×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Иво Баев няма да е лидер на ДСБ-Бургас, напуска разочарован


Иво Баев няма да е лидер на ДСБ-Бургас, напуска разочарован
Време е да влязат млади хора, защото има нужда от промяна. Ще им помагам, ако желаят да разчитат на мен, каза Иво Баев пред Флагман.бг
16 Февруари 2022, Сряда, 10:34 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ снимки: Авторът

Националният конгрес беше пълен резил, приличаше на събрание на БКП от 70-те години, каза общинският лидер на тъмносините в Бургас

Общинският председател на Демократи за силна България (ДСБ)-Бургас Иво Баев ще отстъпи лидерския пост на предстоящата конференция, съобщи той пред Флагман.бг.

Баев подчерта, че мандатът му е изтекъл и смята да се оттегли, защото на местната структура е нужен живец и млади хора.

„Учредител съм на ДСБ, никога не съм членувал в друга партия. Ще остана член, ще опитам да помогна, за да се заздрави общинската организация, но вече няма да бъда председател. Надявам се да привлечем нови хора с идеи, защото имаме нужда от промяна. ДСБ-Бургас трябва да се отвори към по-широк кръг“, каза Иво Баев.

Той сдава лидерския пост разочарован, най-вече от това, което е видял на партийния конгрес в събота. (ВИЖТЕ ТУК)

„На мен лично това ми приличаше на събрание на БКП от 70-те години. Пълен резил! Добре, че Иван Костов го нямаше, защото щеше да умре от срам! Видях едни комсомолски изказвания, фанатизирани възгласи. Защо беше нужно? В дневния ред имаше точка „политическа дискусия“. Такава обаче липсваше, а вместо това тя се обърна в агитация за ръководството. В същото време не чухме отговорите на много важни въпроси. Например, как се харчат парите на партията“, коментира Иво Баев пред Флагман.бг.

Той е разочарован и от избора на Атанас Атанасов за национално ръководство. Новият-стар национален председател на ДСБ можеше да подаде ръка на опонента си Цецка Бачкова, която се виждаше, че има сериозна подкрепа в партийните редици, за да осигури консолидация. Вместо това обаче той си избра зам.-председатели и управленски екип по свой вкус.

„Не ми се коментира. Председателят има право да си избере хората, с които ще работи. За съжаление в това национално ръководство има явни клакьори и слагачи, които не съм сигурен, че стават за тази работа“, допълни бургаският лидер на ДСБ.

Иво Баев, който по професия е адвокат, е сред разпознаваемите лица в десния политически спектър на Бургас. Дори и политическите му опоненти признават, че той е човек, който разчита на експертност в политиката и громи популизма.

Безспорно е един от мислещите общински съветници в Бургас, налагащи добър стандарт на работа. Неслучайно е председател на ключовата комисия в ОбС – тази по правни въпроси.

Подобно на именития си баща – големият художник Георги Баев-Джурлата, никога не си е държал езика зад зъбите. Той бе сред първите общински председатели на ДСБ, които изразиха недоволство от националния лидер Атанас Атанасов.

Иво Баев е категоричен, че интересите на ДСБ, в коалицията не са защитени и не са равноправни партньори на „Демократична България“ и „Зеленото движение“.

ДСБ е най-старата партия със структури във всички населени места и богата банка с кадри, които обаче бяха пренебрегнати.

В Бургас, например, и на трите парламентарни вота кандидатът на ДСБ Весела Грекова бе на напълно неизбираемата четвърта позиция. Първите две места бяха за „Да, България“ – за Иво Мирчев и Димитър Найденов, а третото за „зелената“ Даниела Божинова.

Идентична е и ситуацията в национален план – ДСБ няма министри, нито зам.-министри в кабинета „Петков“. В същото време „Да, България“ управляват две министерства, а „зелените“ имат вицепремиер и министър на екологията. 

Това бе една от причините бургаската структура да поиска смяна на националния председател. ДСБ-Бургас дори номинира евродепутата Радан Кънев за лидер, но самият той си направи отвод малко преди конференцията.

Снимка от архива: Иво Баев с Радан Кънев и Мартин Димитров в Бургас през 2017 година. Бургаският адвокат не крие симпатиите си към Радан Кънев и го номинира за национален председател, но евродепутатът си направи отвод

 


В категории: Политика


11
Коментара по темата
11.
Чичо Митко
23.02.2023 15:48:05
0
0
Защо Иво Баев не направи къщата на баща си, художника Георги Баев музей и обществена галерия, а взеха общинската къща на редакцията на сп.Море??? Така е по доходно! Къщата на баща му сега е пет етажен блок,собственост на демократа Иво!
10.
Pipo
17.02.2022 10:11:37
0
3
Мартин Димитров е протеже на Цветелина Бориславова, а Джурлата бая картини пласиране покрай бкп преди 89г
9.
Чета коментарите
16.02.2022 18:14:02
3
3
И е жалко! Жалко са коментаторите по-долу! Но им е простено! Към 89а вероятно са били само сперматозоид, неоплодена яйцеклетка или ембрион! За съжаление паметта е къса, 99 процента не четат, не могат да четат или не ги интересува! Но пък знаят хитовете на Галена или Милко Калайджиев!
Георги Баев, или Джурлата, беше феномен в гилдията! Човек който не се страхуваше да каже истината във времена, когато мечтата на всеки 3ти беше да стане партиен член и се късаше да се мазни! И понеже ме търпеше всичко това, си го отнесе! Но възкръсна като феникса, като уникалната картина която сътвори! Помнещите знаят! Никога не е бил член на дс, най-малко Иво! Безброй спомени имам от онези времена!
Здрав да си Иво, не обръщай внимание на простотията! Глупостта е вечна!
От един приятел, СЦ
8.
*********
16.02.2022 13:50:17
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
Хаха
16.02.2022 13:39:59
1
19
Този на снимката беше седнал на едно заведение с пластмасова туба вино между краката цяла вечер, голям селяндур
6.
Само питам
16.02.2022 12:26:16
6
27
Агент на ДС ли е лицето Иво Баев.
За един прЕател питам.
5.
хаха ""МУШМУРОКА""НА СНИМКА
16.02.2022 11:58:55
6
21
С ЛИДЕРИТЕ ХАХА КАК СЕ Е МУШНАЛ ИЗНЕНАДВАЩО ИЗОТЗАДЕ ЗА ДА ВЛЕЗЕ В КАДЪР СМЕХ СМЕХ ХАХА
4.
az
16.02.2022 11:52:42
4
35
Ейй няма кокал и айде да си тръгваме. По-комунисти от ДСБ няма.
3.
ПАРТИЯТА Е РАЗОЧАРОВАНА ОТ ТЕБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
16.02.2022 11:50:24
8
30
ГЕРБЕРСКА ПОДЛОГО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НАЙ НАСТОЯТЕЛНИЯ /виж записите ///ДА СЕ ДАДЕ СОБСТВЕНОСТА НА ПЪТЯ//на бургазлии//НА ""ДОГАН САРАЙ"" !!!!!!!!!!!!ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО ""ПОСТИЖЕТИЕ ""КОЕТО ЯСНО СОЧИ ПРЕДАТЕЛСТВО!!!!!!!!!!!!!!!!!
2.
Много точен коментар
16.02.2022 11:27:42
2
20
.....
1.
Отдъхнах си
16.02.2022 10:54:34
15
52
изключително неприятен човек. Крайно време беше. Освен, че е син на баща си и че е подлога на ГЕРБ, май с друго не е известен.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори По негови думи обаче правителство без ПП-ДБ не би било легитимно Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Все още няма официална информация от МВР Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори