×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Свлачището ще погълне ли плаж Алепу, ако съборят подпорната стена? РДНСК – Бургас чака експертиза


Свлачището ще погълне ли плаж Алепу, ако съборят подпорната стена? РДНСК – Бургас чака експертиза
След експертизата за строежа на плаж Алепу ще бъде изготвен проект, а ДНСК ще издаде доброволна заповед за събаряне, обясни директорът на РДНСК-Бургас Янчо Райков
16 Март 2022, Сряда, 10:21 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Много внимателно трябва да бъдат прецизирани действията, за да не се активизира то, обясни инж. Янчо Райков

Възложено на Университета по архитектура, строителство и геодезия изготвяне на техническа експертиза за строежа на плаж Алепу. В момента той изпълнява функцията на подпорна стена. Това каза в интервю за „Твоят ден“ по NovaNews директорът на РДНСК-Бургас инж. Янчо Райков.

„Много внимателно трябва да бъдат прецизирани действията, които да бъдат извършени спрямо строежа, като първо трябва да се запази неговата пространствена устойчивост и второ да продължи да изпълнява функцията на подпорна стена. Иначе ще бъде активизирано съществуващото свлачище“, предупреди той.

Много е рано да се каже какво ще се случи с укрепителното съоръжение, уточни кореспондентът на Нова телевизия Цеца Алексова. С решение на Върховният административен съд от 16 ноември 2021 г. разрешителното за строеж бе обявено за нищожно, припомни тя. 

След като се изготви техническа експертиза, ще се вземе решение дали да се премахне незаконния строеж.

Според инж. Райков, срокът за изготвянето й е неясен.

„Тя ще оцени съществуващия строеж и ще се каже до каква степен съоръжението може да бъде премахнато. Ще бъде изготвен проект за премахване, а ДНСК ще издаде доброволна заповед за събаряне. Ако това не се случи, ще бъде принудително", обясни той.

Според инвеститора Стоян Василев премахването на дори малки елементи от него ще  активира свлачище. "Може да се стигне до непоправими щети. Свлачището ще се активизира отново и тогава не знаем какви ще са последствията. Смущава ме, че за пореден път не съм уведомен за действията, които се предприемат. Разбирам за това от медиите“, сподели той.

Учудвам се, че се започва процедура по чл. 225, а както г-н Райков коментира, това трябва да стане след експертизата, която се изготвя в момента, добави Василев. 

„Вероятно на следващ етап инвеститорът ще бъде уведомен, т.е. трябва да има нещо, за което да бъде информиран“, заяви пък шефът на ДНСК – Бургас.  

„Не може да се посочи срок, защото е дадена възможност да се обжалва всеки административен акт. Не мога да прогнозирам какво ще се случи“, каза още той.


В категории: Созопол


14
Коментара
Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
14
Коментара по темата
14.
Виктор
18.03.2022 00:57:56
0
3
Чудят се как да замаскират далаверата и строежа да остане. Мафия
13.
Право на отговор
17.03.2022 14:26:39
1
1
Към 11.....Ще има.не статия а сграда ...и то законно...за статия вероятно не...
12.
*********
16.03.2022 19:35:33
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
11.
Фрегатата
16.03.2022 15:46:14
0
5
Понеже изтрихте коментар 7, да попитам и аз–Ще има ли статия за сградата на мястото на фрегатата /естествено със заключени коментари/, за да знаят хората, които живеят в Бургас /то вече Бургазлии няма/ каква радост им подготвят от милеещата за града Община.
10.
Tsatsata
16.03.2022 13:47:08
0
15
Там свлачище няма ...
Има срутище, което се получи по време на строежа на в.к."Св.Тома" ! Вероятно от тежките строителни машини на ГБС (Главбулгарстрой), изпълнителя на селището!
В генезиса на тази "подпорна стена" която сега е спорна пак стои ГБС .Тяхна фирма го започна и после почнаха да си го препродават!
Получи се абсолютно нарушение на юридическия постулат че:
"Никой не може да извлича права от собственото си противоправно поведение"!
9.
Архи
16.03.2022 13:39:04
0
1
Янчо е пич, пълна подкрепа!
8.
Созополия
16.03.2022 12:59:00
3
8
ТОЗИ СРАМ НЯМА ЛИ ?
НЕЩАСТНИК.
КОЙ ТЕ СЛОЖИ ДИРЕКТОР НА РДНСК ?
7.
*********
16.03.2022 12:15:01
0
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
ала бала
16.03.2022 11:59:49
0
12
Има ли регистрирано свлачище там? Може ли да се преработи строежа като подпорна стена без хотел върху нея?
5.
Къде е Директора
16.03.2022 11:37:16
1
11
на РДНСК Милен Ненчев ?
4.
Бойко Борисов
16.03.2022 11:06:25
1
17
Това е къщичка , там ще люпят птички
3.
Трол
16.03.2022 10:59:23
0
23
Добре, че от другата страна е блато. То спаси този райски плаж от лапите на мутрите... Той и комлекса до подпорната стена беше спорен, но в крайна сметка го построиха.. На фона на бетонния призрак, които се намира съвсем наблизо...
2.
Българина
16.03.2022 10:53:00
0
27
Така ами.
Друго си е да го укрепят с някой 10-етажен хотел.
ДВЕПМ.
1.
Някой
16.03.2022 10:44:24
0
46
Ясно, ще го оставят! Щом смениха статута на незаконния строеж отново на укрепително съоръжение, значи е мнооого опасно да се събаря!
Много свлачища много нещо! Добре че укрепиха брега в последните години с бетонни укрепителни съоръжения (хотели), че както бше тръгнало, Ямбол щяха да станат първа линия!
Измамник до измамника майнольо!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват
Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори