×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сръбският президент предупреди България да не спира руския газ


Сръбският президент предупреди България да не спира руския газ
"България съобщи, че ще спре вноса на руски газ. Не съм сигурен, че това е толкова лесно за осъществяване", каза Вучич
20 Март 2022, Неделя, 20:46 ч.
Автор: Флагман.бг

В българското правителство няма съгласие по въпроса за договора с „Газпром”

Със заплашителен тон по време на поредната си предизборна изява сръбският президент Александър Вучич призова България да продължава да доставя на страната му руски природен газ, предаде БГНЕС.

"България съобщи, че ще спре вноса на руски газ. Не съм сигурен, че това е толкова лесно за осъществяване", каза Вучич при визитата си в Пожега. "Ние много просто казваме - искаме руски газ от Балкански поток. Вие ни доставете (газа, бел.ред.) до нашия газопровод, за което си плащаме, а това, което вие искате, си е ваша работа, това не е проблем за нас", каза още сръбският държавен глава.

Според него Сърбия трябва да получава руски газ, "защото страната му заплащала транзитните такси за газа от Русия, който минава по Турски поток през България".

Коментарът му е по повод изявление на българския финансов министър Асен Василев. "В настоящата ситуация преговори с "Газпром" няма да има. Има алтернативи. Старите тръби на трансбалканския поток. Там имаме капацитет около 20 млрд. куб. м и може да се ползва в двете посоки, на нас ни трябва 3 млрд. куб. м. Има доставки от Катар, Алжир. Това е общоевропейска стратегия. Следващите 1-2 седмици ще се обсъди на европейско ниво да се направи общ газов договор за целия ЕС. Очакваме през лятото този механизъм да заработи", каза Василев пред БНР.

ПРАЗНИ СЪНИЩА

"Изявленията на официалните лица от България, че няма да удължат договора за закупуването на газ от Русия, са празни сънища, защото няма от къде да запълнят газопровода освен от Русия", коментирал е директорът на държавното дружество "Сърбия газ" Душан Баятович пред проправителствената телевизия "Пинк".

"България не може да спре закупуването на руски газ, защото самата тя ще остане без газ. Лично считам, че това е политическо изявление, което се дължи на натиска срещу България, но това е и натиск срещу Сърбия и Унгария", допълнил е Баятович.

ЛИПСА НА СЪГЛАСИЕ

Междувременно стана ясно, че позицията на Асен Василев по въпроса не е позиция на българското правителство. Вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова обяви днес пред bTV, че тази тема не е била обсъждана в Министерския съвет, и съответно няма такова правителствено решение. Тя отказа да сподели каква е позицията на левицата по въпроса, преди социалистите "да се запознаят с фактите".

По-рано днес Василев отново обяви пред Нова ТВ, че преговори с "Газпром" няма да се водят, докато продължава войната. Той увери, че страната ни е подготвена да обезпечи на 100 процента нуждите си от природен газ, ако доставките от Русия бъдат прекратени. По думите му, това ще стане чрез доставки на азерски газ, както и вероятно чрез втечнен газ от страни като Египет, Алжир и Катар. 


В категории: Политика


35
Коментара
35
Коментара по темата
35.
Наистина ли този човек е толкова тъп
21.03.2022 16:09:01
0
2
Това, че газ минава през България за Сърбия не означава, че България не може да реши, че няма да го използва. Има едно кранче дето, ако решим ще го затворим и нашите хранилища ще останат празни. Другия да си заминава за Сърбия, всяка капка по пътя се отчита, кви глупости ми приказва тоя нерез. Единственото, което може да стане в случая е България да не използва руски газ, но да прибира кинти от това, че през нея минава синьо гориво за Сърбия. Изглежда интелектуалното ниво на обикновените сърби е близко до това на българите, тоест - около нулата. Те затова ни пикаят върху главите и ни лъжат, че вали дъжд.
34.
Асене ,
21.03.2022 13:58:30
3
0
Сигурен съм че не си прост и че нарочно ги приказваш тия глупости...за пред хората..т е американците щото другите не са хора...
Няма алтернатива България..просто няма...Имаше преди доста години но поради природна тъпота и продажност вече няма...
33.
Някой
21.03.2022 10:30:53
3
7
Целият цивилизован свят трябва да скъса връзките си с Москва завинаги.
32.
A пак
21.03.2022 09:41:02
3
7
Кютек в Сърбия сакаш ли?
31.
До къдя
21.03.2022 09:39:20
4
5
Я докарахме, да ни се перчи един льольо който не е в НАТО. Тоя още мисли, че на власт е Боко комисионна та. Алоу дръж се малко бе чиляк.
30.
Гад комунистическа
21.03.2022 08:17:47
8
10
За сведение на руските подлоги , Путлерофили, когато освободителната червена армия гнусните миризливите руски ватенки и ботуши са стъпили през 1944 г. на българска земя. По спомени на възрастните хора за грабели от хранителните продукти на хора гладните рашки са крадяли както в Украйна като гладни циганета . Това ако е справедливо и хуманизъм здраве му кажете.
29.
Мдаа
21.03.2022 07:55:24
7
13
Война се води от истински предани на България, а не продажни Путинофили гнусни комунета . В Сръбско-българската война се е водила от капитани хора на средна възраст през 1885 , а не от кабинетни генерали русофили , които ще продадат националните интереси на държавата. Тоя очилат смотаняк Вучич да си седи на ебаното дупе, че ще го командироваме в Сибир да чука камъни. Българските комундели са им по важни сръбските комунисти и Путин отколкото нашата държава, при инвазия първи ще избягат на Запад или ще се запишат в червената руска армия. Ще развяват руски знамена и ще рецитират Слава на Путлера ,на рашките слава.
28.
Изказвам мнение
21.03.2022 07:39:05
8
10
Тоя се репчи подкокоросан от Путин. Ако Путин ни удари от изток, както се очаква, този ще ни удари от запад, както Лукашенко нападна Украйна от север. Така че войната ни е в кърпа вързана. Не знам как ще се развият нещата на изток, вероятно трябва да бъде оставен на съюзниците, но ние трябва да му натрием на този сурата, както сме го правили винаги досега.
27.
До 23
21.03.2022 00:56:28
3
17
Много точно!Всички яростни “десни” са изкендзани от БКП и ако утре не дай си Боже руснаците стъпят тук,тези от тях,които не са успяли да избягат първи ще хукнат с руски знамена,хляб и сол да се кланят и мазнят на новите господари.Ще носят порттрета на Путин и ще пеят Катюша,защото както родителите им така и те са продажни помияри!
26.
Смях
21.03.2022 00:45:39
10
18
Да питам всички т.нар. евроатлантици,чиито идоли са до един пребоядисани комуняги,които реват на умряло срещу всичко свързано с Русия.Нищо,че допреди 30 год. те и предците им са се гъзили и клели във вярност на СССР.Примери:Плевнелиев,Боко,Костов,Сашо Йорданов,Сомомон Паси,крадлата Елена Поптодорова и всички от т.нар дясно,които се сетите.Готови ли сте да плащате 5 лв за литър гориво,3-4 лв за хляб и всички останли стоки?
25.
Руските подлоги
21.03.2022 00:09:49
15
14
Опряха до шумадийските свини да плашаг с тях. Нема веке руски газ баце,нема комисионни,вучич да иде пти шефката му лесбийката да му пъхне отзад милион алъйх роз
24.
До 11
20.03.2022 23:02:07
2
18
Защото диванните умници са гледали много американски филми и си вярват, че като напишеш мнение , различно от тяхното и някой ( кой тоя някой, аджеба никой не знае!) им превежда рубли по сметката в дск тутакси, затва. А и да си горд балкански американец днес е престиж. Нищо, че амреиканеца, всъщност не знае къде е Украйна на картата ( и никога не е знаел и не му пука да разбере и няма да разбере) и си мисли, че Европа е една държава.
23.
Соломон Паси
20.03.2022 22:57:05
10
14
Само да припомня, че ние атлантиците, ВИНАГИ сме подкрепяли БКП и ДС срещу България и българите. Защото ВСИЧКИ атлантици произлизаме от БКП. И аз, и Плевнелиев, и Борисов, и Цветанов, и Дайнов...
22.
Кики и Асанчо на какво са
20.03.2022 22:12:36
13
17
Cещам за двама братя, семейна къща на 2 етажа.
Този от първия етаж се надрусал почти както нашите и позвънил на брат си от втория етаж,
да го осведоми, че е решил да събори първия етаж, защото можел и бил негов!!!
Та и нашите подлоги на мафията, които за 2-3 секунди продават газ за милиони на далавера, щели да се правят на мъже и да затворят тръбите, защото нямало да подпишат договори....
В ПУЦ-а на Харвард не са ли ги изучили поне малко, явно и там само купон и друсане е било, на таткова ДС издръжка!
21.
На тези все някой им е виновен
20.03.2022 22:10:51
13
8
Като ги слушам придворните на 4ерепа, които са управляващи в момента и още малко, се сещам за двама братя, семейна къща на 2 етажа.
Този от първия етаж се надрусал почти както нашите и позвънил на брат си от втория етаж, да го осведоми, че е решил да събори първия етаж, защото можел и бил негов!!!
Та и нашите подлоги на мафията, които за 2-3 секунди продават газ за милиони на далавера, щели да се правят на мъже и да затворят тръбите, защото нямало да подпишат договори....
20.
Лорер и компания пИдали
20.03.2022 22:07:34
10
8
Като ги слушам придворните на 4ерепа, които са управляващи в момента и още малко, се сещам за двама братя, семейна къща на 2 етажа. Този от първия етаж се надрусал почти както нашите и позвънил на брат си от втория етаж, да го осведоми, че е решил да събори първия етаж, защото можел и бил негов!!!
Та и нашите подлоги на мафията, които за 2-3 секунди продават газ за милиони на далавера, щели да се правят на мъже и да затворят тръбите, защото нямало да подпишат договори....
В ПУЦ-а на Харвард не са ли ги изучили поне малко, явно и там само купон и друсане е било, на таткова ДС издръжка!
19.
Простото и Кокорчо на 2 линии
20.03.2022 22:02:36
9
9
Като ги слушам придворните на Черепа, които са управляващи в момента и още малко, се сещам за двама братя, семейна къща на 2 етажа. Този от първия етаж се надрусал почти както нашите и позвънил на брат си от втория етаж, да го осведоми, че е решил да събори първия етаж, защото можел и бил негов!!!
Та и нашите подлоги на мафията, които за 2-3 секунди продават газ за милиони на далавера, щели да се правят на мъже и да затворят тръбите, защото нямало да подпишат договори....
В ПУЦ-а на Харвард не са ли ги изучили поне малко, явно и там само купон и друсане е било, на таткова ДС издръжка!
18.
edin
20.03.2022 21:55:13
9
15
Да му пратим нашия гълъб президент Румен Радев да се разберат. Сърбежът да осигури една малка стайчка за срещата и там да се загазоват двамата.
17.
546Y569
20.03.2022 21:49:23
18
20
Тоя пръдлю да не се обажда че само сега ни е до него. Колкото газ сме платили толкова ще си оставим за нас. Ако още веднъж се обади може и нищо да не получи. Ако има нещо излишно тогава ще ги пуснем за Сърбия и Унгария -двамата путинисти там да се разбират как ще ги делят
16.
Български
20.03.2022 21:43:50
14
30
Празни приказки. Никой няма да спре руската газ. Тези бг политици са пълни глупаци. То кой им вярва вече.
15.
Хахихааа
20.03.2022 21:37:29
11
23
Дрън Дрън на гол тумбак чифте пищови българска му работа :)))))) :))))))))
14.
До 7
20.03.2022 21:27:37
4
15
Да така е ,за малките пръдльовци , пъпчиви, седнали зад компа и великите възрожденци. Майка си и баща си ще предадат, a се очаква от тях да защитават националните интереси на държавата в бъдеще.
13.
Ишики
20.03.2022 21:27:16
27
33
Докато тази смачкана държава Русия, нейните 30 олигарси, начело с ниското и импотентно мекотело Путин, не спрат да се държат като господарите на света (въпреки че руската техника е най- изпадналата в цял свят) - никой няма и не трябва да търгува с тези мръсни лисици. Точка.
12.
rot
20.03.2022 21:25:45
11
18
МОдераторите, защо изтрихте 3-ти коментар? Знаем, че сте на страната на путин, ама да знаете че има и мнения различни от вашите!!!
11.
Bbb
20.03.2022 21:24:55
11
39
Защо всички които имат мозък в главата си и защитават националните интереси на собствените си държави независимо от евроатлантическата пропаганда която ни залива ежеминутно се псуват и се изкарват като най големите глупаци и русофили?
Оказа се че целият западен свят търгува с Русия заради интереси и печалба.
Само олигофрени и слабоумници могат да делят хората на русофили и русофоби.
10.
Мм
20.03.2022 21:19:16
17
32
Вучич оди на уи на Путин и е казвай на България какво да прави да не се наложи пак от Бургас да бягаме до сръбската граница Маи си забравил че не сме лесни
9.
...
20.03.2022 21:19:04
17
35
Минаваха през наша теротория руски оръжия за сърбия, години наред. Лично подписано от Каракачантов. Направихме им газопровод, 3 милярда наши пари. Сега ще на заплашват. Ето до какво доведе великия Боко Картуната. Разчеканти сме като печено пиле.
8.
Йдйдй
20.03.2022 21:15:04
33
32
Споко,до есента няма да го има това правителство.Газ от Русия ще има.Z
7.
До 4
20.03.2022 21:15:01
9
29
Какво да плащат колега!! Това са 16-годишни пръдльовци, на които бабите им дават стотинки за баничка и боза сутрин!! Флагман отдавна е място само за такива комплексарчета. Тук сериозни теми не могат да се обсъждат, какво можеш да си кажеш с един пъпчив дрисльо!
6.
Мдаа
20.03.2022 21:14:10
24
38
За русофилите е вярно ,те обичат повече чуждите комунисти и Путин повече от България. Първи ще се запишат в червената руска армия срещу българския народ. И ще има слава на Путлера, на рашките слава.
5.
мислещ
20.03.2022 21:12:17
26
39
Какъв глад ни чака, не е истина! Важното е маломните слуги на САЩ да са доволни! А дали са доволно обикновените хора, няма никакво значение за тях!
И си купете дебели зимни дрехи, че другата година ще са дефицитна стока на баснословни цени! Това по въпроса с руския газ и фанатазиите на оня идиот Василев, че сме щели да купуваме газ от алтернативни доставчици!
4.
111
20.03.2022 21:09:19
21
34
Ще му се нацяпя очилата още малко ако се зъби и ни обижда. Войната водена от капитаните ако не си я спомня, ще му е припомня, за един ден ще му прегазим малката измислена територия. Очилат шнорхел , гаргамел сплескан дришльо.
3.
K
20.03.2022 21:06:25
23
40
Чета коментарите и искам само да попитам - готови ли сте пишещите да плащате четворна цена за продуктите в магазина при същите заплати? Заплатите ще са същите защото има само растящи разходи в производствата без растящи нетни потоци които да доведат до по-високи доходи!
2.
ОЩИПСИ...
20.03.2022 20:54:07
13
26
Тояя пакк от къде появи....
1.
Йор
20.03.2022 20:53:22
22
52
Сега всички русофили-безродници ще скочат да защитават вучич!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори