×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изненада! Депутат от ПП напуска парламента


Изненада! Депутат от ПП напуска парламента
Велико Минков обяви новината във фейсбук, седмица след като се закле
13 Декември 2021, Понеделник, 12:48 ч.
Автор: Флагман.БГ

Избраният от Русе под номер 3 в листата ще гласува за проектокабинета с премиер Кирил Петков, след което ще напусне парламента

Само седмица след като се закле депутатът от "Продължаваме промяната" Велико Минков напуска парламента. Това съобщи самият той във Фейсбук. 

Избраният от Русе под номер 3 в листата ще гласува за проектокабинета с премиер Кирил Петков, след което ще напусне парламента. Причините са лични. 

Ето какво написа той:

"Радвам се и съм обнадежден от факта, че днес при президента Румен Радев нашият кандидат за министър-председател Кирил Петков върна изпълнен мандата за съставяне на правителство след изключително интензивните преговори за постигане на коалиционно споразумение.

В понеделник, на извънредното заседание на Народното събрание, ще подкрепя проектния министерски съвет с вярата, че съставът му е готов да изпълни мисията си почтено и с нулева толерантност към корупцията в рамките на това управление.

Изрично заявявам горното, за да не бъде спекулирано с това, че днес предадох на председателя на парламентарната ни група на "Продължаваме промяната" молбата си за напускане на Народното събрание, която той следва да връчи на председателя на парламента след вероятното ѝ гласуване от парламентарната ни група.

Мотивите ми са предимно лични, а от организационните най-важният е убеждението ми, че на този етап ще съм по-полезен за продължаването на промяната извън парламента, отколкото в него. Казвам това без да имам никакво съмнение, че ако остана, ще се справя с работата да защитавам интересите на народа. За мен е по-важно като екип парламентарната група да бъде съставена от по-разнообразни по експертиза и опит членове и ако на мое място може да бъде човек, който ще върши работата отговорно и качествено поне колкото мен - тогава с радост бих отстъпил.

Моят фокус на този етап ще бъде на местно ниво в Русе и областта, където тепърва ще развиваме местните структури.

Оставам и верен на приоритетите, зад които бях застанал в предизборната кампания:

1. България да бъде истински правова държава. Това е критично важна предпоставка да можем да си обещаем пълна нулева толерантност към корупцията. От моя лична гледна точка, за съжаление на изборите на 14.11 не успяхме да постигнем целта политическите формации, които искат реална реформа в прокуратурата (т.е. всички без ГЕРБ-СДС и ДПС) да имат поне 160 депутата в Народното събрание, за да имаме толкова важното конституционно мнозинство, с което да проведем нужните реформи в посока истински правова държава. На този етап имаме мнозинство само за промени в части на законодателството като Закона за съдебната власт и ЗПКОНПИ, т.е. целта за постигане на нулева толерантност към корупцията е само отчасти възможна.

2. Да възродим българското село като мястото, където младите предпочитат да отглеждат децата си. Тази цел би била доста трудно постижима, ако се бях отдал напълно на работата си в Народното събрание, която изисква да съм в София през почти цялата работна седмица. Ако в следващите години положим основите на тази идея на местно ниво, ще можем да пренесем и единните искания за съдействие на ниво парламент и централна власт. Убеден съм, че ще стане след срещи и обсъждания в цялата страна, а дейността в парламента може да изчака.

3. Достъпно и качествено образование в STEM. Тук очаквам много силна дейност на министър Денков, подкрепена от колегите ми в парламентарната група и коалиционните партньори. Ще ги следя и подпомагам, колкото мога.

4. Модерно лечение на рака изцяло в България. Ще има интензивна работа по един много важен проект в София ТехПарк, който вече предадох като инициатива на експертите в парламентарната група.

5. Чист въздух и чиста природа. На местно ниво в Русе ще се включим със структурите на Продължаваме промяната - Русе в борбата на жителите на града за по-чист въздух, а в посока чиста природа ще подкрепим както съществуващи, така и нови инициативи на неправителствени организации.

Благодаря за доверието ви!"

 


В категории: Политика , Русе


1
Коментара по темата
1.
Хаха
13.12.2021 15:42:54
4
4
Почва се.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Първите туристи у нас пристигнаха на 2 май и са от Великобритания Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори