×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започна националното външно оценяване за учениците от 4 клас
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Студенти плащат по 460 лева за ток за стая в общежитие


Студенти плащат по 460 лева за ток за стая в общежитие
Причина за високите стойности на фактурите за ток е фактът, че студентските общежития се третират като небитови потребители, обясни Даниел Парушев
03 Февруари 2022, Четвъртък, 10:27 ч.
Автор: Флагман.Бг

Тарифата била същата като на бизнеса

Студенти от УНСС са получили сметка за ток през февруари на стойност 153,9 лв. на човек. За това алармираха в "Денят започва" по БНТ от студентския съвет на висшето училище.

Като се умножи по три, колкото са обитателите на въпросната стая, сметката набъбва до 461,7 лв. месечен разход на помещение в студентското общежитие. Случаят не е единствен като този месец сметки за ток от около и над 300 лв. на стая са често срещано явление, казват от студентския съвет.

Причина за високите стойности на фактурите е фактът, че студентските общежития се третират като небитови потребители на електроенергия и студентите ползват ток на същата цена като бизнеса.

В студиото на "Денят започва" председателят на Националното представителство на студентските съвети Даниел Парушев заяви, че вече са договорени мерки за компенсации с министерството на образованието и министерството на енергетиката.

Студентите ще получат същите компенсации за скъпия ток като бизнеса за декември и януари.

Сега кандидат-висшистите ще трябва да платят високите си сметки, а следващият месец фактурите им ще бъдат значително по-ниски, защото в тях ще се приспаднат сумите от компенсациите за два месеца.

От Националното представителство на студентските съвети са получили уверение от министъра на образованието, че през юли ще бъде сключен дългосрочен договор за доставка на електроенергия с фиксирани цени, така че да не се стига отново до подобна ситуация.

Според Националното представителство на студентските съвети най-добрият вариант е студентите да бъдат третирани като битови потребители на електроенергия.
 


В категории: Животът


6
Коментара
С 4,29 промила шофьор "уцели" бордюр
С 4,29 промила шофьор "уцели" бордюр 27/05/2024, Понеделник 15:00 1
6
Коментара по темата
6.
:-)
03.02.2022 14:13:17
1
1
Трябва да си най-простия участник в "Стани богат" за да останеш в тази държава на 19г. Общежитията били небитови потребители. Младежи, бийте си камшика докато можете. А оставащите тук, да си татуират егенето на ръката, за да не се тюхкате пред рецепцията в болницата.
5.
Виктор
03.02.2022 12:52:36
1
1
Всички драскачи тук. Като почнете да плащате битовия си ток на новите цени.Ще ви видя как ще ревете повече и от този.
4.
студента
03.02.2022 12:25:15
1
2
Къде е оная баба яга Яна Вангелова председателката на студенските съвети да дава акъли кво да правим
3.
Койчев
03.02.2022 11:49:22
2
4
Айде айде тоя хрантутник взе да реве и той защото живее там и на него сметката му е голяма.Знаем го тоя колко го е грижа за студентите върпоса е личен.
Живее без пари в общежитията уреден
За София си е голям плюс да не плащаш за
наем ако си цървул.
2.
Wasko
03.02.2022 11:43:00
2
4
Тоя от снимката парушев вместо да реве от къде са парите да върне тия които открадна.
Направете му проверка от къде пари за мерцедеси и гала вечери ...
1.
Защо не направите една проверка?
03.02.2022 10:57:30
0
8
Странно е че отоплението е на ток в общежитията, а не с топлофикация.
Има голяма вероятност някой да им краде и ток. дори да се отопляват на ток, няма как да имат 540лв за ток. Би трябвало общежитията да са на битов, а не на промишлен ток. Може и в това да е заровено кучето. Със сигурност ги играят и с дневната и нощната тарифа. Примерно общежитието си има елктромер по двойна тарифа, но поставя подоотчетни еднотарифни електромери за всяка стая. Разликата е сериозна сума на месец... Правителстовото може да инициира една проверка в подобно общежитие, ще се учудите какви нарушения ще излязат наяве
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прокуратурата иска по-строги наказания за убийците на пътя Прокуратурата иска по-строги наказания за убийците на пътя Държавното обвинение предлага при причинена смърт задължително да се отнема шофьорската книжка Българската Пенелопе Крус и колоритен чешит от Музикалното превъртяха интернет Българската Пенелопе Крус и колоритен чешит от Музикалното превъртяха интернет Видеото на Флагман.бг с двамата има близо 300 хил. гледания в една от социалните мрежи  Внезапно почина главният редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев Внезапно почина главният редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев Той беше само на 55 години В сезона на диворастящите гъби: Берат ги хора без подготовка В сезона на диворастящите гъби: Берат ги хора без подготовка Търговците на гъби трябва да имат задължителен сертификат ГЕРБ-СДС доказаха, че могат да изведат страната от кризи ГЕРБ-СДС доказаха, че могат да изведат страната от кризи Хората все повече се убеждават, че трябва да има стабилно правителство, с ясни краткосрочни и дългосрочни цели, което да поеме политическа отговорност, подчерта кандидат-депутатът от ГЕРБ-СДС Синът на Софи Маринова даде награда от 10 000 лева за "главата" на измамници Синът на Софи Маринова даде награда от 10 000 лева за "главата" на измамници Срещу награда от 10 хиляди лева той поиска да разбере кои са хората, които мамят феновете на известната му майка и събират пари от нейно име. И успя МБАЛ „Лайф Хоспитал“ с награда  „Бранд на годината 2023“ МБАЛ „Лайф Хоспитал“ с награда „Бранд на годината 2023“ МБАЛ „Лайф Хоспитал“ е създадена през 2007 година и е  първата  частна многопрофилна болница в Бургас Училище „Александър“ стартира летни програми за интензивно изучаване на английски език Училище „Александър“ стартира летни програми за интензивно изучаване на английски език Учениците на Мариета Рохова са сред децата с най-високи езикови постижения в България UTA България награди отличниците на Гимназията по транспорт в Бургас UTA България награди отличниците на Гимназията по транспорт в Бургас Мрежата на компанията надхвърля 62 000 бензиностанции Бургас отново чете Библията публично (Видео/Снимки) Бургас отново чете Библията публично (Видео/Снимки) Откритата сцена "Охлюва" за шеста поредна година събира християнската общност, за да почете делото на светите братя Кирил и Методий
Култова световна марка е пред фалит Култова световна марка е пред фалит Тя беше взела и от пазарния дял на Найк Кмет е обвинен в корупция след измама от „ясновидка” Кмет е обвинен в корупция след измама от „ясновидка” Тя го призовала да ремонтира къщата ѝ и да плати за почивките ѝ с публични средства Хари Кейн взе Златната обувка Хари Кейн взе Златната обувка Англичанинът вкара 36 гола в 32 мача за Байерн ГМО комари се включват в борбата срещу маларията ГМО комари се включват в борбата срещу маларията Комарите преносители представляват сериозна регионална заплаха Бунт в Палма де Майорка срещу туристите -  "Вървете си вкъщи!" Бунт в Палма де Майорка срещу туристите - "Вървете си вкъщи!" Над 10 000 души вдигнаха плакати "Вървете си вкъщи!" Войната в Украйна - развръзката предстои, може и без Путин да бъде свален от власт Войната в Украйна - развръзката предстои, може и без Путин да бъде свален от власт В Швейцария на 15 юни се очаква среща на повече от 80 държави, където Русия нямало как да излъже 12 пострадали при турбуленция по време на полет над Турция 12 пострадали при турбуленция по време на полет над Турция При кацането самолетът беше посрещнат от службите за спешна помощ Столтенберг пристигна в София заради Парламентарната асамблея на НАТО Столтенберг пристигна в София заради Парламентарната асамблея на НАТО Той ще се срещне с българския премиер Димитър Главчев 200-метрова "трапеза" на "Шан-з-Елизе" в Париж 200-метрова "трапеза" на "Шан-з-Елизе" в Париж Хиляди французи си устроиха пикник Десетки загинали след взривове край Рафа, „Хамас" обвини Израел в клане Десетки загинали след взривове край Рафа, „Хамас" обвини Израел в клане Възникнал е пожар в лагер за разселени. Бременна жена е сред загиналите
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня Стюардесата влиза при пилота и казва:
- В салона имаме еврейски терорист с бомба.
- И какво иска?
- За сега нищо. Просто продава парашути.
Виц на деня Виц на деня - Защо спортуваш?
- Защото спорта ми дава усещането, че имам хубаво тяло като съм гол.
- На мене такова усещане ми дава алкохола...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Младоженецът разбра, че нещо не е както трябва, когато от странана булката дойдоха само тираджии и моряци...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори