×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Унгария блокира 6.9 млрд. евро военна помощ за Украйна
  • Силни бури в САЩ отнеха живота на 22 души
  • Папуа Нова Гвинея евакуира 7900 души заради заплаха от свлачище
  • Пожар пламна в сградата на Община Кресна
  • Китай блокира "екстравагантни" акаунти на инфлуенсъри
  • Откриха хероин за над 1 милион лева на „Капитан Андреево“
  • Софтуерен проблем на Централна гара в София е довел до отменяне и закъснение на влакове
  • Украйна и Белгия подписаха споразумение за сигурност
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кирил Петков отива в Киев, кани Корнелия Нинова и Христо Иванов


22 Април 2022, Петък, 19:26 ч.
Автор: Флагман.бг

Ще ги поканя да отидем в Киев, защото не може човек да има по-информирано решение отколкото, когато е там, каза премиерът 

 

Българска делегация с представители на четирите партии в коалицията заминава за Киев в следващите дни. Това обяви премиерът Кирил Петков пред Нова ТВ. Новината идва само ден, след като външният министър на Украйна  Дмитро Кулеба постави изключително остро въпроса за военна помощ от България, а коалицията за пореден път се разтресе от вътрешни противоречия и червени линии.

БСП остават категорично „против”, „Демократична България” и „Има такъв народ” са „За” изпращане. Това определя на „Продължаваме промяната” ролята на балансьор в управлението, в опит да се намери компромис.

„Това правителство много пъти ясно е казало, че ние осъждаме агресията на Русия. Разбирам г-н Кулеба. Като Кирил Петков, не като премиер, за мен военна помощ е абсолютно правилното нещо да се направи. Но в случая съм премиер, имам коалиционни партньори, които имат ясни „червени линии” и моята задача, не е да се правя на най-смелият”, заяви Кирил Петков.

„В момента „Демократична България” казват: „Това е нашата „червена линия”, БСП казват: „Това е нашата „червена линия”. Трябва да помислим. Затова ще ги поканя да отидем в Киев, защото не може човек да има по-информирано решение отколкото, когато е там. Надявам се, че тази седмица, докато парламентът е в почивка, ние ще си свършим работата като лидери и всеки ще направи стъпка назад, ще помисли колко е важна стабилността на България, колко е важно за украинците. И каква трябва да ни е общата позиция, вместо да хвърляме червени линии и да махаме знамена”, заяви Петков.

„Надявам се, че и двамата ни коалиционни партньори ще стигнат до общ език, около който всички да се обединим. „Продължаваме промяната” ще бъде лидерът в този диалог”, каза още Петков.  


В категории: Политика


Любовен хороскоп за юни
Любовен хороскоп за юни 28/05/2024, Вторник 20:59 0
19
Коментара по темата
19.
Вол
23.04.2022 12:46:49
0
0
Не съм дигнал още копитото жабо !
18.
115
23.04.2022 09:54:04
0
5
Киро и сие отивате там, и не се и връщайте, продажници, заминавайте си при КРАВАРИТЕ, ВИЕ сте национални предатели, за БЪЛГАРИН РАБОТИЛ 40 ГОДИНИ ДАВАТЕ 350 ЛВ., А ЗА УКРАЙНЦИ ПО 1200.на месец.
ПРЕДАТЕЛИ,И ПП, И ГЕР(П) Б.
17.
мнение
23.04.2022 08:58:19
1
4
Странното е - някакъв външен министър идва, поставя условия, чака отговор , но кои е тои ? Каква е България, управниците - васали . Да , воина , няма по лошо , но защо оръжия а не стремеж да се реши кризата, защо оръжия с които жертвите ще са много.Нахално, нагло е поведението на Украйна , няма не виновен , те сами знаят какво са сътворили от 2014 г, Какво Украйна е направила за България - а ние приемаме , грижим се за хората бягащи от тях. Те получават повече от нас българите , не стига това , искаме оръжия но ние нямаме право нито да позволим някои да ни въвлича в брато убийствена война. Защо и какво Петков и сие ще правят там. ?Те какво правят за народа си , има толкова проблеми а ние гледаме чуждите . По въпроса за названия на улици на Украйна - какви са заслугите и за България че искате това . Бъдете горди българи а не слуги . Ако ние не стъпим и се вземем в ръце , когато сме слаби , винаги ще имаме удари под кръста , даже нещо по лошо. Утре някои може да има териториални претенции .
16.
Отвъд Битовизмите
23.04.2022 08:45:14
0
10
България днес е най-бедната държава в Европа и на Балканите, пред нас са може би само Косово и Босна. Въпреки налетите десетки милиарди от Брюксел! Благодарение на тези пари, откраднати в огромната си част, олигархията превърна мафията в могъщ инструмент движещ цялата държава и институции. Милиони българи бяха прогонени от родината им, хиляди бизнеси бяха откраднати и рекетирани, милиони човешки мечти и животи съсипани. България е докара до такова ниво на мизерия, беззаконие и корупция, че е единствената европейска държава, която бива заобикаляна от бежанците. Заобикаляна и като транзитен канал за достигане на централноевропейските държави. България е на първо място по смъртност в Европа. Българското здравеопазване е превърнато в огромна машина за крадлък и източване на Здравната каса. България е най-корумпираната държава в Европа. България е на последно място по свобода на словото в Европа. България е на първо място по полицейско насилие в ЕС. България е на последно място по върховенство на закона. България е единствената държава, в която мафията си назначава главен прокурор, а държавата и прокуратурата преследват гражданите и журналистите, които подават сигнали за корупция. С едно изречение – елита превърна държавата ни в кочина. В сметище, в заден двор на цивилизования свят.Нацията беше залъгана, беше излъгана тотално. А ако трябва да говорим за отговорност, тя допусна да бъде излъгана. И то бих казал по елементарен начин. И това, което е най-опасното е, че бавно, но сигурно се подменя етническия и цивилизационния код в българското общество. Казано простичко, пред очите ни тази страна престава да бъде страната на българите. Младото население на страната отдавна е в чужбина, а огромни за нашите мащаби региони са обезлюдени.

Първо ще настъпим мотиката, тя ще ни удари по главата, за да разберем нещо, което го знаехме и преди да я настъпим. Още през 2015 г. Клаус Шваб пише статията „Епоха на адаптация“, в която поставя въпроса за необходимостта от глобално преустройство на света. Година по-късно в интервю за Zeit той подчертава, че движещата сила на новия прогрес няма да бъде държавата, а предприемаческите способности на отделния индивид. Казано така звучи приемливо и разумно. Но всъщност представлява оповестяване на глобалистката доктрина за унищожаване на националната държавна рамка и превръщането на държавите в безпомощни образувания за сметка на безпределната доминация на наднационалните капитали. Тоест бъдещето минава през обезправяване и обезсмисляне на националната държава. На този етап националната държава все още съществува, макар и в ролята на обикновена служба за сигурност на транснационалните корпорации. Държавите само осигуряват административни удобства в оперативен план на наднационалния капитал. Борбата за бъдещето е да паднат и тези рамки. И решенията да се взимат от наднационални институции с глобален обхват. Виждаме очертанията на една антиутопия – планетарно население с достатъчен ресурс за препитание и удоволствия, и невидим глобален свръхелит, който диктува правилата. Великото зануляване“ представлява предложение-прогноза как да се ползва пандемията с коронавируса, за да се затвърдят процесите на глобализиране на света с целия произтичащ от това контрол над националните държави под предлог на осъзнаване на глобалните рискове за населението на планетата. От друга страна, чисто технологичните решения за сдържане на следващи бъдещи пандемии като цифров мониторинг, събиране на биометрични данни, алгоритми оценяващи здравето на гражданите предвещават нещо като техно-тоталитарен надзор. Такъв надзор още не е факт, но би могъл да бъде. Цифровата трансформация на обществото ще се задълбочи силно в посока на здравето, тъй като здравето е векторът, през който може да се стигне до всеки индивид, независимо от всякакви други различия – интереси, доход, възраст, местоположение. Ще се засилят например тенденциите към портативна диагностика в домашни условия, като пак стигаме до алгоритми, теле-общуване, наблюдение на отделната личност от гледна точка на общата сигурност, и механизми, софтуер, продукти свързани с глобалните мрежи. Възниква нов свят, контурите на който само можем да си представим.
15.
Брашно тип ''Brendo''
23.04.2022 03:56:02
2
13
И Кирчо и Зеленски са на буено бланко, другото го знаете. Мъпети на конци, балони.
14.
_nib_
23.04.2022 02:33:34
1
6
Отивайте и не си връщайте...Там на място помагайте не от тук.
13.
Her Schwab The Great Reset
23.04.2022 02:30:05
1
16
Либерализмът окончателно ще се утвърди под форма на тоталитарна идеология (третият тоталитаризъм), недопускащ самата възможност да не бъдеш либерал (десен, ляв, крайнодесен, крайноляв, но задължително либерал) под заплаха от репресии ( от социален остракизъм до юридическо преследване).
Цялата икономическа власт ще се съсредоточи в ръцете на световната финансова олигархия, напълно занулила значението на труда и реалния сектор в полза на виртуални манипулации с финанси. Всички граници, предлагащи в една или друга степен поливерсалност, ще бъдат премахнати, всички различия – отменени. В рамките на тоталната прозрачност ще изчезнат градациите на светлината и мрака, предмета и сянката. Световният ден на глобалния свят ще стане неотделим от световната нощ. Еднополярността ще се превърне в безполюсност, където вездесъщата диктатура на тоталитарно-либералното световно правителство ще настигне неподчинилия се във всяка точка на пространството, включително на виртуалното пространство. При това отмяната на границите ще реконфигурира не само полето на международната политика, но и различията между живота и смъртта, измислицата и действителността, виртуалността и реалността, миналото и бъдещето. Абсолютният ред съвпада с абсолютния хаос.
12.
Брашно тип ''Brendo''
23.04.2022 02:16:37
0
13
Да се върнем към главното – фактът на фактите, главното събитие в днешния политически живот е невъзможността на българската политическа класа да продължи по досегашному. Имаме класика в дефинирането на революционна ситуация – елитът не умее по новому, а обществото не желае по старому. Намираме се в абсолютно върхов момент на новата българска история. Тази година ще се случат много неща. 
България все още живее в един номенклатурен полукапитализъм от периферно-компрадорски тип, в който социалната структура е съвсем ясна: има много тънка ципа от много богати, които стават все по-богати, имаме умираща средна класа – хора които с все по-голям труд успяват да реализират целите си, и простолюдие, което живее пред телевизора и от днес за утре.
Междучасието свърши, но се оказа, че имаме свободен час. И то не един, а два. Може да се каже и по-просто: българският елит, българската политическа класа (те така обичат да се наричат) вече не може да произведе нито една жива формула. Могат просто да сменят изпълнителите, но музиката е същата. Тази социална група, която се добра до властта преди 30 години, е в края на своята историческа валидност. 
Сегашният елит не успя да стане класа. Проектите, които се опитват да реализират, са смехотворни и нежизнеспособни, управленските им способности са силно проблематични, културата им е посредствена. Оказа се, че тази прослойка не е готова да носи отговорността за обществените процеси, дори и за себе си…
11.
Голямото Нулиране 2022
23.04.2022 01:58:22
0
13
Хайдегер метафизически се удивяваше – „ние живеем на една минута до полунощ, не, май още не, винаги това вечно „още не“…
Но колкото и пъти да се проваляха очакванията за скорошна развръзка, това не означава, че тя никога няма да се случи. Краят може да се забави, но погледнете наоколо – навсякъде е пълно със знаци.  Вероятно ще бъде отложено още веднъж – ще ни се размине, и тази твар отново ще се зарадва и ще се размърда, усещайки, че и този път ще има „все още не“… Допускам и че може би няма да се отложи.
А и да се отложи, трябва да живеем  – да живеем сега – само че да живеем така, че да няма отлагане.
10.
Ристо туристо
23.04.2022 01:00:08
0
6
Да ти имам и коалиционните партньори!
Едните дъртата, другите младата левица.
9.
Реалист
22.04.2022 23:09:13
4
18
А в Ираk ще ги заведеш ли? И там почна война! Вземете се разходете по всички места където има война, та българите да стискаме палци да се не върнете.
8.
Аз
22.04.2022 21:23:21
4
17
Ако ще пращате оръжие за Украйна,да се вземе решение и да се изпрати и на Ирак,за да се бият и те достойно срещу Турците
7.
Клоуни Бол
22.04.2022 21:20:32
5
19
Абе този Малоумник още ле се прави на държавна глава. Да бяха сложили камък във снежната топка.. Долен Мангал.
6.
*********
22.04.2022 20:46:10
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
Хахахах тоз пък
22.04.2022 20:25:26
18
11
70% от народа не искал Киро?

КОЙ НАРОД БЕ? ВЪВ ФЕЙСБУК ЛИ??????? ХАХАХАХАХАХАХАХ
4.
Киро Тъnиро
22.04.2022 20:19:54
7
25
Палячо,като искаш да разбереш истинската обстановка отиваш от двете страни на фронтовата линия и после преценяваш.Освен тези вземи Тиквоча и другите войнолюбиви либерасти,та дано докато стетам да ви метнат атомна бомба та да се приключва с този цирк включително и от нашите палячовци.
3.
Цв
22.04.2022 20:07:24
6
34
Така и така отива, да хваща оръжието, ако въобще знае как се държи и да не се връща повече тук, ами да помага, също и Христо Иванов, Гномчо, Курнела, ааааа и Кокорчо и той да помага, може и Лорерите.
2.
Простият Кико
22.04.2022 19:59:24
8
32
АЯ, бе, цървул, ти не разбра ли, че над 70% от народа, не те иска!
Хайде, отивай си с мир, ако ли не, ще ядеш тоягата!
1.
И аз
22.04.2022 19:40:08
8
34
Жалко, че това търсещо слава човече ни управлява.....майка си ли ще търси там
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Марина Байчева очаква втората ѝ рожба да се появи на бял свят през лятото, бебчето е плод на любовта ѝ с щастливеца Жоро Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Обществената поръчка вече е в ход, очаква се да бъде избран изпълнител до края на юни Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Вижте още фрапиращи изцепки на зрелостниците  Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Сигналът е подаден от българска платформа, бореща се за равенство между половете и заставаща срещу всички форми на насилие срещу жените Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Предимства на предплатените пакети са, че няма такса при презареждане и включват мегабайти в роуминг за пътувания в чужбина Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Близо 140 деца изпълниха градинката до НЧ „Светлина 1939“ в квартал „Свети Георги“ Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти На родителите на непълнолетните лица са съставени актове за административно нарушение Жестока трагедия на пътя Жестока трагедия на пътя Товарен и лек автомобил са се сблъскали челно при разклона за село Ралево на пътя Плевен-Ловеч Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Форумът ще се проведе на 29 и 30 май в Конгресния център до Морска гара
Защо всички в Италия са срещу Мелони Защо всички в Италия са срещу Мелони Битката е всички срещу един Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Запазено е стълбището, по което Кевин се спускаше с шейна Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) В една от стаите тя видяла малка врата, която се намирала на височина метър от пода Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Ингъл бе вокалист и органист на групата, която е основава през 1966 г., и изпява 17-минутния им хит „In-A-Gadda-Da-Vida" Превърнаха резиденцията на президента в хотел Превърнаха резиденцията на президента в хотел Състои се от 6 просторни стаи, от които се разкрива зашеметяваща гледка към природата Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Въпреки натиска Будапеща ще продължава да блокира военната помощ за Украйна   Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Заедно трябва да изградим нова концепция за обща сигурност, каза той 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури  През уикенда лошото време отне живота на най-малко 23 души Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Израел веднага обяви, че отзовава своите пратеници в Дъблин и Осло Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия  Взривове разтърсиха контролирания от Москва Луганск
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня - Ех, колко е хубава пролетта, ама лошото е, че започват да излизат гадините. Днес например видях змия и гущер.
- Аз пък видях бившия си!
Виц на деня Виц на деня - Тате, може ли да гледам Евровизия?
- Не! Пусни си порно, като всички нормални деца!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори