×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

МГЕРБ да манипулира първите места в листата? Не допускам


08 Юни 2011, Сряда, 16:02 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА

Обсъдихме възможността гражданите да посочат на кои от 82-мата номинирани кандидати за съветници да се доверят

Заради скандала с гласуването на номинациите за листата на ГЕРБ, който се разрази на общинското им събрание и който бе отразен единствено от besove.bg, в понеделник вечерта областният шеф депутатът Димитър Бойчев е свикал актива на съвещание какво да се прави оттук нататък, за да се предотврати разцеплението в партията.

Ние написахме, че младите членове напуснаха залата, когато разбраха, че номинираните от клубовете 82-ма кандидати за съветници няма да се гласуват поименно, а  анблок, което на практика обезсмисля цялата процедура. Под нашата публикация се появиха десетки коментари, разкриващи срамни вътрешни междуособици в битката за домогване до властта. Лъснаха и отделните враждуващи лагери, както и лидерите им.

Фактът, че съвещание на актива е свикано в понеделник, говори, че в ГЕРБ все пак има демокрация, защото ето какво е обсъждано в офиса на ул.“Конт Андрованти“ 5, разкрива ни го една най-важните и дейни фигури на ГЕРБ – водачът на групата общински съветници Диана Йорданова:

- Г-жо Йорданова, разбрахме, че в ГЕРБ има нагласа да се обсъди и преразгледа взетото решение на общинското събрание преди две седмици, с което пращате анблок 82-ма номинирани за съветници да бъдат подредени от Изпълнителната комисия в столицата. Вярно ли е това?

- Не само е вярно, но е факт, че в понеделник вечерта проведохме заседание с всички председатели на клубове, модератор бе г-н Димитър Бойчев. Обсъдихме възможността гражданите на Бургас да подредят листата, да им се даде това право, за да няма съмнение – никакво, че ние сме партия, която държи на демократичните принципи. Сигурна съм, че подобен прецедент в демократична България няма.

- Как си представяте тази подредба – като предварителни избори в секции, по подобие на президентските в „Синята коалиция“?

- Тези подробности не са обсъждани, предстои да се обсъдят, имаше различни предложения.

- Г-жо Йорданова, сети ли се някой на това съвещание, че  младите – най-недоволните от случилото се на злополучното събрание, могат да активират такава маса от избиратели, че първите ви 20 места в листата да са само техни хора?

- Не, не сме дискутирали върху това, което ме питате, защо смятате, че е възможно?

- Защото те, младите – от „Младежки глас“ и от МГЕРБ, са навсякъде в интернет, могат да създадат такива групи във фейсбук за разгласа и за призив за кого да гласуват, че просто на г-н Бойчев му е бедна фантазията какво може да се получи.

- Не, наистина не сме обсъждали подобна ситуация. Но аз не допускам, че младите са способни на подобна манипулация. Вярвам им.


В категории: Власт , Политика


17
Коментара
Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 3
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
17
Коментара по темата
17.
Румен
10.06.2011 11:57:56
0
4
изключително антипатични особи с се натикали в ГЕРБ Бургас, болните им амбиции за какво ли не миришат от километри.С такива недостойни хора не бих си пил дори кафето, не виждам в тях някякви достойнства 0 нито човешки качества, нито професионални.Наблъскали се в някаква смотана временна конюнктура да направят някой лев и да докопат някоя службичка пиклива.Колко са жалки и нищожни, ама те не го осъзнават.Нямат дори акъл за това.
16.
Саня
10.06.2011 08:08:59
0
2
Дианче, вижте там с Бойчев как да преодолеете разцеплението,че идват избори
15.
К. Сотиров
10.06.2011 01:55:42
1
2
В последните две изречения е най-голямата грешка на Йорданова. Явно само тя още не се е убедила какъв коварен манипулатор е Тошко Йосифов. Ако поиска така може да обърка главичките И на МГЕРБ, И на Младежки Глас, че да ги накара да намразят и собствените си майки.
14.
идеалист
09.06.2011 14:53:30
5
1
към автора: г-жа Касабова, Сдружение "Младежки Глас" е НПО ако това Ви говори нещо. Да, в сдружението членуват хора от МГЕРБ, но недейте да си правите грешни изводи от това. Уважаема г-жа Касабова МГЕРБ, не може и няма да допусне да се случи подобно нещо. Престанете да подливате масло в огъня и разберете най сетне, че МГЕРБ е едно и "Младежки Глас" е съвсем друго. Чудя се защо винаги правите така, заради интригата ли, какво искате да постигнете или заради спорта наречен "журналист".
До всички останали, Диана Йорданова не е самозабравила се, за разлика от г-н Бойчев. Тя е и си остава идеалист със морал и етика. Престанете да пишете и коментирате за човек, които не познавате и престанете да се вживявате много.
13.
Валентин
09.06.2011 12:59:16
2
2
Поздравявам Г-н Димитър Бойчев ако действително е предложил такава демокрация в Бургас. Показа ни на всички, че е мислещ човек и не му е безразлична тази партия. Тодор Йосифов няма да може да противодейства, защото сега ги хванахме така натясно че няма да посмеят да манипулират
12.
Социолог
09.06.2011 10:29:49
0
4
Абе, той, Бойчев, излезе със същия номер уж, че ще има допитване за листата за депутати и накрая си я нареди както си искаше. Не се заблуждавайте хора! Листата вече е готова, а всичко останало е пушилка. А разцеплението на ГЕРБ е факт, и то не само в Бургас, а във всички общини.
11.
Калъп
09.06.2011 09:29:22
0
2
В листата на ГЕРБ е Недялко Кирезиев който беше на сд9ружение БГК, но после изчезна. Той поне е харизматичен и ще сложи край на въпроса кой е по по най.
10.
Саня
09.06.2011 09:24:42
0
6
Да,да, ГЕРБ Бургас е разцепен заради болни амбиции и мераци кой е по по най
9.
Светла
09.06.2011 09:22:45
0
3
Диана Йорданова беше готина но се самозабрави, като всеки, който влезе във властта.
8.
Радосвета Симеонова
09.06.2011 01:53:38
0
1
те ако МГЕРБ и <Младежки Глас> решат да се активизират, заедно с останалите организации, които хората на Йосифов окупираха напоследък, не 20 а 40 съветника ако решат ще си вкарат на първите места. Нормално. Учудена съм дори как може да предложат такава крайна демокрация, но щом са преценили... Лично на мен са ми интересни и тези образи от НДСВ, които преди бях там като редови член, бяхме наистина доста, а сега Кенов е останал с половин дузина хора... жалко
7.
Саян в оставка
08.06.2011 23:00:40
0
2
Насе, мило, вярно, че съм в оставка, но приемам в частния си кабинет, ела душичко моя, има хапченца за теб, въпреки че те разбирам, г-н бойчев е красив, модерен, умен, интелигентен /не знам как още не е хварал докторат за опашката/, с визия за бъдещето и невероятен потенциал! абе просто... ела ще си разделим хапчето
6.
Саян в оставка
08.06.2011 23:00:40
0
2
Насе, мило, вярно, че съм в оставка, но приемам в частния си кабинет, ела душичко моя, има хапченца за теб, въпреки че те разбирам, г-н бойчев е красив, модерен, умен, интелигентен /не знам как още не е хварал докторат за опашката/, с визия за бъдещето и невероятен потенциал! абе просто... ела ще си разделим хапчето
5.
Наска
08.06.2011 22:34:37
9
1
много ви е яд на г-н Бойчев, но ще видите като излезе първи в класацията като най- желан общински съветник. Хората го боготворят. Г-н Бойчев, дръжте се, ние хилядите сме с вас!
4.
Коста
08.06.2011 20:35:58
4
0
Това за обсъждането на кандидат съветниците от страна на бургазлии го предложи Бойчев!
3.
комарджия
08.06.2011 19:01:01
1
5
хайде сега да се обзаложим дали ще направят герб бургас отворени избори за бургазлии или не. аз залагам, че няма:)...дали има желаещи да заложат на обратното?
2.
тодор
08.06.2011 17:32:26
1
3
Дияна Йорданова е много умна, не я подценявайте. Вижте как младежите се хлъзнаха по банановата кора :), има си цел и средствата бяха използвани /МГЕРБ/. Кой е тъпия, а?
1.
разбойник
08.06.2011 16:52:37
2
2
"Сигурна съм, че подобен прецедент в демократична България няма." Как да няма "подобен прецедент", та Сините от години провеждат вътрешни и отворени избори за всичко! Явно госпожата не само прилича на дива селянка ами и говори като такава! С такива като нея какво европейско развитие, какви 5 лева? Всички знаят вече, че ГЕРБ е нищо повече от БСП №2!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори