×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Николай Витанов: 20 месеца обяснявам на диванните ревачи, но те не проумяват. Стадо овце да беше, щеше да разбере!


Николай Витанов: 20 месеца обяснявам на диванните ревачи, но те не проумяват. Стадо овце да беше, щеше да разбере!
Проф.Николай Витанов е категоричен, че в основата на методологията му стои системата от сценариите и оценката на тяхната устойчивост
17 Ноември 2021, Сряда, 12:47 ч.
Автор: Николай ВИТАНОВ

Новините засега са добри, заразата бавно се свива, но се пазете 

Тази информация е за хората, които искат да знаят какво очаквам, че ще се случи с пандeмията в близките дни. Информацията е такава, каквато излиза от компютрите. Добро или лошо, това излиза, това ви пиша.

Преди да почна с новините за днес, нека да отбележа нещо.

Вчера казах 3 сценария за развитие на ситуацията оттук до Коледа. Случи се, какво се случваше и досега. Медиите веднага се хванаха за оптимистичния сценарий и игнорираха другите два. Диванните ревачи си реват, каквото и да казва Витанов. Това е толкова устойчива връзка, че е време да я въздигна в ранг на закон

Закон на Витанов за диванния ревач: Няма значение какви новини съобщавате на диванните хейтъри - добри или лоши. Те ще продължават да реват срещу вас, защото за тях е важен ревът, а не информацията, която получават. Нека да напиша тук какви са сценариите, защото гледам, почнаха да се въртят и други сценарии из пресата и въпрос на време е да ги припишат на мен с цел да тръгнат да ме громят и да оревават Вселената.

И тъй трите сценария на Витанов

1. Сценарий 1: Наричам го АКО ИМАМЕ АКЪЛ В ГЛАВАТА или оптимистичен сценарий

Тук броят на новите случаи пада под 2000 на ден, а броят на смъртните случаи пада под 100 на ден.

2. Сценарий 2: Наричам го ТИБЕТ заради височината на тибетското плато. При тоя сценарий си стоим на плато над 2000 нови случая на ден (съботите и неделите не ги броим.)

3. Сценарий 3: Наричам го АКО НЯМАМЕ АКЪЛ В ГЛАВАТА. При този сценарий след текущия спад отново тръгваме нагоре. Възможни причини: отпускане вследствие текущото позитивно развитие, завръщане на гастарбайтерите за празниците през декември и януари (известно още като дълъг пас в предаването на заразата), тръгване на ученици и студенти на училище, липса на тотален локдаун и т. н.

Това са сценариите на Витанов. Всеки си има име, та да ги отличавате от това, което ви говорят другите.

Кой от тези сценарии ще се реализира по Коледа? Вчера го казах, пиша го и с големи букви сега: ЩЕ СЕ ВИДИ В НАЧАЛОТО НА ДЕКЕМВРИ.

Кой от тези сценарии е устойчив сега? Засега устойчив е оптимистичният сценарий. Може ли да стане неустойчив тоя сценарий и да не е той сценарият за декември? МОЖЕ, МОЖЕ. Как? Всички зависи от това, какво има в главите ни. Ако ни се ходи в ТИБЕТ или АКО НЯМАМЕ АКЪЛ В ГЛАВАТА, оптимистичният сценарий може да стане неустойчив.

Надявам се сега да е ясно. 20 месеца (то като че станаха 21 вече или скоро ще станат) обяснявам на диванните ревачи, че в основата на методологията на Витанов стои системата от сценариите и оценката на тяхната устойчивост. 20 месеца - рев насреща. Стадо овце да беше, щеше и то да разбере. Но тия не разбират. Значи има нещо, което им пречи. Какво е то - виж закота на Витанов по-горе. Важното е да се реве. И те реват и вият. Ами да реват и вият, тяхно право си е.

След като изяснихме сценариите, следват новините.

Днес базовото репродуктивно число е 0.958. Почти колкото вчера. Това ще рече, че обхватът на заразата се свива бавно. Здравната система полека се разтоварва, въпреки, че е технически претоварена, както е и претоварена от страна на човешкия фактор. Хубавата новина за хората на първа линия е, че се очаква това разтоварване да продължи, а през следващата седмица и да се ускори.

На тоя фон да се налага тотален локдаун е малко като след дъжд качулка. За да се мисли за такова нещо, трябва да сме в сценария ТИБЕТ от много време или да сме влезли в сценария АКО НЯМАМЕ АКЪЛ. Но засега сме в оптимистичния сценарий и законите на политическата логика казват - тотален локдаун - ЙОК.

Какво е положението със смъртността съгласно официалните данни.

Статистика за смъртността (данни от сайта https://coronavirus.bg/)

Починали в края на октомври - 23 999

Починали за ноември 20201 - 26 676

Починали ноември 2021 - 2677 – (за 16 дни)

Починали за ноември 2020 - 2560

Смъртност досега за ноември 2021 в сравнение с ноември 2020: 104%, а до края на месеца има още доста време. Откъдето следва простичкият извод, че приказките за успешно управление на ковид-кризата са силно преувеличени.

Нека да ви напомня и днес закона на Витанов в чест на Еразъм Ротердамски. Закон на Витанов за поставения на позиция глупак: Глупакът, поставен на позиция, си остава глупак.

За да действа тоя закон ни трябват 3 неща: глупак, позиция и най-важното - поставяне на глупака на позицията.

Следствие: каквато и позиция да имаш, внимавай кого поставяш на нея. Защото ако е глупак, ще използва позицията си да върши още по-големи глупости.

Това беше, да ви развеселя преди картите. Ето ги и тях. Веднага да кажа. Тези карти са консервативни. Очакваните промени в тях са по-бавни от тези в живота. Такава е методологията.

Добрата новина е, че Бургас вече излезе от тъмночервената зона, както и други 11 области

Виждате, че новините са добри. На картата на риска съгласно плана на Министерството на здравеопазването има доста области, които не са ниво 4. Цели 12 области не са на ниво 4. Обстановката в Източна България се подобрява. Западна България ще трябва да почака. Виждаме, че нещата не са хомогенни. Оттук, трудно ще се наложи тотален локдаун, поне не и до края на изборите - нали така ви говори и пише Витанов от 2 месеца. А изборите още не са свършили.

Прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост не е толкова оптимистична, но и тук имаме разведряване. Броят нови случаи на 100 000 население се очаква да продължи да спада.

Картата на риска съгласно нашата методология ни казва обаче: Всичко това добре и до края на месеца се очаква да се разведрява ситуацията, особено със смъртността, но внимавайте. Всичко е виолетово, значи рисковете са си тук.

Тъй, че правете, каквото има да правите, но се пазете. Стойте на достатъчна дистанция от другите и не се заседявайте много на места, където има много хора. Минимизирайте възможността някой да ви зарази - стойте далеч от места на масови събирания. Като се приберете в къщи, измийте си добре ръцете. Ей такива, елементарни неща.

Който иска, може и да се ваксинира (ама не е задължително).

Накрая да завършим весело. Предложих трите алтернативи за дистанция: едно прасе, една овца и три шарана не случайно. Исках да видя как ще реагират ревачите диванни мои. Това с прасето не им хареса. Да не говорим за овцата. Най им хареса това със шараните. И щом им хареса, да го въздигнем в ранг на официален съвет. Взимате значи, три шарана по половин метър. Нареждате ги един до друг и получавате впечатление какво е това дистанция от метър и половина. Дръжте тази дистанция и си живейте живота.


В категории: COVID-19


Почина известен футболен треньор
Почина известен футболен треньор 29/04/2024, Понеделник 13:52 0
29
Коментара по темата
29.
КОКО
14.01.2022 15:00:01
0
0
Отива бай СПИРО на пазар да си купи магаре. И като знае че е карък решил като го избира да е със вързани очи. И хооп още на третия вариант случил. Това ще е мъжко е. Бай СПИРО може да не вижда обаче ръката не го лъже.
28.
Аууу
18.11.2021 05:56:40
0
1
По добре диванен ревач отколкото при Колин Пауъл ,нъл тъй витанка паляк олайнянен,да не намалиха хонирара от СЗО че ревеш на умряло. Айде земи тая краставица и си я заври.
27.
!
17.11.2021 17:23:21
5
5
"Диванни ревачи".... Колко хубаво го е казал! :)
26.
Офф
17.11.2021 17:12:17
7
10
Гнусна,отвратителна подлога! Хайде,скривай се в дупката си!
25.
Прав е
17.11.2021 16:50:42
8
5
А вие сте овчо стадо,мислещо се нещо различно.Ако не бяхте овце нямаше да сте гладни,неграмотни,с най-ниските заплати,с най-високите цени, с най-ниска раждаемост,с най-висока смъртност и т.н и т.н...
Страната на ганьовците и ганките!
24.
292
17.11.2021 16:34:16
3
11
"...защото за тях е важен ревът, а не информацията, която получават...". Е, не може всички да сме като теб, да са ни важни парите, които получаваме за информацията, предназначена да облъчва диванните ревачи пред телевизора. И да завърша весело, като попитам. Ти като си математик как точно определи множектвото на споменатите от теб "диванн иревачи". Едно към гьотуре като и всичко останало ли?
23.
Оффф
17.11.2021 16:29:51
5
13
Каква е тази истерична нужда от внимание?! Има си психолози, психиатри, психотерапевти- какво си ревнал тук, БЕ?!
22.
Ррв
17.11.2021 15:59:19
2
12
Направи не 3, а 20 сценария, все ще познаеш.
21.
Гербави Тумори
17.11.2021 15:34:38
7
15
АЙДЕ ПАК ИЗПЪЛЗЯХА ОТ ДУПКИТЕ СИ,ТИЯ ПАРАЗИТИ. ПОРЕДНИЯ НАБЕДЕН МАТЕМАТИК,ПОРЕДНИЯ НЕЧИСТОПЛЪТНИК.АМА КРАТУНЧЕВ НЕЩО СЕ ИЗГУБИ,А БЕШЕ НА 3 ДОЗИ,ЧАКАШЕ 4 ДОЗА,АМА МАЙ МАЙ,ЛАЛУГЕРА ВЛЕЗЕ В НЕГО.И ТОЙ МНОГО СЕ НАПЪВАШЕ,ТОНЯ БИЛО,20% КОИТО БИЛИ ВАЦНАТИ,ЦИЛИ УМНИ,А 85% КОИТО НЕ СА СА ГЛУПАВИ.БУХАХАФАХА
20.
ЛС
17.11.2021 15:26:28
9
19
Айде, този измислен професор да ми напише три сценария за Пунчев ли беше, Кунчев ли беше... Ай, че да знам дали да отида да си набия направо 4-ри дози, че като гледам с 3 дози се кара месец и половина много лек ковид... Кара ли се, умира ли се, да ми даде 3 сценария да знам с колко дози да се засиля!
19.
Тоя
17.11.2021 15:14:16
7
13
ИЗМЕТ!!!!!
18.
123
17.11.2021 15:00:57
6
15
тоя па екранния екранния ревач ела го кажи пред хората това смешник
17.
лапнишаран
17.11.2021 14:46:11
9
13
Скъпи шарани, стойте близо един до друг, прегръщайте се, обичайте се и се целувайте напук на пъкления план с кодово название Covid.
16.
ХАХА ОВЧАРЮ
17.11.2021 14:40:56
8
6
ТОЙ ПРОБЛЕМА СТАВА ОЩЕ ПО ГОЛЯМ ИМАЙКИ ПРЕДВИД ЧЕ ТЕЗИ С ИМУННАТА НЕДОСТАТЪЧНОСТ //вслЕдствие неправилно функциониране на организма и по ГЕНЕТИЧНИ ПРИЧИНИ !!!!!!!!///СА ОБРЕЧЕНИ ВЪПРЕКИ ВАКСИНИТЕ –НЕОСПОРИМ ФАКТ!!!!!!!!!!!!ТАКА ЧЕ ПО ВАЖНОТО Е ГРАЖДАНИТЕ ДА БЪДАТ ОБУЧЕНИ КАК ДА ПОДДЪРЖАТ ОРГАНИЗМИТЕ СИ В НОРМАЛНА КОНДИЦИЯ !!!!!!!!!!А ВЛАСТА ДА ПРЕДПРИЕМЕ МЕРКИ СРЕЩУ ГЕНЕТИЧНОТО ЗАМЪРСЯВАНЕ/израждане/ НА БЪЛГАРСКИЯ ГЕН!!!!!!!!!!!!!
15.
LSFC
17.11.2021 14:27:08
13
18
Къф е тоя...Що си мисли,че някой го гледа по тв и му чете интервютата,за неква голяма звезда ли се е взел...Бил казал-ама няма нужда да казваш,отиваш в първия бетинг сайт и залагаш некво събитие,като си голема гадателка...
14.
ХАЙДЕ СТИГА
17.11.2021 14:26:03
14
18
Не му давайте трибуна на този сатанист!
13.
ДО ОВЧАРЯ ВИТАНОВ
17.11.2021 14:25:50
12
14
НОРМАЛНО Е ОВЧАРЮ ДА ИСКАШ СТАДОТО ДА КРОТКО ЗА ДА ГО ДОИШ И СТРИЖЕШ КАКТО ТИ Е УГОДНО!!!!!!ПРОБЛЕМА Е ЧЕ ВЛАСТА ТЕРОРИЗИРА БОЛШИНСТВОТО ОТ ГРАЖДАНИТЕ /тези с нормално функциониращи организми които ще го преболедуват като грип/!!!!!!!!!!!!!!!В ИЗГОДА НА НАЙ МОЩНАТА СВЕТОВНА ИНДУСТРИЯ МЕДИЦИНСКАТА ЗАЩИТАВАЙКИ КЛИЕНТИТЕ И/тези които не могат да продолят вируса са по на две шепи ""ФАРМАХИМ""!!!!!!!!СЛЕД ВРЕМЕ НАУКАТА СИГУРНО ЩЕ СТИГНЕ ДО ИЗВОДА ЧЕ ВИРУСА ОСИГУРЯВА ЕСТЕСТВЕН ПОДБОР /прочистване на гнофонда /НА ХОМО САПИЕНС !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12.
Правец 16
17.11.2021 14:24:36
10
20
За да действа тоя закон ни трябват 3 неща: глупак, позиция и най-важното - поставяне на глупака на позицията. Мутафчийски и Борисов визираш. Такъв дървен философ дърдорко си, че и едно куче или котка ще избяга с 200.
11.
Фетфебел Радев
17.11.2021 13:48:53
21
17
Нема такъв педерахунгел,20месеца ми бил обяснявал,ното е на финансовото ми положение нито има по голям умствен капацитет от мен,ей заради такива като него ще изчезнем като нация,но това е идеята на големите играчи които после лесно ще ни купят
10.
Кеф!
17.11.2021 13:45:56
9
21
Боклуците явно са настъпени здраво за неизпълнение на задачите и се гърчат и квичат!
9.
партия Възраждане-доброволци
17.11.2021 13:41:12
24
25
Щом няма ковид и не трябва да се носят маски, призовавам всички от активистите на Възраждане да влязат в Ковид отделенията в страната, БЕЗ МАСКИ И КОСТЮМИ за час, два да вдъхнат кураж и настроение на болните. Те обичат народа си. Не е страшно, ТО НАЛИ ТАКАВА БОЛЕСТ НЯМА. Само така ще им повярам на ДЕМАГОЗИТЕ ПРОСТИ, колко народ измря заради вас!
8.
Петя
17.11.2021 13:39:13
7
21
Преминахме пика защото намаля броя на тестовете , които се правят, стига сте заблуждавали. Просто по-голямата част от хората, които бяха принудени да си правят антигенни тестове, за да отидат на работа се ваксинираха и се правят по - малко тестове Процента заболели си е стабилен.
7.
Лост
17.11.2021 13:35:04
12
17
Ами от овцете има полза. Той сигурно се мисли за коч, но от скопените.
6.
az
17.11.2021 13:15:32
9
34
Точно с подобни насилнически изказвания и обиди сте на път да откажете и хората, които вече се чудят дали да си сложат ваксини. Да не говорим, че откак се започна масовият тест за антитела, много хора от първите които си биха ваксините ( май, юни ) са под изискуемите стойности на антитела. Което означава, че времето за бустерните дози и абукатие по ръцете наближава...Пък тоя Витанов се чудя как му дават плац за изяви. В "дълбоката държава" на подобни людя се заплаща твърде добре, за да държат хората в страх, подчинение и паника. Така освен всичко друго се постигат болести, смърт и безперспективност. Все неща, които са удобни на властимащите и на тези, които редят новия световен ред. ПС: Пазете се, ваксинирайте се ( ако прецените), избягвайте рискови контакти и нека всите се молим на Господ за късмет и много здраве. Нека, който сметне за необходимо и е убеден в превенцията на ваксините, да се ваксинириа. Нека не обругаваме обаче и всички тези, които изпитват страхове и неяснота относно последствията от ваксинацията. И в двата случая има достатъчно причини и поводи за притеснения и страхове...Бъдете живи, здрави и ЩАСТЛИВИ преди всичко, останалото е Божа работа и КЪСМЕТ.
5.
Имаше
17.11.2021 13:12:07
14
38
И едно друго плашило(Кунчев),което плашеше и обиждаше.Караше ни да се затваряме и бодем.Той се набоде и кара”леко” ковида вече 1.5 месеца.
4.
Жоро Палмата
17.11.2021 13:04:53
21
18
За съжаление в България останаха най опростения и ненормален който не иска да спазва правила къде от простотия къде от лудост ако има една умряла котка пред някой блок ще ревът до небесата и ще искат възмездие или ще викнат пожарна да я сваля от някое дърво но починали по 200-309 човека на ден не е проблем
3.
*********
17.11.2021 13:02:10
1
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
Стига
17.11.2021 13:00:52
11
31
Ай писна ни всякакви да обиждат. Срама нямате. Все с лошотията и с рогата напред. То за туй ви се опъва ваксинацията.
1.
?
17.11.2021 12:52:27
15
13
Информирайте най-вече хората на възраст над 65. Реално това е уязвимата група хора
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Доц. Кунчев: Бременните да се консултират с лекарите си Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители Кабинетът сменя управителите на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, област София и Софийска област Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Момиченцето получило охлузване на лявото коляно Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Не им се полагало след като ползвали и помощта "личен асистент" Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Изненадващото решение е на ръководството на „Да, България“
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори