×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Рашков: Искаме да направим сериозни структурни промени в МВР


Бойко Рашков: Искаме да направим сериозни структурни промени в МВР
ма изготвен математически модел, който ще приложим. Промените ще се правят с помощта на всички колеги от цялата страна и след обсъждане във вътрешната комисия в НС, каза Рашков
01 Април 2022, Петък, 15:15 ч.
Автор: Флагман.бг

Изпитвам гордост, че служителите на МВР успяха да осигурят провеждането на честни избори, заяви министърът

Не смятаме, че сме безгрешни. Много ясно виждаме къде имаме резултати и къде има какво да се направи. Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков след представянето на годишния отчет за дейността на Главна дирекция "Национална полиция", на което бе заедно с премиера Кирил Петков.

Министър Рашков посочи, че основната концентрация в момента е върху законовите промени в два аспекта - образуването на досъдебни производства и действия по разследването, относно които е прекалено формализирана процедурата между разследващите органи и съда.

Искаме да направим сериозни структурни промени в МВР - на централно и на местно ниво. Има изготвен математически модел, който ще приложим. Промените ще се правят с помощта на всички колеги от цялата страна и след обсъждане във вътрешната комисия в НС, обясни министърът, цитиран от БНТ.

Той апелира да не се спекулира с темата.Законът трябва да обслужва в голяма степен обществените потребности, а не един или друг. Ние сме в министерство, застинало с десетилетия. Промените в никакъв случай няма да спрат министерството да изпълнява основните си задачи.

Нямам нищо против - нека да се иска оставка на един или друг министър, на едно или друго правителство. Въпросът е всички ние да виждаме какво е състоянието на икономиката на държавата. В момента ние удовлетворяваме свръхочаквания, подчерта Рашков, като посочи като пример кризата с цената на тока у нас, военните действия и потока от бежанци като резултат от тях.

Всичко това е свързано с реакция на компетентните органи и за добро или лошо, е необходимо участието на МВР, обясни Рашков.

Той допълни, че има резултати на повереното му ведомство, които заслужават висока оценка. Като пример посочи провеждането на изборите - от охраната на урните, до охрана на СИК и т.н. Всичко това е ангажимент на МВР.

Аз смятам, че винаги, независимо кои са били на власт, винаги е имало желание на гражданите да се проведат честни избори и винаги имаше един политик, който излизаше след избори и заявяваше - аз пак ги бих. Но миналата година, след осигуряването на честни избори, бяха постигнати общественополезните резултати, които се очакваха. Изпитвам гордост, че служителите на МВР успяха да осигурят провеждането на честни избори.

От главния прокурор и бившите управляващи се разпространяват лъжи, за да бъдат представени като най-добри управници и други освен тях не може да има, заяви още Рашков, цитиран от БТА.

По думите му никой не е обърнал внимание как се изграждат магистрали у нас. Никой не се е интересувал как са изразходвани парите на българския данъкоплатец – законно или не. Продължаваме да разследваме как милиони са получавани в една банка за един ден. Стотици милиони изтичат в ремонти на язовири. Парите са отишли по договори на завишени цени, посочи Рашков.

От осигурени 80 милиона лева бюджет за ликвидиране на последствия при бедствия, докато напуснат властта, ГЕРБ са изхарчили 2/3 от този фонд за два – три месеца, каза Бойко Рашков и допълни, че МВР се натъква на разходи, които са учудващи. Той не сподели повече детайли, но уточни, че става дума за финансиране на „техни“ общини.

Българският народ се наслуша по темата за независимостта на прокуратурата, но това няма общо с неспазването на закона от прокуратурата и безнаказаността, коментира вътрешният министър. Той посочи, че главният секретар на МВР е сигнализирал инспектората на ВСС за това, че от 2018 година досега спецпрокуратурата не е придвижила 25 досъдебни производства срещу дейността на 25 престъпни групи. До момента отговор от инспектората няма, поясни Рашков.

Така никога няма да бъдем правова държава, няма да има върховенство на закона, ще има прокуратура, която винаги ще слага спирачка на МВР, посочи Рашков и допълни, че има над 100 случая, приключени от МВР, които с месеци и години стоят без движение в прокуратурата. Той обеща днес или утре този списък с казуси да бъде публикуван.


В категории: Политика


14
Коментара по темата
14.
Слънчеви градини
05.04.2022 14:36:32
0
0
МВР Е НАЙ ГОЛЯМАТА ПОЧИВНА СТАНЦИЯ.
13.
ohlxo
01.04.2022 23:17:00
0
2
Смешен, полвината щат в МВР са старци пенсионери и 90% телк диабетици.Първо обери тях, затлачилите системата безполезни старци и чантаджии по 6-тима началници на 1 бр полицай се пдат.Рояк пчели и тогава реформирай.МВР иска закриване и наново откриване с нов закон, 3-та категория труд и подбор от А до я.
12.
БЕЛОМОРКАНАЛ
01.04.2022 22:52:35
0
0
ИСКАМ ГЛАВАТА НА КАЛИН СТОЯНОВ!
11.
Весо
01.04.2022 20:22:28
1
9
Кви промени ще прави този-той не може пенсионерите да махне,щял да прави реформи.Сигурно не знае че например в пожарната е пълно с "пенсионери с оставане" и вече 7 год са на двойна хранилка и опъват по 4-5 бона на месец и няма нито едно свободно място за млади хора.......Знае,знаете ама не му стиска,сега ще ги изкара от МВР и като ги направи агенция шефовете ще могат да карат до 100 год.Щото така на 60 год компютъра ги изхвърля и и 10 год пенсия и заплата им са малко,искат докато са живи.
10.
А
01.04.2022 20:09:01
3
9
Веднага да бъдат освободени всички пенсионери в МВР,това го няма никъде по света,хем заплата,хем пенсия.
9.
Eманация на престъпността
01.04.2022 19:47:39
1
12
Е това изкопаемо, платено ухо на мафията!
Как се е сподобил с имоти за милиони с чиновническа заплата, ако не е получавал възнаграждения от мафията?
Типичен продажник
8.
Пешо кура
01.04.2022 17:58:45
9
13
Промените в МВР трябва да започнат от министъра . Дамаджана ти си първия.
7.
По-възмутен до 6
01.04.2022 17:21:52
2
10
Ми те младите си нямат понятие от нищо бе .
6.
възмутен
01.04.2022 16:51:02
12
13
Докато начело на МВР стои този безхаберник със закостеняло мислене никакви промени не чакайте. Толкова ли няма млади и можещи хора с потенциал, ами премиера и президента разчитат на този изфирясал старец.
5.
гражданин
01.04.2022 16:41:23
6
9
Някой каза през седмицата, че италианските полицаи били като манекени. А нашите са другата крайност - дебели, разплути тюфлеци. Нали покриват някакви нормативи? Или всичко е мижи да те лъжа.
4.
Верно ли е?
01.04.2022 16:32:19
9
20
Чашков щял да предостави имотите си?

"Оповестявам чрез любимата ми новинарска медия, че считано от днес
предоставям безвъзмездно един от 22-та си имота на семейства на
украински бежанци. Това е резиденцията ми в столичния квартал
"Американски колеж" от 700 кв.м., с 2 декара двор и 12 тоалетни. Правя
малка уговорка, че ще оставя отключени само две тоалетни, тъй като
подръжката им е изключително трудоемка, но това все пак е поносимо
спрямо големия жест, който правя и се надявам да им стигнат, още повече
че нямат моя капацитет...

Истината е, че бях трогнат от призива на издателя на ПИК Недялко
Недялков да подслоня нуждаещи се семейства и чак ме е яд, че не се сетих
първи, но бях много зает с арестите на Бойко Борисов и Владислав Горанов.
3.
Дамаджаната
01.04.2022 16:29:35
12
9
Този пак не е бил сам като ги е дрънкал тези глупости. Браво на ченгетата дето съпровождали урните на изборите. Каква всеотдайност, какъв професионализъм!!!!
2.
Иво
01.04.2022 16:24:50
6
23
Първо всичи пенсионери вън от МВРи поставяне на млади момчета.Те щесе справвт много по добре от тези тюфлеци неможе заплата и пенсия ГОСПОДИН МИНИСТЪР.
1.
дръж
01.04.2022 16:24:15
13
13
Дръж Рашков крадците от РЕРБ тоз позор за България.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори