×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

6 нови компании стъпват в Бургас, ще открият 600 работни места


6 нови компании стъпват в Бургас, ще открият 600 работни места
Нека тази тема ни обедини, а не да ни разделя. Нека Бургас покаже гостоприемство на инвеститорите, призова кметът Димитър Николов на днешната сесия
17 Май 2022, Вторник, 10:53 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Заводи за арматура, строителни материали, текстилна компания и рибопреработвателно предприятие идват в Бургас

ОбС Бургас единодушно подкрепи предложението на кмета Димитър Николов да се даде зелена светлина на шестима нови инвеститори, които искат да отварят предприятия, да наемат хора и да работят в Бургас.

„Тази година имаме няколко предложения от сериозни компании, които искат да се развиват в Бургас. Те са 6, а по първоначални заявки работните места, които ще открият, са над 600. Предложените инвестиции са впечатляващи. Нека тази тема ни обедини, а не да ни разделя. Нека Бургас покаже гостоприемство на инвеститорите. А отговорност на Общината и на Министерство на икономиката е своевременното осигуряване на довеждаща инфраструктура. В крайна сметка аз съм убеден, че и с трудности, и с криза, пак ще се справим!“, каза днес кметът Николов по време на заседанието на местния парламент.

* Ето кои са получилите одобрение инвестиции:

- Инвестиционно намерение от „ХЪС“ ООД за изграждане на „Завод за арматурна заготовка и стоманени изделия“, в който да бъдат произвеждани стоманени тръби, кухи профили и фитинги за тях. Заявено е инвестицията да бъде извършена за срок до 48 месеца. Размерът й е минимум 6 135 000 (шест милиона сто тридесет и пет хиляди) лева. За реализиране на намерението и изграждане на завода е необходим имот от минимум 26 000 кв. метра. По повод инвестиционното намерение е обособен имот с площ 26 804 кв. метра във Фаза 1 на „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД, с идентификатор 07079.605.782 по КККР на гр. Бургас. Пазарната оценка на имота е 1 395 200 (един милион триста деветдесет и пет хиляди и двеста лева) лева, без ДДС.

- Инвестиционно намерение от „ВАРТЕКС“. Компанията проявява интерес към имот от около 30-35 дка, за развитие на производство на строителни продукти; извършване на промишлени дейности, свързани със строителния бранш (арматурен двор и др.), изграждане на магазин и склад за продажба на строителни материали ''Максмарт“ заедно с прилежащ паркинг. Реализирането на инвестицията е заявено на етапи за срок до 36 месеца след покупката на терен и изграждане на довеждаща инфраструктура до имота. Тя е в размер на 6 000 000 (шест милиона) лева.

- „ЧАР“ ЕООД, за развиване на шивашко производство на конфекционирани текстилни изделия, без облекло, логистични складове към производството и складове за пласмент на готова продукция. Реализирането на инвестицията е заявено за срок до 2 години след покупката на терен. Инвестицията е в размер на 3 000 000 (три милиона) лева. За реализиране на това намерение е необходим имот от около 15-20 дка.

- „ДИМИ ТРАНС“ ООД. Компанията проявява интерес към закупуване на имот от около 20 дка в ПЗ Юг, за изграждане на логистична център, бензиностанция и пункт за технически прегледи на товарни камиони. Реализирането на инвестицията е заявено за срок от 3 години след покупката на терен и изграждане на довеждаща инфраструктура до имота. Тя е в размер на минимум 3 000 000 (три милиона) лева.

- Инвестиционно намерение за изграждане на „Рибопреработвателно предприятие“ от „СИЙ ЛАЙФ“ ООД. Инвеститорът планира да разшири дейността си на територията на община Бургас, като въведе високоефективни производствени мощности, съобразени с екологията и отговарящи на високите европейски стандарти при производство на хранителни продукти. С изграждането на предприятието се цели обединение на всички дейности по преработка на местния добив на суровини от Черно море, което да се съчетае с доставката на суровини от световния океан, а след съответната преработка произведените продукти да намерят своето място на европейския и местния пазар. Предвижда се предприятието основно да е експортно ориентирано към международния пазар, но част от продукцията ще е насочена и към местния пазар, съобразено със специфичността на потребителското търсене. За постигане на поставените цели инвеститорът разчита на знание и опит в този тип производство. Целта е осигуряване на целогодишна заетост на персонала. Инвестицията е в размер на 4 500 000 евро (четири милиона и петстотин хиляди) евро.

 


В категории: Бургас


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
37
Коментара по темата
37.
Слугуваме
18.05.2022 16:24:24
1
4
На софийски. Пловдивски, старозагорски фирми за минимална заплата. Велики сме....
36.
Ссс
18.05.2022 15:24:38
1
1
Г-н кмете,трябва да има клауза за непрепродажба на земята на друг и контрол след 3-4 г с връщане обратно на Общината,т.е. на нас,хората.Направете пасарелки да минават безопасно хората и да не спират колите- тези ХЪС могат да го направят,не е сложно.Слушайте гражданите какво искат,а не вашите чиновници.
35.
Някой си
18.05.2022 11:43:54
0
3
Кмете, какво значи да проявим гостоприемство за инвеститорите ?
Това може ли да значи да им подарим земята, върху която ще развиват някаква дейност ? Кмете, понапъни се малко, за да привлечеш инвеститор в машиностроенето, обработката на метали ! Има кадри, които няма къде да приложат опитът си ! Вземете пример от София, Пловдив, Враца и други по-малки градове ! В Бургас сте се научили само да събирате такси от цветни зони и да разширявате ЦГЧ с наивното обяснение, че така решавате проблемът с паркирането на бургазлии !
34.
Виждам Всичко
18.05.2022 10:14:47
0
3
Абе кмете, около ултрамодерната спортна зала вдигнаха цели блокове, а тя е още в строеж. К'во става?
33.
Hasan
18.05.2022 00:07:20
0
4
Много хубаво но има едно голямо НО , какви заплати ще се дават на тези хора ...
32.
На дребно
17.05.2022 18:47:20
0
7
На мен ми звучат като гаражни "предприятия". Кога ще привлечем сериозен западен инвеститор от известна марка? Може и китайски. Например: логистична база на Али Експрес.
31.
ЗаИнфо
17.05.2022 17:47:31
1
1
Интелигентните хора не окарикатуряват чрез генерализации. Мнозинството разбира нуждата от автоматизация на индустриални, а дори и някои обществени процеси - като оперативното съществително е "процеси". Мнозинството също така разбира и че автоматизация, ръководена от интересите на едрия капитал, а не от демокеатичен надзор, означава потисничество в съвършена форма. Какво си въобразявате, че в технофеодализма ще има място за списвачи на уеб приложения? Това, което минава за софтуерно инженерство в България, тук в Германия е нормално да се владее преди навършване на 14 години. В крайна сметка термина "компютърджии" е изненадващо актуален.
30.
Снеж
17.05.2022 17:36:15
5
1
600 работни места като ви се струват малко, вземете и открийте 6 като за начало. Плащайте им осигуровки, пък тогава джафкайте колко малко са 600 работни места! То аман, бе, само “професори” разбирачи!!
29.
ВИЦ...
17.05.2022 16:16:18
0
9
..след ВИЦ след ВИЦ и така 15 години
28.
До 26
17.05.2022 15:49:23
4
9
Хахахахах, не знам кой е простият, кухият и т.н. Ти изобщо знаеш ли какво означава добавена стойност?
Софтуерните фирми са нужни, но значението, което им се отдава е преекспонирано, дават големи заплати и толкова. Когато дойде времето както ти казваш нискоквалифицираните професии да бъдат заменени с роботи пак ще говорим.
Нямам какво повече да кажа на ДжунирЪрче с 6-месечен курс в софт уни.
27.
Brrrrrr
17.05.2022 15:12:11
1
8
Кмете, а качеството на тия работни места, ще го коментирате ли? Не идват ли при нас, за да експлоатират и евтина работна ръка?
26.
До 22
17.05.2022 14:59:05
9
9
"компютърджийски фирми" не те кефят понеже си тъп и прост като повечето пишещи тука мислейки си че вас и москвич са по-яки коли сравнение с новите модели на тесла понеже последните са натъпкани с електроника пък ваз-а не е и е "вечен". Просто мислене на прост човек - каква добавена стойност носели хаха.

А как щеше да си изкажеш простото и тъпо мнение ако не беше някой "компютърджия" да ти напише кога да може да бълваш тъпотии? А кой ти е написал софтуера за логистиката ве тъпан? Че иначе какво на тефтерчето ще си записваш какво си получил и какво си издал? А на бай Гошо шофьорчето дето знае 10 думи на английски от които 5 псувни как ще се оправи с тира ако няма GPS дето пак някой "компютърджия" го е създал? Май ти си тоя дето не е наясно изобщо за какво става въпрос

Набии си го в тъпата тиква - скоро ниско квалифицираните професии ще са заменени от работи управлявани от софтуер. Иди в някой завод в Германия или където искаш и виж сам какъв процент от работата я вършат хора и какъв роботи. Пък ти си плямпай тъпотиите
25.
Ако може
17.05.2022 14:50:23
0
10
ако може вместо нови компании да дойдат нови хора най-добре. Населяващите тоя град са масово тъпи прости и мързеливи. Само мрънкат и нищо не правят. Само завист и злоба все едно някой друг им е виновен за състоянието на живота им - жалка история.
24.
22 ри
17.05.2022 14:37:46
0
8
ДА се самосъжалявам!?! Не. Това е истината. Всеки циври, че нямало пари, ами как да има. Ако дойде БОИНГ да прави двигатели, той ще си дойде с мениджъри, инжинери, вериги от доставчици и логистика и т.н. Българинът ще бачка на минимална и процент и кошница за Коледа, ерго печалбите на Кауфланд, Лидъл, ЕВН и т.н къде отиват?
23.
още малко -
17.05.2022 14:14:19
3
18
мините Черно Море, Медни Рид, Върли бряг, СО МАТ, Големите Мелници, Кинефикация, Книгоразпространение, Фина механика, Яна Лъскова...1/4 от продукта на НРБ се създаваше тук, ако съм запомнил правилно. Захарни Заводи. Няма значение. Каква беше оная работа с македонския космонавт?
22.
До 7 и 10
17.05.2022 14:08:45
1
17
Комптържийството не дава никаква добавена стойност на региона....ЗЕРО! Затова не ме кефи!!! Дават една торба с пари на 20 човека и толкова! С какво по-точно са полезни, освен за хората, които работят там? За всичко останало имаш доставка на материали, подизпълнители, логистика, съхранение, експорт и т.н. Ти наясно ли си изобщо за какво става въпрос??????
До 10, и какво да направим сега, че Костов е продал завода??? Да се самосъжаляваме ли? Да не се развиваме ли? Какво точно искаш да ми обясниш с коментара си, който представлява единствено едно мрънкане какво било....Значи сега няма кой да дойде и да направи завод за произвдоство на трактори примерно? Завод за VW не може да е в Бургаска област???? Айде стига с какво било и какво затворили, да не е хубаво, да крали са, да никой не им е потърсил отговорност, но какво да направим ние сега?
П.с. И Бургас е на 19 ( ДЕВЕТНАДЕСЕТО ) място по заплати в страната!!!
21.
До 1
17.05.2022 14:08:03
0
18
Нека ти обясня за автомобилостроенето.За да има истинско автомобилостроене в България,истинско не като на Гришата в Ловеч,трябва да дойде някоя голяма компания да открие завод /както беше Рено в Русия/.Само,че един такъв инвеститор търси стабилна страна където няма избори през 6 месеца и корупция,няма калинки и рода,няма непредсказуема инфлация...тогава има стабилност и се подписва договор за поне 20-30 години.Влагат се огромни пари и поточната линия прави хиляди автомобили на година.Приходите са огромни за града.Обаче в държавата на Буци,Каскета,Корнела,Славчу и т.н. знаеш ли кога ще дойде такава автомобилна компания...на Връбница У Кряда!
20.
Добре
17.05.2022 14:00:16
0
10
Добре ама шивашката фабрика защо няма да произвежда облекло,а само платове? Да инвестират малко повече и да се затвори целия цикъл.Така и в бюджета ще влязат повече пари и повече работни места ще има.
19.
Хората ви казаха още през 1991
17.05.2022 13:48:04
2
11
Че няма да има промишленост в тая държава...в очите ви го казаха ама нямаше кой да слуша и чете...Всичко осъдено на печалби ще бъде чужда собственост или на местните васали...Толкова...Погледнете отчетите на икономическото министерство...концесиите за мед и злато струват между 0.8 и 4 %...или 32 млн на година...това е за нас...
18.
Не са инвеститори, а приватизатори
17.05.2022 13:42:51
2
23
Става дума за купуване на безценица на общинска земя, а не за някаква инвестиция. После ще продадат подарената от общината земя скъпо и прескъпо и това ще е кяра на Бургас. Е, може пък следващия купувач, който ще купи земята от далавераджията-приватизатор да е инвеститор. Ама едва ли такъв ще дойде в Бургас.
17.
Коко
17.05.2022 13:24:07
0
23
Вълчо Чолаков все едно чувам. Големи фирми,транзитни терминали,китайци и т.н. Пълен та.ак с народа
16.
Нищо ново
17.05.2022 13:06:00
0
22
Фирмите не са нови и момента присъстват в Бургас. Фирмите Фъс и Вортекс са търговци, не са производители
15.
бургазлия
17.05.2022 12:55:07
1
34
От всичко разбрах,че повечето инвеститори ще откриват складови помещения,не разбрах фабрики и заводи ще откриват ли!
От цялата дандания само 600 работни места,не 6000?????Складове в Бургас колкото щеш!
Да не стане така,да закупят земите и след 1-2години да изникнат хотелчета или ж.комплекси?!
14.
nem4uga dolna
17.05.2022 12:46:53
1
3
zna4i zavodi ima v germanistan , tam se hodi da se ba4ka , te zatova ni i prieha v evropederastkiq sauz
a tuka samo za aristokraciqta , demek djendarite , da si har4at pari4kite i da se dumkat otzad i malko pomo6ten personal

kato gledam daje ukrite ne iskat da im ba4kat na teq kaputi
13.
XXX
17.05.2022 12:30:49
0
27
Хората в този край са направени изкуствено такива.След като затвориха тези предприятия казани по долу. Изчезнаха и специалностите в училищата . Останаха специалности в браншове които работят в сверата на услугите.
12.
Ачо
17.05.2022 12:16:09
5
22
Много обичам Бургас и искам да работя на минимална заплата!
11.
*********
17.05.2022 12:05:17
0
20
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
10.
Малко ни е!
17.05.2022 11:58:45
1
48
Искаш някой да инвестира в една поляна химически или машиностроителен завод ? Що не питаш БАНЕВИТЕ да ти обяснят как и кога ще се случи... или пък питай Костов как 8000 домакинства Бургас останаха на една заплата, за да подари един малък нефтохимически комбинат на руснаците? Пък най-после някой да каже защо Бургас е на 7-8 място по заплати. Васил Коларов, Хемус,Камбана, Бургаско пиво, Винком, Илия Бояджиев, Драгни Недев, Океански риболов, Георги Димитров, Приборостроене, Дебелт....какво да пиша повече.
9.
до 1
17.05.2022 11:45:24
14
28
Като няма квалифицирана работна ръка за тия позиции, никой няма да направи такъв бизнес тук. Тук има хора само за шофери, склададжии, бармани и общаци. Хората в тоя край са предимно прости и ограничени, мислят само за кога ше се напият и дали Галена ше идва скоро на участие, тва е батко
8.
Кьосев
17.05.2022 11:43:06
0
22
Булгарриба-износители на вносна риба!)))
7.
Хахахаха
17.05.2022 11:42:05
33
18
Значи, "компютърджийски фирми" не ви кефят, прозиводствени компаниии също.... като ви гледам на. бугазлии дрипавите дрехи и ми става ясно колко струвате :) 5 лева не знаят как да изкарат, но откъм претенции го докарват! Браво! Заслужавате да сте толкова опустошен град! Идете и вижте във Варна колко млади хора има и какъв живот кипи!
6.
Роско
17.05.2022 11:38:14
0
20
Пълни глупусти
5.
аз
17.05.2022 11:35:41
0
44
700 лв заплата в ЧАР, верно са РОБОтодатели тези..
4.
Милена
17.05.2022 11:24:55
0
22
Нука първо да се случат нещата и тогава да се усмихваме самодоволнол
3.
гном
17.05.2022 11:23:34
0
35
В окото ми корабче плува ли?
2.
*********
17.05.2022 11:23:13
2
41
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
гражданин...,..
17.05.2022 11:07:20
1
75
Високи технологии ( не компютърджииство ), машиностроене, корабостроене, автомобилостроене, химическа промишленост...КОГА???? Какво пак залъгват хората със складове за железа, 2 машини за огъване на арматура и ремонт на камиони? Шивашкият цех дори няма да го коментирам с 500 лева заплата....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори