×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Резнаха групичка на Лечков от апетитен имот до морето в Бургас


Резнаха групичка на Лечков от апетитен имот до морето в Бургас
Експертът Руска Бояджиева (вдясно) не успя да убеди Валентин Касабов, че едно НПО в един наш проект не е паразит от Сливен
23 Юни 2011, Четвъртък, 15:23 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ Снимки авторът

ГЕРБ пак опитва да вкара паразитите, които искаха да им дадем без пари преди 2 години сградите на 24-и пехотен полк в Бургас, предупреди Валентин Касабов от Независимите съветници, кметът Димитър Николов го подкрепи

С неприятни обвинения в корупция, заложена от ГЕРБ-Бургас в услуга на сливенския кмет Йордан Лечков  и визиране на конкретни имена от близкото му обкръжение, започна днешната сесия на Общинския съвет в Бургас.

Първата точка от дневния ред с нищо не предвещаваше скандала, който вдигнаха Независимите съветници от групата на Валери Симеонов. Точката бе формулирана витиевато и със сложни експертни термини: за „Създаване на нови и укрепване на съществуващи офиси за технологичен трансфер – по програма „Развитие на конкурентоспособност на българската икономика“. Никой не очакваше да стане дебат, а направо да се гласува. Тогава излезе формалният водач на групата на независимите Валентин Касабов и заяви следното:

„Тука ни се пробутва една неправителствена организация, наречена Агенция за регионално развитие и иновации, в която главни действащи лица са Атанас Павлов Иванов и Надя Йорданова Данкинова. Ако на вас нищо не ви говорят, господа, аз ви препоръчвам по-най-простия начин да щракнете Гугъл и да видите кои са те – хора на сливенския кмет Йордан Лечков и неговото протеже ямболския кмет Георги Славов. Същите тия хора преди две години с такава фирма опитаха да вземат за 10 години сградите на 24-и пехотен полк срещу наем от 100 лв. Усетихме ги и ГЕРБ си ги дръпна назад. Сега пак са допуснати да вземат нещо. Призовавам директорката на дирекция „Евроинтеграция“ на общината Руска Бояджиева да каже в какво точно се изразява ролята на тази НПО. И да добавя, че в организацията е включена и бившата зам.областна управителка от НДСВ в Бургас Мария Ценова, която блести в публичното пространство с това, че е едноличен търговец на обувки. Това е някакво паразитно звено“

Бояджиева после на дълго обясняваше, че става въпрос  за ремонт и оборудване на офиси в двуетажната сграда до Професионалната гимназия по автотранспорт в жк „Лазур“ - до самата Морска градина, на 200 метра от плажа, където да се настанят представителите на тази агенция, за да разясняват на гражданите как се печелят проекти по новата програма на ЕС, да консултират малки и средни фирми при кандидатстването и по-специално за интегриране на иновации.

Това съвсем изнерви опозицията, защото Бояджиева не беше убедителна, намеси се и нейна колежка, за да се  изясни ситуацията. Ставало въпрос за имот в „Лазур“, който е държавна собственост. В новото дружество, което ще се настани там, съдружници били Община Бургас и БАН, като въпросната агенция, заподозряна  в далаверата, има само 7,5%. Частното сдружение се оказа включено вътре без да е провеждан конкурс и без да е преминавало това през постоянната комисия на ОбС по евроинтеграция.

От групата на ГЕРБ мълчаха.

В крайна сметка кметът Димитър Николов взе думата и обясни защо е важно офисът да задейства бързо. Такива щяло да има още в столицата, във Варна, Пловдив и Русе. Ако ние спрем този процес, нашите кандидати по тази нова програма трябва да пътуват до Пловдив и Варна, което за него било голяма обида, тъй като градът ни вече ги изпреварвал по критерии спечелени проекти и визия на еврообщина.

„За да няма  съмнения – предлагам тези 7,5 % на неправителствената организация да се поделят между нас и БАН, а специалистите от общинската дирекция „Евроинтеграция“ да се заемат и да обслужват цялостната документация. Ще им стане още по-натоварено, но те ще се справят“, каза кметът.

Така всички гласуваха предложението на Николов. ГЕРБ също.

Нашите разходи за стартиране на проекта се покриват от предоставяне на сградата за бъдещия консултативен център.

В категории: Опозиция , Политика


5
Коментара
Стойте далеч от тези хора!
Стойте далеч от тези хора! 15/06/2024, Събота 21:20 0
Флагман.БГ Къпана питка от бабиния тефтер Къпана питка от бабиния тефтер 15/06/2024, Събота 20:20 0
5
Коментара по темата
5.
Мухахаха
27.06.2011 09:52:19
1
3
Ако сладурът Касабов ми каже адреса на магазина за обувки на М. Ценова, ще му купя оттам чисто нов, скъп, розов гейски чифт да му се радва.
От много години живея насред събитията, дето се вика, и в Царево много добре се знае кой какво има. Ценова търговец на обувки, муахахаха... думи немам. Тоз пеперуд Касабов не излага компромати, той си ги създава сам, на прима виста, за да бъде интересен на журналистите. Много му здраве от царевчани.
4.
Джорджо Армани
25.06.2011 19:27:45
0
0
Съвсем елегантно и аз да се изразя като долния колега- не осирайте всяко нещо
3.
Елегантян Костюмян
24.06.2011 13:39:25
1
1
Сега,

Аз не казвам,че Николов е кой знае каква стока/черноока/,но,да се плюе и сере на всичко - е не,моля ви - не така с рогите!

Касабов ,като е толкова отворен да вземе да каже кой го храни и кой му купува костюмчетата...нали така.

Не само да плюе по навик като едно добро зло куче на Валери:).
2.
Сливенски бяс
23.06.2011 22:07:22
0
4
Всичко трябва да се даде веднагически на Лечков. Само той заслужава. Който е против - да го пращат в Сибир.
1.
Бургаски бяс
23.06.2011 16:49:26
1
5
Хехе, тоз Касабов и той бясен като жена си!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бизнесмен загуби Ягуара си, седна да го кара надрусан с кокаин Бизнесмен загуби Ягуара си, седна да го кара надрусан с кокаин Общо с най-малко три коли е „забогатял“ автопаркът на бургаската полиция през последните няколко дни, предстои да бъдат пуснати на търг Автокъщи са на ръба на фалита след тежките градушки в последните дни, разпродават колите на безценица Автокъщи са на ръба на фалита след тежките градушки в последните дни, разпродават колите на безценица Най-тежка изглежда е ситуацията във великотърновското село Шереметя Д-р Ненков: Според политиците здравеопазването е добро, с едно обаждане те получават качествено обслужване Д-р Ненков: Според политиците здравеопазването е добро, с едно обаждане те получават качествено обслужване Негласуващите не наказват политическия език, а всички нас с това, че не заявяват своята позиция, смята той Тайната любов на Георги Парцалев, която го оставя опустошен Тайната любов на Георги Парцалев, която го оставя опустошен Георги Парцалев бил стеснителен, дискретен и сдържан човек, доста различен от образите си на екрана БСП призова Калоян Методиев да се откаже от депутатското място БСП призова Калоян Методиев да се откаже от депутатското място Това каза новоизбраният председател на парламентарната група Борислав Гуцанов Влакът Варна-Русе удари джип Влакът Варна-Русе удари джип 32-годишният водач от Ясеновец успял да излезе, преди влакът да връхлети БСП има нов лидер - бургазлия е БСП има нов лидер - бургазлия е Със 104 гласа „за” и 3 „въздържал се”, Националният съвет (НС) на БСП избра Атанас Зафиров за изпълняващ функциите на председател на партията От ОДМВР-Бургас с подробности за среднощната гонка, завършила с ранен полицай От ОДМВР-Бургас с подробности за среднощната гонка, завършила с ранен полицай Извършителят се издрива, но самоличността му е установена – 24-годишен криминално проявен софиянец Извънредно! Полицай под прикрите пострада тежко в Бургас след преследване на заподозрян Извънредно! Полицай под прикрите пострада тежко в Бургас след преследване на заподозрян Униформеният е командир на отделение в Пето РУ, ранен е тежко и е в болница „Славееви нощи“ за пореден път превърна Айтос в столица на фолклора (СНИМКИ/ВИДЕО) „Славееви нощи“ за пореден път превърна Айтос в столица на фолклора (СНИМКИ/ВИДЕО) Фестивалът е организира за 55-и път в парк „Славеева река“ и е второто най-значимо събитие за българския фолклор в страната
Съпрузи се натъкнаха на нещо много зловещо под старото си джакузи ВИДЕО Съпрузи се натъкнаха на нещо много зловещо под старото си джакузи ВИДЕО По-късно двойката, която купила имота през 2020 г., узнала, че няколко от съседите й също имат подобни тунели под домовете си 60-годишният Брад Пит иска още деца 60-годишният Брад Пит иска още деца Въпреки нарастващия разрив с децата му от Анджелина Джоли „Г-7“ размаха пръст на Изток „Г-7“ размаха пръст на Изток „Великолепната седморка“ поиска с декларация примирие за Олимпиадата в Париж Голяма трагедия разтърси футбола! Внезапно почина 26-годишен талант Голяма трагедия разтърси футбола! Внезапно почина 26-годишен талант Отиде си вратарят на черногорския национален отбор „Ел Ниньо” приключи, ред е на „Ла Ниня” „Ел Ниньо” приключи, ред е на „Ла Ниня” През изминалата година бяха регистрирани рекордни температури Тази световноизвестна звезда е на ръба, животът й се превърна в ад Тази световноизвестна звезда е на ръба, животът й се превърна в ад Джей Ло се хваща за всяка възможност, която би й позволила да поправи отношенията си с любимия Какво ще променят крайнодесните от "Национален сбор" във Франция Какво ще променят крайнодесните от "Национален сбор" във Франция Социологическо проучване на “Харис” от понеделник сочи, че антимиграционният и евроскептичен “Национален сбор” ще стане най-голямата сила след изборите, но може да не получи достатъчно депутатски места за мнозинство Ориенталски лукс: Пентхаусът за $100 000 на нощ, в който отсяда Бионсе (СНИМКИ) Ориенталски лукс: Пентхаусът за $100 000 на нощ, в който отсяда Бионсе (СНИМКИ) Той се намира в хотелски комплекс с 90 басейна, СПА процедури със злато и целодневен сервиз на шампанско В Гърция било евтино... Прочетете това и преценете дали е така В Гърция било евтино... Прочетете това и преценете дали е така 4 евро струва топка сладолед Съдът на ЕС глоби Унгария с 200 млн. евро за неспазване на миграционните политики Съдът на ЕС глоби Унгария с 200 млн. евро за неспазване на миграционните политики Това е възмутително и неприемливо, отсече Виктор Орбан
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Започваш много да ми харесваш, толкова си смешен и забавен...
- Ааа, т'ва е нищо. Ти гол да ме видиш...
Виц на деня Виц на деня - Защо казват на родния език "майчин"?
- Защото бащата не може да вземе ДУМАТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Делфинът е може би едно от най-интелигентните животни в света, но комарът все още е най-аплодиран!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори