×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Андрей Райчев: Народът ще измете тези, които са в парламента, ако се стигне до нови избори


Андрей Райчев: Народът ще измете тези, които са в парламента, ако се стигне до нови избори
Революцията приключва, поне година ще имаме правителство, но управляващата коалиция може да се разпадне, ако стане голям скандал, каза Андрей Райчев
09 Декември 2021, Четвъртък, 08:31 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Не 30 000, а 120 000 държавни служители трябва да бъдат съкратени, защото държавата е претоварена, коментира той

Народът ще измете тези, които сега са в парламента, ако се стигне до нови избори и политиците го разбират. Заради натиска на хората от улицата учудващо бързо се нареди пъзела и революцията е на път да приключи със съставянето на новото правителство, което ще ни управлява поне една година, ако няма голям скандал. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ социологът Андрей Райчев.

Има вариант при нови избори народът да приключи с всичките и да докарат някакви съвсем други партии, добави той.

„Продължаваме промяната“ правят нещо, което започна Мая Манолова като кандидат за кмет – опитват се да съединят лявото и дясното, което много трудно става. Поради наличието на ПП пъзелът се нарежда. Преди тази роля играеха Манолова и Хаджигенов. Те бяха силата, която трябваше да обедини всички, но бяха малки и се срамуваха един от друг“, коментира Райчев. 

„Тези обаче не се срамуват от себе си и от това да казват „ние сме десни хора с леви цели“. Това даде възможност“, добави той.

„Тайната на успеха е малко несправедлива. Когато стават революции, протести, този, който протестира, или бива съборен, пада, или взема властта. Сега обаче не е така, защото протестиращите я взеха. Това е късен етап на революцията, в цивилизационния преход“, обясни социологът. 

„Има етапи, когато едни се бунтуват, а други вземат властта. Наблюдаваме това. Още при Слави Трифонов бе така. Той не бе човек от площада. „Продължаваме промяната“ идва на късен етап, но взима цялото. Революционерите са обидени, но хората на Кирил Петков не са ангажирани с предишни отношения. Много по-пластични са“, добави той.

Според него, не 30 000, а 120 000 държавни служители трябва да бъдат съкратени. „Прекалено е раздута държавната администрация. Държавата е претоварена. Много сме далече от показателите на страните от Западна Европа. Огромно количество излишни чиновници има у нас“, подчерта Райчев. 

„При кабинета „Борисов 2“ също имахме широка управляваща коалиция. На един етап, на някой хълм някой ще започне да отпада и ще влезем в друга история. Рано е да говорим дали ще се разпадне коалицията“, добави той.

„Едни шест месеца или година е гарантирано управлението, ако не стане голям скандал – примерно някоя от партиите да откаже да участва в съдебната реформа. Година и половина продължи революцията. Време е да приключи“, каза още социологът. 


В категории: Политика


Започва Светлата седмица
Започва Светлата седмица 06/05/2024, Понеделник 08:02 0
Флагман.БГ Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден 06/05/2024, Понеделник 07:54 0
13
Коментара по темата
13.
Малко по-малко му го набухват
09.12.2021 15:26:44
2
3
На Борисович му спират кранчетата едно по едно. сега ми е интересно оня с 60-те милиона дали ще пропее като славей или ще му се случи случка след като го пуснат от ареста. Предстои да видим.
12.
Пешо кура
09.12.2021 14:24:38
1
3
До 5 За Борисов не знам ама Радевата шайка със сигурност ...
11.
Fak
09.12.2021 13:12:32
0
6
Райчо будалата, психото , кво му искат думата на това изперкало чучело . Този е такъв мошеник колкото и тези от промяната с измамата, чалгарите, розовите прашки от ДБ, червените педалчета.
10.
Ха ха ха
09.12.2021 11:33:58
0
4
Първият съкратен трябва да си ти !
Дървен философ !
9.
a1
09.12.2021 10:58:10
0
13
Революция в БГ се прави с пари. Познайте в кого са парите? Прибраха няколко паралии/ които тихомълком ги пуснаха/ други са на издирване........Длъжноста паралия е зависима от старите структури на ДС. В другите държави като БГ всякакви комунета и производни от режимите са анатемосани и забранени да заемат постове в държавите. При нас е обратното - дават се за пример .....и след 30 години демокрация не са напускали власта. Новите лица като Рашков, Гечев, Масларова.......и техните деца ,а може би и внуци са промяната на промените за да не пускаме кокъла. За това учение му е майката- когато човек е неук се превръща в крепостен селянин.
8.
Българина
09.12.2021 10:32:59
9
15
Като гледам, в бъдеще само ще си спомняме с носталгия за Борисов 2 и 3. Инфлацията се развихря, а Радев & Ко нехаят.
7.
Само в Булгаристан.
09.12.2021 09:40:23
4
25
Една лъжа може да се повтаря хиляди пъти и овцете да вярват. Каква "революция", какъв "уличен натиск", бе, менте-социолог", червен мултимилионер?
Рехави протести, платени от Черепи и други олигарси, поддържани с внушенията на платени медии, и овците ганьовски им се присъни революция, понеже те революции, никога, не са правили. При ганьовците всичко е ментак и лъжа след лъжа. Ама, така е. Прост народ, слаба държава! Новото и промяната се оказаха старите моцуни- ГномАтанасов, Овчаровия, Гечевия и вся сволач, ограбила булгаркенефа по няколко пъти. Колко мъка има по таз земя, а простотия, да не говорим!
6.
до 4
09.12.2021 09:29:54
0
4
Това им е настина малък проблем в България, за решаването на който се разчита на посягането на децата.
5.
Няма да е лошо, щом ще измете Бойко
09.12.2021 09:28:04
16
12
Ще си заслужава ако измете Бойко и шайката му
4.
хм
09.12.2021 09:17:11
2
10
Много ми е интересно, хипотетично, ако се наложи, чрез протест да защитим избора, който сме направили за наши избранници в парламента, колко хора ще излязат по площадите в защита на своя представител напълно безплатно?
Дали избирателите на Герб ще излязат да защитават своите представители? За ДПС знаем, че ще има обикновенни граждани, които да ги защитят, имат избиратели. А за БСП ще излезе ли някой? Възрожденците е ясно че ще излязат да защитават Костя, те са убедени в него. А другите, за тях колко ще излязат?
Като се огледам сред мойте познати, които не са малко, само избирателите на ДПС и на Костя са убедени в избора си, другите казват че са гласували защото трябва, защото искат да си запазят работата, защото са против борисов или защото искат да се върне бай тошовото време.
3.
до 1
09.12.2021 09:00:57
3
10
Не бой се. Те сами ще си организират революцията и ще си докарат тоталното военно положение и мечтания тотален ХАОС, от който окончателно да възкръсне фениксът им, т.е. Новият им Фашистки/Сатанински Ред! Глашатаите и от двете страни на мръсната монета в целия свят вече са минали на тази точка от плана.
2.
XX
09.12.2021 08:48:35
19
17
Не метла, а тояга трябва. И за да има успех, България трябва да излезе от ЕС, крепящ системата на безродните пара'зити.
1.
Hahа
09.12.2021 08:47:11
1
10
всички са станали непукисти само пишат коментари колко не им е добре !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
„Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море Той уверява, че българската армия не е статична и стои стабилно на югоизточния фланг на НАТО Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Вторият ден на Великден тази година съвпада и с Деня на храбростта и на Българската армия Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът
Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбан и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори