×
Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия ще снабди Беларус с ракетни системи „Искандер-М“
  • Неделята ще бъде дъждовна в част от страната, жълт код за опасно време в 9 области
  • 26 юни отбелязваме Световния ден за борба със злоупотребата и трафика на наркотици
  • 240 са новите случаи на COVID-19 у нас при направени 1974 теста през последното денонощие
  • Силни бури удариха цяла Сърбия - порои в Нови Сад и Белград
  • Лидерите на Г-7 бяха посрещнати от 4 000 еко протестиращи в Мюнхен
  • Кола се вряза в пешеходци в Бруклин, има загинал и ранени
  • Започна балотажът на изборите за членове на ВСС
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

6 нови компании стъпват в Бургас, ще открият 600 работни места


6 нови компании стъпват в Бургас, ще открият 600 работни места
Нека тази тема ни обедини, а не да ни разделя. Нека Бургас покаже гостоприемство на инвеститорите, призова кметът Димитър Николов на днешната сесия
17 Май 2022, Вторник, 10:53 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Заводи за арматура, строителни материали, текстилна компания и рибопреработвателно предприятие идват в Бургас

ОбС Бургас единодушно подкрепи предложението на кмета Димитър Николов да се даде зелена светлина на шестима нови инвеститори, които искат да отварят предприятия, да наемат хора и да работят в Бургас.

„Тази година имаме няколко предложения от сериозни компании, които искат да се развиват в Бургас. Те са 6, а по първоначални заявки работните места, които ще открият, са над 600. Предложените инвестиции са впечатляващи. Нека тази тема ни обедини, а не да ни разделя. Нека Бургас покаже гостоприемство на инвеститорите. А отговорност на Общината и на Министерство на икономиката е своевременното осигуряване на довеждаща инфраструктура. В крайна сметка аз съм убеден, че и с трудности, и с криза, пак ще се справим!“, каза днес кметът Николов по време на заседанието на местния парламент.

* Ето кои са получилите одобрение инвестиции:

- Инвестиционно намерение от „ХЪС“ ООД за изграждане на „Завод за арматурна заготовка и стоманени изделия“, в който да бъдат произвеждани стоманени тръби, кухи профили и фитинги за тях. Заявено е инвестицията да бъде извършена за срок до 48 месеца. Размерът й е минимум 6 135 000 (шест милиона сто тридесет и пет хиляди) лева. За реализиране на намерението и изграждане на завода е необходим имот от минимум 26 000 кв. метра. По повод инвестиционното намерение е обособен имот с площ 26 804 кв. метра във Фаза 1 на „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД, с идентификатор 07079.605.782 по КККР на гр. Бургас. Пазарната оценка на имота е 1 395 200 (един милион триста деветдесет и пет хиляди и двеста лева) лева, без ДДС.

- Инвестиционно намерение от „ВАРТЕКС“. Компанията проявява интерес към имот от около 30-35 дка, за развитие на производство на строителни продукти; извършване на промишлени дейности, свързани със строителния бранш (арматурен двор и др.), изграждане на магазин и склад за продажба на строителни материали ''Максмарт“ заедно с прилежащ паркинг. Реализирането на инвестицията е заявено на етапи за срок до 36 месеца след покупката на терен и изграждане на довеждаща инфраструктура до имота. Тя е в размер на 6 000 000 (шест милиона) лева.

- „ЧАР“ ЕООД, за развиване на шивашко производство на конфекционирани текстилни изделия, без облекло, логистични складове към производството и складове за пласмент на готова продукция. Реализирането на инвестицията е заявено за срок до 2 години след покупката на терен. Инвестицията е в размер на 3 000 000 (три милиона) лева. За реализиране на това намерение е необходим имот от около 15-20 дка.

- „ДИМИ ТРАНС“ ООД. Компанията проявява интерес към закупуване на имот от около 20 дка в ПЗ Юг, за изграждане на логистична център, бензиностанция и пункт за технически прегледи на товарни камиони. Реализирането на инвестицията е заявено за срок от 3 години след покупката на терен и изграждане на довеждаща инфраструктура до имота. Тя е в размер на минимум 3 000 000 (три милиона) лева.

- Инвестиционно намерение за изграждане на „Рибопреработвателно предприятие“ от „СИЙ ЛАЙФ“ ООД. Инвеститорът планира да разшири дейността си на територията на община Бургас, като въведе високоефективни производствени мощности, съобразени с екологията и отговарящи на високите европейски стандарти при производство на хранителни продукти. С изграждането на предприятието се цели обединение на всички дейности по преработка на местния добив на суровини от Черно море, което да се съчетае с доставката на суровини от световния океан, а след съответната преработка произведените продукти да намерят своето място на европейския и местния пазар. Предвижда се предприятието основно да е експортно ориентирано към международния пазар, но част от продукцията ще е насочена и към местния пазар, съобразено със специфичността на потребителското търсене. За постигане на поставените цели инвеститорът разчита на знание и опит в този тип производство. Целта е осигуряване на целогодишна заетост на персонала. Инвестицията е в размер на 4 500 000 евро (четири милиона и петстотин хиляди) евро.

 


В категории: Бургас


37
Коментара по темата
37.
Слугуваме
18.05.2022 16:24:24
1
4
На софийски. Пловдивски, старозагорски фирми за минимална заплата. Велики сме....
36.
Ссс
18.05.2022 15:24:38
1
1
Г-н кмете,трябва да има клауза за непрепродажба на земята на друг и контрол след 3-4 г с връщане обратно на Общината,т.е. на нас,хората.Направете пасарелки да минават безопасно хората и да не спират колите- тези ХЪС могат да го направят,не е сложно.Слушайте гражданите какво искат,а не вашите чиновници.
35.
Някой си
18.05.2022 11:43:54
0
3
Кмете, какво значи да проявим гостоприемство за инвеститорите ?
Това може ли да значи да им подарим земята, върху която ще развиват някаква дейност ? Кмете, понапъни се малко, за да привлечеш инвеститор в машиностроенето, обработката на метали ! Има кадри, които няма къде да приложат опитът си ! Вземете пример от София, Пловдив, Враца и други по-малки градове ! В Бургас сте се научили само да събирате такси от цветни зони и да разширявате ЦГЧ с наивното обяснение, че така решавате проблемът с паркирането на бургазлии !
34.
Виждам Всичко
18.05.2022 10:14:47
0
3
Абе кмете, около ултрамодерната спортна зала вдигнаха цели блокове, а тя е още в строеж. К'во става?
33.
Hasan
18.05.2022 00:07:20
0
4
Много хубаво но има едно голямо НО , какви заплати ще се дават на тези хора ...
32.
На дребно
17.05.2022 18:47:20
0
7
На мен ми звучат като гаражни "предприятия". Кога ще привлечем сериозен западен инвеститор от известна марка? Може и китайски. Например: логистична база на Али Експрес.
31.
ЗаИнфо
17.05.2022 17:47:31
1
1
Интелигентните хора не окарикатуряват чрез генерализации. Мнозинството разбира нуждата от автоматизация на индустриални, а дори и някои обществени процеси - като оперативното съществително е "процеси". Мнозинството също така разбира и че автоматизация, ръководена от интересите на едрия капитал, а не от демокеатичен надзор, означава потисничество в съвършена форма. Какво си въобразявате, че в технофеодализма ще има място за списвачи на уеб приложения? Това, което минава за софтуерно инженерство в България, тук в Германия е нормално да се владее преди навършване на 14 години. В крайна сметка термина "компютърджии" е изненадващо актуален.
30.
Снеж
17.05.2022 17:36:15
5
1
600 работни места като ви се струват малко, вземете и открийте 6 като за начало. Плащайте им осигуровки, пък тогава джафкайте колко малко са 600 работни места! То аман, бе, само “професори” разбирачи!!
29.
ВИЦ...
17.05.2022 16:16:18
0
9
..след ВИЦ след ВИЦ и така 15 години
28.
До 26
17.05.2022 15:49:23
4
9
Хахахахах, не знам кой е простият, кухият и т.н. Ти изобщо знаеш ли какво означава добавена стойност?
Софтуерните фирми са нужни, но значението, което им се отдава е преекспонирано, дават големи заплати и толкова. Когато дойде времето както ти казваш нискоквалифицираните професии да бъдат заменени с роботи пак ще говорим.
Нямам какво повече да кажа на ДжунирЪрче с 6-месечен курс в софт уни.
27.
Brrrrrr
17.05.2022 15:12:11
1
8
Кмете, а качеството на тия работни места, ще го коментирате ли? Не идват ли при нас, за да експлоатират и евтина работна ръка?
26.
До 22
17.05.2022 14:59:05
9
9
"компютърджийски фирми" не те кефят понеже си тъп и прост като повечето пишещи тука мислейки си че вас и москвич са по-яки коли сравнение с новите модели на тесла понеже последните са натъпкани с електроника пък ваз-а не е и е "вечен". Просто мислене на прост човек - каква добавена стойност носели хаха.

А как щеше да си изкажеш простото и тъпо мнение ако не беше някой "компютърджия" да ти напише кога да може да бълваш тъпотии? А кой ти е написал софтуера за логистиката ве тъпан? Че иначе какво на тефтерчето ще си записваш какво си получил и какво си издал? А на бай Гошо шофьорчето дето знае 10 думи на английски от които 5 псувни как ще се оправи с тира ако няма GPS дето пак някой "компютърджия" го е създал? Май ти си тоя дето не е наясно изобщо за какво става въпрос

Набии си го в тъпата тиква - скоро ниско квалифицираните професии ще са заменени от работи управлявани от софтуер. Иди в някой завод в Германия или където искаш и виж сам какъв процент от работата я вършат хора и какъв роботи. Пък ти си плямпай тъпотиите
25.
Ако може
17.05.2022 14:50:23
0
10
ако може вместо нови компании да дойдат нови хора най-добре. Населяващите тоя град са масово тъпи прости и мързеливи. Само мрънкат и нищо не правят. Само завист и злоба все едно някой друг им е виновен за състоянието на живота им - жалка история.
24.
22 ри
17.05.2022 14:37:46
0
8
ДА се самосъжалявам!?! Не. Това е истината. Всеки циври, че нямало пари, ами как да има. Ако дойде БОИНГ да прави двигатели, той ще си дойде с мениджъри, инжинери, вериги от доставчици и логистика и т.н. Българинът ще бачка на минимална и процент и кошница за Коледа, ерго печалбите на Кауфланд, Лидъл, ЕВН и т.н къде отиват?
23.
още малко -
17.05.2022 14:14:19
3
18
мините Черно Море, Медни Рид, Върли бряг, СО МАТ, Големите Мелници, Кинефикация, Книгоразпространение, Фина механика, Яна Лъскова...1/4 от продукта на НРБ се създаваше тук, ако съм запомнил правилно. Захарни Заводи. Няма значение. Каква беше оная работа с македонския космонавт?
22.
До 7 и 10
17.05.2022 14:08:45
1
17
Комптържийството не дава никаква добавена стойност на региона....ЗЕРО! Затова не ме кефи!!! Дават една торба с пари на 20 човека и толкова! С какво по-точно са полезни, освен за хората, които работят там? За всичко останало имаш доставка на материали, подизпълнители, логистика, съхранение, експорт и т.н. Ти наясно ли си изобщо за какво става въпрос??????
До 10, и какво да направим сега, че Костов е продал завода??? Да се самосъжаляваме ли? Да не се развиваме ли? Какво точно искаш да ми обясниш с коментара си, който представлява единствено едно мрънкане какво било....Значи сега няма кой да дойде и да направи завод за произвдоство на трактори примерно? Завод за VW не може да е в Бургаска област???? Айде стига с какво било и какво затворили, да не е хубаво, да крали са, да никой не им е потърсил отговорност, но какво да направим ние сега?
П.с. И Бургас е на 19 ( ДЕВЕТНАДЕСЕТО ) място по заплати в страната!!!
21.
До 1
17.05.2022 14:08:03
0
18
Нека ти обясня за автомобилостроенето.За да има истинско автомобилостроене в България,истинско не като на Гришата в Ловеч,трябва да дойде някоя голяма компания да открие завод /както беше Рено в Русия/.Само,че един такъв инвеститор търси стабилна страна където няма избори през 6 месеца и корупция,няма калинки и рода,няма непредсказуема инфлация...тогава има стабилност и се подписва договор за поне 20-30 години.Влагат се огромни пари и поточната линия прави хиляди автомобили на година.Приходите са огромни за града.Обаче в държавата на Буци,Каскета,Корнела,Славчу и т.н. знаеш ли кога ще дойде такава автомобилна компания...на Връбница У Кряда!
20.
Добре
17.05.2022 14:00:16
0
10
Добре ама шивашката фабрика защо няма да произвежда облекло,а само платове? Да инвестират малко повече и да се затвори целия цикъл.Така и в бюджета ще влязат повече пари и повече работни места ще има.
19.
Хората ви казаха още през 1991
17.05.2022 13:48:04
2
11
Че няма да има промишленост в тая държава...в очите ви го казаха ама нямаше кой да слуша и чете...Всичко осъдено на печалби ще бъде чужда собственост или на местните васали...Толкова...Погледнете отчетите на икономическото министерство...концесиите за мед и злато струват между 0.8 и 4 %...или 32 млн на година...това е за нас...
18.
Не са инвеститори, а приватизатори
17.05.2022 13:42:51
2
23
Става дума за купуване на безценица на общинска земя, а не за някаква инвестиция. После ще продадат подарената от общината земя скъпо и прескъпо и това ще е кяра на Бургас. Е, може пък следващия купувач, който ще купи земята от далавераджията-приватизатор да е инвеститор. Ама едва ли такъв ще дойде в Бургас.
17.
Коко
17.05.2022 13:24:07
0
23
Вълчо Чолаков все едно чувам. Големи фирми,транзитни терминали,китайци и т.н. Пълен та.ак с народа
16.
Нищо ново
17.05.2022 13:06:00
0
22
Фирмите не са нови и момента присъстват в Бургас. Фирмите Фъс и Вортекс са търговци, не са производители
15.
бургазлия
17.05.2022 12:55:07
1
34
От всичко разбрах,че повечето инвеститори ще откриват складови помещения,не разбрах фабрики и заводи ще откриват ли!
От цялата дандания само 600 работни места,не 6000?????Складове в Бургас колкото щеш!
Да не стане така,да закупят земите и след 1-2години да изникнат хотелчета или ж.комплекси?!
14.
nem4uga dolna
17.05.2022 12:46:53
1
3
zna4i zavodi ima v germanistan , tam se hodi da se ba4ka , te zatova ni i prieha v evropederastkiq sauz
a tuka samo za aristokraciqta , demek djendarite , da si har4at pari4kite i da se dumkat otzad i malko pomo6ten personal

kato gledam daje ukrite ne iskat da im ba4kat na teq kaputi
13.
XXX
17.05.2022 12:30:49
0
27
Хората в този край са направени изкуствено такива.След като затвориха тези предприятия казани по долу. Изчезнаха и специалностите в училищата . Останаха специалности в браншове които работят в сверата на услугите.
12.
Ачо
17.05.2022 12:16:09
5
22
Много обичам Бургас и искам да работя на минимална заплата!
11.
*********
17.05.2022 12:05:17
0
20
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
10.
Малко ни е!
17.05.2022 11:58:45
1
48
Искаш някой да инвестира в една поляна химически или машиностроителен завод ? Що не питаш БАНЕВИТЕ да ти обяснят как и кога ще се случи... или пък питай Костов как 8000 домакинства Бургас останаха на една заплата, за да подари един малък нефтохимически комбинат на руснаците? Пък най-после някой да каже защо Бургас е на 7-8 място по заплати. Васил Коларов, Хемус,Камбана, Бургаско пиво, Винком, Илия Бояджиев, Драгни Недев, Океански риболов, Георги Димитров, Приборостроене, Дебелт....какво да пиша повече.
9.
до 1
17.05.2022 11:45:24
14
28
Като няма квалифицирана работна ръка за тия позиции, никой няма да направи такъв бизнес тук. Тук има хора само за шофери, склададжии, бармани и общаци. Хората в тоя край са предимно прости и ограничени, мислят само за кога ше се напият и дали Галена ше идва скоро на участие, тва е батко
8.
Кьосев
17.05.2022 11:43:06
0
22
Булгарриба-износители на вносна риба!)))
7.
Хахахаха
17.05.2022 11:42:05
33
18
Значи, "компютърджийски фирми" не ви кефят, прозиводствени компаниии също.... като ви гледам на. бугазлии дрипавите дрехи и ми става ясно колко струвате :) 5 лева не знаят как да изкарат, но откъм претенции го докарват! Браво! Заслужавате да сте толкова опустошен град! Идете и вижте във Варна колко млади хора има и какъв живот кипи!
6.
Роско
17.05.2022 11:38:14
0
20
Пълни глупусти
5.
аз
17.05.2022 11:35:41
0
44
700 лв заплата в ЧАР, верно са РОБОтодатели тези..
4.
Милена
17.05.2022 11:24:55
0
22
Нука първо да се случат нещата и тогава да се усмихваме самодоволнол
3.
гном
17.05.2022 11:23:34
0
35
В окото ми корабче плува ли?
2.
*********
17.05.2022 11:23:13
2
41
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
гражданин...,..
17.05.2022 11:07:20
1
75
Високи технологии ( не компютърджииство ), машиностроене, корабостроене, автомобилостроене, химическа промишленост...КОГА???? Какво пак залъгват хората със складове за железа, 2 машини за огъване на арматура и ремонт на камиони? Шивашкият цех дори няма да го коментирам с 500 лева заплата....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пандемия ли? Вижте какво става на Ибиса (СНИМКИ) Пандемия ли? Вижте какво става на Ибиса (СНИМКИ) „Можем да купонясваме без да носим маски! Чувстваме се свободни!“, коментират посетителите на най-големите клубове на острова Откъде идва култовото наименование „гларус“? Вижте историята Откъде идва култовото наименование „гларус“? Вижте историята От времената, когато истинските свалячи бяха общите работници в курортите Тревога: Цяла нощ издирват баба и внуче, отишли на почивка в Родопите Тревога: Цяла нощ издирват баба и внуче, отишли на почивка в Родопите Те са открити невредими след 15-часова акция Другарски съд: Крум Зарков с тежки думи за състоянието на БСП и Корнелия Нинова Другарски съд: Крум Зарков с тежки думи за състоянието на БСП и Корнелия Нинова Той поиска да бъде сменен лидерът Корнелия Нинова В Холандия администрацията била 25 000, а в България – 200 000, цели дирекции произвеждали мистика В Холандия администрацията била 25 000, а в България – 200 000, цели дирекции произвеждали мистика Това обяснява финансовият министър Асен Василев по време на спор в МС за съкращенията на чиновници Нов удар по джоба ни: Цената на сиренето и кашкавала расте Нов удар по джоба ни: Цената на сиренето и кашкавала расте Сред причините е по-скъпото мляко заради високата ставка на фуражите Плачков за Мариана Попова: Виновни сме, че много се обичаме Плачков за Мариана Попова: Виновни сме, че много се обичаме Аз съм мъж под чехъл, призна актьорът Улов на века: Вижте какъв звяр извади бизнесмен от язовир (СНИМКИ) Улов на века: Вижте какъв звяр извади бизнесмен от язовир (СНИМКИ) Въдицата му хвана сом, който тежи 30 кг Изнася ли България оръжия за Украйна Изнася ли България оръжия за Украйна Вижте позицията на министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков от БСП Отцепникът Иво Атанасов: Ива Митева е наемник, днес е с ИТН, утре може да е с друга партия Отцепникът Иво Атанасов: Ива Митева е наемник, днес е с ИТН, утре може да е с друга партия Не съм напуснал ИТН, за да стана част от друг партиен проект или "Продължаваме промяната", обяви той
Мария Захарова - язвителният глас на руската дипломация Мария Захарова - язвителният глас на руската дипломация Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова безспорно е един от хората, които разбиха стереотипа за това какво е да си руски дипломат Знаете ли какво всъщност пушат актьорите във филмите? Знаете ли какво всъщност пушат актьорите във филмите? От края на 90-те години на миналия век почти не е палена цигара на снимачната площадка Виена отново е най-добрият град за живеене в света Виена отново е най-добрият град за живеене в света През 2018 и 2019 г. австрийската столица заемаше същата позиция в класацията, но през миналата година бе преценено, че качеството на живот в европейските градове е спаднало значително заради локдауните Джонсън възнамерява да остане на власт до средата на 30-те години Джонсън възнамерява да остане на власт до средата на 30-те години Ако плановете му се осъществят, това ще го превърне в най-дълго управлявалия лидер на страната от 200 години насам СЗО с много важна инфорация за маймунската шарка СЗО с много важна инфорация за маймунската шарка Тя не е глобална здравна криза на този етап Баща на 3 деца си направи ДНК тест и животът му се преобърна на 180 градуса Баща на 3 деца си направи ДНК тест и животът му се преобърна на 180 градуса Случаят на Чен предизвика бурна дискусия в мрежата, където хората разпънаха на кръст половинката му Заради сушата: В Милано спират водата за фонтаните и декоративните чешми Заради сушата: В Милано спират водата за фонтаните и декоративните чешми В града температурите са 30 градуса и се очаква нова гореща вълна Замесиха Принц Чарлз в скандал за дарение от 1 милион евро Замесиха Принц Чарлз в скандал за дарение от 1 милион евро Твърди се, че е приел куфар от катарски шейх Експлозии разтърсиха Киев, ударен е жилищен комплекс до центъра Експлозии разтърсиха Киев, ударен е жилищен комплекс до центъра Тече евакуация на хората Кървава касапница в Бруклин: Кола се вряза в пешеходци, има загинал и много ранени Кървава касапница в Бруклин: Кола се вряза в пешеходци, има загинал и много ранени Шофьорът се опитвал да избяга от полицията
Кирил ПЕТКОВ Кирил ПЕТКОВ Няма да се махна от пътя на задкулисните играчи Виц на деня Виц на деня Той, на смъртен одър. С последни сили към жена си:
- Софче, ще изпълниш ли последната ми воля?
- Разбира се, любими мой!
- Като си отида, искам да се омъжиш за Ганчо...
- Ама... ама, аз мислех, че ти ужасно го ненавиждаш.
- Ненавиждам го, не, ами, чак до червата си го мразя!
Виц на деня Виц на деня - Съседке, да имаш крив макарон?
- За какво ти е?
- Ами жена ми каза, че ще видя с*кс през крив макарон.
- Ааа, влизай, влизай. Все ще намерим някой.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако човек хапе ръката, която го храни, значи лиже подметката, която го рита!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори