×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Херо Мустафа: Върховенството на закона все още е проблем за България


15 Декември 2021, Сряда, 12:23 ч.
Автор: Флагман.БГ

Според нея, трите „И” са инвестиции, иновации и интеграция

Тази година беше трудна. Пандемията отне животи. Имаше политическа несигурност, България премина през няколко избора. В световен мащаб има енергийна несигурност, но аз виждам потенциал да обърнем страницата, виждам надежда. Това заяви американският посланик Херо Мустафа.

"Има ново правителство, отворено за диалог. Българската икономика е готова за растеж през 2022. САЩ и България са посели семената за едно плодотворно партньорство", допълни дипломатът.

"Наскоро отпразнувах втората си годишнина на поста си в България", добави Мустафа. "Обиколих надлъж и нашир и се убедих колко силни са връзките между нашите две страни. Срещнах се с хора и са запознах с надеждите на хората за едно по-добро бъдеще. Населението на България е 7 милиона души, с мен имате 7 милиона и 1 жители", заяви посланичката.

Според нея, трите „И” са инвестиции, иновации и интеграция. Тя призова да инвестираме заедно в своето бъдеще. "Бъдещето на нашите две нации е в инвестиране в по-добро управление, това ще позиционира нашите две държави да постигнат просперитет. Възстановяването ще бъде движено от по-високите заплати и инвестирането на европейски пари. Стокообменът спадна с 11 процента, но тази година наблюдаваме ръст от 25 процента за периода януари-септември. САЩ са инвестирали 2.5 милиарда долара, създали са 30000 работни места", посочи за пример Херо Мустафа.ю

Тя подчерта, че за да може България да привлича чужди инвестиции, държавата трябва да инвестира в добро управление. „Върховенството на закона е проблем. Трудовото законодателство е доста остаряло. Регулаторната среда има слабо правоприлагане, създават се условия за корупция. Казвам всичко това като партньор и съюзник. Искаме България да се придвижи напред в класацията на „Трансперънси интернешънъл”. Борбата с корупцията е област, в която АмЧам играе важна роля", коментира още Мустафа.

Тя обясни още, че са ключови за бъдещето на България инвестициите в диверсификация на енергийния микс. "Трябва да се изберат западни решения - сътрудничество в ядрената енергетика. Планирали сме семинар за малките ядрени модули, каза Мустафа. Тя посочи още, че е възложено проучване за осъществяване на модернизацията на Топлофикация. САЩ предоставиха 1 млн. долара за модернизация на Топлофикация", добави още тя.

Херо Мустафа заяви, че партньорството със САЩ означава инвестиция в бъдещето. „Искаме силна България, работната група по Зеления пакт нае международна група за преход към бъдеще без въглища. Този преход се осъществи по добър начин за работниците. Целта е да имаме екологична среда”, заяви Мустафа.

По темата за иновациите, тя каза, че се изправяме пред все по-сложни предизвикателства. "COVID-19 наруши доставките, а кибератаките увреждат компаниите. Иновациите ще намерят решение на тези предизвикателства. Основният износ на България за САЩ са компютри и електроника, това показва взаимноизгодният характер на сътрудничеството", подчерта Мустафа и призова съвместно да прилагаме постиженията на науката и технологиите за да отговорим на предизвикателствата като пандемията.

"Нужна е интеграция на България със западните пазари. Дълбоко съм убедена, че заедно сме по-силни. България трябва да бъде интегрирана с ОИСР и еврозоната, тя трябва да се присъедини към тях. Бъдещето е на България. Имате потенциал да станете силен регионален енергиен център с интерконектора България-Гърция. Винаги съм се застъпвала за него и ще продължа да се застъпвам", подчерта още посланичката.

"С гордост отбелязваме покупката на F-16. Продължаваме да работим активно в Черно море. В нашия взаимосвързан свят бизнесът не е само печалба. Частният сектор трябва да има ролята за справяне със социалните недъзи. В България положителни промени се осъществяват в толкова много сфери, въпреки толкова много предизвикателства", каза Мустафа и обобщим, че повишените инвестиции, иновации и интеграция благоприятстват българската и американската икономика.


В категории: Политика


15
Коментара
Флагман.БГ Никога не печете тези храни във фолио! Никога не печете тези храни във фолио! 16/05/2024, Четвъртък 10:40 0
Флагман.БГ Ето какво време ни очаква днес Ето какво време ни очаква днес 16/05/2024, Четвъртък 08:02 0
Путин пристигна в Китай
Путин пристигна в Китай 16/05/2024, Четвъртък 07:03 7
15
Коментара по темата
15.
Леко смигване фром США
15.12.2021 16:44:21
0
1
Смигване към Гешев.
Ама той и Бойко Борисович не знаеше нищо за разделението на властите. Така и не ги научи за 12 години
14.
Хаха
15.12.2021 15:33:08
1
1
Истината боли а гробаджийския трол квичи
13.
Иван
15.12.2021 14:53:41
0
7
Мустафато завъртя ли един мазен, потен кючек на масата?
12.
Ксавие Лапер дьо Кабан
15.12.2021 14:27:19
0
10
Не стига, че е грозна ами и проста.
Къде из Кюрдистан я изровиха тази и ни я пратиха ? Скрий се ма тъпачке !
Ние да не сме твоите Борисов и Радев та да трябва да те слушаме мирно ?
11.
Хм...
15.12.2021 14:16:25
0
7
Казва и верни работи покрай американизмите....Обаче обикновено "сътрудничеството " с американците се свежда до това какво могат да вземат и как да прокарат собствените си интереси...Примери безкрай...И какво...да ги обвиняваме че се грижат за себе си ли...ами това трябва да правим и ние..Друг е въпроса че възможностите на една безпомощна нация са доста ограничени...еми имахме 30 години да променим нещо в тая посока...
10.
да
15.12.2021 14:11:45
10
2
Мале, руското население на пак избухна с коментарите.
9.
do 5
15.12.2021 14:08:24
4
1
Международните отношения са съвкупност от икономически, политически, правни, дипломатически и други връзки между държавите и системите от държави... Това са и част от функициите на всеки дипломат, на всяка една държава. Така, че при положение, че си некомпетентен дори за една от функциите на посланника, пардон дипломата за който говориш, няма как да приема каквито и да е твърдения за мен. За НПО, евро-атлантизъм (да се прави разлика от НАТО и евроатлантизъм- едното е организация другото е движение)или промяната нищо не съм писал и приемам, че това са вменени от теб думи вероятно от не робската ти психика. Тука в България верно стана лудия да изкарва нормалния луд, майна.
8.
Бай....
15.12.2021 14:08:06
2
11
Акъл от юдео-протестанти не искаме!
7.
_nib_
15.12.2021 14:03:59
2
11
Херосания мустафа.....нагла като всеки мръсен американец, назначен да управлява васална територия, предоставена им от майкопродавци ца шепа центове....ПрЕатели? Мерци....Питайне макарон сак то прецакаха за 60 милиарда $
6.
ВЪПРОС
15.12.2021 13:51:21
3
13
Тая изцъклената и надрусана лелка пак ли се появи и взе да се прави на велика?
5.
до 4
15.12.2021 13:28:28
3
12
Никой дипломат няма право да се меси и да дава пубично оценки за страната в която е изпратен като ДИПЛОМАТ !
Ако е Губернатор на тази територия каквото иска да говори !
А ти щом си с робска психика си е твой проблем !
Гледай си Промяната и мисли в категории, ватници, СССР, евро-атлантизъм и НПО.
4.
do 2
15.12.2021 13:14:12
8
1
Върховенството на закона е проблем. Трудовото законодателство е доста остаряло. Регулаторната среда има слабо правоприлагане, създават се условия за корупция.... Нещо невярно да е казала? Или щото не ни харесва типично като ватниците ще си заровим главата в пасъка и ще се правим, че всичко ни е наред. Само, че докато руснаците могат да си замитат вътрешните проблеми с дислоциране на армията си с цел чужда инвазия и да обвиняват НАТО в манипулираните си медии. Ние нямаме този лукс и предпочитаме като една нормална държава да не живеем в приказките. Критиката е добра и градивна. На страната ни и трябва също и мини атомни реактори като на Ролс Ройс с които да диверсифицираме енергийната ни зависимост от Русия. Та за това и г-н Лавров не е доволен, но щото си живеят там в мизерията, пардон тайгата и са си заровили главата в пясъка(пардон калта) и за това и не може и да се изкаже(обоснове).
3.
Балкански Човешки Права - България за Америка
15.12.2021 13:14:07
2
11
И тази година правата на чернокожото население бяха грубо потъпквани в САЩ !
А ръста на гейовете бе незадоволителен.
Във връзка с това и с желание за укрепване и развитие на нашите партньорски връзки Р.България изпраща специален пратеник Васил Троянов Боянов - Азис по въпросите за равноправието на безполовите и тъмнокожи хора в САЩ.
САЩ-България дружба от векове за векове.
2.
Лавров
15.12.2021 12:57:44
4
14
Деликатна като слон в стъкларски магазин !

Тази грубиянка е далеч от дипломацията.
Нагла !
За такива думи в нормалните времена, нормална държава щях да я привикат за разяснения и да си бъде проводена в родината по живо и здраво !
1.
възмутен
15.12.2021 12:53:41
1
14
Защо?- сигурно не изпълняват вашите прищявки!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдебен инспектор удари две чашки и налетя на камериерки Съдебен инспектор удари две чашки и налетя на камериерки Александър Мумджиев се опитвал да накара камериерки да си легнат с него Министърът Цоков обеща професорите да не получават заплати като хигиенисти Министърът Цоков обеща професорите да не получават заплати като хигиенисти Разпределението на парите на университетите обаче няма да се дават на калпак, увери той Новите депутати ще взимат по-ниски заплати от сегашните Новите депутати ще взимат по-ниски заплати от сегашните Народните представители ще получават месечно под 6700 лв., при над 7000 за сегашните депутати Алексей Петров осъди посмъртно прокуратурата Алексей Петров осъди посмъртно прокуратурата Вдовицата и дъщерята ще получат обезщетение по делото "Октопод" Стряскаща статистика! Над 1 млн. българи нито учат, нито работят, нито чакат помощи Стряскаща статистика! Над 1 млн. българи нито учат, нито работят, нито чакат помощи Средностатистическият профил на неактивните у нас е жена на 56 години, със средно образование, която живее в град Ще спрат ли бунта на ректорите с обещаните 39 млн. лева? Ще спрат ли бунта на ректорите с обещаните 39 млн. лева? Още 184 млн. лева трябват за заплати, каза проф. Миглена Темелкова Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Първите туристи у нас пристигнаха на 2 май и са от Великобритания Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата
Гардовете на Фици действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фици действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори