×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

АФП: Трагедията в България е най-тежката автобусна катастрофа в Европа за последните 10 г.


23 Ноември 2021, Вторник, 17:39 ч.
Автор: Флагман.БГ

Коментирайки трагичните детайли около инцидента, агенцията разглежда най-големите автобусни трагедии на континента през последните 10 години

Днешната автобусна катастрофа в България, при която загинаха най-малко 46 души, е най-тежката автобусна катастрофа в Европа за последното десетилетие. Така коментира агенция „Франс прес“ (АФП) трагедията, случила се рано тази сутрин на територията на България с автобус с македонска регистрация.

Коментирайки трагичните детайли около инцидента, агенцията разглежда най-големите автобусни трагедии на континента през последните 10 години.

• 2021: Катастрофа в България

Най-малко 46 души, включително 12 непълнолетни, загинаха, когато автобус, пътуващ от Истанбул за северномакедонската столица Скопие, избухна в пламъци в България рано сутринта днес. Повечето от пътниците са от албанското малцинство в РСМ.

По официални данни през 2019 г. в страната с население от 6,9 млн. души при пътни инциденти са загинали общо 628 души, а през 2020 г. - 463 души. Пътните произшествия често се дължат на лоши пътни условия, остарели автомобили и превишена скорост.

Днешният инцидент е станал на участък от магистралата със стръмни наклони и без ясни разграничителни линии, където в миналото са ставали много произшествия, според Диана Русинова от неправителствена организация за пътна безопасност, която в миналото се е оплаквала на властите от участъка.

• 2019: Португалия и Русия

Португалия: 29 германски туристи загинаха, когато автобусът им излезе от пътя на път за ресторант на планинския остров Мадейра на 18 април.

Русия: Автобус падна от мост в замръзнала река в Сибир на 1 декември, при което загинаха 19 души.

• 2018: Турция и България

Турция: 17 мигранти, превеждани нелегално през Турция, загинаха, а 36 бяха ранени, когато автобусът им избухна в пламъци, след като се удари в стълб, на 29 март близо до Карс в източната част на страната. Повечето от тях бяха иранци, афганистанци и пакистанци.

България: Двадесет поклонници загинаха, след като автобусът им се преобърна по време на проливен дъжд северно от София по време на пътуване до православен манастир на 25 август.

• 2017: Автобусен ад

Германия: 18 възрастни туристи от Саксония загинаха, когато туристическият им автобус се запали след сблъсък с камион в Бавария на 3 юли.

Италия: 16 души - предимно унгарски тийнейджъри, които се връщаха от ски екскурзия във Франция - загинахана 21 януари, когато автобусът им се запали след катастрофа край северния град Верона.

Русия: 16 души загинаха, когато на 6 октомври влак се блъсна в счупен автобус, превозващ предимно узбекски пътници, на железопътен прелез източно от Москва.

• 2015: Най-лошата катастрофа от 30 години насам

Франция: В най-тежкия френски пътен инцидент от три десетилетия насам, 43 души загинаха, когато автобус, превозващ пенсионерски клуб, се сблъска с камион и се запали близо до Пюсеген в югозападната част на страната на 23 октомври.

• 2014: Експлозия на цистерна

Турция: Цистерна, превозваща втечнен нефтен газ (LPG), се преобърна и експлодира на магистрала в югоизточната част на страната на 22 юли, при което загинаха 26 души в два преминаващи автобуса, обхванати от пламъци.

Други 21 души загинаха в Централна Турция на 23 януари, когато автобусът им се преобърна на заледен път през нощта.

• 2012 г.: 22 убити деца

Швейцария: 28 души, включително 22 деца, загинаха в катастрофа в Сиер, Южна Швейцария, докато се връщаха в Белгия от ски ваканция на 13 март.

• 2011: Загинали ученици в Турция

Турция: 25 души, предимно ученици, загинаха, когато на 21 декември камион, натоварен с тухли, се сблъска с автобус близо до Салат, село в югоизточната провинция Диарбекир.




2
Коментара
Батето се оказа пророк
Батето се оказа пророк 06/05/2024, Понеделник 14:00 0
2
Коментара по темата
2.
Червения трол
23.11.2021 18:22:06
3
5
За всички тези трагедии е виновен Баце.Кутев пендела ми го каза и аз му вярвам щото съм пендел и половина.
1.
Тони
23.11.2021 18:15:22
2
8
Тя цялата държава е пред невиждана катастрофа.....
Която съвсем скоро ще бъде факт.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област „Ще се движим в скоростната лента и ще изпреварваме“, даде заявка областният лидер Тодор Байчев Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Блондинката побърза да уточни, че не говори за децата си, защото все още не е станала майка и не е раждала Идва краят на Капките, призна продуцентът Идва краят на Капките, призна продуцентът Шоуто все още е лидер в телевизията, но рейтингът му спада с всяка измината година Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Бързото законодателство не винаги води до желания резултат", лаконичен бе държавният глава  Батето се оказа пророк Батето се оказа пророк Секретарката на Иван Славков проговори 13 години след смъртта му След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности В детството си Дебора Иванова била убедена, че по някакъв начин има силата да предизвиква предстоящите събития само с мисълта си и поради тази причина дълго време била измъчвана от непоносимо чувство за вина Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Днес официално бе открит и сезонът на остров „Света Анастасия“ Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Не намерих отговор, има нещо, което не знаем, сподели генералът „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море Той уверява, че българската армия не е статична и стои стабилно на югоизточния фланг на НАТО Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си
Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO) Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Имплантите му имат собствено мнение  Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Освен че подпитва мъжете за стандартните неща, тя открито отправя намеци към тях, кара ги да лазят по земята, та дори пъшка в нечии ръце Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Режисьорът извади някои пикантерии от кухнята на попфолка в подкаста „При Тото“ Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Пред очите на цяла България в шоуто на Би Ти Ви синоптичката показа най-добрият танц за вечерта, спечели максималните 40 точки от журито и въпреки това беше изпратена на елиминация и за малко не отпадна Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Най-колоритният арбитър в предаването, Димитър Ковачев – Фънки , прибира по 6 бона на лайф Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбас и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори