×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Без промяна в курса уверено вървим към предсрочни избори


Без промяна в курса уверено вървим към предсрочни избори
Петков сякаш умишлено избра газът към България да спре и призова да даряваме по заплата за въоръжаването на Украйна. Защото ако не е така, става дума за сериозна диагноза
28 Април 2022, Четвъртък, 21:59 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Влизаме от криза в криза и само бързи избори вече изглеждат като изход от катастрофата

Кабинетът на Кирил Петков влиза в нова криза. Вероятно най-голямата и... последната. Вероятно умишлено създадена, за да ускори курса към неизбежната оставка. Случващото се от два дни в държавата не може да е плод на здрав разум. Фактите са следните: Европейската комисия има модел, по който хем да се удовлетвори Кремъл, който обяви, че вече продава газ само срещу рубли, хем да се задържи стабилно ниво на цените на газа у нас, което пък да успокои българската икономика. 

Механизмът е лесен за разбиране и от най-простия човек в държавата, наречена България. По него работят страни като Германия, които са тежко зависими от доставката на руски газ. Накратко – за да влизат под формата на рубли плащанията в Руската федерация, без да се нарушават санкциите, наложени от ЕС срещу Русия, всички средства преминават в долари или евро в руска банка и от там – в руската икономика чрез определената от Москва валута. Но слаба България изпъчи гърди редом до Полша и обяви, че „не преговаря с терористи“ и „не се поддава на натиск“. Обаче Полша има резерви и алтернативни енергийни източници, а ние нямаме нищо, освен приятелското рамо на Херо Мустафа и Фон Дер Лайен.

Искаме или не, страната ни отново върви уверено по пътя на предсрочните избори. И от вчера ускори движението с мощната поява на Бойко Борисов с цяла плеяда от бивши министр, настоящи свои кметове и активисти, някои от които през последната година се бяха поотдръпнали от лидера си, в Бургас и в Приморско за участие в протести, чрез които на практика се обяви курс на бойни действия против кабинета "Петков", разклатен достатъчно много по няколко линии.

По типично свой начин Борисов обясни, че страната не е застрашена толкова от енергийна криза, колкото  от „Кирил Петков и компания“.  

„Българите трябва да знаят, че ако днес управляваше ГЕРБ, нито токът щеше да се вдигне, нито газът щеше да помръдне. Аз съм направил пет връзки на Балкански поток с българската енергийна система. „Обаждаш се на Путин и му казваш: Ние нали прекарахме? Прекарахме. И сега моя народ да плащат такъв скъп газ? Не сме ли приятели? В кавички – сега е диктатор, но когато става въпрос за бизнес – регулирай цената, за да не се правят глупости.  За това обаче трябват опитни хора. Знаещи хора. Виждате президента Ердоган как играе – дава оръжие, маха санкциите”, каза Борисов и заключи „Всички ще платим за това, че докарахме промяната“.

Още по-ясен знак за предсрочни избори дадоха преди няколко дни и от ДПС. В прав текст, на символната за мюсюлманите вечеря Ифтар Мустафа Карадайъ предупреди българската диаспора в Турция да се готви отново за ходене до урните.

Разногласията в управляващата коалиция от самото ѝ начало са не само за „зелените сертификати“, спор, който днес ни изглежда като детско заяждане на фона с ужаса в Украйна, а неконтролируемият приток към нас на украински бежанци, повечето от които бедни майки с деца, призивът на премиера Петков да даряваме по една заплата за въоръжаване на воюваща Украйна, оскотяващото българско население в условия на лавинорастяща инфлация, още повече ни придвижват към избори, които ще са по-приемливи като вариант, отколкото метежи в големите градове.

И при всичкото това безумие Кирил Петков се похвали днес, че уредил мнозинство в парламента за предстоящото идната седмица гласуване за изпращането на оръжия в Украйна, оплю създателя си Румен Радев, от чието първо служебно правителство порасна до премиер. И сега със сигурност ще получи "спонтанни протести", защото има от кого в парламента да бъдат организирани.

И всичко това заради необяснимо крайната евроатлантическа отдаденост на новия ни премиер, която докара фалити в икономиката и чувство за гняв и безизходица у българина, несравнимо с преживяното в пандемията от ковид. 
 


В категории: Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 2
78
Коментара по темата
78.
Пиратска Република
30.04.2022 13:57:34
0
7
САЩ разбраха, но сателитите и особено по-малките като България, нищо не разбраха. Те гледаха не реалностите, а в устата на американския си господар и жадно поглъщаха уверенията му за тяхното светло бъдеще. У тях (по-точно на техните държавници и политици, както и на либералната им интелигенция) не възникваше и сянка на съмнение в способността и готовността на САЩ да ги имат за свои верни съюзници и приятели и че никога дори няма да ги изоставят. Те и днес смятат така, ала мисленето и поведението на великите държави, особено на най-големите са подчинени на друга логика и правила. В тяхното нравствено съдържание е изключен моралът и състраданието и благодарността към сателита. Сателитът е длъжен да слуша и да служи, както и да си понася последствията за своята лоялност и послушание.
Сателитите (не само България, но и всички останали като нея и нейните управници) не искаха да проумеят, че в края на миналия век те бяха въвлечени в една проста, но жестока игра, в която трябваше да играят уж важна роля: а именно да променят съотношението на силите в света и бъдат подготвени за „огневи цели“, когато се изострят един ден отношенията с Русия и с набиращия мощ и могъщество Китай. Затова те трябваше да бъдат събрани в европейските политически, икономически и военно-политически структури, за да бъдат държани под наблюдение и ръководени пряко и отблизо. Те бяха, така да се каже, мобилизирани още преди да се е наложило в подкрепа на Запада. Армиите им бяха почти напълно ликвидирани, но могат бързо да бъдат пооправени от тук-от там, за да бъдат хвърлени във война с Русия и да понесат ударите на руското оръжие. Виждаме как това става в Украйна и как САШ воюват с Русия „до последния украинец“. На всичките сателити е определена такава роля! И всеки длъжен да чака като пред заколение да му дойде редът, за да бъде хвърлен в огъня. Пък нека си мислят, че означават нещо за своите господари и че сега именно са придобили историческо значение. То какво значение може да има за света една държава, която не е способна да вижда с очите си реалностите и да си внушава, че означава нещо, когато я готвят за война „до последния й жител“.

Това е глобализацията, която аз наричам „глобализация на сателитите“. Другата глобализация – тази на великите сили бе недостъпна за тях, макар че ги залъгваха, че е и тяхна. Но не е!
Русия обяви своето възкресение от мъртвите, но тя знаеше, че за да влезе напълно в старите си владения и да започне да изпълнява полагащата й се роля на велика държава, е необходимо да измине известно време. То бе необходимо, за да могат всички да свикнат с новата ситуация, да се приспособят към нея, като приемат очертаващото се ново статукво и да не го нарушават. Както е ставало винаги преди и така се е гарантирал мирният преход към всеки нов световен ред.
Този път обаче се оказа, че кризата на капитализма е толкова напреднала, че системата е станала негодна да реагира адекватно на измененията, защото мисленето й се е забавило, умът й е залинял, изгубил е остротата си и трудно преценява какво се случва. В редица случаи капитализмът приема желаното за реално и допуска сериозни грешки. Вярно е, че правилата на геополитиката позволяват, докато трае междинния период на адаптации, да се провокират конфликти, разрушения, демонстрации на сила, но в същото време да се е провежда сериозна работа по новото регулиране на света, както и да се подготви разчертаването на политическата му карта и дори да се формира нова политическа риторика. Европа се оказа напълно изтощена икономически, военно и интелектуално, за да е в състояние да мисли адекватно и да действа съобразно новите условия. Непремереното разширяване на Европейския съюз и НАТО и особено с преобразуването на ЕС в пара държава с общи и задължителни за всички правила и закони бе като камък на шията, теглещ Европа упорито към дъното. Новите членове бяха твърде далеч от икономическия стандарт на големите държави и натовариха Съюза с грижата да бъдат теглени и подпомагани. А той беше неспособен за това, защото бе доста отслабнал и комай беше започнал вече да се клати и преплита крака от старческа немощ и неизлечими болести. Това създаде допълнителни вътрешни напрежения и породи в всичките държави (старите и новите членки) негативно отношение към „обединена Европа“ и Европейския съюз. Подобно отношение настъпателно ерозира европейските структури и постепенно обезсмисли и ЕС, и НАТО – колкото и великите сили да се мъчат все още да съхранят тяхното значение и сила.

Тогава Западът осъзна, че думите на Путин не са празни, а предупреждение, и тогава отново Русия бе обявена за заплаха за бъдещето на системата и „демократичните ценности“ и реши, че ще върне отнетото от нейната зона на влияние, едва след като я обезсили и разстрои функционалното политическо й единство.
В колкото по-безобразно състояние върнат тази държава, толкова повече проблеми ще възникнат пред възвръщащата влиянието си велика сила. Тогава и продължаващото противодействие с нея ще бъде малко по-лесно. Подчертавам това, защото такава именно цел е въведена от Запада в неговия проект „Украйна“, породил военния сблъсък с Русия. Този сблъсък е между Русия и Запада, но той не е само за възстановяването на руската зона на влияние, а началото на новото преначертаване на световната политическа карта и за установяване на нов световен ред. И по същество за фиксиране края на значението на Европа като глобален икономически, политически и военно-политически фактор в геополитиката. С нейното обезличаване се поставят под съмнение и Европейския съюз, и НАТО в сегашния им вид. Вижда се дори, че и ООН вече не може да бъде онази световна организация, която бе създадена да регулира отношенията и конфликтите между държавите, защото е нова йерархията им.

Тогава каква ще е участта на сателитите след края на глобализацията и революционните промени в глобалния свят?
Биха могли да се направят аналогии с времето след Втората световна война, ала те няма да са съвсем точни. Защото сега не е възможно да се установява нова социално-икономическа система от рода на тази, която СССР наложи в редица европейски държави, а после и в Азия. Но завърналите се в традиционните си сфери държави (в това число и България!) най-напред ще трябва бързо да осмислят миналото си и да означат основните грешки в него, а после и да преустроят политическите си системи, като сменят управляващите ги политици. Ще бъдат необходими без съмнение нов тип политици и държавници и те ще трябва в много кратки срокове да бъдат създадени и възпитани. Разбира се, ще се наложи и да пренасочат външната си търговия към нови пазари на стоки, услуги и суровини. Те ще излязат от Европейския съюз и от НАТО или по-скоро ЕС и НАТО ще ги изхвърлят от себе си, защото няма да са им необходими. Това ще доведе от сериозни вътрешно политически и икономически трусове. Трудностите ще бъдат доста големи, понеже веднага ще трябва да започне възстановяване на разрушеното и привеждането на целия живот върху нови основи, принципи и стандарти. И в нови общности от държави.

Формулата, по която се устройваше света досега, вече е изчерпана и скоро ще видим как този наш свят ще се промени радикално и ще придобие съвсем различен вид. Трудно е да се каже какъв ще бъде той. Но е напълно сигурно, че епохата на глобализацията по американски, която трябваше да събере на едно място държавите сателитите на великите сили, вече приключи. А и глобализацията на великите сили ще изглежда по различен от досегашния начин.
((Ще живеем в друга епоха и в свят суров, подреден по новому.))
77.
Хроника на една предизвестена смърт
30.04.2022 12:34:42
0
6
Сегашният елит не успя да стане класа. Проектите, които се опитват да реализират, са смехотворни и нежизнеспособни, управленските им способности са силно проблематични, културата им е посредствена. Оказа се, че тази прослойка не е готова да носи отговорността за обществените процеси, дори и за себе си…
Колкото по скоро населението осъзнае че е вкарано в игра с нагласени карти , толкова по бързо ще отрезнее, ще последва такава афективна буря която не сме виждали от доста дълго време. Всепомитащата енергия на един потиснат и деморализиран народ. Ако ли не, ще продължи да се свива в черупката си, докато не се изпари в Небитието. При всяка екзистенциална криза, пред човек има две пътеки: окончателен разпад или въздигане от пепелта ...пепелта на несбъднатото, пепелта на поколенията изпепелени и прогонени в тези ''преходни'' 30+ години. На знамето е написано: Freedom or Death ...защото другото не е Живот.
76.
ХХ
30.04.2022 08:45:26
0
1
До Браво/21

АБВ НЕ Е част от спасението на България!
75.
ХХ
30.04.2022 08:37:28
2
2
То отпреди изборите е ясно, че Лъжлив Киро и Електорат са си диагноза. Няма да е лошо Лъжлив Киро да изкара една зима на власт, та полуграмотният му електорат му да умре от глад и студ.
74.
Кирчо и Кокорчо кога
30.04.2022 01:17:28
0
8
Премиерът на Британските Вирджински острови и управляващият директор на пристанищата на карибската територия бяха арестувани в Маями по обвинения в трафик на наркотици, съобщава Ал-Джазира.
Според документите на Агенцията за борба с наркотиците (DEA), Андрю Фахи и Олеанвайн Мейнард, който оглавява пристанищната администрация на островите, са били задървани на летището в Маями.
Агенцията за борба с наркотиците заяви, че 51-годишният Фахи се е съгласил да позволи на информатор, който се представяше за член на мексиканския наркокартел Синалоа и чиято самоличност остава поверителна, да използва пристанищата на Британските Вирджински острови за изпращане на кокаин срещу плащане от 500 000 долара. 

Британските Вирджински острови, които се намират на изток от Пуерто Рико и Американските Вирджински острови, имат население от около 35 000 души. Те са по-известни със своята индустрия за офшорни финансови услуги.
73.
Тестван
29.04.2022 23:21:44
3
4
Този тест е за гъзодавници, математиката ти е избягала още от детинство и просто човек няма нужда да чете глупотевини. Все още има и такива хора които не ядат доматите с колци.
72.
Тест
29.04.2022 21:10:33
8
3
Кое е най-доброто за енергийната независимост и суверенитетът на страната ни?
а) да внасяме само руски газ
б) да имаме няколко източника на доставки
в) да имаме собствен добив
Кой вариант е най-добър за гарантиране защитата на страната ни?
а) да не участваме във военни съюзи и да се пазим сами
б) да сме членове на най-могъщия военен съюз на планетата - НАТО
в) да сме съюзници на Русия
Кой вариант е най-добър за икономиката ни?
а) да сме част от ЕС - дял от износа ни 65%
б) да сме част от Евразийски съюз - дял от износа ни към Русия и страните от ОНД - 2%
в) да не сме част от никакви търговски съюзи
От кое страната ни е спечелила повече?
а) от членството и парнтьорството си в ЕС - дадени вноски 14 милиарда лева, получени средства по програми 23,5 милиарда лева. Положителен баланс 9,5 милиарда лева. Възможност за усвояване на допълнителни безвъзмездни 13 милиарда лева за следващите 4 години.
б) инвестиции в руски проекти- АЕЦ Белене - 3,5 милиарда лева, инвестиции в "Балкански поток" - 3 милиарда лева, приход от двата проекта - 0 лв. Отрицателен баланс - 6,5 милиарда лева.
Ако средната брутна работна заплата преди влизането ни в ЕС е била 550 лв, а сега е 1550 лв, то членството ни в ЕС е:
а) добро за страната ни
б) лошо за страната ни
На кои икономики е по-добре да подражаваме?
а) на тези на Германи, Великобритания, Франция с минимална работна заплата от над 3500 лв
б) на тази на Русия с минимална работна заплата около 400 лв.
Кое е по-добре за страната ни?
а) Европейски модел - да имаме справедлива съдебна система гарантираща наказания за всеки без оглед социалния му и политически статус
б) Руски модел - да имаме неработеща съдебна система толерираща властимащите и хората с възможности, която за 30г не е вкарала нито един политик в затвора.
И последен въпрос - къде предпочитате да берете ягоди?
а) в Западна Европа или САЩ
б) в Магадан, Иркутск или Воронеж

За индивиди, в чиито глави кънтят сърпове и чукове, е прекалено сложно , въпрос за 500лв(колкото им е средната заплата на ватниците).

1. Какъв автомобил искате да имате ?

2. На какъв телефон пишете ?
71.
Оп
29.04.2022 15:22:37
1
18
Не желая ДПС да се върне на власт!
70.
Местен
29.04.2022 15:21:05
8
17
И к'во? Да върнем дпс-герб ? Хахаха , я се събудете. Бедна ви е представата как протриват ръце в сараите .
69.
Факт
29.04.2022 13:21:18
22
13
Простият българин си иска простака и това е. Хубавото е, че простите стават все по малко. Евала на първото ни истинско европейско правителство.
68.
Радева зима
29.04.2022 13:20:46
21
17
Откакто управлява русофилът Радев България е в хиперинфлация. Както когато управляваше комуниста Луканов, както когато управляваше комунистът Виденов.
Нямаше война, нямаше криза с газта, но цените растяха. И ще е така докато управляват комунисти.
Няма как да ни управляват руски партии, а да имаме западноевропейски заплати и пенсии.
67.
Старец
29.04.2022 12:55:50
9
31
Кирчо се е продал на американците, за да го сложат на власт.
И сега го слагат на целия народ
66.
До 65
29.04.2022 12:05:07
15
8
а ти лапаш ли на вмирисаните ватенки а? Май целия си го поел до топките и затова малко ти е трудно да пишеш
65.
Чебурашка
29.04.2022 10:45:40
10
25
48, хюменцe недоклатено. Знам че искаш някой афроамерикано да ти обърне хастара навънка. Лапаш ли на ПростоКиро и на другите му grindr приятелчета, м?
64.
Хан Крум
29.04.2022 10:24:09
20
20
Тоз пиар за тиквата да го махаш мухъл ниеден! Минали величия не ни трябват!
Киро, че е тъп тъп е спор няма. Но тулума и хрътките му не ги искаме!
Време е БСП да оглавят страната :)
Тя Вангя го предрече още в 1994 - ако се дръжите за Русия ще оцелеете!
63.
бахахахахаа
29.04.2022 09:45:01
11
6
автора мазния филмар
62.
Гражданин
29.04.2022 08:47:43
12
28
Като гласувахте за ПП и президент разединител тез тук дето пишат бяха много радостни.Радев и Прост Кирчо ще ни оправят.Сега същите най много ревът против тях.То когато има избори се мисли кой е политик който топки да управлява ида може да лавира ,да командва и носи отговорност и не на последно място да мисли за народа ,тогава отивайте и гласувайте.Не сега да ревете по форуми и да повтаряте кат папагали че Бойко и ГЕРБ са виновни за бедата ни.Досега една кражба не е доказана с факти и аргументи ,черно на бяло.А се оправдават с Гешев,за да сме разединени и да ни мачка мафията.
61.
Благодарност
29.04.2022 08:00:30
16
31
Благодарим ти Кирчо, че така бързо ще ни върнеш Боко тиквата.
60.
End of story
29.04.2022 07:48:50
8
52
На Киро вече му намазаха ските !
Ама май само ТОЙ ВСЕ ОЩЕ не го знае ...
59.
Бургазлия
29.04.2022 04:16:51
7
58
Къде и сега Бачийски и зализаният Манев… Срам и позор
58.
ЙК
29.04.2022 03:33:12
11
75
аЗ СЪМ ДОВОЛЕН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА КИРЧО, 3,50 ЛВ. Е ЛИТЪР НЕКАЧЕСТВЕНО ГОРИВО, , ОЛИО НИСКО КАЧЕСТВО - 7,00 ЛВ., 3 ЛВ. КУБИК ВОДА, НАЙ-СКЪПИЯ ТОК ПЛАЩАМЕ И СМЕ С НАЙ-НИСКАТА ЗАПЛАТА В ЕВРОПА. ФАЛИТ СЛЕД ФАЛИТ НА ФИРМИТЕ. НА ПЪРВО МЯСТО СМЕ ПО-СМЪРТНОСТ. тАКА ЩЕ УМРЕМ ПО-БЪРЗО И ПО-МАЛКО ЩЕ СЕ МЪЧИМ..
57.
Хм
29.04.2022 03:05:08
9
19
Русчев стига си вдишвал газ, че не остана, поне според теб.
56.
До 56
29.04.2022 02:32:59
4
8
Май споделяш поне от половината от тези изброените гениални мисли от коментар 48, и се засегна а?
55.
Българина
29.04.2022 02:14:20
5
21
АМА то и курс ли имало?..
Щото от 14.05.2021г в БГ посока не виждам, само едно мятане като риба на сухо.
54.
Петко Пекински
29.04.2022 01:59:31
17
16
"Краварите" : обсъждат цивилизовано и разледват руските престъпления, налагат санкции, постепенно изолират все повече фашисткият режим от останалата част на света.

Великите русофанатици с не-промити мозъци : "Азов!Укри!Наци!Фаши!Азов!Укри!Наци!Фаши!Азов!Укри!Наци!Фаши!Азов!Укри!Наци!Фаши!Азов!Укри!Наци!Фаши!Азов!Укри!Наци!Фаши!Азов!Укри!Наци!Фаши!Азов!Укри!Наци!Фаши!Азов!Укри!Наци!Фаши!''
53.
do 4
29.04.2022 01:57:21
8
2
бяхте си много добре, но не бяхте честни!
52.
До 56
29.04.2022 01:53:18
12
9
Че какво му е толкова лошота. Всекиму неговите предпочитания.

Пак на ''истинските мъже'' са им само някакви педераси, зетове, джендъри хюмнета и пр. в главите. Защо? Гледайте си там ''истински мъжките'' работи и нека всички да дишат.

Но за някои да си комплексар и да мразиш си е хоби.
51.
До 48
29.04.2022 01:11:03
11
19
Изписа цял роман, за да ни кажеш че си хюмне ли?
Не се кахъри, пълно е вече с такива като теб, скоро ще докараш на мама зет!
50.
До силвия
29.04.2022 00:58:59
3
1
Тази силвия за не е на троянеца витринката.от каменовските селяни
49.
Рядко се
29.04.2022 00:56:59
8
17
прочита нещо смислено , написано от Русчев. Този път обаче е уцелил . Което си е истина, трябва да се признае. Поздравявам го.
48.
Бургас
29.04.2022 00:52:55
20
33
Гарантирам ви, че има хора които мислят по следния начин:

Излизаме от НАТО и ЕС и бензина / дизела стават на 1,20 лв. /л. - цените всички спадат с 50% директно

Русия ни дава 60 миг-21-ци защото не можем да прежалим вече 20 години, че сме си ги били нарязали хубавите самолети. Можеше сега да си ги ползваме със здраве.

Дават ни т-64 и т-55 дето дарихме на Македония понеже сме дупедавци, а това си бЕха хубави танкове, съветска техника.

Всеки споделил такава картинка във ФБ като горните, директно получава работно място в завод по негов избор (и това ще му е и последния избор в живота). Другите ги махат от София и големите градове и почват да възстановяват унищоженото ни земеделие и скотовъдство.

Приема се директен закон с който да биеш жена си и детето си е абсолютно позволено и морално прието, тъй като първо, жената трябва да си знае мястото в новият патриархален и православен ред (няма място за еманципация и разглезени американщини), а детето трябва да се пошляпва от време на време за да не изпедерастее като порасне.

Връща се казармата директно и всеки е длъжен да отдели 2 години от живота си там за да възмъжава и да се възпитава, тъй като възпитанието не е отговорност на родителя, той е зает да пие евтина ракия и да куса хубава българска салата.

Джендърството разбира се забранява под всякакви форми. Розови тениски, обувки, джиджани разни манекенски изпълнения и боядисани прически, татуси, всичко това спада в тая категория. Само кафяви и сиви дрехи се позволяват и само мъжки.

Новините започват да говорят само хубави неща, къде колко е производството, какво сме постигнали в Х завод и Х комбинат, забрана директна за говорене на лоши новини, като болести, пандемии, убийства, кражби. Шоу програмите се заместват с програмата на АЛФА - в която може само да се коментира колко зле е запада и как СИВ и Вършавският договор ни липсват, коментарно шоу - "Кога ще ги стигнем беларусците?!" (градивна критика към властта).

Извиняваме се на Югославия, че пуснахме самолетите на НАТО ако не бяхме ние нямаше да ги бомбардират.
47.
До 45
29.04.2022 00:35:11
7
4
мерси квото пожелаваш да ти се връща по 666 пъти ;)
46.
Хибридно
29.04.2022 00:33:23
35
18
Русия се е активизирала и прави всичко възможно да свали прозападното правителство на Кирил Петков и да инсталира свои послушници. Кандидати не липсват.
45.
До 44
29.04.2022 00:29:10
2
21
Майка ми за съжаление не е сред живите, но на тебе само хубави неща ти пожелавам. То всичко се връща
44.
yo ho ho до 42
29.04.2022 00:24:25
20
3
тя майка ти е по бялото. Много обича да го поема в дупките ахаха
Аре легай или не можеш да заспиш че рублите секват?
43.
yo ho ho
29.04.2022 00:22:55
32
17
абе всички дето ревете тука за велика рассия що не карате лади вазове и москвичи ми карате гадни сатанински возила? Карайте православни возила произведени у православна и велика рассия. Що всичката ви техника е зпаадна а не руска кажете ве подлоги жалки?
42.
До 41
29.04.2022 00:22:45
3
24
Май ти трябва да си лягаш. И по-полека с бялото, че си неадекватен като Кирчо в парламента
41.
yo ho ho
29.04.2022 00:18:41
32
15
ари ве маняци. Много сте отворени ама нищо няма да направите. Протести ахахаах. Като ви направят горивото по 5лв с каруците от селата дето сте изпълзели ли ще тръгнете към софето а? ахахаха

Ще свалят Кирето ахахаха. И кой ще дойде ДИнко пардон Боко ? Самовлюбени селтаци .

Много дрънкате ама ако ви биваше за нещо щяхте да сте си уредили живота а не да ревете че някой дето управлява ви е виновен за мизерния и жалък живот.
Реват тука разни дечица на комуняги дето мама и тати са им обяснявали колко е яко по времето на тошо или все още останали такива. Ари ве нали много ревахте за завод е сега ще ви построят тука един завод да оправят военна техника която ще се ползва срещу путин и руснаците. Ще работите за разгрома на путин хе хе

Аре лягайте си че утре пак трябва да се пенявите като Кирето каже нещо срещу Рассия :) :)
40.
Do 36
29.04.2022 00:18:15
1
7
Vzemi si leksotana i si lqgai. Kysno e, ne e dobre za psihikata ti
39.
Меро Хустафа
29.04.2022 00:17:18
2
23
“Имате право да плащате на траншове” за нещо , което е скъпо и погледнато реално не ни е нужно. Каквото и да си говорим 5 пикливи самолета, срещу милиарди нито ще ни защитят реално срещу когото ида било, нито ще уплашат някого. Турция ли, Русия ли, може би Китай.
38.
Вуйчо спиш ли?
29.04.2022 00:14:12
18
20
То не било брашно по нослето на Кико!
Вуйчо защо кашляш?
Превърнаха България в опитно поле за леваци!
Кой ли не се пробва след Бойко, и все греда левичарска!
Управлението на държавата не е за всеки, особено такива като Кирчо и Кокорчо с по 4 топки....
По-добър управленец от Бойко няма!
Факт, доказан от Метежниците от паветата!
37.
До силвия
29.04.2022 00:14:04
4
5
Честито там до нефтозавода
36.
До 24 Силвия
29.04.2022 00:11:54
11
11
Напиши си фамилията и да те видим от регистъра имаш ли фирма и към кой.и 100 % ще си от обръча на Герб.Само да не е фирмата от Камено
35.
До 27
28.04.2022 23:56:04
4
11
Ами тук се организираме,правим една среща,и вече когато се видим на живо,ще решим какво кога и как,то най малкото всеки има по десетина приятели които са за такъв протест,решаваме кога и започваме да пишим и в софийските фейсбук групи,и хич да не е ще се съберем 10-15 хил. ;)
34.
Tuiy
28.04.2022 23:40:05
11
17
Накратко – за да влизат под формата на рубли плащанията в Руската федерация, без да се нарушават санкциите, наложени от ЕС срещу Русия, всички средства преминават в долари или евро в руска банка и от там – в руската икономика чрез определената от Москва валута.

Ей Русчев, ти направо си готов за нобелов лауреат по икономика ако намериш начин да заобиколиш договорите на Газпром с клиентите. И това да стане без да плащаме колкото Русия си иска за курса на рублата. Ама откъде ви намират такива бе - а сетих се -ти си журналист от бургаския Фламан. Това обяснява всичко.
33.
Вуйчо
28.04.2022 23:29:12
34
21
Всички приказват за избори, но никой не ги иска! Първо ситуацията не е розова и никой не иска да вади кестените от огъня! Второ - социологическите изследвания не показват промяна в обществото! Това, че във фейса путинофилията подскача не значи нищо! Селските тарикатлъци на джуджето за плащане в рубли не минаха и днес за пореден път от ЕС обявиха, че такива плащания няма да има! ЕС се оттегля от руския нефт а усилено работи за това и с руския газ! Трите милиарда кубика за България(които са нищожно количество) за година напред са гарантирани и при нас трусове няма да има! Днес Радев се определи на страната на военнопрестъпника и "служебният" му премиер ще дели избиратели с БСП и Възраждане от което ще загубят само тези три партии! Аз гласувах за Радев ама мъжко ду.е един път! Много гласове като моя да не ги брои в сметката си! Москва прави всичко възможно да не изтърве България ама със спирането на газа и с пускането на манежа на Митрофановна няма шанс! Путинофилията у нас общо е около 25%, но там да се разберат БСП, Възраждане и Стефан Янев! А кой от тях ще се наведе на Бойко? Кирчо е млад, прави грешки, но показа че има топки и не е васал на матюшката, каквито бяха доста преди него!Избори а?!? И кой, ще дойде-копейката ли?
32.
До 29
28.04.2022 23:28:10
3
25
Да изгрее?! Алооу
Какви изгрявания те гонят ве колега? Нали видяхме изгряванията през последната година до какво доведе. Това да не ти е кастинг за Х фактор, че да търсим изгрявания на нови лица?
31.
Ххаа
28.04.2022 23:25:47
2
2
Ени той човека от долната снимка на къде щеле да върви ? USA
30.
Изтупано от нафталина
28.04.2022 23:24:34
1
16
"Добър Вечер, спите ли?"
29.
Бургазлия
28.04.2022 23:22:48
21
21
Сегашните ,че трябва да си ходят, трябва , но не бих пожелал крадливия ГЕРБ да ги замести . Трябват нови лица , можещи и с авторитет. Ще видим кой ще изгрее на политическия хоризонт. Нали знаете, че в един бардак, като не върви бизнеса ,сменят курвите , а не леглата !
28.
До 7 и подобните дебили на ПППП
28.04.2022 23:21:03
5
32
Не се пени, ще се задавиш от омраза и злъч!
Тази коалиция, събирана от паветата, колкото и да я лъскаш, няма как да блесне, освен с корупция, неграмотност, гафове и тотална неадекватност към ситуацията по света и у нас!
Татковците им неразумно са хвърлили едни пари за купените им тапии!
27.
До 24
28.04.2022 23:19:27
6
32
Съгласен , трябва национален протест . Някой трябва да го организира обаче
26.
Zizi
28.04.2022 23:18:48
1
21
Ротационният принцип вече започна- първо ИТН, после ПП. Колко му е за една година да извъртим и Възраждане, Янев… Други нови месии има ли? А, няма. Е, нищо де, ще ги започнем пак отначало, по ред на номерата.
25.
Райчо
28.04.2022 23:16:40
11
48
Хората трябва да се обединим за протест за подаване на оставка на това безумно правителство. И то час по скоро.
24.
Силвия
28.04.2022 23:13:03
14
45
Герб не е на власт от април миналата година Не знам какво, що, но за точно 1 година България я сринаха аматьори, пишман депутати и министри. 1 година такова затъване в калта, което ще коства поне 10 години излизане от тази кал.
Честито да ни е!
23.
Киро-Тъпото благодарил на
28.04.2022 23:08:27
9
49
На Зеленски-наркомана и еврейски идиот за" спасените моряци"!?????
Простия Киро

Това животно не трябва да живее!!!!
22.
Хахаха
28.04.2022 23:05:13
19
12
Да бе да, по-глупав опит за геополитически анализ скоро не съм мел, при голямото изобилие на такива. Флегмиии, флегми, нямате дъно
21.
БРАВО
28.04.2022 23:03:18
41
25
Точно в десетката.
Но не е сигурно,че Борисов ще успее да победи на изборите. Не е верен израза:"Ела зло,че без теб още по зло!",защото това е пораженческо мислене. Ще победят,тези които са много по умерени и които не са роби на евроатлантизма,а поставят националните интереси като приоритет. Но кои са те,още не знаем. Във всеки случай това не е ГЕРБ. Може би новата партия на Янев,съвместно с АБВ и Възраждане е новата рецепта за спасението на България?
20.
Бат Бойко
28.04.2022 22:57:46
15
37
Толкова сте кухи повечето, че вече не съм сигурен дали искам Кирчо да си ходи или да си седи и да стават още по-големи батаците, ей така да ви гледам сеира на всички разбирачи, айде лека вечер.
19.
До 7
28.04.2022 22:57:03
4
30
Играта с пишката води до невиждани висоти в творчеството на неукия човек.
18.
Пфф
28.04.2022 22:56:02
8
51
Проблемът е там, че хората искат да живеят нормално. Правителството го прави ненормално. Хората обедняват. Опитват се да ни убедят, че това било в името на ценности. Да, ама както асфалт не се яде, за да имаш ценности трябва първо да имаш сигурност в живота си. Регионални конфликти има и винаги е имало. Да, страдат определени държави от това и то по целия свят. Но, тези регионални конфликти, ако станат световни, ще страдат всички. Не, знам защо е пълно с хора, които, заради локален конфликт искат да се загуби смисъла на всичко. Все едно Русия нямаше такива с други съседни държави. Или САЩ и Франция с други такива. Все едно Испания няма проблем с баските. Сърбия с Косово. Южна и Северна Корея, Либия изцяло разнебитена от гражданска война, заради петролни интереси. Сирия, от който конфликт дойде Ислямска държава.....и прочеее......Това е проблем на Украйна и Русия. Украйна и САЩ успяха да въвлекат цяла Европа в него. Дано да не успеят и светът.
17.
До дебил №7 на Лорер
28.04.2022 22:55:29
23
31
Не се пенявай, ще се задавиш от омраза и злъч!
Истината е че Бойко е политик от висока класа и би направил невъзможното Българския Народ да не страда, както в момента!
Метежът, платен от мафията, докара сегашните подлоги, от които дори гуруто им Радев се отрече отвратен от некадърността и корумпираността им!
Бойко трябва да се върне за да не фалира България!
16.
Бай Пеньо
28.04.2022 22:46:00
14
62
Това даже не е анализ, а очевадната истина. Този натурален олигофрен Петков, определено преигра!!
Абсолютно вреден за България некадърник, който трябва да бъде изхвърлен от Парламента!! Веднага!
15.
Въй
28.04.2022 22:41:14
21
27
Тази скалъпена коалиция ще крета и ще стиска кокала докато може. Отвратителни са, но алтернативата служебно правителство на руската подметка Радев е още по-отвратителна.
14.
До 13
28.04.2022 22:40:29
15
16
Санкциите на ЕС не включват газовите разплащания. Много моля!
13.
Абе
28.04.2022 22:39:04
14
45
Факт е, че само най-големите лобисти за САЩ и все повече анти ЕС поляци и ние сме без газ. И какъв е толкоз проблема с плащането. Никакъв. Пак се прави в долари. А руснаците си ги обръщат. Иначе парите за газта отиват в банки, където парите са запорирани, заради санкции. Демек Газпром, не ги получава. Е, това ли е "плащане". Право е написал автора, че руснаците си искат парите и са измислили начин, така че и санкциите да се спазват и те да си взимат парите. А, за сведение на Киро, безплатна газ няма. Когато не превеждаш пари, които да стигнат до контрагента, няма как да получиш насреща стоката. Ако аз преведа пари на бизнесмен в Бг, на който са му запорирали парите и то не за дългове, а просто за нечии кеф, ще счета ли, че е платено. Бг правителството е уникално глупаво.
12.
Лошо
28.04.2022 22:37:42
5
36
Май така ще бъде/за съжаление/.И КОЙ е потърпевш-въпрос без отгово,риторичен.Изпращането на оръжия за Украйна няма да ви спаси.По-добре се погрижете за собственият си народ!Ако сте БЪЛГАРИ,или не...Цинизъм
11.
anonymous
28.04.2022 22:35:26
38
14
и кой ще е тоя дето ще дойде ако правителството падне, боко тиквата или бсп-то? айде стига глупости...
10.
12
28.04.2022 22:27:27
22
60
Анализът е много добър. Или трябва да си слабоумен, за да правиш това, което прави Петков. Или да го искаш умишлено, понеже не можеш да се справиш, или изпълняваш обещания към САЩ. Аман с това за нашите партньори. ЕС явно ще си плаща по схемата на руснаците. А САЩ освен да се бият срещу Русия до последния украинец, на икономически фронт ще го правят и до последния българин.
9.
Иван
28.04.2022 22:26:09
43
21
Не искаме кървав газ.
Предпочитаме да стоим на студено и да ходим с колело.
8.
Абсурд!
28.04.2022 22:20:57
47
31
Личи си, че авторът има русофилски нагласи хаха. Българинът не е толкова прост!
7.
До дебилните гербери!
28.04.2022 22:20:55
48
66
Прости гербери, дори и да има нови избори Тиквата никога няма повече да бъде на власт! Набийте си го в тъпите тикви!
6.
*********
28.04.2022 22:18:46
14
14
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
5.
Гепи+дпс+израждане
28.04.2022 22:16:56
45
39
Гърбавата пропаганда продължава. Та самата тиква каза, че не иска избори ве, то трябва да имаш топки за да управляваш в световна икономическа и военна криза. Той иска Радев да поеме топката и едва ли не да е пак на хранилката, но без отговорности. Загуби тренинг как се краде безразборно и това не му дава мира. Че няма да лежи за съжаление е ясно, аз на едно инсултче се надявам и да бъде като зеленчук 20 години! Амин.
4.
Емииии
28.04.2022 22:15:14
65
61
При Б.Б си бяхме много по-добре, ако трябва да сме честни.
3.
Русчев
28.04.2022 22:10:10
9
35
Русчев много си смел с анализите...
2.
мислещ
28.04.2022 22:08:40
58
41
Ще ви се ....герберуги и путинофили !
1.
Долу ПП
28.04.2022 22:07:49
28
73
A дано! ОСТАВКА!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори