×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Извънредно! Руската „Дума“ иска от Путин да признае Донецк и Луганск за независими


Извънредно! Руската „Дума“ иска от Путин да признае Донецк и Луганск за независими
Нашите граждани и поддръжници в Донбас се нуждаят от подкрепата ни, каза говорителят на Парламента Вячеслав Володин
15 Февруари 2022, Вторник, 13:57 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

В същото време обаче изглежда, че руските войски се изтеглят от опасната близост до границата с Украйна, в която се намираха 

Преди броени минути руската „Дума“ (парламент, бел.а.) одобри решението да поиска от президента Владимир Путин да признае Донецк и Луганск – двата източни региона в Украйна – за независими държави. Това би означавало на практика край на Минското споразумение, според което те постепенно трябва да се приобщят обратно към Украйна, след като след събитията от 2014 г. там се заформи подкрепен от Русия бунт, за който обаче имаше логични причини. До този момент РФ подкрепяше тъкмо този документ, което прави днешното решение особено интересно, но и странно.

Вячеслав Володин – говорителят на долната камара в парламента на Русия, каза, че „Думата“ ще поиска от Путин да обяви регионите за суверенни и независими. „Киев не извършва контрол върху спазването на Минското споразумение. Нашите граждани и поддръжници в Донбас се нуждаят от подкрепата ни“, каза той. Редно е да се подчертае, че след „Евромайдана“, огромен брой от хората, живущи в Донецка и Луханска област притежават руски паспорти.

Днешното решение на „Думата“ идва в контекста на задълбочаваща се, но привидно поддържана на изкуствено дишане от САЩ политическа криза, свързана с продължаващата експанзия на НАТО и несъгласието на Русия с нея. Според американското разузнаване от месец насам РФ „неминуемо“ ще нападне Украйна с цел да анексира двата региона „още следващата седмица“. Досега това така и не се случи, но пък изказванията по темата продължават – според последното датата на „атаката“ ще е 16 февруари, утре. А това, в контекста на днешното решение, вече действително изглежда подозрително.

Дали действително Русия ще „атакува“ обаче засега изглежда въпрос, на който само и единствено Путин и най-близкото му обкръжение могат да отговорят. 

В същото време обаче изглежда, че руските войски се изтеглят от опасната близост до границата с Украйна, в която се намираха 


В категории: Политика


18
Коментара по темата
18.
До хх христинка
15.02.2022 21:19:15
3
3
ХХристинке аналрусофилска принцесо. Ти пита ли майка ти, дали онзи ром, който я опъваше, наистина е бил от ГЕРБ?
Защото май беше от ДПС и само лъжеше майка ти, че е от ГЕРБ и се казва Бойко Обама. Христинкееее този който увлече майка ти и майка ти избяга с него. Си беше чист ром русофил. Затова почвай да мразиш ДПС и Путин. Майка ти не е избягала с прозападен пожарникар а с циганин русофил. Сладката ми аналнарусоспия. Хахахааа. Един циганин русофил ви разби семейството. Хахахааа.
17.
ХХ
15.02.2022 20:32:58
3
2
До 15

Той Борисов още преди 9 години ти каза, че си про'ст... но да си толкоз про'ст, та още да не си го разбрал, не е нормално...
16.
Хахаха
15.02.2022 18:35:26
2
3
Ей сега казаците цъфнаха и вързаха.
15.
От няколко часа е факт.
15.02.2022 18:30:35
5
6
Изявление на руския генерален щаб, че е започнало изтегляне на войските. Путлер пак се изложи, както в Казахстан, където Китай и Турция му казаха да се изтегля на момента, както предвидиха предварително много умни хора в Русия, познаващи материята. За пръв път, освен за санкции, външната министърка на Великобритания употреби думата "конфискация", при последната си среща с Лавров в Кремъл. А паричките на кремълските крадци и обкръжението им са на Запад, както и децата им. Кремълската шайка може да гърби само собствения си народ, но за личните си парички и дечицата си са много загрижени. Например Катеринка Лаврова(дъщерята на Лавров) живее в Ню Йорк от 17 години с прекъсване от 2-3 години, докато учи в Лондон, където се запознава с мъжа си с който сега си живеят в "лошата Хамерика"!
Джуджето с токчетата и бутокса ще присъединява Донецк и Луганс, които са руски от 8 години, преди да трупа армия и да заплашва гаргите. Ген. Ивашов и съвета на руските генерали направиха силно изявление преди дни, че нападение на Украйна ще върне в Русия много ковчези на руски войници и това е лудост за да се отвлече вниманието от пълния крах и провал във вътрешната ситуация в Русия. Между другото се посочват освен лошите икономически и житейски условия и много други. Например от 20 години насам в Русия по официални данни има изключително висока смъртност и отрицателен прираст, такава е статистиката и за 2021г.Другия парадокс е, че Русия е енергетическа държава, а 50% от страната, не е газифицирана,а в цели региони липсват каквито и да асфалтирани пътища. В кавказките републики руснаци, почти не са останали заради ислямизацията и крайно лошото отношение от местните към руснаците, а те са част от Руската Федерация. Въобще, всичко, което се говори от умните хора в Русия, а не от кремълските пропагандисти. Те Донбас и Луганск цъфнаха и вързаха откакто там управляват руските военно престъпници и наркомани. Халал да са им на казаците.
Целия Запад беше заявил, че Украйна няма да бъде приета в НАТО, докато не реши проблема с огромната корупция и присъствието на проруски слуги във властта. Сега Путлер направи така, че обедини Запада, а Украйна получи ново въоръжение, инструктори и въбще вниманието на целия Запад. Хвала на многоходовия тарикат Путлер, изписа веждите на посткомунистическите проруски укри, които са същата шайка крадци, като кремълските, само, че с окупацията и убиването на 15 000 украинци за 8 години в Донбас, тласна украинците към Запада. Страшен стратег, дядото с гимнастичката и виаграта.
14.
Само Споко!
15.02.2022 17:53:17
4
7
Ботоксовото джудже тръгна като Аслан, а се прибира Насран. Западните държави най-накрая не се поддадоха на блъфовете, изнудването и провокациите му и се обединиха срещу малоумната му обзесия да завладява и тероризира нови земи чрез орките си.
13.
До Берлин и назад
15.02.2022 16:26:29
8
11
Да ме хванат за хуя цяла Русия, Украйна, че и краварите от Индиамерика. И вие, флагман, защото с мобилни данни от Европа ще ми блокирате добре обгрижваните ташаци, когато цъфнат налъмите. Целият свят слуша само Русия, Украйна, Америка. Ами, заврете си ги в задниците целите им народи, че да мирясате.
12.
КУРБАН
15.02.2022 16:13:54
4
9
Украйна е курбана на САЩ, да му мислят славяните.
11.
НАТО???
15.02.2022 15:55:42
9
13
Всъщност от кого се брани НАТО та се разширява непрекъснато и даже за да си член на ЕС искат членство...от васалните държави...щото има и други...
Русия ще нападне Европа ? Защо ? Русия има най малък интерес да напада Европа защото ще унищожи себе си...Европа и Русия са си взаимно необходими..И ако Украйна не е член на НАТО какво точно ги бърка американците...тях май всичко ги бърка...
10.
Слава Вам Владимир Владимирович
15.02.2022 15:52:23
13
11
Вперед Мацква! Да здравствует Кремль и наша несравненная с другой державой сила!
9.
Да се присъединят към РФ
15.02.2022 15:52:13
11
11
Донецката народна република и Луганската народна република да се присъединят към Русия. Това би трябвало да е достатъчно за руснаците.
8.
Да ги признават
15.02.2022 15:30:06
9
21
И да се приключва, и без това никога няма да се върнат в Украйна. За Косово може, за Донецк и Луганск- не, тъй ли излиза хамериканският прочит?
7.
ХХ
15.02.2022 15:23:43
10
16
Русия ТРЯБВА да помогне на Украйна да изпълни Минските споразумения, както помогна през 1878ма година на Османската империя да изпълни решенията на Константинополската конференция и да я има България.
ПП. И тогаз и сега западните "гаранти" лицемерно чакаха наготово да завлекат нещо.
6.
81
15.02.2022 15:06:52
5
12
Всичко е театър за балъци, а режисьорите са същите от Ковид кризата. Началниците на Путин, Зеленски, Байдън, Макрон и т.н. са едни и същи.
5.
ХХ
15.02.2022 15:01:01
17
18
Русия чака достатъчно дълго Украйна да изпълни Минските споразумения. Русия НЕ ТРЯБВА да чака повече слугите на Вашингтон в Киев да отказват да изпълняват Минските споразувения, криещи се зад лицемерните "гаранти" Франция и Германия.
4.
*********
15.02.2022 14:27:01
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
Не е ли време
15.02.2022 14:25:48
3
7
и Paris да го наричаме не Париж , а Парис ?
2.
Гражданина
15.02.2022 14:19:07
3
3
Има още много от блатото за затрупване, и застрояване..
1.
Та от кога
15.02.2022 14:14:33
3
10
Луганск стана Луханск , казвате ?!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори