×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Селяни хващат автомати срещу нетърпим цигански терор в Равнец


Селяни хващат автомати срещу нетърпим цигански терор в Равнец
Пунктатът за метали допълнително нажежи страстите в селото, циганските банди са същинска напаст за хората
Тема в развитие
виж още
скрий
14 Юни 2011, Вторник, 17:28 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, Видео Добромир ДОСКАЧАРОВ

Окрадоха им като хуни даже тиганите и лопатките за боклук, кметът Христо Колев иска спешно охрана и вечерен час за ромската махала

Бургаското село Равнец ври и кипи, хората са готови да хванат автомати, търпението им се изчерпва, тъй като са подложени на системен цигански тормоз от месеци. Десетина тъмнокожи младежи от ромската махала като хуни вгорчават живота на местните жители като влизат в къщите им и крадат всичко, до шушка. Циганите задигат поголовно всичко- тенджери, тигани, метални колчета, домати, кокошки, лопатки за боклук, дори чехли, обувки и всичко, до каквото се докопат. Самотни старци са плашени и унижавани в собствените си къщи и дворове и никой няма вяра, че нетърпимият терор може да бъде прекъснат. Затова и днес цялото село Равнец посрещна вместо с тъга – с облекчение новината, че един от най-големите бандити в селото - Стефан Калото е починал предната вечер. Калото е бил страшилище за местните жители, никой не е могъл да опази покъщнината си от него.

Разказите на хората в Равнец за случващото се там просто са страшни и придружени с много болка. Възрастните хора са вцепенени от страх, баби и дядовци са направили всевъзможни изобретения, за да залостят по-добре вратите на дворовете си, оградите им са обримчени и с бодлива тел. По-младите хора са готови да стигнат до саморазправа, за да спрат циганските набези.

 „Ще се стигне дори до жертви, но не може повече възрастните хора да търпят този геноцид. Ромите ходят на групи, около 14-15 годишни са и крадат откъдето им падне. Ние сме млади и често сме тук и въпреки това не се спират и в нашия двор да влизат, но съседката леля Веселина е просто съсипана, преви се на две жената, преди дни

пак и спряха тока, защото й откраднаха кабелите”

, разказа гневен Росен, който има къща близо до центъра на селото.

„На мен ми взеха ракията 40 литра, целия ми труд отиде по дяволите, вземат олио, брашно, всичко, което намерят. И това се случва не само, ако забравим нещо на двора, а не се посвеняват да влизат и директно вътре. Аз лично знам, че мен ме окраде Стефан Калото, казах му няколко пъти, че далеч с това занимание няма да стигне и ето – почина. Десетки пъти съм говорил с полицаите тук, дори не искат да ни чуят, нищо не се променя”, разказва вече загубил всякаква надежда в какъвто и да било държавен орган Димо Пенев. Докато той говореше как вече  не излиза и на метри от къщи без да заключи, още три други старици се оплакаха от ромските банди. Докато жените с треперещи ръце показваха как от прага на стаите им са изчезвали чехли, по пътя премина каруца с двама млади цигани в нея. „Ето ги, пак тръгват за плячка някъде”, коментираха хората. Осемдесетгодишната Донка Минчева заключи: „Това е по-лошо от турско робство, което изживяваме тук”.

Няма българин, живеещ в селото, който да не е изпитал на гърба си циганските кражби.  Хората са хващали бандитите на мястото на престъплението и са чували отсреща: Ако млъкнеш – ще те пребием.

Набезите на мургавите крадци съвсем побъркаха селото от няколко месеца, когато сливенска фирма за изкупуване на черни и цветни метали е отворила филиал там.

Мигновено

започнали да изчезват всякакви тенджери и цели печки

, а другата голяма „слабост” на Равнец – бившето военно летище е буквално опоскано. Доскоро циганите бяха пожалили поне огромните врати на хангарите, където до преди години са били съхранявани самолетите – гордост за българската авиация. До преди месеци поне те стояха непокътнати, вероятно защото са твърде тежки. С откриването на пункта в селото обаче и те вече са съборени и е съвсем очевидно, че скоро ще бъдат напълно разфасовани.

Иван Стоянов е човекът, който изкупува металите в равнец, той живее в Бургас, но е от Равнец. Твърди, че не може да вземе откраднати тенджери и  тигани, тъй като хората от селото веднага биха си ги познали. „Изкупувам железа за 0,30 лева на килограм, защо ми трябва сам да влизам в капан. Ако някой се опита да ми продаде метална табела или улично кошче съм застрашен да откарам акт от 5000 лева, имам ли сметка”, каза Иван, но в двора на пункта му беше пълно с домашни вещи и докато нашият екип беше там на опашка чакаха две пълни коли с битови предмети. Иван Стоянов обаче призна, че  все пак не може да се разбере коя вещ е крадена или не. „Ако ми докарат цял самолет от летището – няма да го изкупя, но ако има желязо, нарязано на парчета, не мога да го позная”, каза той.

В циганската махала в Равнец първоначално изтръпнаха като зададохме въпроси за кражбите в селото. Компания млади роми в местното кафене видимо се стресна като ги запитахме кой краде в Равнец. За сметка на това обаче друга банда от 7 мургави младежи се държа нагло и заяви, че българите крадели един от друг и че само набеждавали тъмнокожите си съселяни вместо да оправят дупките по улиците.

Кметът на Равнец Христо Колев е готов да въведе частна охрана да бди над селото. „Много по-лесно лесно ще направим магистрали, водоснабдяване, ремонти на улици, църкви, въпреки, че няма пари, отколкото да се справим с тези кражби. През последните месеци те зачестиха, откриването на пункта за изкупуване на черни и цветни метали способства за това, защото стана много лесно – крадецът влиза в двора, взема каквото види и отива да го продава, без да се налага дори да търси транспорт. Взема 3 или 5 лева и след два часа пак прави същото. Сред хората наистина има голямо напрежение. Примерно чичо Иван или леля Пенка се събуждат сутринта и виждат, че им я няма вратичката, мотичката, казана или тавите. Случвало се е хора сутринта да готвят на печка, да излязат и да се върнат на обяд и да видят, че им я няма”, каза кметът Колев. Той смята, че за да се справи с нагнетената ситуация е нужно да се вземат кардинални мерки.

„Силите на полицията не стигат,

има една патрулна кола, която обикаля девет села.

Примерно тя е някъде в Миролюбово, когато аз се обаждам да им кажа на полицаите, че на някого са му изчезнали кокошките или прасенцето и ми отговарят, че утре ще дойдат, когато вече е твърде късно. Тези хуни - крадците не се съобразяват с никого. Полиция и жандармерия направиха една акция, но тук трябва да има непрекъснато униформено присъствие. Аз имам решение на въпроса и съм сигурен, че 3 минути след вземането на мерките, които предвиждам - една кражба няма да има”, каза Колев. Той смята, че ситуацията ще стане поносима с частна охрана от 7 души, които да обикалят и пазят с автомати селото. „Те ще стоят на входа на циганската махалата и ще преглеждат всяка каруца. За ромите се въвежда час – 16,30 зимно време, от който нататък никой да  няма право да излиза. Охранителите имат право да арестуват за 24 часа, преди години пробвахме тази схема и проработи, за цяла година имаше откраднато едно агънце за Гергьовден, при това откриха крадеца”, каза кметът Колев.

На какъв тормоз са подложени хората в бургаското село Равнец - вижте във видеоматериала




В категории: Разследване


11
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
11
Коментара по темата
11.
Maika ti
02.05.2014 15:34:26
2
0
Kak moje po zakonen nachin balgarinat da opazi imushtestvoto si?Vapros kam policiata i advotkatite.
10.
hitler
05.12.2012 02:09:42
0
4
Цигани умрете!
9.
гошо
27.09.2011 10:18:22
0
5
къдее.тука закона за защитата на частната собственост...
8.
Иван
10.09.2011 23:01:48
0
4
Не мога да разбера защо се е допуснало изобщо да се стигне до тука в другите държави ги изгониха а ние дори ги приемаме България да не е някво сметище да прибира боклуците на Европа!!Тая напаст няма право да обитава тази свещенна земя и най-малко да се гаври с народа ни!!!Може да ме помислите за луд но аз напълно подкрепям идеята на Хитлер смърт за геноцида да живее чистата раса ако си отворите очите ще ме разберете!!!
7.
БЪЛГАРИН
30.07.2011 23:20:59
1
13
БРАТЯ БЪЛГАРИ,ДА СЕ ВДИГНЕМ ВСИЧКИ СРЕЩУ ТАЗИ МРЪСНА И ЖЕСТОКА ЦИГАНСКА СГАН! САМО СЛЕД 10-15 ГОДИНИ ТЕ ЩЕ СА ДВОЙНО ПОВЕЧЕ И НИКОЙ НЯМА ДА МОЖЕ ДА ГИ СПРЕ!
6.
me
20.06.2011 14:21:50
1
5
...баси държавата!
5.
mazniq
16.06.2011 21:52:58
1
5
daitemi avtomata na men.
4.
Светла
16.06.2011 21:17:13
1
5
....а аз се чудя кой ми отрови кучето????Ето го отговора!!!!!Пречело им е да влязат в двора!!!Една бомба в циганската махала,ще оправи нещата!!!
3.
Светла
16.06.2011 21:14:18
1
5
Ужас!Това нагло и безскрупулно население-циганите, са най-голямата напаст!!!Няма по-отвратителни и противни хора от тях!А да не говорим за прелитащите им каруци по улиците...и ще ми говорят, че били разбити?!!!Незнам дали има спасение от тях,но съм силно обезпокоена за сигурността на семеъството и къщата ми там!!!Дано да се вземат някакви мерки!
2.
ravnec
16.06.2011 18:39:43
1
2
to4no tezi cigani,koito ste si snimali kradat nai mnogo.Vsqka ve4er s karucite osobeno tozi Isus
1.
GALI
16.06.2011 10:56:15
1
7
AMI DA AMA DA SE VIDIAT POLITICITE DO KUDE NI DOKARAXA.I NE DA ZALOVIAVAT NIAKOI BULGARIN DETO SE E SANORAZPRAVIL S GADNITE MANGALI AMI ZA NAGRADA DA IM DAVAT PO EDIN AVTOMAT DA MOJE ZA SLEDVA6TIA PUT NE SAMO DA SE SAMORAZPRAVIA AMI DA GI IZTREBI DO KRAK.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори