×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Уволниха рецепционистката от врачанската болница, която си бърка кафето, докато умира жена


01 Февруари 2022, Вторник, 16:11 ч.
Автор: Флагман.бг

Трагедията се разиграва и пред погледа на детето ѝ

Светкавични мерки са предприети след потресаващия клип във Фейсбук, на който се вижда как 44-годишна жена умира пред очите на рецепционистка на Спешното във Враца.

Трагедията се разиграва и пред погледа на детето ѝ. Жената е чакала около 40 минути, но помощ не е дошла. 

„Принудиха служителката от регистратурата на Спешното във Враца да напусне работа“, съобщава BulNews.

Сестрата от регистратурата е дала обяснения и е заявила, че е спазила правилата. Тя съжалява и признава, че не е реагирала адекватно.

От управата на болницата съобщиха, че поведението на тяхната служителка е недопустимо. Загубено е ценно време за реакция и реанимация. Жената е била с тежка белодробна емболия и лекарите не са успели да я върнат към живота. От болницата допълнват, че тяхната служителка ще бъде уволнена, а малко след това тя сама е подала молба за напускане.

Случаят се разследва от прокуратурата.

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова възложи на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ проверка по случая с починалата 43-годишна жена в МБАЛ „Христо Ботев“, Враца. Проверени ще бъдат както Центърът за спешна медицинска помощ във Враца заради твърдението, че медицински екип на центъра не се е отзовал на адреса, така и действията на медицинския персонал в лечебното заведение в областния град. РЗИ Враца също ще влезе на проверка в МБАЛ „Христо Ботев“.

Министърът на здравеопазването проведе разговор с директора на врачанската болница д-р Петър Керемедчиев, който информира за всички известни до момента факти и обстоятелства по случая и за предприетите в тази връзка действия.


В категории: Животът


14
Коментара по темата
14.
някой
01.02.2022 19:15:38
4
6
Мир на праха и на починалата жена. Но тя се е самолекувала в къщи и когато вече е не можела да диша е хукнала да търси медицинска помощ и след 6 мин е починала. Ами спрете да се самоликувате и да стоите в къщи и да чакате чудото да се случи. Още стотици ще умират заради това, че не вярват че го има вируса и той е смъртоносен.
13.
май
01.02.2022 18:40:49
3
14
Цялата работа е че докторята спят по време на нощна смяна и са я оставили тази да им звъни ако има нещо ,ама май дълбоко са били заспали.
12.
йхфйхфх
01.02.2022 18:38:23
0
18
Ама братчедите хубаво им прехвърлят керемидите . Ако бяха от братчедите щяха да и направят главата квадратна и с право! To като видят някой кротък и възпитан почват да го размотават
11.
ъ
01.02.2022 18:33:44
0
19
Много тъжно ми стана за детето . Къде е доктора в тази болница . Как може една рецепционистка да бъде оставена да преценява кой е за спешно лечение и кой не.
10.
Оставка!
01.02.2022 18:25:35
5
11
Няма такава "промяна"! Само кражби, инфлация, наглост и безочие!
Девет месеца, вече, само лъжи и измами и работа, никаква. Такава "промяна" избрахме, че, направо ще съсипят държавата и народа!
9.
!!!
01.02.2022 18:20:14
0
25
Рецепционистката трябва да си понесе последствията, но главни ВИНОВНИ са лекарите на смяна! Така че, тя да не става курбан за тях, а да си свидетелства с истината!
8.
TNT
01.02.2022 18:14:51
0
17
Навсякъде е така Този Кенеф България !!!! който може да се маха от тук срам ме е че живея в такава кочина нищо не е в ред в тази държава.
7.
Трол
01.02.2022 17:58:04
0
22
Гледах клипа... То бива, бива бездушие... Нямам думи. Била пила нещо... Най-важното беше ЕГН-то, изобщо не се трогна от състоянието на жената.
6.
МЗ
01.02.2022 17:02:33
6
14
Тази мазна мъжемелачка дето са я сложили за министърка не става за този важен пост и затова положението в здравеопазването е такова.
5.
Оффф
01.02.2022 17:01:58
0
39
Заради бездушието на администраторката едно дете остана без майка.После се оплакват ,че ги бият.
4.
До 2
01.02.2022 16:57:23
0
24
Колко философско !
Хората се разболяват и умират, но рядко пред регистратурата на спешната помощ !
А още по-рядко докато, пациента умира, администратора да си пийва кафето!
3.
Хитро, а
01.02.2022 16:37:58
0
34
Казали са й, че ще я уволнят дисциплинарно и тя тутакси подала молба за напускане !?
Интересно какви мотиви е представила в молбата ?!
"По лични причини"....
или
"Пих кафенце , докато пациентката умираше пред очите ми "...
След два месеца същият този "тюмбел" ще бъде на работа в някоя друга болница !
2.
дебили бургас
01.02.2022 16:25:19
19
16
Хората се разболяват и умират. Сигурен съм че рецепционистката е звъняла няколко пъти на дежурните лекари..... но ще опере пешкира.
1.
Въх
01.02.2022 16:17:22
2
43
Съд и затвор за тоя изрод.Как ще легне да спи спокойно не ми е ясно.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори