×
Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Над 3000 души посетиха музеите в Бургас в „Нощта на музея“
  • При младежи от 12 до 17 г., вкл., бустерна доза от ваксината Comirnaty може да се приложи 3 месеца след завършен ваксинационен курс със същата ваксина
  • БДЖ предлага пътувания с парен локомотив по теснолинейката в началото на юни
  • Зам.-министърът на земеделието: Монополът на лабораториите по границите ощетява хазната с 200 млн.
  • Откриха 7 трупа на старци край Банкя, задържаха погребален агент, той призна за поне още 50 починали
  • Кирил Петков заминава за Давос
  • Орбан затяга диктаторската хватка, въведе извънредно положение в Унгария
  • "Македонският въпрос" остава за другата седмица след разговор между Петков и Радев
  • Студенти-медици от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ подариха живи рози на своя патрон
  • Хороскопа си за деня - чети тук
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Имената на съветниците на премиера и министрите се оказаха тайна


Имената на съветниците на премиера и министрите се оказаха тайна
Парламентът е заличил имената на хората в политическите кабинети на министрите
Ключови думи: парламент, правителство
14 Май 2022, Събота, 19:31 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка: government.bg

На сайта на парламента те са забелени, от администрацията на Народното събрание се позовават на Закона за защита на личните данни

Имената на служителите в политическите кабинети (ПК) на премиера и министрите се оказаха чувствителна информация, не подлежаща на публикуване. Депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев е поискал да му предоставят данните по реда на парламентарния контрол.

Така, например, Гаджев пита министър-председателя кой е началник на политическия му кабинет, кой е парламентарен секретар, както и кои са съветници, експерти и технически сътрудници към ПК. Депутатът се интересува и какви са техните възнаграждения.

В писмения отговор на премиера Кирил Петков имената фигурират, но са заличени от администрацията на Народното събрание. Т.е. депутатът Христо Гаджев ще може да ги види на писмения екземпляр, който ще получи. Членовете на ПК обаче остават тайна за обществото, което се информира от сайта на Народното събрание.

Разкрито е единствено името на началника на политическия кабинет – Лена Бориславова, което е достатъчно известен факт.

„Съгласно Устройствения правилник на Министерския съвет и неговата администрация числеността на политическия кабинет на министър-председателя е 17 щ. бр.“, пише още Кирил Петков на депутата Гаджев.

От отговора става ясно, че са назначени парламентарен секретар и 13 съветници с различни ресори. Двама са на 4-часов работен ден. Има и един експерт с ресор „Координация на политическия кабинет“, назначен съвсем скоро – на 3 май.

Имената на всички тях обаче са забелени от администрацията на Народното събрание.

Пред „Флагман“ Христо Гаджев коментира: „Аз не виждам нищо тайно и защо трябва да се заличат имената, при положение че това са служители на трудов договор в политически кабинети и това са публични лица. Това не са лични данни.“

„Това, че работят в политически кабинет, не би трябвало да е някаква конфиденциална информация“, категоричен е народният представител.

Още повече че той искал същата информация и за двете служебни правителства миналата година и тогава имената не били заличавани.

Гаджев се зачуди дали съответните чиновници на парламента са получили съответна инструкция да действат по този начин сега, или са проявили самоинициатива.

Депутатът обясни, че и на сайтовете на министерствата липсвали имената на хората в политическите кабинети. Обикновено се публикували тези на заместник-министрите, понякога на началниците на ПК, рядко на парламентарните секретари, но не и на съветниците.

След запитване на „Флагман“ от пресцентъра на парламента уточниха единствено, че публикуваните на сайта отговори са съобразени с изискванията на Закона за защита на личните данни.

Наша справка показа, че за политическите кабинети и на повечето министри имената са заличени, но има и изключение - например при министъра на отбраната.

А иначе конкретна информация за възнагражденията на служителите в ПК в общия случай не е предоставена и на самия Христо Гаджев.

 


В категории: Политика


13
Коментара по темата
13.
XX
16.05.2022 00:02:08
0
1
Щот съветниците дето му пускат лъжите са от ЦРУ.
12.
Евро Стандарти
15.05.2022 11:24:33
0
8
По данни на Националния статистически институт (НСИ) спрямо 2011 г. населението на България е намаляло с 900 000 души. Не говорим за демографска криза, а за демографска катастрофа, която е сполетяла страната ни. Начинът на ни на живот става все по-нездравословен. Всичко това, обаче, е свързано с обедняването и невъзможността българинът да си позволи да живее здравословно. Това е цикъл, който трябва да бъде разгледан от всяка една негова точка. В противен случай, няма да можем да го затворим успешно и да се справим с намаляването на раждаемостта. Образователната система е създала един перфектен канал за брейн дрейн (brain drain – „изтичане на мозъци“). По този начин и жените, които освен че са интелигентни, са във фертилна възраст и представляват демографското бъдещето на България, напускат страната. Образователната ни система катализира процеса по излизане на нашите деца.
Това удря много тежко по икономиката. Най-очевадният проблем,  на първо място, е, че няма кой да работи. Има един много прост коефициент – на демографското заместване. Ако преди 24-25 години на всеки 100 човека, които излизат от пазара на труда – пенсионират се и т.н. – на тяхно място влизаха 120, които започваха да работят. България нямаше проблеми със запълването на социалните си фондове, с постъпленията в хазната и т.н. Имаше кой да работи, кой да плаща данъци, кой да произвежда добавена стойност. В момента през 2021 г. на всеки 100 човека, които излизат, влизат едва 60.
Ако в основата на демографската пирамида, където децата между нула и 4 години станат по-малко от 80% от онова стъпало, което е между 40 и 44 години – такава популация е обречена на гибел.
Населението на страната остарява от 60-те години насам, а от 90-те години преминаваме към страни със силно застаряваща структура на населението. Имаме определени профили на смъртността, ниска раждаемост и това са тенденции, заложени от по-рано.
По време на пандемията високата смъртност се измества и към по-младите. Това, че хората мигрират и не искат да раждат се дължи на една единствена причина – че не виждат своето бъдеще в България. Не всичко е пари, а въпрос на перспектива. Трябва да се подходи комплексно – както когато лекувате тежко хронично заболяване: акция, насочена срещу целия организъм. С раждаемостта е същото. Хората искат да отглеждат децата си в сигурна и качествена среда, даването на пари за насърчаване на раждаемостта не работи.
Щастливата глобализация, която ни беше обещана, се разпада, тъй като светът на отворените граници е разсечен брутално. Предстои да открием, че преобладаващата част от българите са по-скоро консервативни, патриархални, отколкото прогресистки настроени. Идват тежки икономически несгоди, които ще бъдат приписани на прозападното спуснато правителство. Когато при цялата конфликтност, тревожност, липса на перспектива се прибави рязка икономическа криза, това е сигурна рецепта за размирици. При дълбока криза или оцеляваш по единично или в малки групи, или се мобилизираш за бунт.   Избираме да поддържаме две версии за света - публична и частна. Лекотата, с която хората избират да живеят в лъжа, отказът да мислят сложно, са потресаващи.
11.
КирУ Фашкията
15.05.2022 08:10:02
1
3
Към момента украинските бежанци у нас са над 100 000, а страната ни излиза на първо място по брой регистрирани с временна закрила в Европейския съюз.
10.
Киро Еничара
15.05.2022 08:08:38
2
10
УКРАИНСКА БЕЖАНКА :
„БЪЛГАРИТЕ СА АБСОЛЮТНО ТЪПИ И ОГРАНИЧЕНИ ЦИГАНИ .
ВСЯКА ДЪРЖАВА ИМА СВОИТЕ ИЗРОДИ, НО ТУК СА ОСОБЕНО МНОГО !“
НАГЛИ !
ОТВРАТИТЕЛНО АРОГАНТНИ !

ЗА ТАКИВА НАХАЛНИЦИ, БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВЛЕНЦИ ПРОДАЖНИЦИ СИ РАЗПРАХА ЗАДНИЦИТЕ !

Храни куче да те лае !
9.
Трета Национална Катастрофа
15.05.2022 07:13:49
1
21
Хегемонията е идеологията на глобалния либерализъм, която настоява, че неговите ценности и нагласи са универсални и определят основните норми и принципи на световния ред. Оттук и еднополюсността, Световното правителство, Голямото рестартиране, културата за отмяна, джендър-политиката и тоталния контрол над обществото.
В България има над 50 хиляди чужди агенти, финансирани от фондации като "Америка за България" и "Отворено общество". Опитват се да ни превърнат в биомаса. Необходима е духовно- интелектуална революция, която трябва да започне час по-скоро, за да запазим България. Управляемият хаос може да се превърне в неуправляем и става нещо много страшно. Ще оцелее ли България е въпрос с три удивителни. Наемниците са хора, лишени от морал, те са извън закона, те знаят, че са извън закона. Единствено материалното ги интересува, а не идеали.
Ние сме в ТОП 3 на Европа по добив на злато, а не печелим почти нищо. В Африка 15 % от добитото злато остава за държавата, а тук е едва 2%.
8.
Голямото Зануляване
15.05.2022 07:11:11
4
19
Агентите на Сорос, кръгчето около гризачът Прокопов, Глобална България, USA4BG, Вампирелите Шаломон Пуси и другарката Херо..и още един куп ултра ''прогресивни'' глобални модератори на локално равнище...другото го знаете.
7.
Абсолютно безпомощен
14.05.2022 21:53:22
3
26
Този човек, нашият премиер, в момента очевидно играе някаква антибългарска игра, но вече станаха съвсем неадекватни действията му и затова сега крадецът вика “Искат да ни откраднат хубавата България”. Това прави в момента премиерът.
6.
До 4 Мечтай си троле
14.05.2022 20:55:44
4
22
Лорер, мечтите са безплатни :)
Първо сте Вие и феновете Ви, а после ще видим, кой кого ;)
5.
всички
14.05.2022 20:51:44
28
8
Гербежии при бай Ставри.
4.
Типично
14.05.2022 20:49:34
2
27
Шуро-баджанащина!
Кой кого @бе да не се разбере!
Плащаме им ние...
3.
Има ли съмнения,че са роднини и приятели?
14.05.2022 20:47:56
5
22
Едни продали се на САЩ измамници рушат интересите на ЕС, опитват се да разрушат всички търговски връзки между ЕС и Русия в полза на частните си интереси. Тези хора в момента управляват България, а премиерът на тази страна може да се окаже и гражданин на Канада, същата тази Канада, за която вече на всички е ясно, че имат военни офицери в Украйна!
Може и да си им обещали нещо повече от това да са на власт и да грабят най-бедната държава в ЕС – България, САЩ може и да имат план за Балканите, но това не трябва да е на гърба на всички страни членки в ЕС!
2.
Охо
14.05.2022 20:02:10
3
36
Кой е мафията сега?
1.
Хе хе
14.05.2022 19:45:29
2
31
Шушу ,мушу, къща разваля. Поредната издънка.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мъка! Майката на убития в БМВ-ковчег Реджеб ридае на бала му в Карнобат: Мечтаеше да стане ИТ специалист! Мъка! Майката на убития в БМВ-ковчег Реджеб ридае на бала му в Карнобат: Мечтаеше да стане ИТ специалист! Шофьорът, погубил Хюсеин и Реджеб, още е на свобода, разхождал се с вдигната глава из айтоското село Чукарка, разказват почернените близки Българите държат в банки над 67 милиарда лева Българите държат в банки над 67 милиарда лева Има ръст на кредитите за домакинства, показват данни на БНБ Отвличане или укриване: За последно засекли телефона на Алтънбашев в Бистрица Отвличане или укриване: За последно засекли телефона на Алтънбашев в Бистрица Имало е опит за кражба на флашпаметите с портфейлите криптовалута на изчезналия мъж Хванаха турчин с валута за 1 275 739 лв. на "Капитан Андреево" Хванаха турчин с валута за 1 275 739 лв. на "Капитан Андреево" Парите били скрити в сакове и чанти под седалките Още 4200 горски проверки за 4 дни – ето какво откриха инспекторите Още 4200 горски проверки за 4 дни – ето какво откриха инспекторите Общо са съставени 62 акта и 13 констативни протокола Кои оръжия са забранени или ограничени по време на война Кои оръжия са забранени или ограничени по време на война Все още няма международно споразумение, лимитиращо употребата на автономни машини или изкуствен интелект на бойното поле Прокуратурата с последни данни за труповете край Банкя Прокуратурата с последни данни за труповете край Банкя Засега няма данни за насилствена смърт при откритите тленни останки, роднините плащали по 1000 лева за урна с праха на близките им "Македонският въпрос" остава за другата седмица след разговор между Петков и Радев "Македонският въпрос" остава за другата седмица след разговор между Петков и Радев Президентът държи да разбере от премиера дали управляващата коалиция е единна за ветото Кметът Димитър Германов: Приморско е сред най-предпочитаните дестинации за почивка, готови сме за лято`22 Кметът Димитър Германов: Приморско е сред най-предпочитаните дестинации за почивка, готови сме за лято`22 Общината стартита два големи проекта тази година - пътят Приморско-Писменова втора част и укрепителни дейности на свлачищни процеси на територията на Китен ПП се обяви против смяната на националния празник – трябвало да остане 3 март ПП се обяви против смяната на националния празник – трябвало да остане 3 март Било изключително неудачно точно сега да се поставят нови разделителни линии в обществото
Папа Франциск за убитите в Тексас: Сърцето ми е разбито Папа Франциск за убитите в Тексас: Сърцето ми е разбито Главата на Римокатолическата църква се обяви против безконтролната търговия с оръжия Вицепредседателят на ЕК предупреди европейците да се подготвят за покачване на цените Вицепредседателят на ЕК предупреди европейците да се подготвят за покачване на цените Тя припомни, че значителна част от европейската индустрия се основава „на много евтина енергия от Русия и много евтина работна ръка от Китай“ Руснаците превзеха Светодарск, обсадиха Северодонецк Руснаците превзеха Светодарск, обсадиха Северодонецк Местни власти предупреждават, че вече е твърде късно да бъде евакуирано цивилното население Герхард Шрьодер отказа пост в борда на "Газпром" Герхард Шрьодер отказа пост в борда на "Газпром"  Заради отказа си да прекъсне бизнес връзките си с Русия той е лишен от редица привилегии като бивш канцлер Зловещо клане в училище: Млад американец уби 19 малки деца Зловещо клане в училище: Млад американец уби 19 малки деца 21 са жертвите на стрелбата, ликвидиран е и нападателят  Германците пътуват за 9 евро месечно с обществения транспорт в цялата страна Германците пътуват за 9 евро месечно с обществения транспорт в цялата страна Това е една от мерките за смекчаване на ефекта от високата инфлация Ердоган: Човек с име Мицотакис, повече не съществува за мен Ердоган: Човек с име Мицотакис, повече не съществува за мен Турският президент се отказа от планирана среща с премиера на Гърция Бившият проруски президент на Молдова Додон е задържан Бившият проруски президент на Молдова Додон е задържан Той е заподозрян в държавна измяна и корупция Санчес: Путин трябва да бъде изолиран от международната общност Санчес: Путин трябва да бъде изолиран от международната общност Министър-председателят заяви, че сред участниците в срещата на НАТО в Мадрид ще бъдат Финландия и Швеция РИА Новости: Гърция премина към плащане на руския газ в рубли РИА Новости: Гърция премина към плащане на руския газ в рубли Доставките на газ няма да спрат е заявил източник от газовата индустрия
Проф. Тодор Кантарджиев Проф. Тодор Кантарджиев Маймунската шарка се предава чрез интимен контакт между мъже Виц на деня Виц на деня Три съседки си говорят:
- Записахме детето на карате!
- Ние пък нашето - на бокс.
- Аз моето сама си го бия...
Виц на деня Виц на деня Мъж отива на лов. Жена му го пита:
- Скъпи, по какво ще стреляте днес?
- По елени...
- Добре, внимавайте да не се избиете!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Екскурзоводът два пъти се прекръсти, когато групата му излезе от мавзолея с един човек в повече...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори