×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Токаев: С терористи преговори не може да има, те трябва да бъдат унищожавани


08 Януари 2022, Събота, 13:32 ч.
Автор: Флагман.бг

На 2 януари в редица казахстански градове се състояха протестни акции

Казахстанският президент Касъм-Жомарт Токаев заяви, че преговори с терористи не може да има, те подлежат на унищожение, предаде ТАСС.

"Те пребиваха и убиваха полицаи и млади войници, палиха административни сгради, грабиха частни домове и магазини, убиваха цивилни граждани, насилваха млади жени", написа той в Twitter снощи. "Моето твърдо убеждение е: никакви преговори с терористи, тях трябва да ги унищожаваме."

Президентът напомни, че "е наредил на правоохранителните органи да сформират следствена група, която да разкрие корените на ситуацията, довела до въоръжен акт на агресия, и който е нарушил закона, да бъде привлечен под отговорност".

Той отбеляза, че "Казахстан се е сблъскал с въоръжен акт на агресия, добре подготвен и координиран от престъпници и терористични групи, обучени в чужбина". В тази обстановка президентът е разпоредил да започне контратерористична операция, "за да бъде отстранена заплахата за националната сигурност и да бъдат опазени живота и имуществото на казахстанските граждани".

На 2 януари в редица казахстански градове се състояха протестни акции. Няколко дни по-късно те прераснаха в масови безредици и нападения над органите на властта в много градове на Казахстан. Пострадаха хиляди хора, има и загинали. Токаев се обърна за помощ към Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКС).

В публикацията си в Twitter казахстанският президент добави, че разположените миротворчески войски на ОДКС ще останат в страната му за кратък период от време, докато се стабилизира обстановката.

Токаев заяви, че 20 000 терористи са извършили най-малко шест вълни на нападения в Алмати. "Бандитите и терористите бяха добре обучени, организирани, и ги командваха от специален център. Някои от тях не говореха на казахски език", написа той. "Имаше най-малко шест вълни на атаки на терористи в Алмати, а техният общ брой беше 20 000." /ВС/


В категории: Политика


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
До 12
09.01.2022 09:09:36
0
1
"А по какой причине американцы никак не сделают переворот в Финляндии, например, чтоб нагадить России и построить там свои базы? Почему перевороты они устраивают только там, где люди хуево живут, а правитель - вечный диктатор или вор?"
12.
ХХ
09.01.2022 00:40:22
1
3
Всеки платен от чужда държава трябва да бъде ликвидиран. Навсякъде по света.
11.
Ж,ц,шжжж,юж
08.01.2022 20:04:36
2
6
И. ВСЕ. ПАК. ДЕБЕЛО. ДА. ПОДЧЕРТАЕМ...........ВДЪХНОВИТЕЛЯ НА. БУНТА....КРАДЕЦ. БАНКЕР. КАЗАХСТАНЕЦ. ОТКРАДНАЛ 7 МИЛИАРДА ДОЛАРА ОТ КАЗАХСТАН. ЖИВЕЕ В ФРАНЦИЯ. НЕОБЕЗПОКОЯВАН С КРАДЕНОТО. ОТ. КАЗАХСТАН. ПОД. ОПЕКАТА НА. МЕКАТА. КИТКА. МАКАРОН.......ЛУИ ДИ ФИНЕС. НА. ЕВРОПА.. ДЖИХАДИСТИТЕ. ПРАТЕНИ ДА. РЕЖАТ. ГЛАВИ. СА. ПОДАРЪК ОТ. ЕРДОГАН ДЕНГИТЕ. ОТ. БАЙ. ДЪН....ФАКТ...
10.
do 4
08.01.2022 17:57:57
10
6
Прочети какво е партизанин(български), как се е борил за идеологията си и какво е протестиращ и как протестиращите се борят да прокарат идеята(идеологията) си.
Едните са паравоенна организация специализирана в десантна и дивиргента дейност (убивания, терор, саботажи), другите прокарват идеите си, чрез протести но нямат военния характер на партизаните, които освен, че бяха обучени и внедрени от Русия в страната ни (няма да се задълбочавам да давам доказателства) то това не е някаква тайна и не се и отрича слава богу. Другите нямат никакво военно обучение и целят не с еденици а с масата си да наложат идеите си. Целта на партизаните е да свалят режима с кръв и поставят "свой ора". А другите по-мирен начин, като често става реч за битовизми (майки на инвалиди, цена на тока) и никой се не вре с пушка да гърми и пр. Нонсенс. Та само след 44-та са избити над 2000 български офицери и бе поставен Бай ти Тошко(полу грамотно овчарче марионетка) да ни управлява. Та Белене ли не беше. Та Хаим Боаз ли не беше, където комунистите хвърляха хора да измират като чукат камъни или директно с разстрел, само защото са им харесали апартамента на хубаво място в центъра на града. Цялата интелигенция не само на България ами и на целия блок бе изтребена. И резултатът е на лице господа. Панелни мачовци цял живот нищо не заченали, живеещи с бляна да са важни и да имат пушка и да са с хунтата която има пушки за да могат да грабят и тормозят. Кофтито е, че при такива режими пешките лесно се жертват а малкото останали под формата на Царица треперят щото не се знае кога ще падне царя в мат.
9.
Да бе, да
08.01.2022 17:45:19
9
6
Баси. Защо да стачкува народ със 100 долара месечна заплата, живеейки изолиран и управляван от хунтата на лидер който така и не са свалили вече над 30 години и си е направил столицата на негово име? Та те живеят тези хора в рая според братята русоФИЛИСТИЦИ. И останалите западни страни всеячески се опитват да им попречат да живеят със 100 долара на месец като предполагам и останалите вражески страни са вдигнали цените на течния газ с 50% и то при положение, че в този съветски рай/строй няма гладни, бедни и всичко им е наред. Но братя про руски настрени хартиени ЛъОве. Хващайте си дамгите и я в Казахстан, я в Руските степи щото е толкова хубаво да се живее захлюпен със 100 долара на месец. Оставете ни тука да ни громят капиталистите. Там си стреляйте по децата...аа пардон терористите и си си ги настъкмявайте от коя страна са дошли и какво са направили хората които ние наричаме протестиращи а вие терористи. Един жокер само дадам толкова по-по- най- специални служби на Казахста, Татарстан...Русия...Беларус .. не излязоха доказателства конкретно за ето тази и тази страна, но пък виждам, че Иван, Гошо и Алибек(нека вкараме и това традиционно руско име защото руснаците държат на такива традиции и ценности) вече пишат из нета, че пак САЩ им виновни или Франция или някой друг но не и протестиращи искащи да им се увеличат заплатите...пардон замразят цените. Те хората са толкова щастливие в тоя строй, че дори и това не искаха. Гадни терористи и на по 12-15 години.
8.
Ж зйдйьмькфкькфк.
08.01.2022 17:29:20
4
11
АТАКАТА Е. НАПРАВЕНА С НАЕМНИЦИ. АФГАНИСТАНЦИ. И. ДЖИХАДИСТИ. СИРИЙЦИ. ТУРСКО ГОВОРЯЩИ. ПЛАТЕНА ОТ. ЦРУ И ФРЕНСКОТО. ПРАВИТЕЛСТВО И РАЗУЗНАВАНЕ. А. ТЕРОРИСТИТЕ СА. ИБУЧЕНИ. И ОРГАНИЗИРАНИ. ОТ. ЕРДОГАН ( УСЛАДИ МУ СЕ. ПОБЕДАТА НА АЗЪРБАЙДЖАН НАД АРМЕНИЯ НО. ТЦЪ ......НЕ УСПЯ ТОЗ. ПЪТ. АМУДЖАТА. БРАВО. НА ПУТИН. ЗА БЪРЗАТА РЕАКЦИЯ.... С. АМУДЖИ. ТРОРИСТИ. НЕ СЕ. ПРЕГОВАРЯ. ЧАКАМ. ПУТИН ДА. РАЗБЕРЕ. ЗА АТАКАТА. НА ЕРДОГАН. . И ДАСИ. ОТМЪСТИ. НА. АМУДЖИТЕ. КРАВАРИТЕ И НА. МАКАРОНА ЛУИ ДИ ФИНЕС НА ЕВРОПА
7.
Прост кравар
08.01.2022 17:14:32
7
12
Американците ще гризнат дръвцето, така както го гризнаха в Беларус и Сирия! Опитаха се да съсипят държавата, но няма да успеят, защото ще последва разруха и глад!
6.
до 4
08.01.2022 15:23:31
9
7
А ти правиш ли разлика между шумкарите и тези, които излизат на улиците? Между похватите им, идеалите им, възгледите им? Едните са искали да установят болшевишкия режим, другите искат да се отърват от него.
А ти май страдаш по него :/
5.
Хм
08.01.2022 15:22:54
7
5
Само като видим кой подкрепя заместника на управлявалия от 1990г. Нурсултан Назърбаев и става ясно кой е терорист и кой диктатор - освен на Путин, това недоразумение Токаев благодари на Ердоган и лидерите на Китай и Узбекистан.
4.
До 1 и 3
08.01.2022 15:14:23
8
14
А не бяхте ли вие същите, които до вчера припявахте, че партизаните преди 1944- та са също терористи?
Можете ли да ми обясните какво се пречупи във вас и рязко си обърнахте позицията?
Ето така се промиват мозъци....
3.
да
08.01.2022 14:25:02
13
11
Десантни части за мироопазваща мисия...Тц, тц, тц...
Вчера Токаев нареди да се стреля без предупреждение по протестиращите... Хвала на тЪквиз режими. Хващайте се братя русофили и отивайте да се заселвате там. Тука е много зле и хич не ни и мислете. Громете там терористите по детските градини и яслите. Стреляйте по де що мърда и знайте, че което сте отстреляли по стар руски обичай се брои за терорист. Християнска Русия защитава мулиманските ценности на Казахстан. Хвала.
2.
Кононада от халосни по казахите
08.01.2022 13:58:38
13
3
Президента им е мека китка от типа просто Кирчо...назначен от Баядън с вампирясалия поглед молещ за изколение на по различните от него по: пол,традиция,вероизповедание и житейски мъдрости народ по планетата.
1.
Aaaa, не знам...
08.01.2022 13:50:37
12
13
Казахстанските военни минават на страната на народа, т.нар. "терористи". Полицията също. За това на президента му трябваше "внос" от Русия.
https://twitter.com/azazet/status/1479403662447452165
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Първите туристи у нас пристигнаха на 2 май и са от Великобритания Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори