Знаем ли какви са съставките в хранителните продукти
Палмовата мазнина заема голям процент от състава на продуктите
Палмова мазнина и токсични химикали са само част от бонусите, които ни дават вафлите. Проучване на 31 марки захарни изделия показва, че в 28 от тях се съдържа палмова мазнина.
„Хидрогенираната, втвърдената мазнина, води до натрупване на плаки в кръвоносните съдове, което я прави опасна. Палмовата мазнина е нарочена за основен враг, но всъщност хидрогенирането е основен проблем”, обясни Богомил Николов от „Активни потребители” пред Нова телевизия.
По думите му при няколко от предлаганите марки вафли на пазара, именно палмовата мазнина е посочена на първо място в етикета, което означава, че и съдържанието й е най-голямо.
„Имаше предложение за ограничаване на тази съставка на европейско ниво, мисля, че процесът се забави, но трябва да стане факт в някакъв момент”, добави Николов.
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая"
Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването
Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30"
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти
Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си
5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем
Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка
Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме
Последното Новолуние на 2025 носи неочаквано чудо за тези 5 зодии
Орлин Колев: Президентът няма срок за третия мандат, изборите остават неясни
Директорът на 138-мо училище: Не съм слагал камерите в тоалетните
