×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как съжителстват туристи и бежанци в Слънчев бряг? Хотелиерите не знаят какво да правят с украинците


Как съжителстват туристи и бежанци в Слънчев бряг? Хотелиерите не знаят какво да правят с украинците
Въпросът какво ще стане с бежанците от Украйна в Слънчев бряг след 31 май не трябва да бъде адресиран до нас, каза хотелиерът Христо Караилиев
03 Май 2022, Вторник, 10:40 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Христо Караилиев съобщи, че 135 отпускари са настанени вчера в хотелската база, където има много майки и деца от Украйна

Първите туристи пристигнаха в Слънчев бряг. 135 души настанихме вчера, каза пред БНТ хотелиерът Христо Караилиев. 

В хотелската база, която той стопанисва, има 2500 бежанци от Украйна, но проблем с обслужването и със „съжителството“ им с отпускарите нямало. 

Туристите са предимно от Великобритания и една малка част от Полша и Румъния, уточни хотелиерът. 

„За щастие разполагаме с доста голяма база – три отделни хотелски блока. Два от тях сме отделили за настаняване на бежанци, а третият е за ваканционните туристи“, обясни той.

Очакваме скоро да пристигнат туристи от Германия и от Люксембург, заяви Караилиев.

Не смятам, че въпросът какво ще стане с бежанците от Украйна след 31 май трябва да бъде адресиран до нас, добави той.

Очакванията за летния сезон бяха и си остават добри, сподели хотелиерът. 

„Предвиждаме добър сезон и очакваме нещата да се подобрят още повече с късните резервации. Ние сме поели ангажимент да осигурим изхранване и настаняване на бежанците до 31 май по правилата, разписани по програмата. Какво ще се случи оттам нататък няма как да отговорим, защото не зависи от нас“, добави той. 

„По-рано се говореше за преместването им в зимни курорти, а след като стана ясно, че програмата няма да бъде удължавана, този вариант очевидно отпадна. Сега се коментира настаняването им в държавни бази, но нищо конкретно не се казва, а ние трябва да знаем какво ще се случи на 1 юни и да информираме бежанците накъде да се насочат“, заяви Караилиев. 

Хотелиерът от Свети Влас Елена Андонова пък сподели, че се надява властите по-скоро да дадат яснота за това къде ще бъдат настанени бежанците след 31 май, тъй като вече е започнала планирането на туристическите резервации за летния сезон.

„Удължаването на помощта, ако е възможно, трябва да бъде информационно поднесено колкото си може по-скоро, за да може всички ние – хотелиери и туроператори, да предвидим украинските бежанци в своите резервационни планове за летния сезон“, добави тя. 

„Имаме и ежедневни запитвания от страна на бежанците и не знаем какво да им отговорим. Към момента имаме резервации от Полша, Румъния, Сърбия и Израел", заяви хотелиерът. 

„Получих помощта, обещана от държавата, за което съм много благодарна, защото успях да покрия своите разходи до началото на април. Има съвсем лека корекция в сумата, която трябва да бъде уточнено защо“, добави тя.

Има колеги, които не са получили помощта на 100% вероятно, защото има някаква неизрядност в документите, каза още Елена Андонова. 


В категории: Несебър


15
Коментара по темата
15.
Дивак 19
04.05.2022 09:10:04
1
14
Самите"бежанци" НЕ ЖЕЛАЯТ да са другаде освен в хотели при това в големи населени места. Дори тези докарани с автобуси имат огромни претенции. Много от тях в момента си търсят квартира , която трябва да е възможно най- близо до плажа. През тези почти 3 месеца аз не съм чул украинска реч- всички говорят единствено и само чист руски. Пекат си задниците по плажовете, пълнят количките в чуждите хипермаркети, вечер и по цяла нощ вървят тийн купоните на брега ,карат си колите и хич ама хич не им пука за войната.
14.
Матю
03.05.2022 21:17:29
1
24
В Полша и в други държави бежанците от Украйна са настанени изключително в палаткови лагери от началото на кризата. Даваха го в интервюта водещи журналисти по английските телевизии. Сега е даже по-точно, защо не и при нас?
13.
Шшш
03.05.2022 17:30:46
3
40
Защо трябва да са все в хотели? Сирийските и афганистанските бежанци,да не би да в хотели,а са в бежанските центрове и общежития!!! Опъвайте им палатков лагер някъде или ги заселвайте по Странджата .Айде стига вече.
12.
ибре курорте
03.05.2022 16:01:34
2
33
Бежанци ще местят
в зимните курорти,
за дъноплатеца остава
шпек "Асорти".
11.
:(
03.05.2022 15:40:09
5
40
Евроидиотите реват че България дала на Русия 30 тона злато за да ни освободят от Османско робство, но никой не обелва и дума че от 1999 г, България досега е дала 200 тона злато (8-9 тона годишно) на канадската Дънди(чийто 80% дялове са американски). Не виждам и американски туристи да бълнят зимните курорти и родното черноморие и да стимулират икономиката ни. Единствено виждаме американските ТЕЦ- които продават електроенергията на безумни цени и българина за това разхищение плаща от джоба си.
10.
Иванчо
03.05.2022 15:37:53
2
44
Какво ще ги правим,като си ги посрещнал,оправяй се сам.Украйнците са дошли на безплатна почивка със скъпите си коли.И като има кой да ги хранутка лесно няма да си отидат.
9.
Глупости
03.05.2022 15:27:43
15
7
Пак само един олигофрен съчинява и пише коментари и сам си отговаря.
8.
истината
03.05.2022 14:31:16
5
52
Каква икономика ще вдигнат тези пияници. Били пазарували по магазините хахх те пълнят гушите на чуждите фирми и вериги ...Лидл, Метро, Макдоналдс, Шел, Омв и т.н.....големите пари отиват там, не за България....За България както винаги кур. Кел файда като дойдат 50 000 украински туристи, като има отлив на 100 000 руски. Тотална загуба за туризма. А за българския народ поскъпване на абсолютно всичко, дори за лечение ще е по-свит бюджета, защото за украинците е безплатно.
7.
до 4
03.05.2022 14:19:55
8
42
Не виждаш по-далеч от носа си! Дори и да има някакви краткосрочни финансови инжекции, хабер си нямаш от дългосрочните, че и не толкова дългосрочни, последици от инвазията на укрофашагите! Цяла Европа е пропищяла от наглостта им!
6.
до 4
03.05.2022 13:03:16
5
16
Не виждаш по-далеч от носа си! Дори и в момента да има леки финансови инжекции, хабер си нямаш от дългосрочните (те дори не са и толкова дългосрочни) последици от инвазията на укрофашагите!
5.
До 3 и 4
03.05.2022 13:02:31
2
59
Първо до номер 3 ,чудесно е че си на печалба ,надявам се си си обявил доходире и си платил данъците на тези пари!И в този ред на мисли колко си плащат наемите и колко държавата ги хрантути ,а защо тези пари не се дават на нуждаещите се българи?
Сега до номер 4 приходите от акциза на горивата на украинците дали надхвърлят разходите по тях и липсата на винетки и застраховки които българите плащат като попове?
4.
до 1
03.05.2022 12:48:33
37
16
А като си карат джиповете, къде отиват парите от акциза на горивото, а като си пазаруват по магазините, къде отива печалбата ?! А от тези 40лв на човек, се плащат заплати на работници и се прави оборот на търговци за продукти. Но такива като теб, дето една външна тоалетна не са сковали през живота си ....само акъл дават !
3.
до 1
03.05.2022 12:44:50
52
11
Толкова си тъп, та чак си вдлъбнат ! От началото на войната, когато тръгнаха бежанците мноooго българи, собственици на апартаменти по морето изкарват от 800 до 1000 лв. на месец от настанени украинци които си плащат ! Аз лично вече съм с 5000 лв печалба, пък ти продължавай да ръсиш идиотщини !
2.
Трябва непременно
03.05.2022 12:20:14
12
30
да даваме оръжия всякакви на Украйна, за да може войната да продължава колкото може повече ...
В противен случай войната ще свърши, мъжете, бащите и любовниците на тези млади украинки ще дойдат ту, хич няма и да останат в Украйна , и тогава вече ще ядем казъка ...
1.
Украинците
03.05.2022 10:56:50
26
121
Си карат джиповете,дават си имотите под наем и живеят по хотели на държавна издръжка!А ние им плащаме разходите и за солидарност все по скъп ток газ и гориво за сме съпричастни,понеже малко са ни дертовете!Хитро нали господа управляващи?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори