×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

САЩ изпраща на България най-нови тренажори за F-16


САЩ изпраща на България най-нови тренажори за F-16
Ключови думи: сащ, ф-16, тренажори, самолети
27 Януари 2022, Четвъртък, 14:00 ч.

Страната ни е сред първите държави, които ще получат изтребители F-16 Block 70

България ще получи тренировъчни симулатори за изтребители F-16 за обучение на пилоти за национални и мисии на НАТО от компанията производител „Локхийд Мартин“.

България е сред първите страни, които ще получат изтребители F-16 Block 70 и ще разполага със симулатори с най-новата техническа конфигурация.

България ще разполага с осем свръхзвукови изтребители F-16 Block 70 от последно поколение. F-16 Block 70 е изтребител от 4-то поколение с най-модерните способности в инвентара на НАТО. Изтребителят осигурява оперативно съвместими способности в рамките на военновъздушните сили, подсилва партньорствата със съюзниците като по този начин укрепва националната отбрана и сигурност, пише vesti.bg.

„Най-новото поколение тренировъчен комплекс за F-16 на „Локхийд Мартин“ позволява на летците да тренират в изцяло реалистична среда, което гарантира готовност за изпълнение на мисия“, заяви Чонси Макинтош, вицепрезидент на бизнес отдела за обучение и логистика на „Локхийд Мартин“.

За подготовка на българските пилоти на F-16 новите тренировъчни комплекси ще осигурят базирана на симулация среда, която възпроизвежда всички системи, сензори и бойни системи. Тренировъчната система може да работи в мрежа, така че да даде възможност на пилотите да тренират заедно в различни сценарии, за да получат най-усъвършенстваното обучение, при това при съвсем достъпни условия.

Изтребителят F-16 блок 70, произведен в Грийнвил, Южна Каролина, разполага с усъвършенствана авионика, радар с активно електронно сканиране на антенната решетка (AESA), модернизирана кабина, усъвършенствани бойни системи, допълнителни резервоари за гориво, автоматична система за избягване на сблъсък на земята (Auto GCAS ), усъвършенстван двигател с уникален за индустрията удължен експлоатационен живот от 12 000 часа.

Към днешна дата са произведени повече от 4500 F-16 изтребители, като около 3000 F-16 от тях са на въоръжение в 25 страни, включително във ВВС на САЩ. В световен мащаб F-16 има около 19,5 милиона летателни часа и над 13 милиона полета. /БГНЕС


В категории: Политика


10
Коментара
Как се забавляват зодиите
Как се забавляват зодиите 12/05/2024, Неделя 21:20 0
Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 0
10
Коментара по темата
10.
Аз
28.01.2022 10:29:32
0
0
Спукана им е работата на рашките. Ще видят какво правим с новите тренажори - 4 механика го носят бегом, а пилота стреля.
9.
Уточнение
27.01.2022 17:27:03
0
2
Единственият руски самолетоносач " Димящия Кузя" май го нарязаха. Той можел да се ремонтира само на един док. Този док пък бил трофей от Втората световна война.
8.
Kris
27.01.2022 15:53:26
1
2
Еи ся ги спукахме рашъните, кат се метнем на тренажору
7.
7887
27.01.2022 15:43:50
2
3
Абе ние не платихме ли за самолетчета,не за плейстейшъни? Няма такива шматки! хаха
6.
Адолф
27.01.2022 15:30:24
1
2
С тренажора ще си останем. Болката си купи индулгенция, за 2,5 мил. $. Отделно, че като ги поръчаха, ги поръчаха без въоръжението, а братята кравари за него ще искат още толкова. А и писта и хангари нямаме за тях. Тъй, че забравяме самолетите. Който му се хвърчи, да заповяда на електронните игри, пардон симулатора.
5.
Друг е въпроса...
27.01.2022 15:03:00
3
4
....доколкото знам доставката се отложи с още 2 години...майната му това не е толкова важно...Важното е срещу кого са насочени тия самолетчета имогат ли да носят ядрено оръжие...вероятно могат иначе са безмислени...Ама на мене не ми се воюва срещу руснаците и въобще ...пък живея в Бургас а руските ракети са вече насочени към Варна и Бургас...
4.
call of duty
27.01.2022 14:35:22
1
4
Таз година тренажори догодина самолети :)
3.
Дернев
27.01.2022 14:34:49
4
2
Добра възможност за ВВУ да разшири учевнотренировъчни си възможности за наши и от други страни студенти и летци.
2.
Драган
27.01.2022 14:14:10
9
3
Петкане, майка ти ко прай ?
1.
паткан
27.01.2022 14:07:58
7
11
Може би ще пратят и още боклуци.
Гумени лодки кога ?!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Как може след 4 години ремонт, гарата все още да няма  нито едно електронно табло  показващо пристигащите и заминаващите влакове, вайка се един от потърпевшите  Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Вижте рецептата Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Кратка разходка след последното ви хранене има много положителни ефекти върху  тялото и ума Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Идеята им за подпомагане на полетите може да доведе до целогодишен характер на туристически поток към страната ни, коментира Евтим Милошев Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Проблемът е, че Борис Минков, който е редактор на романа, е и член на журито Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Прокуратурата във Велико Търново започна разследване, револверът бил отавен без надзор от собственика му Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас Неделина Роселинова и Десислава Минчева-Тодорова спечелиха награди от Международен фестивал за млада публика "Вълшебната завеса" Вълненията със "SoLiSiMi" продължават в Дома на НХК Вълненията със "SoLiSiMi" продължават в Дома на НХК Входът е свободен С гаф Гордана Силяновска положи клетва като президент С гаф Гордана Силяновска положи клетва като президент По време на церемонията тя не използва официалното наименование – Република Северна Македония Луно, Луно, земьо македонска или рисковете за нас  Луно, Луно, земьо македонска или рисковете за нас  Знаете ли кои са ОМО „Илинден” и как реагират нашите управляващи на новоизбраните управляващи в РСМ
Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори