Каква е тайната на вкусния козунак
Как да го направим у дома
Тайната на вкусния козунак се крие в продължителното месене, каза организаторът на фестивала „Бабина душица” Ели Лозанова пред Нова телевизия.
Рецептата включва задължителните съставки брашно, яйца, захар,лимонена кора, мая. За допълнителен вкус повечето хора слагат локум, стафиди, ядки.
„Два часа ще втасва, ще го премесим, ще сложим добавките и ще го сплетем, ще втаса още малко. Маже се отгоре със смес от яйце и прясно мляко”, обяснява технологията Ели, която казва, че прави козунаци от поне 10-годишна.
Бавят Бюджет 2026 заради санкциите срещу „Лукойл“? Заради тях приходите намаляват с 1 млрд. евро
Бърз трик за по-лесно заспиване
Всички ли мразят Слави? Тв водещият с безпрецедентен ход във фейсбук
Безпрецедентна ситуация в Биг Брадър
