×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нидерландия първа в Западна Европа ще наложи частичен локдаун


12 Ноември 2021, Петък, 20:00 ч.
Автор: Флагман

Барове, ресторанти и магазини за несъществени стоки ще трябва да затварят в 19:00 часа в продължение на поне 3 седмици от събота

Нидерландия първа в Западна Европа ще наложи частичен локдаун от лятото този уикенд в опит да спре нарастването на случаите нa Covid-19, съобщава Ройтерс.

Барове, ресторанти и магазини за несъществени стоки ще трябва да затварят в 19:00 часа в продължение на поне 3 седмици от събота. Хората ще бъдат призовани да работят от вкъщи колкото е възможно повече и няма да се допуска публика на спортни събития през следващите седмици. Училищата, театрите и кината ще останат отворени.

Кабинетът на служебния премиер Марк Рюте ще вземе окончателно решение по-късно днес и ще обяви новите мерки по време на пресконференция, насрочена за 18:00 ч.

Новата вълна от инфекции оказа натиск върху болниците в цялата страна. Новото блокиране би означавало драстичен обрат в политиката за холандското правителство, което до миналия месец смяташе, че относително висок процент на ваксиниране ще означава, че може допълнително да облекчи мерките към края на годината.

Около 85% от пълнолетното холандско население е напълно ваксинирано срещу COVID-19. Досега бустерните дози са били предоставяни само на групи от хора със слаба имунна система, но от декември месец ще бъдат предложени и на хора на възраст 80 и повече години през декември.

Миналия месец приблизително 55% от пациентите в холандските болници и 70% от тези в интензивни отделения са били неваксинирани или само частично ваксинирани, показват данни, предоставени от Холандския институт по здравеопазване (RIVM).


В категории: Здраве , COVID-19


10
Коментара
Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 05/05/2024, Неделя 12:43 0
10
Коментара по темата
10.
Ne se vaksiniraite
13.11.2021 15:08:29
5
1
Mrete kato muhi na nikoi niama da lipsvate ebati glupacite ahahahah samo vie i rumuncite pak ot ciala evropa … ne se valsiniraite molia vi izbavete sveta ot drebnite vi dushici!
9.
Само казвам
13.11.2021 09:17:27
0
5
Тия като са се боцнали не трябваше да има нито един умрял .
Освен това щом твърдите че България била толкова зле с тая измама коронавирус защо Великобритания , Франция, Германия / и други държави/ я държат в зеления си списък.
За тези три държави гарантирам че е вярно понеже живея във Великобритания и щ се връщам в България с кола. И проверявам къде се намира България в техните списъци.
Тези страни нямат ли посолства в България ?
Не предават ли информация на техните правителства ?
Имат посолства и предават информация и това показва че в Бг статистиката всичко е фалшиво.
Аз лично не вярвам в тези цифри.
Обосновах се защо.
8.
До 7
13.11.2021 08:43:31
3
12
На смъртността влияят много повече фактори! Забравяш че и преди ковид България имаше по висока смъртност и по застаряващо население, удобно за теб забравяш да споменеш качеството на българското здравеопазване, забравяш че в нашата статистика за починали С ковид влзат и починали от катастрофи и други инциденти, починали от други "придружаващи" болести, но пък с положителлен ковид тест. Така че ако Нидерландеца, който води тяхната статистика за смъртност от ковид водеше и нашата, починалите от ковид щяха да са по малко от техните.

Лично от моите познати починаха трима писани с Ковид през последните два месеца, един мъж на 76 години който от 30 години насам пиеше по литър ракия на ден, всеки ден. Една жена на 69 години с хронична болест на кръвта за която роднините й твърдят че е починала от болестта си, защото последните три години много се е влошила болестта й, и лекарствата не помагали и една жена на 59 с диабет на инсулин, за която всички нейни познати знаехме как редовно ядеше торти по две парчета наведнъж в близката сладкарница и редовно хапваше шоколади със захар и пиеше по два литра кока кола с червен етикет на ден. Тези трима са писани че са починали с ковид и присъстват в статистиката, която изтъкваш. Дали в Нидерландската статистика за Ковид присъстват такива?
7.
до Реалист
13.11.2021 07:16:48
14
8
Дай да погледнем малко по-внимателно, а:
Нидерландия - население 17 млн - средно починали на ден от Ковид за последните 7 дни - 26;
България - 5-6 милиона (3 пъти по-малко население) - средно починали на ден - 176 (6 пъти повече починали).
Или общо 18 пъти по-висока смъртност имаме. Това е ефекта от ваксините. Осезаем е, нали!?
Ако днес в Бургас починат 7 души, ако бяхме се ваксинирали, щеше да умира един на три дни и болниците нямаше да са пълни.
6.
:)
12.11.2021 23:34:06
3
12
Още някой да не му е ясно колко ментелива работа е "ваксинирането" срещу КОВИД?
5.
XX
12.11.2021 22:33:04
0
5
До 3

Че то и в България си е така.
4.
ХХ
12.11.2021 22:28:07
1
4
Най-якото е че тенденцията е да не признават тестовете. И никой, за разлика от в "диктатурите" Китай и Русия, не пита каква е логиката.
3.
Нидерландец
12.11.2021 22:06:17
14
6
Точно понеже се изповаксинираха, още от пролетта хората в Нидерландия захвърлиха маските. Магазини , ресторанти и барове се пукат по шевовете. Само в обществения транспорт е задължително маскирането.
2.
Реалист
12.11.2021 22:00:25
7
20
Виждате ли че е без значение дали 85% от населението е ваксинирано, пак има локдаун. Те неваксинираните им 15% население, всъщност са децата.
И какъв е смисълът на ваксинирането? Никакъв! пак ограничения и пак забрана за ходене на ресторант или бар, нищо че са ваксинирани.
1.
Българина
12.11.2021 21:20:25
4
16
Бреееей, че нали се изповаксинираха почти всички там?..
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори