×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съветниците с важна стъпка за стабилизиране на МБАЛ-Поморие, само БСП против


Съветниците с важна стъпка за стабилизиране на МБАЛ-Поморие, само БСП против
Местният парламент гласува болницата в морския град да придобие безвъзмездно 60 % от капитала на Медицински център 1
30 Ноември 2021, Вторник, 15:34 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

Предложението е на кмета Иван Алексиев

Общинските съветници взеха важно решение, което ще подпомогне за стабилизирането на МБАЛ-Поморие. На днешната сесия местният парламент гласува болницата да придобие безвъзмездно 60 % от капитала на „Медицински център 1-Поморие“ ЕООД, който отговаря за доболничната помощ. Предложението е на кмета Иван Алексиев. 

Прехвърлянето му към структурата на МБАЛ-Поморие е мотивирано с това да се постигне по-добро разпределение на броя на медицинските служители и персонала и преимущественото пренасочване на пациентите на МЦ към болницата, където работят специалисти на много високо ниво.

„Имахме среща с управителите на двете лечебни заведения. Общинските съветници бяха запознати за финансовото състояние, както и с дейността им – за потоците от пациенти и къде отиват те. Категорично и д-р Хинов, и д-р Атанасова казаха, че от Медицински център 1 няма нито един пациент, който да е насочен към МБАЛ-Поморие. Затова се обединихме около идеята да се направи тази промяна. Пациентите, които могат да се лекуват тук, да си останат тук, а не само да се насочват към Бургас. Да, това е личен избор, но и в Поморие имаме много добри специалисти. Същевременно нашата болница не може да си плаща елементарните разходи, да не говорим, че заплатите едва ги събират. Те са две общински дружества. Не може едното да е на загуба, другото да е на печалба, защо да не си помагат“, обясни пред Флагман.бг председателят на Общинския съвет Адам Адамов. 

Той е категоричен, че това е правилната стъпка за стабилизиране на МБАЛ-Поморие. Другата е закриване на болницата, което ще е пагубно за общината.  

Същото мнение изрази и зам.-кметът по бюджет, финанси и счетоводни дейности Янчо Илиев. Според него по този начин ще се оптимизира контролът и взаимоотношението между двете здравни заведения. 

Медицинският център е печеливш е едва от две години. Печалбата е едва около 7-8 хиляди лева, но същевременно болницата не може да си плати разходите, стана ясно на сесията. 

Зам.-кметът на община Поморие по бюджет, финанси и счетоводни дейности Янчо Илиев (вляво)  и председателят на Общинския съвет в Поморие Адам Адамов 

Прехвърлянето на 60 % от капитала му няма да повлияе на финансовото състояние, тъй като има договор със Здравната каса, обясни Янчо Илиев. Потокът пак ще си минава през Медицинския център, но ще има комуникация с МБАЛ и ако се прецени, че пациентът трябва да бъде хоспитализиран, се пренасочва към болницата. 

Общинските съветници приеха единодушно предложението, само групата на БСП гласува „Въздържал се“.

„БСП винаги е подкрепяла усилията за подобряване на медицинските услуги в община Поморие. Фактическото състояние на двете търговски дружества обаче сочи, че докато МБАЛ-Поморие е силно задлъжняла към Общината и външни доставчици, то МЦ-I е печеливш, стабилен и с положителна прогноза за развитие. Планираното прехвърляне на капитала от едно печелившо общинско дружество към задлъжняло такова крие риск от отлив на кадри и загуба на квалифицирани медицински специалисти, които да обслужват гражданите на общината“, каза Никодим Стоянов от социалистите, като допълни, че твърде съмнително е очакването, че планираната промяна да доведе до увеличаване на пациентите, постъпващи за лечение в общинската болница и респективно увеличаването на приходите по клинични пътеки. Подобни сливания са опасни авантюри и крият риск от задълбочаване на кризата в здравеопазването, мотивира решението на БСП Никодим Стоянов. 


В категории: Поморие


12
Коментара по темата
12.
До баницата и ресторанта
01.12.2021 14:31:54
2
3
Иваново-адамова каша ;)
11.
ВЪЛКОВА
01.12.2021 08:29:35
1
6
Целта е БОЛНИЦАТА да фалира и да се купи, от определени общ. съветници. Никой не мисли за застаряващото население на Община Поморие, което ще трябва да пътува до Бургас. Специалистите които имат кабинети, ще бъдат принудени да напуснат.
10.
*********
30.11.2021 22:25:11
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Марин Янев
30.11.2021 17:19:23
2
14
Адамчо седнал на столче в бялата стая на чисто но не е стъпвал в кочината общинска болница в Помория. В която ако влезеш здрав можеш да се разболееш само при вида и. Мръсотия напукани мазилки неприветлива и мрачна като психодиспансер от американски филм от 60-те години.
8.
Доктор
30.11.2021 17:14:42
2
11
Какво го интересува пациентът чия собственост е медицинския център, когато решава къде да се лекува? Той да не е добитък, че да се насочва към МБАЛ-Поморие. Този болница с 3-4 отделения е абсолютно излишна на по-малко от 20 км от няколко големи болници.
7.
Ьсенчо
30.11.2021 16:38:34
3
4
що триете ,УМНИ хора ? не може да скриете ИСТИНАТА , която иииииидва
6.
Asencho
30.11.2021 16:36:07
3
7
то много скоро ще излезе истината . само чакайте
5.
да Ве , да
30.11.2021 16:31:45
2
6
защо не напешете , каква е ИСТИНАТА ?!
4.
Do 1
30.11.2021 16:31:18
2
9
A be maloumnik za kakvo da se izkazvat nalı te sa zaedno s GERB zaedno pravqt vsi4ko, kato te gledam mnogo razbira6 ot politika!
3.
*********
30.11.2021 16:26:33
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
*********
30.11.2021 16:03:07
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
Sezo
30.11.2021 16:02:19
4
8
Savetnik na dps e s nula 0 iskazvanie be bate
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори