на общината ни задължават да поставим ясни и конкретни задачи пред нашите общински съветници в Бургас в оставащата близо година до местните избори през 2023 година. Те трябва да са активни и да предлагат собствени инициативи за решаването на проблемите на хората и бизнеса в общината, тъй като антикризисните мерки на правителството на дават резултат. В тази връзка на конференцията обсъдихме и пакет от спешни мерки, които да предложим като законодателни инициативи в парламента. 

- Бихте ли ни посочили най-важните акценти от този пакет?

- Те са в две посоки и касае всеки българин. Както знаете мерките на правителството на обхващат всички социални групи. Ние предлагаме необлагаем минимум, който ще се отрази веднага и безусловно върху доходите на всички, които са по трудово или служебно правоотношение, като ще им остави по-голям дял разполагаеми средства. Втората мярка отново засяга всички граждани и бизнеса. Това е намаляването на ДДС от цената на тока. Елекрическа енергия ползва бизнесът, за да произвежда стоки и да предлага услуги, ползват гражданите за ежедневните си нужди и за да се отопляват през студените месеци. Не е достатъчно да намалим ДДС-то върху топлата вода, тогава ще облекчим единствено клиентите на Топлофикация, необходимо е да имаме мерки, които засягат всички, а не така сигментирано. Очаквайте скоро новини - с конкретни промени в законодателството, а не с общи приказки, които чуваме непрекъснато, но до момента няма нито един написан ред в Закона за изменение и допълнение, така че да се уверим как ще бъдат приети тези мерки, които бяха обявени.

- Преди дни стана ясно, че Върховният касационен съд отхвърли преименуването на НФСБ – „Силна България“. Виждате ли политически акт в това решение? 

- Имаме съмнения за подобно политическо вмешателство, тъй като са много подобни примерите в политическата ни история с партии със сходно звучащо име и това не пречи те да бъдат регистрирани и да развиват дейност и да участват в избори. Във възражението ни сме посочили над 25 такива примера, за съжаление нашето искане не беше уважено. Продължаваме с името Национален фронт за спасение на България напред, имаме история, имаме и бъдеще с това име, така че нямаме притеснения да работим и участваме под името на НФСБ. 

- Предвижате ли предсрочни парламентарни избори предвид политическата обстановка в момента?

- Предсрочният вот чука на вратата, проблемът не е, че тези избори рано или късно ще дойдат, а, че правителството дотогава ще сътвори куп проблеми - за всеки български гражданин, международни проблеми, свързани с дебата около ветото за Северна Македония. Много трудно ще бъде за онези, които ще влязат в следващото Народно събрание, за наследниците, които ще трябва да поправят всички допуснати грешки.


В категории: Политика


Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
13
Коментара по темата
13.
приморски
26.05.2022 13:02:56
0
0
Тва за тока без ДДС отдавна трябваше да се случи.Гърция и Румъния е така.Дано и тук го прокарат.
12.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
26.05.2022 06:07:07
0
4
ПОЛИТИЦИТЕ ни лъжат
11.
Добре, че си признава
26.05.2022 05:57:42
0
6
Така е
На наследниците на Герб-НФСБ ще им е диста тежко
10.
Брус Ли от Меден Рудник
26.05.2022 05:21:51
3
1
БРЕМЕНЕН КОЗЛОДУЙ бем със Салитокат роди ша ни дават помощи
9.
niki
26.05.2022 01:37:04
7
1
Що бе, идеите им са свестни...макар че от днешните управляващи гламари няма кой да чуе
8.
Браво
26.05.2022 00:37:34
1
7
Браво. Под статия за нфсб с опция за коментиране. Вие сте мазохисти.
7.
*********
25.05.2022 21:59:08
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
Шумен
25.05.2022 21:29:24
6
1
Г-н Ячев кога ще направите общ конференция и в шумен??????Нямаме кой да ни събере
5.
бивш симпатизант на нфсб
25.05.2022 20:32:28
2
22
Че предсрочни избори ще има това е ясно обаче Нфсб повече няма да видят парламент
4.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
25.05.2022 20:20:22
1
4
БРЕМЕНО МОМИЧЕ загина край СЕЛО ГЛОЖЕНЕ ОБЩИНА КОЗЛОДУЙ КОЗЛОДУЙ БГ ИНФО
3.
=
25.05.2022 19:16:01
4
13
ХАХА КВИ БЯХА ТЕЗ БЕ ??????ОТ ДЕ ИЗКОЧИ ТОЗ ТОРБА ЪКЪЛЛИЯ И ГО РЪСИ НАЛЯВО И НАДЯСНО
2.
КЬОСЕВ
25.05.2022 18:55:00
3
22
В. Симеонов стана по нисък от тревата??????
1.
*********
25.05.2022 18:27:36
0
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Браншът очаква хиляди работници от Узбекистан и Непал, но документите се бавят Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори