×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Имената на съветниците на премиера и министрите се оказаха тайна


Имената на съветниците на премиера и министрите се оказаха тайна
Парламентът е заличил имената на хората в политическите кабинети на министрите
Ключови думи: парламент, правителство
14 Май 2022, Събота, 19:31 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка: government.bg

На сайта на парламента те са забелени, от администрацията на Народното събрание се позовават на Закона за защита на личните данни

Имената на служителите в политическите кабинети (ПК) на премиера и министрите се оказаха чувствителна информация, не подлежаща на публикуване. Депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев е поискал да му предоставят данните по реда на парламентарния контрол.

Така, например, Гаджев пита министър-председателя кой е началник на политическия му кабинет, кой е парламентарен секретар, както и кои са съветници, експерти и технически сътрудници към ПК. Депутатът се интересува и какви са техните възнаграждения.

В писмения отговор на премиера Кирил Петков имената фигурират, но са заличени от администрацията на Народното събрание. Т.е. депутатът Христо Гаджев ще може да ги види на писмения екземпляр, който ще получи. Членовете на ПК обаче остават тайна за обществото, което се информира от сайта на Народното събрание.

Разкрито е единствено името на началника на политическия кабинет – Лена Бориславова, което е достатъчно известен факт.

„Съгласно Устройствения правилник на Министерския съвет и неговата администрация числеността на политическия кабинет на министър-председателя е 17 щ. бр.“, пише още Кирил Петков на депутата Гаджев.

От отговора става ясно, че са назначени парламентарен секретар и 13 съветници с различни ресори. Двама са на 4-часов работен ден. Има и един експерт с ресор „Координация на политическия кабинет“, назначен съвсем скоро – на 3 май.

Имената на всички тях обаче са забелени от администрацията на Народното събрание.

Пред „Флагман“ Христо Гаджев коментира: „Аз не виждам нищо тайно и защо трябва да се заличат имената, при положение че това са служители на трудов договор в политически кабинети и това са публични лица. Това не са лични данни.“

„Това, че работят в политически кабинет, не би трябвало да е някаква конфиденциална информация“, категоричен е народният представител.

Още повече че той искал същата информация и за двете служебни правителства миналата година и тогава имената не били заличавани.

Гаджев се зачуди дали съответните чиновници на парламента са получили съответна инструкция да действат по този начин сега, или са проявили самоинициатива.

Депутатът обясни, че и на сайтовете на министерствата липсвали имената на хората в политическите кабинети. Обикновено се публикували тези на заместник-министрите, понякога на началниците на ПК, рядко на парламентарните секретари, но не и на съветниците.

След запитване на „Флагман“ от пресцентъра на парламента уточниха единствено, че публикуваните на сайта отговори са съобразени с изискванията на Закона за защита на личните данни.

Наша справка показа, че за политическите кабинети и на повечето министри имената са заличени, но има и изключение - например при министъра на отбраната.

А иначе конкретна информация за възнагражденията на служителите в ПК в общия случай не е предоставена и на самия Христо Гаджев.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
13
Коментара по темата
13.
XX
16.05.2022 00:02:08
0
1
Щот съветниците дето му пускат лъжите са от ЦРУ.
12.
Евро Стандарти
15.05.2022 11:24:33
0
8
По данни на Националния статистически институт (НСИ) спрямо 2011 г. населението на България е намаляло с 900 000 души. Не говорим за демографска криза, а за демографска катастрофа, която е сполетяла страната ни. Начинът на ни на живот става все по-нездравословен. Всичко това, обаче, е свързано с обедняването и невъзможността българинът да си позволи да живее здравословно. Това е цикъл, който трябва да бъде разгледан от всяка една негова точка. В противен случай, няма да можем да го затворим успешно и да се справим с намаляването на раждаемостта. Образователната система е създала един перфектен канал за брейн дрейн (brain drain – „изтичане на мозъци“). По този начин и жените, които освен че са интелигентни, са във фертилна възраст и представляват демографското бъдещето на България, напускат страната. Образователната ни система катализира процеса по излизане на нашите деца.
Това удря много тежко по икономиката. Най-очевадният проблем,  на първо място, е, че няма кой да работи. Има един много прост коефициент – на демографското заместване. Ако преди 24-25 години на всеки 100 човека, които излизат от пазара на труда – пенсионират се и т.н. – на тяхно място влизаха 120, които започваха да работят. България нямаше проблеми със запълването на социалните си фондове, с постъпленията в хазната и т.н. Имаше кой да работи, кой да плаща данъци, кой да произвежда добавена стойност. В момента през 2021 г. на всеки 100 човека, които излизат, влизат едва 60.
Ако в основата на демографската пирамида, където децата между нула и 4 години станат по-малко от 80% от онова стъпало, което е между 40 и 44 години – такава популация е обречена на гибел.
Населението на страната остарява от 60-те години насам, а от 90-те години преминаваме към страни със силно застаряваща структура на населението. Имаме определени профили на смъртността, ниска раждаемост и това са тенденции, заложени от по-рано.
По време на пандемията високата смъртност се измества и към по-младите. Това, че хората мигрират и не искат да раждат се дължи на една единствена причина – че не виждат своето бъдеще в България. Не всичко е пари, а въпрос на перспектива. Трябва да се подходи комплексно – както когато лекувате тежко хронично заболяване: акция, насочена срещу целия организъм. С раждаемостта е същото. Хората искат да отглеждат децата си в сигурна и качествена среда, даването на пари за насърчаване на раждаемостта не работи.
Щастливата глобализация, която ни беше обещана, се разпада, тъй като светът на отворените граници е разсечен брутално. Предстои да открием, че преобладаващата част от българите са по-скоро консервативни, патриархални, отколкото прогресистки настроени. Идват тежки икономически несгоди, които ще бъдат приписани на прозападното спуснато правителство. Когато при цялата конфликтност, тревожност, липса на перспектива се прибави рязка икономическа криза, това е сигурна рецепта за размирици. При дълбока криза или оцеляваш по единично или в малки групи, или се мобилизираш за бунт.   Избираме да поддържаме две версии за света - публична и частна. Лекотата, с която хората избират да живеят в лъжа, отказът да мислят сложно, са потресаващи.
11.
КирУ Фашкията
15.05.2022 08:10:02
1
3
Към момента украинските бежанци у нас са над 100 000, а страната ни излиза на първо място по брой регистрирани с временна закрила в Европейския съюз.
10.
Киро Еничара
15.05.2022 08:08:38
2
10
УКРАИНСКА БЕЖАНКА :
„БЪЛГАРИТЕ СА АБСОЛЮТНО ТЪПИ И ОГРАНИЧЕНИ ЦИГАНИ .
ВСЯКА ДЪРЖАВА ИМА СВОИТЕ ИЗРОДИ, НО ТУК СА ОСОБЕНО МНОГО !“
НАГЛИ !
ОТВРАТИТЕЛНО АРОГАНТНИ !

ЗА ТАКИВА НАХАЛНИЦИ, БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВЛЕНЦИ ПРОДАЖНИЦИ СИ РАЗПРАХА ЗАДНИЦИТЕ !

Храни куче да те лае !
9.
Трета Национална Катастрофа
15.05.2022 07:13:49
1
21
Хегемонията е идеологията на глобалния либерализъм, която настоява, че неговите ценности и нагласи са универсални и определят основните норми и принципи на световния ред. Оттук и еднополюсността, Световното правителство, Голямото рестартиране, културата за отмяна, джендър-политиката и тоталния контрол над обществото.
В България има над 50 хиляди чужди агенти, финансирани от фондации като "Америка за България" и "Отворено общество". Опитват се да ни превърнат в биомаса. Необходима е духовно- интелектуална революция, която трябва да започне час по-скоро, за да запазим България. Управляемият хаос може да се превърне в неуправляем и става нещо много страшно. Ще оцелее ли България е въпрос с три удивителни. Наемниците са хора, лишени от морал, те са извън закона, те знаят, че са извън закона. Единствено материалното ги интересува, а не идеали.
Ние сме в ТОП 3 на Европа по добив на злато, а не печелим почти нищо. В Африка 15 % от добитото злато остава за държавата, а тук е едва 2%.
8.
Голямото Зануляване
15.05.2022 07:11:11
4
19
Агентите на Сорос, кръгчето около гризачът Прокопов, Глобална България, USA4BG, Вампирелите Шаломон Пуси и другарката Херо..и още един куп ултра ''прогресивни'' глобални модератори на локално равнище...другото го знаете.
7.
Абсолютно безпомощен
14.05.2022 21:53:22
3
26
Този човек, нашият премиер, в момента очевидно играе някаква антибългарска игра, но вече станаха съвсем неадекватни действията му и затова сега крадецът вика “Искат да ни откраднат хубавата България”. Това прави в момента премиерът.
6.
До 4 Мечтай си троле
14.05.2022 20:55:44
4
22
Лорер, мечтите са безплатни :)
Първо сте Вие и феновете Ви, а после ще видим, кой кого ;)
5.
всички
14.05.2022 20:51:44
28
8
Гербежии при бай Ставри.
4.
Типично
14.05.2022 20:49:34
2
27
Шуро-баджанащина!
Кой кого @бе да не се разбере!
Плащаме им ние...
3.
Има ли съмнения,че са роднини и приятели?
14.05.2022 20:47:56
5
22
Едни продали се на САЩ измамници рушат интересите на ЕС, опитват се да разрушат всички търговски връзки между ЕС и Русия в полза на частните си интереси. Тези хора в момента управляват България, а премиерът на тази страна може да се окаже и гражданин на Канада, същата тази Канада, за която вече на всички е ясно, че имат военни офицери в Украйна!
Може и да си им обещали нещо повече от това да са на власт и да грабят най-бедната държава в ЕС – България, САЩ може и да имат план за Балканите, но това не трябва да е на гърба на всички страни членки в ЕС!
2.
Охо
14.05.2022 20:02:10
3
36
Кой е мафията сега?
1.
Хе хе
14.05.2022 19:45:29
2
31
Шушу ,мушу, къща разваля. Поредната издънка.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата
Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Хороскоп за деня – 19 април 2024, петък Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори