×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лидл: Продаваме пробиотика на Кирил Петков от две години, не това е причината Г.Николов да стане шеф на АОП


Лидл: Продаваме пробиотика на Кирил Петков от две години, не това е причината Г.Николов да стане шеф на АОП
Иновативният продукт на българския премиер се продава в магазините от 2020 година, твърдят от Лидл
04 Февруари 2022, Петък, 16:18 ч.
Автор: Флагман.бг

Според дружеството Николов в нито един момент не бил законен представител или мениджър с обща компетентност по дейността на дружеството

Веригата хипермаркети "Лидл" отговориха с открито писмо на твърденията, че доскорошният техен служител Георги Николов е бил назначен за изп.директор на Агенцията за обществени поръчки, защото в магазините пуснали за продажба пробиотика ProViotic Helicobacter, произвеждан от компанията на премиера Кирил Петков.

Според "Лидл" Николов в нито един момент не бил законен представител или мениджър с обща компетентност по дейността на дружеството. Той бил служител на ръководна позиция в ресор "Експанзия" и отговарял за придобиване на имоти за строителство. От компанията обявиха, че никога не са участвали по обществени поръчки, както се твърдеше в официалното представяне на Георги Николов. Той бе презентиран като мениджър с дългогодишен опит по кандидатстването по обществени поръчки. 

Пробиотикът, който се споменава от няколко медии пък бил в магазинната мрежа от 2020 година. 

Ето и цялото становище на Лидл:

Относно некоректните твърдения, че въпросните продукти са пуснати в продажба в търговската ни мрежа през изминалата седмица и това е довело до назначаването на бивш наш служител в държавната администрация, категорично заявяваме, че това не отговаря на истината. Първите продажби на тези продукти в магазините ни са от месец август 2020 г., като процесът на договаряне с производителя далеч предхожда този период. Цитираните в медийните публикации продукти са с производител и под марка на българско юридическо лице, а не собствени разработки и марки на Лидл България, като процесите ни на договаряне, включването им в асортимента и позициониране в седмична брошура са дългосрочни и датират далеч преди г-н Петков да влезе в политическия живот.  Нещо повече, продуктите от тази линия се предлагат и в редица други търговски вериги, дрогерии и аптеки. Те са част от продуктова категория, която включва широка гама артикули за имунната система – в това число хранителни добавки, чайове, витамини и други, и чието предлагане в търговски акции традиционно се прави през зимния сезон.

Относно трудово-правните отношения с г-н Георги Николов бихме искали да разясним следното: г-н Георги Николов към настоящия момент не е служител на Лидл България и в нито един момент на трудовото си правоотношение с Лидл България не е бил управител, законен представител или мениджър с обща компетентност по дейността на дружеството. Георги Николов е бил служител на ръководна позиция в ресор “Експанзия” в компанията, който е компетентен в придобиването на имоти и строителството на магазините на Лидл България. Заявяваме, че твърденията, че в своята дейност той е имал възможност да взаимодейства и влияе на работата на ресор “Стоково снабдяване”, който е отговорен за включването на продукти в асортимента на дружеството и рекламирането им с цел продажба в магазините ни, са абсолютно несъстоятелни и манипулативни. Също така държим да подчертаем, че Лидл България никога не е участвала в процедури по обществени поръчки и не планира да участва в такива.

Категорично заявяваме, че използването на логото и името на Лидл България в публикации, съдържащи неверни и манипулативни твърдения, е в разрез с етичните правила на обективната журналистика. Нещо повече, използването им  е манипулативно внушение, уронващо имиджа на компанията като международен бранд, спечелил доверието на потребителите, които го предпочитат и избират ежедневно, както и конструктивното и кооперативно поведение на компанията с представители на институции под ръководството на лица с различни политически убеждения. Лидл България решително се противопоставя и ще се защитава с всички законови средства от необосновани твърдения за участие в незаконосъобразни действия или каквито и да било форми на политическа  корупция.


В категории: Политика


17
Коментара
Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
17
Коментара по темата
17.
Пенчо
06.02.2022 07:08:38
1
2
Този хеликобактер не причиняваше ли язви?
16.
Boryana
05.02.2022 15:12:01
4
4
Направо да вкара и тортите на жена си и да затвори цикъла.
15.
До 5
05.02.2022 09:17:23
5
6
Да, само дето Лидл чак сега почнаха активно да рекламират тези продукти. Защо ли?!
14.
Жоро
05.02.2022 08:10:15
7
9
Аиде Кирчо време е да си ходиш
И да почваш да правиш торти с жена ти ама не скъпи че народа няма пари
13.
Киро
05.02.2022 07:38:25
6
11
Баси яката промяна дето започва и корупция няма вече.
12.
_nib_
05.02.2022 02:19:57
5
6
Абсолютно няма никаква връзка....Както няма връзка между мастията фон дер лайнен и поръчаните от фазер още милиард и 800 милиона препарати....Марко мъжа и работи там....ама тя от къде да знае...
11.
Цв
04.02.2022 21:26:13
9
5
Що аз не съм го виждала, освен измислен магнезий и разни подобни псевдо добавки? Нещо???
10.
Абе
04.02.2022 20:12:07
4
12
Само аз ли не съм го виждал това в Лидл?
9.
1111
04.02.2022 19:08:32
9
13
Лидл чао от мен
8.
Kris
04.02.2022 18:24:35
9
15
Е тъй де, две години продавали боклука и този им се отблагкодарил, какво неясно има?
7.
Абе
04.02.2022 17:57:50
10
13
аз да кажа, че сестра ти е курва , а ти после върви доказвай, че нямаш сестра !
Та и медиите на ГЕРБ и ДПС са така ....!
6.
дедо
04.02.2022 17:23:52
9
21
Т.е. и неговата визитка измислена като на Просто Киро??с една дума-шуробаджинащина.добре,че са "различни"от предходните управляващи
5.
тони
04.02.2022 17:20:01
22
24
И какво се оказа? Че Лидл са продавали тези хранителни добавки много преди Кирил Петков въобще да се появи в публичното пространство!
За какво бяха тези лъжи от ГЕРБ и от кафявите медии на Пеевски? И то за нещо, което може да се провери като се видят брошурите на Лидл от преди две години!
Вярно е обаче, че ГЕРБ и ДПС смятат всички хора за толкова прости и наивни, колкото е техния собствен електорат! Или колкото са прости двата гербаджийски трола, пишещи под всяка новина в този сайт! Ще ги познаете по лексиката- Мунчо, фатмака, кирчо, Деса, Кокорчо...неграмотни, прости и нагли- също като лидера си Борисов!
4.
до 3
04.02.2022 17:05:56
9
27
Като най-елементарен пример, подписва документи с невярно съдържание. За съставките и цената на змийското му масло има видео, така че няма да ти го преразказвам. Съзнателното унищожаване на страната и народа пък е още по-обширна тема.

Моите устни са си наред. Съществата с джуки като маймунски дупета са или празноглави, или на хранилката на еничарите.
3.
До 1
04.02.2022 16:48:36
17
23
И с какво по-точно те измами измамника? Или говориш колкото да си правиш вятър на джуките
2.
Саша
04.02.2022 16:43:07
5
26
Како, братко, свако и т.н край нямат
1.
Ха-ха,
04.02.2022 16:29:39
16
21
да, крайно време беше да включат и Лидл в защита на измамника!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Слави Трифонов ще търси нови барабанист и певица с конкурси Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори