×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проф. Радка Аргирова: Трудно е да се обвързваме с дати за отпадане на мерките


Проф. Радка Аргирова: Трудно е да се обвързваме с дати за отпадане на мерките
Според нея България в момента се намира "на гребена на вълната" и започва леко спускане от другата страна
12 Февруари 2022, Събота, 15:20 ч.
Автор: Флагман.БГ

Всичко почива на данни, каза съветник на премиера за COVID-19

„Трудно е да се обвързваме с дати за отпадане на противоепидемичните мерки и зеления сертификат“, каза проф. Радка Аргирова пред bTV.

„Всичко почива на данни. Има си принципи, според които се слага карантина, вдига се карантина, дали се пуска локдаун, дали се вдига. Не бива да го обвързваме с дати“, каза проф. Аргирова, която е съветник на премиера по въпросите COVID-19.

Аргирова допълни, че у нас „Омикрон“ се е появил със закъснение, но освен него продължава да циркулира и „Делта“. По думите й в болница „Токуда“ всички тежки пневмонии са причинени именно от предишния вариант на коронавируса, а не от „Омикрон“.

Тя каза, че България в момента се намира на гребена на вълната и започваме леко спускане от другата страна, предава dnes.bg.

Относно ултиматума на партия „Възраждане“ зеленият сертификат да отпадне до 20 февруари Аргирова каза, че се наблюдават данните. „Имаме намаляване на заболеваемостта, обаче имаме един и същи брой интензивни легла, което е мерило за тежестта на инфекцията. В момента те са 614 заети от 1249 общо, което прави около 50%“, каза тя.

„Това, че сме последни по ваксинация, непрекъснато предизвиква интерес – най-вече от страна на СЗО, но и от страна на други държави“, каза Аргирова.

Тя определи няколко причини за бавната ваксинация тук, а като най-сериозна посочи неправилната и на моменти лоша комуникация за ваксините.

„Когато започна имунизация още в началото на 2021 г., тя започна с ентусиазъм и желание. Тогава се появи и един смъртен случай в Катуница, който още преди да се изясни, премиерът Борисов тогава каза, че спира ваксинацията. За ваксината на „АстраЗенека“ става въпрос. Цяла Великобритания е ваксинирана с нея и нямат никакви оплаквания“, допълни Аргирова.


В категории: Политика


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
Жоро
12.02.2022 21:06:04
2
4
Тая баба я пуснете в конната база да я оправят конете
12.
До 5
12.02.2022 18:28:41
9
1
Е,хайде пък сега да не спорим какво е "вещерство"... Ако не си сигурен,виж в тълковния речник!
Но пък за ваксинирана Европа може и да поспорим. Ти наясно ли си,че хората там правят в пъти повече тестове и естествено откриват и повече заразени. Ние тук основно се крием по къщите и се самотестваме и самолекуваме.Заразените у нас са многократно повече от официалната статистика и всички много добре го знаем
11.
*********
12.02.2022 17:59:22
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
и кое му е трудно на датата
12.02.2022 17:13:59
0
9
към 2025 година се очаква рязко спадане на заболелите от ковид

ми ,то нема са останали много хора за заразяване вече ,до тогава колкото откраднете ,откраднете ,после спира гювеча за вас ,лекуващите лекари
9.
Me
12.02.2022 16:58:11
2
18
Бабишкерата пак се изсра. Боли ни к.ра за драмите на СЗО и ЕС!
8.
Ивелина
12.02.2022 16:55:26
0
17
Какви мерки бе хора днес по обяд бях в Хепи и се пукаше по шевове!
7.
*********
12.02.2022 16:32:05
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
Чук
12.02.2022 16:22:39
2
16
Защо флегман не отразява самолетите които цял ден летят над Бургас бойни самолети. Пазещи България.Ей ще ви ударят руснаците лукойл и край с Бургас
5.
Иван
12.02.2022 16:19:48
4
18
До 3
По внимателно с кои обиди бе №3????
Вещерка е жена, която е веща, тоест знаеща, това ли е обидата, всъщност да като говорим за Аргирова не бива да я наричаме Веща или знаеща.
А кой кой знае повече по дадена тема не си ти човека който има право да решава.

Виждат се данните, като процент заразени от 5 вълна сме по добре от ваксинирана Европа. Във ваксинирана Европа в дните с най голяма заболеваемост стигнаха 0,21 на 100 000, В България това число е 0,15 на 100 000.
Като смъртност сме по зле, но си знаем защо, знаем какво ни е здраеопазването, знаем здравословното състояние на населението, знаем и как се записват починали към бройката "с" ковид.
4.
Лекар
12.02.2022 16:15:17
3
23
Дърта бабо пикаеща в гащите си. Има млади кадърни лекари ти вече си издухана деменция. Защо бе защо ги паказват такива професори с панперси. Ох България потъва с такива опикани баби.
3.
До 1
12.02.2022 15:56:46
25
6
По-внимателно с обидите!
100% знае и разбира повече от теб! Пък и най-малко тя ти е ограничила правата.Ама е много по-лесно да хейтвате и си избивате комплексите по форумите...
2.
паткан
12.02.2022 15:51:14
3
25
Кльопачката им се услади.
Не е имало такова "здравеопазване" дето стои на един стол и ти бръчка с клечка в носа, и това да ти носи милиони.
няма да се махнат лесно
1.
Новият Мутафчийски е тази
12.02.2022 15:36:48
6
25
Вещерка !
Кой и кога я назначи да определя съдбата и да лишава цял народ от правата им ?
Право на труд, на придвижване, на свобода на мненията, на неприкосновеност на телата ни.
И още едно безумно твърдение.
България е единствената страна в света в която омикрона не може да се разпространява бързо и масово. Втори месец откакто го засякоха а у нас я караме, според Вещерката на делта.
Изостанала държава.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори